Riscuri operatie clasica - fibrom in sarcina | Forumul Medical ROmedic

Riscuri operatie clasica - fibrom in sarcina

26-06-2018
Sundybela
Nu este medic/terapeut
Sundybela
Buna ziua,
am 41 de ani si sunt insarcinata in 11 saptamani. Inainte de sarcina aveam cel mai mare fibrom de aprox 6cm (intramural subseros partea dreapta) si altele doua de aprox 4cm – se punea intrebarea daca aceste fibroame fac imposibila sarcina. In final, in timp ce faceam investigatiile pt a sti daca mai pot ramane insarcinata (nu mai speram la nimic!), minunea s-a intamplat. Doar ca in sapt 10 de sarcina am fost la eco si doctorita mi-a spus ca cel mai mare fibrom are acum 11 cm (care acum a devenit peduculat si este subseros - am vazut cum isi schimba pozitia in burta in fct de pozitia mea - cand stau pe burta e in stanga, cand stau in picioare e mereu pe mijloc, langa buric)

Si doctora a fost surprinsa de cat de mult a crescut, a zis ca pune mari probleme pt sanatatea mea (poate creste si impinge diafragma incat sa am dificultati la respiratie), asa ca recomanda operatia clasica de a scoate fibromul, dar numai in trimestrul II si numai dupa ce facem eco de morfologie fetala trim I + dublu test si ne convingem ca sarcina este viabila asa incat sa merite salvarea acesteia (astea au fost cuvintele ei). Bucuria mea s-a transformat intr-o continua neliniste, stres si agitatie. Caut cu infrigurare informatii pe net despre cazuri fericite sau mai putin fericite in situatii similare.

Intrebarea mea este daca stie cineva ce riscuri presupune o astfel de operatie in timpul sarcinii? Exista sansa sa duci pana la termen o astfel de sarcina fara operatie?
Multumesc anticipat!
1 comentarii
0
01-06-2019, ora 05:05
Sundybela
Nu este medic/terapeut
Sundybela
Tot eu după un an de zile! Pentru cine caută informații despre fibromul in sarcina. Scriam despre fibromul gigant, a ajuns la aprox 13-14 cm diametru, dar după aceea a stagnat, iar la 37 săptămâni mi s-a rupt apa și am născut o fetiță, devenind astfel la 42 de ani o mămică fericită. Va recomand doctori buni, eu am fost la Dr Andreea Enache și a fost ok, un om și un doctor excepțional!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Statinele ar putea reduce riscul de fibrom uterin la femeile cu hiperlipidemie
  • Uter fibromatos - explicaÈ›ii pe înÈ›elesul tuturor
  • SubstanÈ›e chimice regăsite în produse comune de consum pot creÈ™te riscul de fibrom uterin
  • Un compus din ceaiul verde a avut rezultate promițătoare în tratarea fibroamelor uterine
  • Femeile care stau pe scaun 6 ore zilnic au un risc dublu de fibrom uterin
  • Cercetătorii de la Mayo Clinic recomandă terapiile alternative la histerectomie pentru fibromul uterin
  •