Febra mare fara alt simptom

25-01-2010
omer
Nu este medic/terapeut
omer
Fetita mea de 1 an si 2 luni si 14-15 kg., face febra de joi in puseuri (scade-creste) pana la 39, 5. Nu tuseste, nu stranuta, nu o dor urechile la palpare, nu are rosu in gat, nu se aude nimic pulmonar, nu are diaree. Ii administrez Augumentin de sambata seara si Nurofen si paracetamol supozitor iar de 2 ori, dupa administrarea supozitorului cu paracetamol febra a crescut. Medicul m-a sfatuit sa-i maresc doza de Augumentin de la 2, 5 la 3, 5 la 12 ore si doza de Nurofen de la 5 la 6 ml la 8 ore, iar daca febra inca creste peste 38, 5 sa-i administrez si Panadol 5 ml la 8 ore intercalat cu Nurofenul. Medicul nu stie care este cauza acestei febre asa ca va rog pe dv., daca puteti, sa-mi dati un raspuns. Va multumesc!
6 comentarii
0
26-01-2010, ora 10:54
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Faceti o mare greseala dand aceste medicamente extrem de puternice si de toxice la un copil atat de mic si o sa trageti de pe seama ignorantei si greselilor medicului - mai ales ca nu se stie cauza, febra are si ea un rol si des un rol de aparare iar medicamentele acestea sunt f. toxice !
O sa trageti mai mult de pe urma la acest tratament decat de la febra. Incercati sa mergeti la un medic homeopat cu copilul daca aveti posibilitatea.
0
26-01-2010, ora 14:41
omer
Nu este medic/terapeut
omer
Nu stiu unde as putea sa gasesc un homeopat, dar chiar credeti k la un copil asa de mic tratamentele homeopatice functioneaza??? Ati incercat dv.? Va multumesc pt raspuns!
0
27-01-2010, ora 17:24
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Draga omer, un copil face febra atunci cand are o infectie in corp de obicei, fie raceala, fie infectie urinara etc. sau poate ca este vb de vreo boala a copilariei, de exemplu pojarul, care se manifesta in primele 3 zile cu febra, si din cate stiu eu antibioticele sunt interzise in astfel de cazuri!
Acel medic ar fi trebuit sa examineze fetita mai amanuntit si nu sa o indoape cu tot felul de medicamente, mai ales ca nu se cunoaste cauza!Ai mare grija la cantitatea ce i-o administrezi, ca este total eronata!!!Panadolul si nurofenul, la un copil de 1 an si 2 luni, se administreaza doar 2, 5 ml la 8 ore!!Tu ii dai doze duble si nu este deloc indicat, plus ca nu trebuie sa ia mai mult de 4 zile.Antibioticul de asemeni doar 2, 5 ml la 12 ore, insa daca febra nu cedeaza, nu are rost sa ii mai dai, pentru ca tu tratezi copilul acum de raceala si cu siguranta cauza este alta.Mai bine fa-i o urocultura copilului si un examen coproparazitologic pentru inceput!
Medicul acela este un incompetent si jumatate, daca prescrie unui copil medicamente fara sa stie care este cauza!!
0
31-01-2010, ora 09:18
Mara02
Nu este medic/terapeut
Mara02
Cred ca este vorba de o viroza. Tratamentul este in functie de simptome.Daca face numai febra atunci se da medicatie numai pt. combaterea ei.Folositi numai Paracetamol si Nurofen. Medicul ar fi trebuit sa nu-i prescrie antibiotic. Folosirea lui este inutila, in plus slabeste sistemul imunitar si distruge flora intestinala.Dati sa bea mult ceai si evitati laptele. Multa sanatate!
0
02-02-2010, ora 12:58
cristi02
Nu este medic/terapeut
cristi02
Su cred ca este o ideea prea buna sa ii maresti doza de medicamente, daar as putea sa te invat sa-i dai fetitei tale (sa cumoeri de la Plafar sau direct de la depozitul forerver al orasului tau ) Aloe Bits nPeaches.-este un sirop foarte bun, special foliosit in cazuri de astea si pentru copii minci. Pentru infectie urinara (daca are), sa-i dai Aloe Blosom Herbal Tea.. crede-ma ca stiu ce spun si as vrea ca fetita ta sa scape de febra asta imediat. -eu sunt o persoana cu dezabilitati, iar din Iului anul trecut, de cind am inceput sa iau, simt ca-si fac efectul (in bine). Sa fii atenta un pic la dozaj Aloe Bits nPeaches seincepe cu cite o lingura pe zi, timp de 3 zile, dupa aia se trece la 2 linguri pe zi, etc Zi buna, sanatate fetitei . Daca vrei detalii, te rog sa suni la 0788/594.708
0
06-04-2010, ora 00:11
mana
Nu este medic/terapeut
mana
O situatie asemanatoare mi s-a intamplat si mie la ambele mele fetite, in varsta , acum de 5 si, respectiv, 8 luni.La varsta de 8 luni, cea mare si de 6 luni, cea mica, au facut febra mare 3 zile (peste 38), tot asa in puseuri, crestea atunci cand isi pierdea efectul antitermicul. Dupa cele 3 zile a aparut eruptia si febra a cedat. Boala se numeste exantem subit sau roseola infantum.
Se pare ca nu toti doctorii stiu de ea.Tratamentul costa doar in administrare de antitermice in perioada febrila.Poate asa ceva a avut si fetita ta sau poate o alta boala a copilariei. Toate cele bune si multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce înseamnă febră mare și cum o gestionăm
  • Ce faci când febra nu cedează la tratamentul antitermic?
  • O altă cauză a febrei ar putea fi stresul
  • Febră și transpiraţii nocturne - cauze, diagnostic, tratament
  • Febra sporește activitatea celulelor imune și induce stres mitocondrial
  •