flatulenta de vreo 2 luni si nu stiu ce sa fac

10-03-2009
pufu79
Nu este medic/terapeut
pufu79
BUna ziua. Am o problema enervanta si mi-e jena sa merg la medicul de familie. De vreo 2 luni am o problema digestiva cred, orice manac imi produce flatulenta. si discomfort. nu mai stiu ce sa fac, am incercat carbunele medicinal dar degeaba si ma streseaza la culme situatia respectiva. E nevoie sa fac ceva investigatii sau ce anume imi recomandati? De mentionat ca nu mi-am schimbat alimentatia, adica nu in ultimele 2 luni, si asa deodata a inceput problema.
Multumesc
6 comentarii
0
10-03-2009, ora 23:39
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Faceti o incercare cu medicamentul Espumissan, in doza de 2 tablete pe zi si inca una la nevoie. Se elibereaza fara reteta.

Daca functioneaza, continuati cura 20 de zile. Daca nu functioneaza, mergeti la doctor. Am mai auzit de jena de mers la doctor cand e vorba de o problema genitala sau urinara, dar de jena cand e vorba de balonare nu am mai auzit.
0
11-03-2009, ora 18:05
pufu79
Nu este medic/terapeut
pufu79
Si nici nu veti mai auzi...Jena venea de la flatulenta; Multumesc pentru raspunsul rapid.
0
06-07-2009, ora 18:32
MihaelaP
Nu este medic/terapeut
MihaelaP
Buna ziua,
SI eu am o problema similara care persita de multi ani. Orice mananc, ma balonez. Nu am dureri sau alte reactii.doar ca de vreo 2 ani am mai pus 5 kg pe mine si deja daca ma balonez arat ca si cum as fi...insarcinata... Este extrem de neplacut pentru mine din toate punctele de vedere. Mananc cantitativ normal, am o alimentatie destul de variata. Am fost la medic cu ceva timp in urma, mi-a facut o ecografie si mi-a zis ca nu am nimic...chiar m-a ridiculizat un pic, de parca eu as fi mers de placere si pentru conversatie :). Nu ma ajuta nici Triferment, nici carbunele.
Ce anume imi recomandati si daca este cazul ce medic as putea aborda pentru a putea afla exact care este problema mea? Multumesc si astept raspuns.
0
06-07-2009, ora 20:27
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
In cazul dv, un tratament homeopatic ar fi solutia de prima alegere.
0
22-08-2009, ora 23:37
Cotyblue
Nu este medic/terapeut
Cotyblue
Buna ziua, sunt barbat am 27 ani si am si eu aceasta problema care a deventi deja cronica de vreo 2 ani. Ca simptome am balonare si flatulenta in general seara. O perioada am prezentat si diaree dimineata dar acum numai am problema asta. Momentan nu mai am alte simptome. Nu am dureri nicaieri, nu sunt constipat, nici diaree numai am, nu ma doare nici stomacul nici abdomenul dar balonarea si flatulenta persista spre seara. Recent am tinut si un tratament de vreo 2 saptamani cu un produs pe baza de bacterii probiotice pentru ca am crezut ca am o problema cu flora intestinala. Nu am observat insa vreun efect In schimb am incercat Zymogene si din prima zi flatulenta a disparut aproape complet. Acum iau Redigest insa efectele sunt mai slabe decat la Zymogene. Singura legatura pe care o fac este ca de vreo 2 ani am folosit zilnic cuptorul cu microunde la incalzirea mancarii. Pe de alta parte sunt si o persoana foarte stresata. Ar putea fi aceastea cauzele? Nu as vrea sa devin dependent de Zymogene sau alte medicamente. Daca tin un tratament mai indelungat oare se trateaza si cauza sau doar elimin efectul? Multumesc anticipat !
0
06-06-2011, ora 09:50
dana
Nu este medic/terapeut
dana
buna ziua,
as dori sa stiu si eu daca este normal ca aproape dupa fiecare masa sa mergi la toaleta.sotul meu se confrunta cu asa cva., in plus are si flatulenta exagerata.
multumesc !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: