Faringita care nu mai trece insotita de febra, analize de sange modificate
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat dl Valeriu Flueraru referitor la problemele pe care le am si de care nu mai scap. Vara trecuta am avut o raceala in urma careia am ramas cu mirosul si gustul diminuate. Desi simptomele racelii s-au redus mult, am avut mereu senzatia ca nu mi-a trecut complet, ca simt gatul inflamat si nasul mai congestionat ca pana sa racesc. Tot cam atunci m-am pricopsit si cu o prostatita cronica de care nu mai scap. Acum vreo luna am inceput sa simt o usoara presiune la nivelul capului si m-am programat la urolog si orl. La urolog mi-a spus ca e prostata un pic inflamata si mi-a dat un tratament naturist. La orl s-a uitat cu camera in nas si a zis ca nu e nimic, dar ca e faringele inflamat( s-a uitat cu o oglinda mica la baza gatului) si mi-a dat spray nasonex si decasept spray. Dupa cateva zile am inceput da fac febra cam 38.5 seara si iar am fost la orl unde mi-a spus ca e faringele inflamat si mi-a dat augmentin de 1000. Pt ca febra nu trecea, am facut o radiografie pulmonara si m-am dus la pneumolog. Acesta mi-a spus ca nu e nimic la plamani, mi-a dat eficef de 200 mg, dexametazona injectabil 5 zile, respiratory protect si inca ceva pt imunitate. Temperatura a scazut in timpul tratamentului dar am o senzatie de jena in gat si o raguseala care persista. Intre timp am terminat tratamentul cu antibiotic si dexametazona iar temperatura a inceput sa creasca putin, undeva intre 37- 37.5 deocamdata. Raguseala si jena in gat sunt in continuare. Mentionez ca am facut niste analize si mi-au iesit foarte mari proteina c reactiva, vsh, aslo normal, leucocite si limfocite marite. Am facut si test de covid care a iesit negativ, in schimb am un nr foarte mare de anticorpi covid, 425, pe foaia de analiza scria ca trebuie sa fie sub 0.8. Va rog sa ma ajutati cu un sfat deoarece nu stiu la ce specializari sa ma mai duc si ce analize sa mai fac. Va multumesc anticipat.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat dl Valeriu Flueraru referitor la problemele pe care le am si de care nu mai scap. Vara trecuta am avut o raceala in urma careia am ramas cu mirosul si gustul diminuate. Desi simptomele racelii s-au redus mult, am avut mereu senzatia ca nu mi-a trecut complet, ca simt gatul inflamat si nasul mai congestionat ca pana sa racesc. Tot cam atunci m-am pricopsit si cu o prostatita cronica de care nu mai scap. Acum vreo luna am inceput sa simt o usoara presiune la nivelul capului si m-am programat la urolog si orl. La urolog mi-a spus ca e prostata un pic inflamata si mi-a dat un tratament naturist. La orl s-a uitat cu camera in nas si a zis ca nu e nimic, dar ca e faringele inflamat( s-a uitat cu o oglinda mica la baza gatului) si mi-a dat spray nasonex si decasept spray. Dupa cateva zile am inceput da fac febra cam 38.5 seara si iar am fost la orl unde mi-a spus ca e faringele inflamat si mi-a dat augmentin de 1000. Pt ca febra nu trecea, am facut o radiografie pulmonara si m-am dus la pneumolog. Acesta mi-a spus ca nu e nimic la plamani, mi-a dat eficef de 200 mg, dexametazona injectabil 5 zile, respiratory protect si inca ceva pt imunitate. Temperatura a scazut in timpul tratamentului dar am o senzatie de jena in gat si o raguseala care persista. Intre timp am terminat tratamentul cu antibiotic si dexametazona iar temperatura a inceput sa creasca putin, undeva intre 37- 37.5 deocamdata. Raguseala si jena in gat sunt in continuare. Mentionez ca am facut niste analize si mi-au iesit foarte mari proteina c reactiva, vsh, aslo normal, leucocite si limfocite marite. Am facut si test de covid care a iesit negativ, in schimb am un nr foarte mare de anticorpi covid, 425, pe foaia de analiza scria ca trebuie sa fie sub 0.8. Va rog sa ma ajutati cu un sfat deoarece nu stiu la ce specializari sa ma mai duc si ce analize sa mai fac. Va multumesc anticipat.
9 comentarii
1.ai avut Covid care netratat corect a trecut în forma cronica..
2. Investigații la stomatolog. Tratat toate focarele de infectie
3.consult Gastrologie.. Gatul face parte din tractul digestiv. Cum arata gatul asa arata și intestinele tale. E nevoie de regim strict alimentar. Citește Alimente care întrețin Inflamatia și le excluzi
4.varsta.inaltime.kg.de unde ești??
2. Investigații la stomatolog. Tratat toate focarele de infectie
3.consult Gastrologie.. Gatul face parte din tractul digestiv. Cum arata gatul asa arata și intestinele tale. E nevoie de regim strict alimentar. Citește Alimente care întrețin Inflamatia și le excluzi
4.varsta.inaltime.kg.de unde ești??
Va multumesc mult pentru raspuns. Sunt din Ploiesti, am 40 de ani, 169 cm inaltime si 63 kg( am slabit vreo 4-5 kg de cand cu situatia asta- am avut febra peste 38 cam doua saptamani). Am uitat sa mentionez ca medicul orl mi-a gasit si o deviatie de sept destul de mare si mi-a recomandat sa iau in calcul operatia. Legat de gastroenrerologie, intr-adevar ma balonez deseori dupa masa. E nevoie sa mai dau in nas cu spray nasonex avand in vedere situatia mea? Medicul orl mi-a recomandat sa dau o luna din care am dat cam o saptamana si am renuntat. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac daca am covid in forma cronica? Ce tratament trebuie sa iau pentru a contracara febra si simptomele pe care le am. Medicul pneumolog a zis ca am o infectie bacteriana avand in vedere analizele de sange crescute.
1.pe forum am explicat ce Alimente nu se mai consuma seara.. Ca sa nu faceți reflyx în somn.
Se folosesc și Antiacide la culcare
2. Mergeți la gastrologie. Ecografie. Test. Helicobacter. Cred ca acolo e cauza problemelor. În abdomen
3 nasonex ul ajuta doar la Rinita Alergica.. Cu strănut și secreții apoase. În rest dacă e o rinita întreținută de refluxul în somn. Nu ajuta acel sprey
Se folosesc și Antiacide la culcare
2. Mergeți la gastrologie. Ecografie. Test. Helicobacter. Cred ca acolo e cauza problemelor. În abdomen
3 nasonex ul ajuta doar la Rinita Alergica.. Cu strănut și secreții apoase. În rest dacă e o rinita întreținută de refluxul în somn. Nu ajuta acel sprey
Va multumesc pentru raspuns. O sa ma programez la gastroenterologie. Va mai deranjez cu o singura intrebare. Pentru raguseala pe care o am e nevoie de repaus vocal total?
Dacă raguseala este de la refluxul gastro esofagian
Își revine laringele doar după săptămâni de regim și tratamentul refluxului
În rest un medic orl trebuie sa vadă corzile vocale ca să spună ce este acolo. Doar inflamație sau polipi pe coarda vocala
Își revine laringele doar după săptămâni de regim și tratamentul refluxului
În rest un medic orl trebuie sa vadă corzile vocale ca să spună ce este acolo. Doar inflamație sau polipi pe coarda vocala
Buna seara dl Flueraru Valeriu,
Am fost la un nou consul ORL in urma caruia mi s-a pus urmatorul diagnostic: insuficienta glotica, deviatie de sept nazal, rinita cronica hipertrofica.
Examenul clinic a aratat urmatoarele: sept nazal laterodeviat, cornete nazale inferioare moderate hipertrofice, mucoasa faringiana cu eritem difuz, eritem difuz ber ventriculare.
Tratamentul primit e urmatorul:
Tavanic 500 mg 1/ 24 h timp de 7 zile
Gargara cu apa de gura ossidenta de 2 ori pe zi
Borenar 1 cp pe zi
Paeacetamol sinus 3 pe zi
Bixtonim de 2 ori pe zi timp de o saptamana.
Credeti ca mai e cazul sa iau antibioticul avand in vedere ca am luat deja 10 zile de eficef, tratament terminat in urma cu 5 zile? De restul tratamentului ce parere aveti? Saptamana viitoare m-am programat la gastroenterologie, la sfatul dvs.
Va multumesc anticipat.
Am fost la un nou consul ORL in urma caruia mi s-a pus urmatorul diagnostic: insuficienta glotica, deviatie de sept nazal, rinita cronica hipertrofica.
Examenul clinic a aratat urmatoarele: sept nazal laterodeviat, cornete nazale inferioare moderate hipertrofice, mucoasa faringiana cu eritem difuz, eritem difuz ber ventriculare.
Tratamentul primit e urmatorul:
Tavanic 500 mg 1/ 24 h timp de 7 zile
Gargara cu apa de gura ossidenta de 2 ori pe zi
Borenar 1 cp pe zi
Paeacetamol sinus 3 pe zi
Bixtonim de 2 ori pe zi timp de o saptamana.
Credeti ca mai e cazul sa iau antibioticul avand in vedere ca am luat deja 10 zile de eficef, tratament terminat in urma cu 5 zile? De restul tratamentului ce parere aveti? Saptamana viitoare m-am programat la gastroenterologie, la sfatul dvs.
Va multumesc anticipat.
Cred ca nu ai înțeles ce am scris mai sus
Și Insuficienta gotica și hipertrofia de cornete.
Au o singura cauza.
Refluxul gastro esofagian în somn
Tratamentul la gastrologie și regimul ajuta cu adevarat
Restul e tratament de protocol. Care nu vindeca Cauza.. Ci doar problema locala
Și Insuficienta gotica și hipertrofia de cornete.
Au o singura cauza.
Refluxul gastro esofagian în somn
Tratamentul la gastrologie și regimul ajuta cu adevarat
Restul e tratament de protocol. Care nu vindeca Cauza.. Ci doar problema locala
Multumesc pentru raspuns. O sa merg la consult la gastroenterologie.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1faringita cronica
- 5Stare subfebrila prelungita, frisoane, transpiratii de 6 sapta
- 7faringita cronica
- 1Faringita repetata copil de 1 an
- 4faringita cronica de reflux
- 5Rinosinuzita si faringita
- 0Candidoza bucala si faringiana
- 8Aerosoli: probleme cu faringita
- 2Faringita cronica cu candida
- 5Faringita cr si candida
- 7probleme orofaringiene