ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Fractură

23-11-2018
lavy
Nu este medic/terapeut
lavy
Buna ziua! Acum 21 de zile, am suferit o fractura la degetul mic de la piciorul stang... doctorul a zis ca e o fractura mica, inchisa si mi-a recomandat sa tin degetul bandajat cu al patrulea impreuna timp de 10 zile... 5 zile mi-au dat si pastile, antiinflamatoare si pt durere.
Intre timp, umflatura a mai scazut, culoarea a revenit la normal, dar ma doare in schimb laba piciorului, in dreptul degetului mare, la arcada cum ar veni, si se vede si putin umflat.
Mentionez ca eu zbor ca stewardesa, iar doctorii au zis ca dupa 7 zile sunt ok sa zbor.

Ma ingrijoreaza durerea de la laba piciorului. Este normala sau ar tb sa merg la un alt consult ortopedic?
Multumesc!
3 comentarii
1
23-11-2018, ora 13:24
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
O asemenea fractura necesita concediu medical de 8-10 saptamani, in functie de tipul activitatii profesionale.
In aceasta perioada piciorul se umfla daca stati in picioare, daca mergeti pe jos, sau daca stati la birou, in pozitie decliva (cu piciorul in jos).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
23-11-2018, ora 14:34
lavy
Nu este medic/terapeut
lavy
Multumesc pt raspuns...si eu ma mirasem ca mi-au zis ca pot sa zbor imediat avand in vedere ca e totusi o fractura.
Exista vreun risc in afara de umflatura/durere la faptul ca eu practic merg si zbor in conditiile acestea?
0
26-11-2018, ora 18:39
carbog
Nu este medic/terapeut
carbog
buna seara. pe 2 noiembrie fiul meu a avut un accident de masina cu numeroase traumatisme la fata, torace si picioare. dupa mai multe examinari la ortopedie in seara respectiva rmn (vreo doua), radiografii vreo 3 nu au putut spune daca a fost fractura sau fisura de femur, de bazin sau doar o fisura. cert este ca durerile erau cumplite pe tot piciorul. dupa vreo saptamana s-a ajuns la concluzia ca ar fi o fisura la bazin, imbinarea cu femurul. la 10 zile a fost externat cu sonda cu operatie de fimoza (care nu stiu cat de necesara a fost probabil doar pentru cresterea indicatorilor sectiei) si m-am trezit acasa cu un barbat de 190 cm si vreo 90 kg pe care nu stiam cum sa il intorc, cum sa il ingrijesc intrucat este imobilizat la pat pentru 60 zile. intr timp am adus pe cineva si i-am scos sonda ssi firele de la operatie si e ok.singura prescriptie din scrisoarea medicala este repaus total. la 4 zile dupa externare, pentru linistea mea l-am urcat intr-o masina, culcat, si l-am dus la un medic la alt spital in alta localitate, care m-a linistit ca femurul nu are absolut nimic (mi-a aratat imaginile) ca la bazin este o deplasare iar fisura.. nu exista sau s-a sudat. pe tibie la genunchi si mai jos a avut doua lovituri cu hematoame mari care sau retras si o strivire de muschi in spatele femurului in zona tendonului care probabil si acestea au contribuit la durerile pe care le avea. ideea este ca doctorul vine doar o data pe saptamana acolo, de la bucuresti, este greu sa mai ajung. ma intereseaza la cat timp sa incepem recuperarare, cum trebuie facuta si daca intre timp mai pot eu sa il ajut. cat are voie sa se ridice in fund la marginea patului, daca are voie sa mearga cu carje sau cadru. multumesc mult. un sfat mi-ar fi de mare ajutor. pentru un barbat de 27 ani este grea incertitudinea ca nu stii cum vei merge su cand. in conditiile in care masa musculara se atrofiaza vazand cu ochii dupa 3 saptamani. dar dupa 8-10 saptamani? seara buna
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.