Fibromul uterin întârzie menstruația? | Forumul Medical ROmedic

Fibromul uterin întârzie menstruația?

17-09-2017
ella432
Nu este medic/terapeut
ella432
Bună! Am 22 ani. Mi-a întârziat menstruatia aproximativ 20 de zile si nu prezint simptome de sarcină. Am facut si 2 teste ce au iesit pur negative ieri si acum 3 zile si am avut si contacte sexuale protejate si vreo doua neprotejate dar fară a întâmpina vreo problemă pentru că nu imi doresc un copil (viata mea sexuală oricum nu este prea activă). Precizez că ciclul meu nu a fost niciodata regulat dar venea aprox la 35-40 de zile.
Mai am însă o problemă. Am un fibrom uterin de 12 cm si luna aceasta ar trebui să ma operez. Îl simt precum o mingiuta in uter si este vizibil, indreptat cumva spre burta, pana la buric. Este umflat cam tot timpul, mai ales dimineata. De când ar fi trebuit să-mi vină menstruatia au inceput crampele dar nu e ceva noua pentru că le aveam lunare insotite de sange. De data asta sangele lipseste si crampele sunt un pic mai puternice.
Ce părere aveti? Fibromul asta imens ar putea duce la lipsa menstruatiei? Si la 11 cm deja este posibilă vreo sarcina chit ca oricum mi-au iesit testele negative?
Va multumesc din suflet si multa sanatate!
4 comentarii
1
18-09-2017, ora 14:08
Dr. Moise Oana
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Moise Oana
Sarcina e posibila oricand aveti contact neprotejat iar fibromul in nici un caz nu e cauza intarzierii menstrei (repetati testele din urina daca tot nu apare menstra).
0
20-09-2017, ora 08:43
ella432
Nu este medic/terapeut
ella432
Va multumesc! Dar pana cand sa mai fac teste de sarcina pentru ca deja au trecut 3 saptamani de la ultimul contact sexual si tot negativ este. Mai sunt sanse sa fi ramas si toate testele sa fie negative?
0
20-09-2017, ora 14:59
Dr. Moise Oana
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Moise Oana
Contactul nu coincide cu ovulatia si daca embrionul se obtine mai tarziu tot asa se pozitiveaza si testul (probabilitatea este mica acum dupa 3 saptamani sa se dovedeasca a fi sarcina dar nu este exclus).
1
24-09-2017, ora 09:56
ella432
Nu este medic/terapeut
ella432
Va multumesc! Mi a venit pana la urma menstruatia:)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Uter fibromatos - explicaÈ›ii pe înÈ›elesul tuturor
  • SubstanÈ›e chimice regăsite în produse comune de consum pot creÈ™te riscul de fibrom uterin
  • Un compus din ceaiul verde a avut rezultate promițătoare în tratarea fibroamelor uterine
  • Femeile care stau pe scaun 6 ore zilnic au un risc dublu de fibrom uterin
  • Cercetătorii de la Mayo Clinic recomandă terapiile alternative la histerectomie pentru fibromul uterin
  •