Febra mare fara alt simptom

Fetita mea de 1 an si 2 luni si 14-15 kg., face febra de joi in puseuri (scade-creste) pana la 39, 5. Nu tuseste, nu stranuta, nu o dor urechile la palpare, nu are rosu in gat, nu se aude nimic pulmonar, nu are diaree. Ii administrez Augumentin de sambata seara si Nurofen si paracetamol supozitor iar de 2 ori, dupa administrarea supozitorului cu paracetamol febra a crescut. Medicul m-a sfatuit sa-i maresc doza de Augumentin de la 2, 5 la 3, 5 la 12 ore si doza de Nurofen de la 5 la 6 ml la 8 ore, iar daca febra inca creste peste 38, 5 sa-i administrez si Panadol 5 ml la 8 ore intercalat cu Nurofenul. Medicul nu stie care este cauza acestei febre asa ca va rog pe dv., daca puteti, sa-mi dati un raspuns. Va multumesc!
6 comentarii

Faceti o mare greseala dand aceste medicamente extrem de puternice si de toxice la un copil atat de mic si o sa trageti de pe seama ignorantei si greselilor medicului - mai ales ca nu se stie cauza, febra are si ea un rol si des un rol de aparare iar medicamentele acestea sunt f. toxice !
O sa trageti mai mult de pe urma la acest tratament decat de la febra. Incercati sa mergeti la un medic homeopat cu copilul daca aveti posibilitatea.
O sa trageti mai mult de pe urma la acest tratament decat de la febra. Incercati sa mergeti la un medic homeopat cu copilul daca aveti posibilitatea.

Nu stiu unde as putea sa gasesc un homeopat, dar chiar credeti k la un copil asa de mic tratamentele homeopatice functioneaza??? Ati incercat dv.? Va multumesc pt raspuns!

Draga omer, un copil face febra atunci cand are o infectie in corp de obicei, fie raceala, fie infectie urinara etc. sau poate ca este vb de vreo boala a copilariei, de exemplu pojarul, care se manifesta in primele 3 zile cu febra, si din cate stiu eu antibioticele sunt interzise in astfel de cazuri!
Acel medic ar fi trebuit sa examineze fetita mai amanuntit si nu sa o indoape cu tot felul de medicamente, mai ales ca nu se cunoaste cauza!Ai mare grija la cantitatea ce i-o administrezi, ca este total eronata!!!Panadolul si nurofenul, la un copil de 1 an si 2 luni, se administreaza doar 2, 5 ml la 8 ore!!Tu ii dai doze duble si nu este deloc indicat, plus ca nu trebuie sa ia mai mult de 4 zile.Antibioticul de asemeni doar 2, 5 ml la 12 ore, insa daca febra nu cedeaza, nu are rost sa ii mai dai, pentru ca tu tratezi copilul acum de raceala si cu siguranta cauza este alta.Mai bine fa-i o urocultura copilului si un examen coproparazitologic pentru inceput!
Medicul acela este un incompetent si jumatate, daca prescrie unui copil medicamente fara sa stie care este cauza!!
Acel medic ar fi trebuit sa examineze fetita mai amanuntit si nu sa o indoape cu tot felul de medicamente, mai ales ca nu se cunoaste cauza!Ai mare grija la cantitatea ce i-o administrezi, ca este total eronata!!!Panadolul si nurofenul, la un copil de 1 an si 2 luni, se administreaza doar 2, 5 ml la 8 ore!!Tu ii dai doze duble si nu este deloc indicat, plus ca nu trebuie sa ia mai mult de 4 zile.Antibioticul de asemeni doar 2, 5 ml la 12 ore, insa daca febra nu cedeaza, nu are rost sa ii mai dai, pentru ca tu tratezi copilul acum de raceala si cu siguranta cauza este alta.Mai bine fa-i o urocultura copilului si un examen coproparazitologic pentru inceput!
Medicul acela este un incompetent si jumatate, daca prescrie unui copil medicamente fara sa stie care este cauza!!

Cred ca este vorba de o viroza. Tratamentul este in functie de simptome.Daca face numai febra atunci se da medicatie numai pt. combaterea ei.Folositi numai Paracetamol si Nurofen. Medicul ar fi trebuit sa nu-i prescrie antibiotic. Folosirea lui este inutila, in plus slabeste sistemul imunitar si distruge flora intestinala.Dati sa bea mult ceai si evitati laptele. Multa sanatate!

Su cred ca este o ideea prea buna sa ii maresti doza de medicamente, daar as putea sa te invat sa-i dai fetitei tale (sa cumoeri de la Plafar sau direct de la depozitul forerver al orasului tau ) Aloe Bits nPeaches.-este un sirop foarte bun, special foliosit in cazuri de astea si pentru copii minci. Pentru infectie urinara (daca are), sa-i dai Aloe Blosom Herbal Tea.. crede-ma ca stiu ce spun si as vrea ca fetita ta sa scape de febra asta imediat. -eu sunt o persoana cu dezabilitati, iar din Iului anul trecut, de cind am inceput sa iau, simt ca-si fac efectul (in bine). Sa fii atenta un pic la dozaj Aloe Bits nPeaches seincepe cu cite o lingura pe zi, timp de 3 zile, dupa aia se trece la 2 linguri pe zi, etc Zi buna, sanatate fetitei . Daca vrei detalii, te rog sa suni la 0788/594.708

O situatie asemanatoare mi s-a intamplat si mie la ambele mele fetite, in varsta , acum de 5 si, respectiv, 8 luni.La varsta de 8 luni, cea mare si de 6 luni, cea mica, au facut febra mare 3 zile (peste 38), tot asa in puseuri, crestea atunci cand isi pierdea efectul antitermicul. Dupa cele 3 zile a aparut eruptia si febra a cedat. Boala se numeste exantem subit sau roseola infantum.
Se pare ca nu toti doctorii stiu de ea.Tratamentul costa doar in administrare de antitermice in perioada febrila.Poate asa ceva a avut si fetita ta sau poate o alta boala a copilariei. Toate cele bune si multa sanatate!
Se pare ca nu toti doctorii stiu de ea.Tratamentul costa doar in administrare de antitermice in perioada febrila.Poate asa ceva a avut si fetita ta sau poate o alta boala a copilariei. Toate cele bune si multa sanatate!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8stare subfebrila prelungita
- 3febra foarte mare la copil
- 2febra din cauza expunerii ochilor
- 50Mi-a spus ca am amigdalita criptica cazenoasa
- 4durere de ureche sub tratament cu cexyl, copil 5 ani
- 5ajutati-ma.. infectie urinara la copil + anemie
- 19Laringe
- 5dureri in gat si febra foarte mare
- 8fractura diafazara cominutiva deschisa de femur tip IIIA
- 6Locuim in America si sotul meu raceste frecvent
- 1temperatura inainte de menstuatie
- 1febra...va rog sa ma ajutati
- 4Febra sub 38 si stare generala proasta
- 12sinuzita faciala si temperatura 37
- 5tusa seaca uscata, febra, raceala
- 3Simptome gripale de de durata mai lunga decat de obicei sau ceva mai periculos?
- 3Febra mare. Ajutor ! Splenectomie !
- 1Simptome: febra, frisoane, stare de rau
- 2Gripa sau ceva mai grav?
Mai multe informații despre: Febra
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: