Fantezii sexuale care ma deranjeaza

06-08-2019
Inocentiu
Nu este medic/terapeut
Inocentiu
Buna ziua,

Va rog, daca poate sa-mi explice si mie un psiholog, ce se intampla cu mine. Ce am sa va spun acum nu cred ca ati auzit prea des, asa ca v-as ruga sa nu va grabiti sa ma judecati sau sa ma faceti sa ma simt mai prost decat ma simt deja. Stiu ca am o problema si tocmai pentru asta postez aici, pentru a cere ajutor. In mod normal, ar fi trebuit sa merg la un psiholog, dar din pacate nu imi permit, si am zis ca poate totusi gasesc aici niste raspunsuri. Poate cineva care a mai trecut prin asa ceva si a reusit sa isi revina, sa-mi spuna cum a facut. Plus ca e si un fel de confesiune. Nu mai suport sa duc de unul singur aceasta suferinta. Cand imparti cu cineva ce ai pe suflet, parca iti e mai usor...

Am niste fantezii sexuale ciudate, pe care nu le inteleg si care ma fac sa ma simt anormal si sa sufar. De cate ori sunt intr-o relatie cu o femeie mi-o imaginez facand sex cu alti barbati, daca se poate, chiar fortat, iar eu sa privesc neajutorat. De exemplu sa intre niste hoti in casa peste noi si pe mine sa ma lege iar pe ea sa o violeze in fata mea. De multe ori imi imaginez ca asta se intampla cu acei barbati pe care sunt eu gelos in viata reala. Alteori am ajuns chiar mai departe. Cand ma masturbez, imi imaginez ca eu sunt femeie si ca mi-o trage un barbat... sau mai multi. Nu sunt barbati care imi plac (pentru ca mie nu imi plac barbatii), sunt tot felul de jeguri umane (manelisti, cocalari, muncitori necalificati) si de cele mai multe ori ma forteaza si ma violeaza. Imi face placere sa ma uit si la filme artistice cu violuri, dar evident, eu sa fiu femeia violata nu violatorul. Am mai auzit de femei care au fantezii din astea, dar eu sunt barbat... Deci e fantezie dubla. Evident ca nu imi doresc sa se intample in realitate nimic din toate astea, dar ma excita foarte mult astfel de scenarii cand se pentrec in mintea mea.

Cu toate astea imi dau seama ca ceva nu e in regula, ca nu e normal ce mi se intampla. Eu sunt constient ca acestea se intampla din cauza traumelor prin care am trecut in viata asta. Am fost abuzat psihic de toata societatea, incepand cu parintii, apoi la scoala, si tot asa... Am fost si inselat de una dintre iubite. Ati observat ca in toate scenariile mele eu sunt victima. Dar cum naiba sa ajung pana acolo incat sa simt placere dintr-un asemenea lucru, care in realitate iti produce suferinta nu placere ? Cum se explica asta ? Daca as intelege mecanismul prin care se produc, ar inceta acete ganduri ? Sau ce trebuie sa fac ? Poate ca o rezolvare ar fi sa inteleg de ce simt aceasta placere cand sunt abuzat, nu ?

Sper sa nu isi faca nimeni griji in privinta mea, pentru ca fanteziile mele nu pun in pericol pe nimeni (poate doar pe mine, ca nu le mai suport). Eu in realitate sunt un om prea sufletist, pasnic, iubitor si inteligent, ca sa ajung sa fac rau cuiva. Gandurile mele sunt sa mi se faca mie rau, nu sa fac eu. Tocmai de asta ma chinuie aceste ganduri, pentru ca sunt contrare cu ceea ce sunt eu.
17 comentarii
0
07-08-2019, ora 08:32
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Bună dimineața!
În spatele fiecărui comportament se află o cauză. Ca un comportament să înceteze e nevoie să fie depistată și eliminată acea cauză. Simple sfaturi nu-ți ajută, ai nevoie de o evaluare psihologică la un psiholog clinician cu experiență, iar evaluarea se face numai în cabinet. Tot ce ți-am spune sunt simple ipoteze, un diagnostic sigur nu-l poți ști decât în urma unei evaluări.
0
09-08-2019, ora 17:18
360
Nu este medic/terapeut
360
cred ca ai un dezechilibru chimical in creier, care poate fi rezolvat daca mergi la psihiatru
0
09-08-2019, ora 21:08
Inocentiu
Nu este medic/terapeut
Inocentiu
Fenomenal ! Cum ti-ai dat seama ? :))

Ok, poate ca am sperat prea mult crezand ca ma poate ajuta si pe mine cineva sa ma inteleg. Dar asta e, trebuia sa incerc. M-a derutat faptul ca ceilalti colegi au primit foarte multe raspunsuri si sfaturii de la psihologi. Dar asa sunt eu, mai ghinionist. D-na Niculina, am spus deja ca nu pot merge acum la un psiholog, ca daca puteam nu mai ma riscam pe forumuri. Eu va inteleg ca daca vorbiti cu toata lumea aici pe gratis, nu mai vine nimeni la cabinet, dar totusi... un pic de umanitate... :( Poate ati mai avut cazuri, poate sint niste idei generale...
0
09-08-2019, ora 22:35
360
Nu este medic/terapeut
360
in primul rand nu-i nevoie sa fi ironic cu mine, nu-ti permit. in plus am incercat sa te si ajut sa vezi care ar putea fi problema, nu sa te critic sau sa ma critici pt ce am scris

in al doilea rand, nu-ti raspunde nimeni pt ca nu poate nimeni sa vorbeasca astfel de lucruri private despre fantezii sexuale pe net. e normal sa fie nevoie de intalnire cu cel putin un psiholog cu care sa discuti detalii intime si pe baza carora sa stabileasca ce-i de facut in cazul tau.

fanteziile tale nu sunt un subiect obisnuit care sa poata fi dezbatut usor. ce credeai ca o sa iti zica psihologul ? fa 2 impartasanii si itit trece ? fa se mai des si iti trece ? nu

sa vorbeasca cu tine despre astfel de fantezii, cu violuri, e ca si cum ar incerca sa vorbeasca cu un violator. crezi ca un pasiholog poate sa inteleaga ce e in mintea unui violator ? nu, nu poate. sigur tu nu vrei sa violezi, ci iti imaginezi cat de placut e sa fi violat, care nu-i departe pt ca tine tot de viol

in al treilea rand, sunt persoane care au echilibru chimical si tot au fantezii si sunt sociopati si sunt psihopati, asa ca nu e neaparat ca tu sa ai un dezechilibru chimical. ori poate tu crezi ca dezechilibru chimic e tot una cu fantezia sexuala
0
09-08-2019, ora 23:18
Inocentiu
Nu este medic/terapeut
Inocentiu
Stii tu ce poate si ce nu poate un psiholog ?
Eram sigur ca o sa intalnesc si oameni din astia redusi mintal ca tine.
0
10-08-2019, ora 00:14
Inocentiu
Nu este medic/terapeut
Inocentiu
Se pare ca in afara, oamenii au mai multa minte si sint mai intelegatori decat pe la noi si nu iti spun ca ai dezechilibru chimic in creier... Explica foarte bine in articolul asta. Si cred ca ma regasesc in prima varianta. Si anume, ca mi s-au bagat in cap de mic idei ca sexul e ceva rau si murdar, incat, pentru a ma putea bucura de sex e nevoie sa mi se faca impotriva vointei mele, ca sa nu fiu acuzat ca m-am gandit eu la asa ceva. Deja parca nici nu mai ma simt asa vinovat... :)

---------*

(*modificat de admin)
0
10-08-2019, ora 00:46
Inocentiu
Nu este medic/terapeut
Inocentiu
Alta explicatie in care ma cam regasesc...

"Reaction to Trauma - This one is not mentioned in the paper, but Brett Kahr, a psychoanalyst who has conducted the largest survey of sexual fantasies ever, argues that most masturbatory fantasies are attempts to transform early difficult experiences into pleasure. So those who have been sexually abused may try to master their trauma by taming those experiences."
1
10-08-2019, ora 11:42
Psihologie, București
Inocentiu, studiile pe care le menționezi s-au desfășurat pe perioade lungi de timp și pe un număr mare de subiecți de s-au putut trage niște concluzii. În afară se fac de mulți ani cercetări longitudinale(pentru că-ți trebuie mulți ani să urmărești evoluția unor subiecți ca să fii sigur că ai rezultate reale). La noi după cum știi, nu se pune accent pe cercetare, pentru că aceasta necesită fonduri și nu-ți dă nimeni.
Apoi să știi că fiecare individ e unic, iar o problemă poate fi declanșată de motive diferite. Ce funcționează bine la o persoană, celeilalte îi poate face rău. De aceea un psiholog se abține să dea sfaturi și nici nu se aventurează să pună diagnostice până nu folosește mijloacele ce le are la îndemână într-un cabinet. Planurile de intervenție se fac personalizate, dacă vrei să ai rezultate.
Să știi că la ora actuală sunt și psihologi care lucrează cu casa de asigurări și la care nu plătești, poți merge cu trimitere de la un medic de familie sau de la psihiatru.
0
10-08-2019, ora 13:36
Inocentiu
Nu este medic/terapeut
Inocentiu
Va inteleg... Nu doream sa fiu diagnosticat pe forum... Doar sa comunicam.

Ok, si cu bilet de trimitere ce se face, o singura sedinta sau pana ma "vindec" ?
0
10-08-2019, ora 15:26
360
Nu este medic/terapeut
360
ti-am zis eu ce poate si nu poate un psiholog ? esti sigur ca retardul nu esti tu, pt ca din cate vad nu intelegi nimic din ce ti se spune ?
cu proasta ta perceptie a comentarilor ce ti se adreseaza sunt sigur ca daca mergi la psiholog nu rezolvi nimic, pt ca nu esti capabil sa aborbi informatie noua, mai ales daca e critica constructiva. esti mult prea sensibil la orice comentariu care ti se adreseaza si te comporti pueril
0
10-08-2019, ora 16:06
Inocentiu
Nu este medic/terapeut
Inocentiu
xtreme07: "crezi ca un pasiholog poate sa inteleaga ce e in mintea unui violator ? nu, nu poate."
xtreme07: "ti-am zis eu ce poate si nu poate un psiholog ?"

Concluzie: du-te si te culca, ca te contrazici singur !
0
10-08-2019, ora 16:14
360
Nu este medic/terapeut
360
asa, continua sa iti demonstrezi capacitatile conversationale. te descurci de minune. sigur o sa primesti ajutor. bravo
1
10-08-2019, ora 17:38
Psihologie, București
Cu bilet de trimitere poți merge la mai multe ședințe, nr. lor este în funcție de cât i se decontează psihologului, o să-ți spună la prima ședință câte iți poate oferi.
Părerea mea e că nu ai nevoie de multe ședințe, pentru că tu conștientizezi că e o problemă care te deranjează și ești motivat să o rezolvi
0
11-08-2019, ora 04:13
360
Nu este medic/terapeut
360
citind din nou ce s-a scris inteleg mai bine care-i problema ta. ce vroiai e sa vina cineva sa-ti zica ca e ok sa ai fanteziile astea, ca-i normal. in momentul in care ti-am zis ca ai un dezechilibru chimic, imediat te-ai suparat si ai inceput sa te comporti pueril.

problema ta nu este o problema obisnuita, si nu e normal sa ai astfel de fantezii. poti sa-mi vii cu tot felul de articole. normal reprezinta media populatiei, iar tu nu esti in acea medie

daca vrei sa scapi de fantezii treci pe medicamente, lasa psihologia lu peste. te invarti in jrul cozii
0
11-08-2019, ora 12:21
Inocentiu
Nu este medic/terapeut
Inocentiu
Xtreme07, nici nu stii cat iti multumesc ! Daca nu erai tu, cu ideile tale tampite, sa ma scoti din minti, poate nu as fi cautat nici acum si nu as fi gasit acele articole minunate. Stiu, un psiholog ar putea zice ca doar mi se pare, ca n-are cum sa am eu tocmai ce am citit acolo, ca fiecare om e unic... Dar va spun un lucru... Sunt anumite momente in viata cand primesti niste informatii si te regasesti asa de bine in ele incat te zguduie, de parca ai avea o revelatie. Atunci stii cu toatata fiinta ta ca acel lucru e adevarat si vezi totul atat de clar...
Xtreme07, se pare ca totul se intampla cu un rost, iar tu esti cel mai bun lucru care mi se putea intampla.
0
11-08-2019, ora 18:43
360
Nu este medic/terapeut
360
daca tie ti se pare violul o fantezie normala (in sensul de a fi violat de altii), si sunt altii care gandesc ca tine, ma bucur pt tine. in rest, iti doresc numai bine
0
13-08-2019, ora 12:51
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Inocentiu, explicatii pot fi multe la fanteziile tale…dar atat timp cat le ofera psihologul sunt mai degraba proiectii ale mintii lui si nu neaparat ale mintii tale. Psihosexologul poate sa te indrume doar in a-ti gasi propriile explicatii…iar asta nu o prea poate face pe forum.

Daca te simti mai confortabil cu explicatia “ca mi s-au bagat in cap de mic idei ca sexul e ceva rau si murdar, incat, pentru a ma putea bucura de sex e nevoie sa mi se faca impotriva vointei mele, ca sa nu fiu acuzat ca m-am gandit eu la asa ceva”…de ce nu o iei ca atare, ca fiind ceva destul de plauzibil. Asta te-ar putea duce in zona in care sa accepti ca sexul e de fapt ceva firesc si nu ceva murdar…..iar odata ce ai ajuns la aceasta concluzie, efectul fanteziilor ar putea diminua si tu ai putea sa te bucuri de interactiunile obisnuite cu partenera.

Iar daca te regasesti si in partea cu trauma sexuala e poate cu atat mai important sa stai de vorba cu un psihosexolog.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: