dureri in gat si febra foarte mare

Am un baiat care are 20 de ani. a acuzat dureri la inghitire de cateva zile si i-am dat cate un paracetamol si strepsils. asta noapte insa a facut foarte mare febra care nu pare sa fi cedat prea mult la fervex si algocalmin. Va rog sa imi spuneti ce schema de tratament as putea urma...
Va multumesc!
Va multumesc!
5 comentarii

trebuie sa fie vazut de ORl..
poate fi o simpla amigdalita
dar poate fi si un inceput de flegmon periamigdallian.
poate fi o simpla amigdalita
dar poate fi si un inceput de flegmon periamigdallian.

Va multumesc pentru raspuns. insa ca orice baiat adolescent, nu poate fi convins sa mearga la medic. credeti ca pot sa ii dau un tratament totusi care sa ii linisteasca durerile la inghitire si febra?
Multumesc
Multumesc

Buna seara.Am o fetita de 13 ani si se plinge ca o doare gitu si are febra mare 38, 9, iam dat sai scada febra si fara nici un rezultat, am fost cu ea la medicu de familie si mia zis ca nu are nimica si mia dat sai dau cataflam 2 zile si daca ii scade febra atunci o sa fie bine, dupa ai la doua zile iarasi o facut febra si nu stiu de la ce ?medicu mia zis ca poate are sinusita si nu stiu ce sa mai cred, as dori un sfat daca ma puteti ajuta si pe mine.Cu stima si mult respect vio_3010

sunt foarte curios..
de ce medicul de familie cand NU stie ce are copilul.. NU va trimite la un medic ORL ?????????????
variante
1. poate fi o viroza rezpiratorie ( febra, dureri in gat, secretii nazale.. fara sa se vada ceva deosebit in gat, doar putin rosu.. in acest caz.. antiinflamatoare ( paracetamol sinus + multe lichide de baut + tantum verde de supt)
2. O amigdalita acuta ( ne vazuta de med. de familie)
claritromicina, gargara, lichide de baut. tantum verde de supt
3. Poate fi o inflamatie a hipofaringelui sau a epiglotei.. si asta se vede numai la n consult ORL
asa ca maine dimineta la ORL.. urgent
de ce medicul de familie cand NU stie ce are copilul.. NU va trimite la un medic ORL ?????????????
variante
1. poate fi o viroza rezpiratorie ( febra, dureri in gat, secretii nazale.. fara sa se vada ceva deosebit in gat, doar putin rosu.. in acest caz.. antiinflamatoare ( paracetamol sinus + multe lichide de baut + tantum verde de supt)
2. O amigdalita acuta ( ne vazuta de med. de familie)
claritromicina, gargara, lichide de baut. tantum verde de supt
3. Poate fi o inflamatie a hipofaringelui sau a epiglotei.. si asta se vede numai la n consult ORL
asa ca maine dimineta la ORL.. urgent

Buna ziua.Va multumesc mult de tot pentru sfatul dat.Cu stima si mult respect vio_3010

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5in urma unei raceli, am ramas cu o stare subfebrila
- 12hipertiroidism?
- 54Ma deranjeaza cand inghit
- 8febra si diagnostic necunoscut pana acum
- 3face febra mare si nu stiu de la ce?
- 6vegetatii adenoide.. dupa doua zile de la operatie e normal sa faca febra 38.5?
- 3Febra 37.2-37.5
- 1febra de doua saptamani
- 3Febra de mai bine de o luna.
- 0febra, dureri de burtica si tuse
- 1febra...va rog sa ma ajutati
- 2Nu pot sa inghit ma inec cu apa, etc
- 4greutate la inghitire (mai tare la inghitire in gol decat cu mancare)
- 2nod in gat, senzatie ca nu pot inghite
- 2amigdale marite + miros neplacut
- 1Nu mai pot inghiti saliva! senzatie de strangere a gatului cand inghit
- 0febra la 5 saptamani de sarcina
- 1Durere gat la inghitire
- 1Lamuriri pana la consult - dureri de urechi, dificultati de inghitire, de vorbire
- 3Febra 37-37,5 de o saptamana - de la ce?
Mai multe informații despre: Dificultatea in deglutitie Febra inghitire cu dificultate
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: