Fetita mea raceste ff des, are diverse viroze care se mai si complica
Buna,
Tot cautand pe net info despre ganglioni am gasit forumul acesta si sper sa gasim si un raspuns.
Fetita mea are 4 ani si de ceva timp ne tot ingrijoreaza starea ei de sanatate - raceste ff des, diverse viroze care se mai si complica...Bun...Am mers la dr si am cerut analize. Dupa aceea am vazut si un ganglion de cca 1-2 cm diametru pe gat, in lateral stanga si deja am intrat la banuieli...dintre cele mai sumbre.
Acum cateva zile am luat rezultatele analizelor obligatorii (facute la Medlife) plus cateva in plus recomandate de pediatru si avem niste rezultate incercuite.din hemograma.
Deci PLT (trombocite) - 485 (max 450)
Mo % - 8, 2 (max 8)
Ly % - 33, 5 (min 46)
Ne % - 54 (max 44)
Pana acum dr spunea ca fetita e alergica, (pt ca are tot timpul o rinoree si e palida...incercanata) insa IGE e f bun, la fel si imunograma, TGP-ul, sideremia, hemoglobina...
Modificate au iesit cele de mai sus si nu va spun ce e in capul meu pana marti cand avem programare la dr...visez numai nenorociri si cand citesc simptome parca-mi vad copilul. Rau si cu netul asta.
Am facut si un coproparazitologic, bun si el. Si sumarul de urina bun.
Exudatul nazal - streptococ pneumonial rezistent la toate cele (mai putin niste nenorociri gen vancomycin, cloramfenicol si ciprofloxacin). Vroiam doar sa intreb daca ar justifica dihania de streptococ hemograma modificata si ganglionul...sau sa ma astept la alte investigatii (inebunesc direct). Am observat ca mai sunt persoane aici care se pricep...pls aveti idee la ce sa ma astept marti la control?
Multumesc
Tot cautand pe net info despre ganglioni am gasit forumul acesta si sper sa gasim si un raspuns.
Fetita mea are 4 ani si de ceva timp ne tot ingrijoreaza starea ei de sanatate - raceste ff des, diverse viroze care se mai si complica...Bun...Am mers la dr si am cerut analize. Dupa aceea am vazut si un ganglion de cca 1-2 cm diametru pe gat, in lateral stanga si deja am intrat la banuieli...dintre cele mai sumbre.
Acum cateva zile am luat rezultatele analizelor obligatorii (facute la Medlife) plus cateva in plus recomandate de pediatru si avem niste rezultate incercuite.din hemograma.
Deci PLT (trombocite) - 485 (max 450)
Mo % - 8, 2 (max 8)
Ly % - 33, 5 (min 46)
Ne % - 54 (max 44)
Pana acum dr spunea ca fetita e alergica, (pt ca are tot timpul o rinoree si e palida...incercanata) insa IGE e f bun, la fel si imunograma, TGP-ul, sideremia, hemoglobina...
Modificate au iesit cele de mai sus si nu va spun ce e in capul meu pana marti cand avem programare la dr...visez numai nenorociri si cand citesc simptome parca-mi vad copilul. Rau si cu netul asta.
Am facut si un coproparazitologic, bun si el. Si sumarul de urina bun.
Exudatul nazal - streptococ pneumonial rezistent la toate cele (mai putin niste nenorociri gen vancomycin, cloramfenicol si ciprofloxacin). Vroiam doar sa intreb daca ar justifica dihania de streptococ hemograma modificata si ganglionul...sau sa ma astept la alte investigatii (inebunesc direct). Am observat ca mai sunt persoane aici care se pricep...pls aveti idee la ce sa ma astept marti la control?
Multumesc
4 comentarii
Trebuie sa postati rezulatele complete ale analizelor (si cele bune si cele modificate) altfel este greu de dat cu parerea.
Rezultatele sunt urmatoarele:
Calciu ionic 4, 19
IgG 730, 30
Iga - 120, 40
IgM 80, 70
IgE - 12, 6
Exudat nazal - Strept Pneumonial Prezent
Hemoleucograma:
RBC - 4, 5
hgb - 12, 2
hct - 38, 2
MCV - 84, 9
mCH - 27, 2
MCHC - 32
RDW - 14, 1
PLT - 485
PDW - 16
PCT - 0, 34
MPV - 7
WBC - 8, 6
NE - 4, 7
EO - 0, 3
BA - 0
LY - 2, 9
MO - 0, 7
NE % - 54
EO% - 3, 9
BA% - 0, 4
LY% - 33, 6
MO% - 8, 3
GLUCOZA SERICA - 69
TGP - 16
SIDEREMIE - 82
Citind rezultatele am mai descoperit un rezultat sub limita (MPV) care nu e incercuit si alte cateva chiar la limita.
Multumesc pt raspuns
Calciu ionic 4, 19
IgG 730, 30
Iga - 120, 40
IgM 80, 70
IgE - 12, 6
Exudat nazal - Strept Pneumonial Prezent
Hemoleucograma:
RBC - 4, 5
hgb - 12, 2
hct - 38, 2
MCV - 84, 9
mCH - 27, 2
MCHC - 32
RDW - 14, 1
PLT - 485
PDW - 16
PCT - 0, 34
MPV - 7
WBC - 8, 6
NE - 4, 7
EO - 0, 3
BA - 0
LY - 2, 9
MO - 0, 7
NE % - 54
EO% - 3, 9
BA% - 0, 4
LY% - 33, 6
MO% - 8, 3
GLUCOZA SERICA - 69
TGP - 16
SIDEREMIE - 82
Citind rezultatele am mai descoperit un rezultat sub limita (MPV) care nu e incercuit si alte cateva chiar la limita.
Multumesc pt raspuns
In general, orice infectie de natura ORL are ca si manifestare adenopatii cervicale (ganglioni mariti) la nivelul gatului.Avand in vedere ca fetita dv. are o infectie cu Strept Pneumonial este firesc ca exista o adenopatie la nivelul gatului si multe modificari a hemoleucogramei.As dori sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: in ce oras locuiti, de cand s-a imbolnavit fetita, ce nota (APGAR) a primit la nastere si la ce spital ati fost.
Multumesc mult pt raspuns,
Locuim in Bucuresti; de tratat ne tratam la spitalul Marie Curie.
Nota la nastere 8 - a stat 8 ore la TI pt o detresa respiratorie - complicatii la nastere + circulara de cordon.
A luat E coli la nastere si dupa tratamentul cu antibiotice (am stat in spital o saptamana la 2 luni) a dobandit o disbacterioza si de-abia la 1 an si 2 luni si-a revenit (n-a mai facut diaree, a dat in eztrema cealalta - constipatie).
Racelile la modul serios + obstructia nazala a inceput spre 24 luni o data cu intrarea in colectivitate; la 3 ani am operat vegetatiile adenoide insa a ramas in continuare cu obstructie nazala.care nu trece decat temporar - vara, la mare, aerosoli, salina..antihistaminice
.
Vorbirea este afectata - nozonanta - dn cauza obstructiei nazale.
Acum am fost sfatuiti ca dupa tratamentul cu Zanocin si vaccin Pneumo 23 sa scoatem iarasi vegetatiile adenoide + amigdalele. Chiar stau sa ma gandesc serios daca vom mai trece iarasi printr-o operatie care la noi nu prea a avut rezultatul scontat sau vom incerca altceva - nu stiu ce.
Ca investigatii ar mai trebui sa facem o nazo-fibroscopie (recomandata de orl-ist) insa mai asteptam un pic ca fetita sa fie mai cooperanta.
Multumesc mult pt timpul acordat si v-am fi recunoscatori daca ne-ati indruma spre o alta solutie in afara operatiei.
Locuim in Bucuresti; de tratat ne tratam la spitalul Marie Curie.
Nota la nastere 8 - a stat 8 ore la TI pt o detresa respiratorie - complicatii la nastere + circulara de cordon.
A luat E coli la nastere si dupa tratamentul cu antibiotice (am stat in spital o saptamana la 2 luni) a dobandit o disbacterioza si de-abia la 1 an si 2 luni si-a revenit (n-a mai facut diaree, a dat in eztrema cealalta - constipatie).
Racelile la modul serios + obstructia nazala a inceput spre 24 luni o data cu intrarea in colectivitate; la 3 ani am operat vegetatiile adenoide insa a ramas in continuare cu obstructie nazala.care nu trece decat temporar - vara, la mare, aerosoli, salina..antihistaminice
.
Vorbirea este afectata - nozonanta - dn cauza obstructiei nazale.
Acum am fost sfatuiti ca dupa tratamentul cu Zanocin si vaccin Pneumo 23 sa scoatem iarasi vegetatiile adenoide + amigdalele. Chiar stau sa ma gandesc serios daca vom mai trece iarasi printr-o operatie care la noi nu prea a avut rezultatul scontat sau vom incerca altceva - nu stiu ce.
Ca investigatii ar mai trebui sa facem o nazo-fibroscopie (recomandata de orl-ist) insa mai asteptam un pic ca fetita sa fie mai cooperanta.
Multumesc mult pt timpul acordat si v-am fi recunoscatori daca ne-ati indruma spre o alta solutie in afara operatiei.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3raceala - defectiune de respiratie
- 9cresterea imunitatii la bb de 6 luni
- 13bebe 7 luni raceste des ce sa-i mai fac?
- 90adenoidita copil 3.7 ani
- 8operatie de polipi - cauterizare de cornete la copil de 3 ani?
- 4Traheita sau bronsita
- 11Nu se vindeca nasul
- 7vegetatiile adenoidiene
- 8Copil de 5 ani a racit anul acesta de 3 ori foarte puternic
- 18Raceala sau viroza
- 11Polipi inflamati
- 2raceala si tuse
- 0raceala si tuse - fetita 6 ani
- 10tuse productiva de foarte mult timp si mucozitati continue
- 2Bronsita bebe 1an
- 1Ce spuneti despre aceasta alimentatie ?
- 3imunitate/imunizare copil 8 ani
- 2Bebelusa 9 luni
- 1Răceala repetata
Mai multe informații despre: Virozele respiratorii raceala la copii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: