cresterea imunitatii la bb de 6 luni

10-06-2008
anishoara26
Nu este medic/terapeut
anishoara26
Am o fetita de 6 luni care pana la aceasta varsta a fost racita de 3 ori.Incep sa ma ingrijorez si as vrea sa-i dau ceva pentru cresterea imunitatii daca se poate.Diagnosticul dat de medic a fost rinofaringita acuta as dori sa stiu este un microb sau cum se zice ca a tras curent sau ca am imbracat-o eu prea subtire.A stept parerile voastre si va multumesc anticipat.
9 comentarii
0
13-06-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
O sugestie: miere de albine cu propolis, 3 lingurite, zilnic;numai bine
0
13-06-2008, ora 00:00
Psih. Sorina Voicu
Identitate neconfirmată
Psih. Sorina Voicu
Mierea de albine este contraindicata bebelusilor sub un an, deoarece poate creea botulism, o afectiune foarte grava care se manifesta prin paralizia muschilor, inclusiv cei respiratori, bebelusul ajungand sa se sufoce. Mierea de albine contine spori de Clostridium botulinum. Acesti spori se pot dezvolta in organism, ducand la botulism sau nu, depinde de fiecare bebelus. Este un risc pe care fiecare mama si-l asuma sau nu, pe pielea bebelusului sau.
Rinofaringita desemneaza o infectie a cailor respiratorii. Poate fi datorita curentului (un vant mai puternic venit din fata) dar se poate datora si unor bacterii din aer, praf, etc.
Pentru cresterea imunitatii poti sa-i faci ceai de echinaceea cu macese, sa-i dai oscilococcinum, cate jumatate de doza pe zi, timp de trei zile, in fiecare luna.
Cu toate ca este foarte frustrant pentru o mama sa-si vada bebelusul bolnav, si bolile prin care trece acesta au rostul de a creste imunitatea, el creindu-si anticorpi si dezvoltand rezistenta la urmatoarele boli. Cu o conditie insa, sa se recurga cat mai putin posibil la antibiotice. Daca organismul se obisnuieste cu un ajutor din exterior (antibiotice) se leneveste si nu mai creeaza anticorpi la fel de eficient.
Multa sanatate fetite tale!
0
13-06-2008, ora 00:00
anishoara26
Nu este medic/terapeut
anishoara26
Va multumesc ptr raspuns.Pana la urma trebuie sa feresc fetita si de curent ca eu deja o las mai cu geamu deschis sa se caleasca chipurile.Offfffffffffffff e asa greu cateodata cu ei nici nu stii cum sa faci si cand sunt si o mie de sfaturi diferite si mai greu.
0
15-06-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Da, in prezent, pediatrii din toata lumea nu recomanda copiilor sub 1 an miere, datorita riscului de botulism infantil care poate produce deces, asa ca numai dupa 1 an sa-i dati miere; sa speram ca, in viitor, se va gasi o metoda care sa sterilizeze si sa transforme mierea ca sa poata fi administrata si bebelusilor ( exista cercetari privind pasteurizarea mierii); numai bine
0
17-06-2008, ora 00:00
anishoara26
Nu este medic/terapeut
anishoara26
Fetita mea de 6 luni nu accepta deloc ceaiul, nu stiu ce sa-i fac.Ii mai dau prin somn dar se trezeste si nu-l vrea, am incercat sa-i dau apa plata dar nu vrea.Inainte ii daeam san si poate nu avea nevoie de apa dar acum nu mai vrea san ii dau lapte praf si am inceput bineinteles diversificarea dar apa nu o accdepta sub nici o formanici la temperatura camerei nici putin incalzita
CE POT SA-I FAC?
0
18-06-2008, ora 00:00
Psih. Sorina Voicu
Identitate neconfirmată
Psih. Sorina Voicu
Citisem si de o metoda de sterilizare prin congelare la -21 grade Celsius, care este singura metoda ce omoara si sporii de bacterii, insa nu stiu sigur cat de valabila este in cazul mierii.
Anisoara, acum ca este vara si e cald, poti sa lasi fetita fara caciula, cu geamul deschis, in casa, cu conditia ca usa de la camera sa fie inchisa, sa nu se faca curent cu alte camere.
Echinaccea se gaseste si sub forma de picaturi, dar contin alcool, va trebui sa intrebi pediatrul daca poti sa-i dai.
Cu apa va trebui sa ma ai putina rabdare. In jurul varstei de 7-8-9 luni va incepe sa-i faca placere sa bea din cana, din pahar dupa tine si asa vei putea sa-i dai si apa, la fel am facut si eu cu baiatul meu. Poti incepe chiar de pe acum sa-i dai cu capacul de la biberon sa bea apa. La inceput va curge mai mult pe dinafara decat ii va ramane in gurita, insa cu incetul, isi va perfectiona tehnica de a bea. Doar exersand va ajunge la performante.
0
18-06-2008, ora 00:00
anishoara26
Nu este medic/terapeut
anishoara26
Eu exersez cu ea dar am intrat in panica mai mult ca sunt bunici, matusi care aud ca nu bea ceai si incep cu gura, ca fata asta are ceva de nu bea ceai.Va multumesc mult ptr sfaturi si mai astept si altele cu mare placere in legatura cu orice
0
19-06-2008, ora 00:00
Psih. Sorina Voicu
Identitate neconfirmată
Psih. Sorina Voicu
Draga Anishoara, un bun sfat pe care ti-l pot da, este ca atunci cand nu poti sa-i schimbi pe cei din jur, tot ceea ce poti face este sa te schimbi pe tine. Nu spun sa faci ca ei, neaparat. Asculta-le sfaturile, cerne-le prin filtrul propriu si fa cum crezi tu ca este mai bine pentru copilul tau. Ai incredere in tine, natura ne face sa fim mame, avem un instinct care de cele mai multe ori ne indruma cu adevarat. Asculta-i pe cei din jurul tau dar asculta ce-ti spune si instinctul. In cel mai rau caz, atunci cand gandurile iti sunt intr-un impas, apeleaza la un specialist. Verifica ceea ce-ti spun altii. In nici un caz nu te lasa afectata. Fii tare, ai incredere in tine, esti o mama buna si faci cum poti tu mai bine pentru fetita ta.
0
01-11-2018, ora 21:44
Rebecca.Oana
Nu este medic/terapeut
Rebecca.Oana
Buna ! Eu am avut norocul sa nu răcească deloc fata mea. “Secretul meu” mult spus secret sugerat de doamna Pediatra : aerisit camerele dimineața, eu le las cam 1 ora, in functie de camera unde suntem noi, aceea sigur ca nu o țin cu ferestrele deschise. Temperatura in casa la noi este 24.5 grade in permanenta, in dormitorul unde dorm cu bebe 25, nu o înfofolesc in casa, poarta doar un body, o scot la plimbare de la 1 săptămâna constant, in fiecare zi mai exact, nu am sărit o zi, de la 6 la 8 cât a fost cald acum pana la 7 jumătate, nu am sărit nicio seara, o imbrac mai gros, normal. Nu țin bebele in curent am grija pe unde merg și ii dau san, foarte important, ia tot cd are nevoie din laptele de la san și își dezvolta imunitatea mult mai bine,. acum mergem spre 7 luni și suntem foarte bine. Prietena mea are bebe de 18 luni, nu l-a scos când a fost rece, in ideea de a nu raci, iar acum regreta. Cum ia contact cu aerul rece cum răcește...

Aa și evita locurile aglomerate, mall, piata, parcuri pline cu copii, copii bolnavi.

Eu, deși nu e demonstrat științific, țin cont și de vorba din bătrâni : “ dacă tie îți este bine și lui bebe ii este”. Am imbracat-o după cum am simțit ca îmi este și mie și am urmărit extremitățile ( mânuțe, piciorușe, nasuc)

Picioruțele ii mai transpira și le spal seara și dimineața când o spal la poponeața. Dacă are picioruțele transpirate, se mențin reci... cum e și la noi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul