febra mare si dureri de cap
Buna ziua,
Am 67 ani si de vreo 2 zile am temperatura ridicata (febra) in special seara si uneori imi apar dureri de cap.Am fost la medic si mi-a spus ca am raceala si sa iau paracetamol.Dar febra nu cedeaza (|in special seara este f mare).Ce imi puteti sugera ca tratament.
Am 67 ani si de vreo 2 zile am temperatura ridicata (febra) in special seara si uneori imi apar dureri de cap.Am fost la medic si mi-a spus ca am raceala si sa iau paracetamol.Dar febra nu cedeaza (|in special seara este f mare).Ce imi puteti sugera ca tratament.
1 comentarii
Nu faceti tratament fara sa stiti ce aveti.
Ar trebui facut un exudat nazal si faringian cu antibiograma amandoua.
Bacteriile au devenit rezistente in ultimul timp chiar si la antibiotice cu spectru larg.
De aceea este necesara antibiograma, ca sa se vada exact la ce antibiotice sunt sensibile bacteriile gasite.
Numai asa se poate face un tratament corect.
Daca se depisteaza un streptococ beta hemolitic, tratamentul nu trebuie intrerupt timp de 10 zile si luat la ore fixe, altfel bacteria poate deveni rezistenta la antibioticul folosit.
Pentru analize, dimineata cand mergeti la laboratorul de analize, nu va spalati in nas si in gura, nu mancati si nu beti apa inainte de recoltare.
Ar trebui facut un exudat nazal si faringian cu antibiograma amandoua.
Bacteriile au devenit rezistente in ultimul timp chiar si la antibiotice cu spectru larg.
De aceea este necesara antibiograma, ca sa se vada exact la ce antibiotice sunt sensibile bacteriile gasite.
Numai asa se poate face un tratament corect.
Daca se depisteaza un streptococ beta hemolitic, tratamentul nu trebuie intrerupt timp de 10 zile si luat la ore fixe, altfel bacteria poate deveni rezistenta la antibioticul folosit.
Pentru analize, dimineata cand mergeti la laboratorul de analize, nu va spalati in nas si in gura, nu mancati si nu beti apa inainte de recoltare.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7Urgent!!!Stari de ameteala, lesin, dureri de cap
- 5Tromboza cerebrala-urgent
- 5dureri de cap - pulsatii partea stanga a capului
- 16Am mari dureri de cap, urechi, ochi, tample si ameteli
- 15Dureri de cap
- 4durere destul de puternica in partea dreapta a capului
- 4Arsura in zona occipitala... de o luna
- 2pansinuzita
- 1Dureri de cap severe
- 6complicatii sinuzita cronica
- 5anxietate si dureri de cap
- 1dureri de cap in zona cefei
- 6Ameteli. Palpitatii. Puls mare.dureri de cap si stomac.stare ciudata
- 0Oboseala persistenta, dureri dese de cap, inrosire
- 3Ameteli, tulburari de vorbire, de gandire, dureri de cap
- 4Ameteli, dureri de cap, ceafa, amorteli, ajutor!
- 1Dureri de cap 24 24
- 0temperatura dupa pneumotorax
- 1Durere de cap, partea stanga.
- 0Durere de cap pe partea dreapta, presiune.
Mai multe informații despre: Durerea de cap Febra
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: