Fibrom uterin
Bună ziua! Am 26 de ani, în data de 8.06.2018 am făcut o ecografie transvaginală, rezultatele fiind următoarele:
Vezică urinară- normală
Uter - poziție- normală( alți 3 medici mi-au spus că ar avea înclinare spre dreapta)
Dimensiuni- 4, 7/3, 7/5 cm; la fundul uterului nodul fibromatos de 11 mm
Endometru- 7mm
Col uterin- normal
Ovar drept- 2, 2/2 cm, cu folicul de 13 mm
Ovar stâng- 2/1, 6 cm, fără foliculi
Mi s-a spus să stau liniștită și să îmi fac anual ecografie transvaginală, nu mi s-a prescris niciun medicament, tin să precizez ca iau anticoncepționale, in trecut am avut un chist pe ovarul drept de dimensiuni foarte mici si unul pe ovarul stâng mai măricel, iar de atunci nu am renunțat la anticoncepționale de teamă să nu îmi mai apară chisturi.
Doresc să știu dacă acest nodul fibromatos poate împiedica o sarcină( mă gândesc de foarte mult timp că este timpul să am un bebe), cum fac să scap de durerile din timpul actului sexual și dacă este provocată durerea de acel fibrom, să îmi schimb medicul, ce este de făcut?! Mulțumesc!
Vezică urinară- normală
Uter - poziție- normală( alți 3 medici mi-au spus că ar avea înclinare spre dreapta)
Dimensiuni- 4, 7/3, 7/5 cm; la fundul uterului nodul fibromatos de 11 mm
Endometru- 7mm
Col uterin- normal
Ovar drept- 2, 2/2 cm, cu folicul de 13 mm
Ovar stâng- 2/1, 6 cm, fără foliculi
Mi s-a spus să stau liniștită și să îmi fac anual ecografie transvaginală, nu mi s-a prescris niciun medicament, tin să precizez ca iau anticoncepționale, in trecut am avut un chist pe ovarul drept de dimensiuni foarte mici si unul pe ovarul stâng mai măricel, iar de atunci nu am renunțat la anticoncepționale de teamă să nu îmi mai apară chisturi.
Doresc să știu dacă acest nodul fibromatos poate împiedica o sarcină( mă gândesc de foarte mult timp că este timpul să am un bebe), cum fac să scap de durerile din timpul actului sexual și dacă este provocată durerea de acel fibrom, să îmi schimb medicul, ce este de făcut?! Mulțumesc!
1 comentarii
Bună. Am fost și eu diagnozticată cu uter fibromatos la 24 de ani. M-am simțit extrem de singură în această problemă. Am creat un grup pe Facebook special pentru femei tinere cu această problemă unde să ne ajutăm împreună. Am remarcat că sunt extrem de puține informații despre această afecțiune chiar dacă e extrem de comună.
Atașez aici link-ul spre grup! Ne auzim acolo!
------------*
(*modificat de admin)
Atașez aici link-ul spre grup! Ne auzim acolo!
------------*
(*modificat de admin)
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3fibrom cu aspect de carcinom
- 18fibrom uterin la ecografie pelvina?
- 3fibromul uterin + hiperplazie simpla de endometru
- 0fibrom uterin
- 4ajutor ptr a interpreta analizele inainte de embolizare
- 2fibrom uterin-sarcina
- 1embolizare fibrom uterin
- 5fibrom uterin
- 5interpretare analize biopsie
- 1sarcina cu fibrom
- 1uter fibromatoasa
- 4Fibrom Uterin
- 0Interpretare biopsie-fibrom uterin
- 2Fibrom uterin help!
- 1Riscuri operatie clasica - fibrom in sarcina
- 3Operatie miomectomie clasica
- 2Flux diminuat menstrual
- 7Medic pentru miomectomie laparoscopica
- 3S-a operat cineva de fibrom la dna doctor Serban Mariana, sp. Militar?
- 1Durerile postembolizare de fibrom uterin.
Mai multe informații despre: Fibromul uterin uterul fibromatos
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: