extrasistole ventriculare
CEL MAI BUN TRATAMENT PENTRU EXTRASISTOLE ESTE NESIMTIREA MAXIMA URMATA DE BINE DISPUNERE DIN DIVERSE MOTIVE. ASA CA.EU SUNT FERICITA CA AM DESCOPERIT RETETA SI NU MAI VIZITEZ MEDICUL CARE ORICUM VB DE PE PERETI. VA UREZ SANATATE TUTUROR SI SA NU AVETI EXTRASISTOLE DE SARBATORI!!!!!!!!!! de acord cu clubul esv-istilor ca suntem destui si tineri...
Buna din nou!Poate voi sunteti mai informati decat mine si as vrea sa va intreb daca aceste extrasistole netratate in timp nu pot afecta inima.Acum toti zic ca nu sunt periculoase atata timp cat nu sunt asociate cu o boala cardiaca, dar totusi exista un dezechilibru ce se produce la nivelul inimii si acest lucru nu este daunator?Va doresc si eu sarbatori fericite si multa sanatate!
ok, ok, facem the group::)))magnific, avand in vedere ca ne leaga aceleasi simptome...fain ar fi sa organizam o intalnire, asa pe la bv k e central, nu?pana atunci va doresc sarbatori fericite si sa intrati in noul an muuult mai sanatosi!!
a, da si era sa uit.cand m-a monitorizat holter un prof de pe la ms m-a intrebat constant dak nu stiu sa am vreo infectie in organism, eu nu si nu si am desoperit intamplator la un premolar care ma deranja din cand in cand un granulom periapical, si l-am tratat cat de rapid, ma rog am inceput sa-l tratez k prognosticul de vindecare e in 2 ani si supriza k nu mai am extrasis decat fff rar..o fi coincidenta sau..miracol?
Salutare tuturor! Am citit fiecare comentariu de aici si ma aflu in aceiasi situatie ca si voi! Acum vreo doua saptamani cand am venit acasa de la treaba m-au apucat, pana atunci aveam cate una o data la luni de zile si nu dadeam atentie insa imi era cunoscuta senzatia! In acea dupa amiaza nu le-am avut foarte dese insa mai mult am intrat in panica deoarece nu stiam sigur daca sunt extrasistole si nici nu eram foarte bine documentat, am fost a doua zi la o policlinica la cardiologie, i-am zis despre ce e vorba, m-a ascultat odata cu stetoscopu, tocmai atunci m-a vizitat una si mi-a zis ca este extrasistola confirmandu-mi ca nu este nimic grav, sunt fiziologice si ca trec de la sine, m-am linistit si am plecat acasa insa de atunci au inceput sa fie si mai multe, mi-am facut programare la cardiolog, am fost acolo, mi-a facut EKG, apoi Teste de efort si ecografie, rezultat cord sanatos, nicio afectiune, a zis ca extrasistolele nu trebuie sa ma preocupe ca apar si dispar si nu trebuie bagate in seama, peste 2 zile mi-a dat si holter, l-am facut dar a plecat doctorul in vacanta, o sa il citeasca cand vine! Saptamana asta m-au mai lasat, am avut zile in care au fost foarte rare si vreo 2 zile spre surprinderea mea nu au fost deloc dar astazi, in seara asta au venit peste mine cu duiumul, parca dese ca niciodata, am incercat sa nu intru in panica, am reusit partial insa nu pot sa adorm pentru ca ma sacaie ingrozitor! Acum incerc sa adorm, o sa mai revin aici. Multa sanatate la toata lumea si Craciun Fericit!
anda_t, sa stii ca si pe mine m-au trimis sa-mi fac radiografie la dinti. zicea doctorita ca este nu stiu ce legatura intre afectiunea incisivilor si dereglarile de ritm cardiac. rezultatul a fost, cum ma asteptam, negativ, ca doar asta fac in fiecare an, ma "caut" la stomatolog. inseamna ca stiau si medicii tai ceva despre asta.in alta ordine de idei" VA DORESC TUTUROR MUUUUUULTA SANATATE, FERICIRE, DARURI MULTE SI UN CRACIUN FERICIT ALATURI DE CEI DRAGI! despre esv, poate anul viitor.
PuiuCris, te rog sa-mi spui - daca stii - de unde pot afla daca extrasistolele mele sunt ventriculare sau atriale, ca asta nu mi-a spus-o nici un medic si nici nu apare natura lor pe niciuna dintre hartiile pe care le am. Multumesc pentru raspuns
PuiuCris, te rog sa-mi spui - daca stii - de unde pot afla daca extrasistolele mele sunt ventriculare sau atriale, ca asta nu mi-a spus-o nici un medic si nici nu apare natura lor pe niciuna dintre hartiile pe care le am. Multumesc pentru raspuns
mariusa, eu sunt medic stomatolog si n-as fi zis neam k am vreo problema dentara intrucat m-am tratat de tot ce e vizibil macroscopic, dar granulomul l-am facut datorita unei extirpari devitale de acum 3 ani., cu alte cuvinte medicul nu si-a facut treaba chiar la adapost de saliva si na...a degenerat periapical.am deviat discutia intrucat simt nevoia sa explic faptul ca ne incapatanam sa credem k suntem ok din niste puncte de vedere, respectiv eu as fi bagat mana in foc ca sunt in regula cu dintii si culmea am avut ceva depistat radiologic.si despre extrasistole credeti-ma am umblat la o gramada de medici, prof de-ai mei, n-am primit raspunsuri pertinente si am continuat sa caut, de-asta am deschis si topicul asta si ma bucur enorm(nu de suferinta tuturor) ci de faptul ca mai sunt oameni ca mine...iar extrasistolele se vad clar pe ekg sau daca ai fost monitorizata holter, un cardiolog trebuie sa stie care sunt atriale si care ventriculare.mie spre exemplu la monit holter mi-au depistat doar atriale si au spus, ceea ce e de altfel adevarat ca sunt intalnite la toate pers macar odata in viata, iar cele ventriculare le-am depistat la un simplu ekg.deci trebuie sa-ti spuna de care sunt.inca odata multa, multa fericire si sanatate.SARBATORI FERICITE!!!
Multumesc pentru urari si pt sfaturi, anda_t. Poate ca nu ai avut rabdare sa te uiti la toate comentariile pe care le-am postat. Sa stii ca am fost la 3 cardiologi (buni, dupa cum spune gura targului - eu sunt din Tg. Mures)am fost monitorizata holter, timp in care am avut o multime de extrasistole, am facut ecodopler, test de efort iar la sfarsit raspunsul a fost :"nu aveti nimic dpdv cardiologic"Au "vazut" extrasistolele, dar pe EKG, invariabil toti au scris - fara modificari. Au spus sa caut cauza in alta parte. Cam asta e! M-am "cautat" la endocrinologie, neurologie, am facut acupunctura, reflexoterapie, da degeaba, asa ca...inca mai caut cauza! SARBATORI FERICITE SI UN AN NOU CU TOT CE VA DORITI!
Vreau sa va urez si eu Sarbartori Fericite, Un An Nou plin de impliniri, multa sanatate si sa speram ca anul care vine ne va aduce si raspunsurile si rezolvarile pe care anul acesta nu le-am gasit la aceste probleme ale noastre!
La Multi Ani tuturor ESV-istilor !!! Fie ca noul an sa ne aduca doar ce ne dorim !
LA MULTI ANI! Fie ca anul 2009 sa ne aduca multa multa sanatate.Sa va spun povestea mea: am luat multe medicamente de cind am esv. dar de cind am luat lokren am avut tulburari de ritm cardiac care se spune sint mai grave ca esv dapa care am mers la medic iar si am facut monitorizare holter si am avut in jur de 4000 de esv in 24 h si am luat si iau si acm propafenona cite 4 pe zi la ore fixesi ma simt ff bnchiar daca pulsul ajunge si la 100 eu nu simt ca bate aiurea, adica bate normal.la inceputull ui decembrie am facut iar monitorizare holter si dr mi a spus ca nu mi a iesit nici o esv.Nu o sa spun ca ma simt sooper dar cum am fost inainte e ff bn. Incercati si voi, spuneti medicului vostru de toate cite auziti, adica de tratamentele care se scriu aici.Sa auzim numai de bine.
Bine v-am regasit in noul an! Am avut marele noroc sa nu ma prea deranjeze esv-urile, acum de vreo 2 zile parca vor sa se faca iar simtite da incerc sa nu le bag in seama. In rest, totul bine. Sa aveti un an buuun de tot, din toate punctele de vedere!
Un salut calduros catre toti posesorii de extrasistole si urarea, , La multi ani si cat mai putine es!"
De aproape 20 de ani am aceste neplaceri, iar diagnosticul este acelasi dupa nenumarate investigatii: inima sanatoasa. Nu pot spune ca m- am obisnuit cu ele, le resimt extrem de neplacut, am norocul ca sunt rare, una la cateva zile. Iau Mg si incerc sa le vin de hac prin nepasare, prin odihna si liniste sufleteasca. Se pare ca sunt remediile cele mai bune. Va doresc un an bun, fara es!
De aproape 20 de ani am aceste neplaceri, iar diagnosticul este acelasi dupa nenumarate investigatii: inima sanatoasa. Nu pot spune ca m- am obisnuit cu ele, le resimt extrem de neplacut, am norocul ca sunt rare, una la cateva zile. Iau Mg si incerc sa le vin de hac prin nepasare, prin odihna si liniste sufleteasca. Se pare ca sunt remediile cele mai bune. Va doresc un an bun, fara es!
SALUTARE TUTUROR, SI UN AN CAT MAI BUN SA AVETI. FARA EXTRASISTOLE!
nicolle558, zici ca Lokren nu este bun? Eu iau Concor, si prea mare efect nu isi face, si m-am hotarat sa il schimb cu Lokren. Desigur, inca nu am inceput. Apropo, ce stiti despre Grandaxin? Avand in vedere ca Xanax-ul este respins de toata lumea.
Va multumesc.
Va multumesc.
Daniel Sarba! in primul rand viziteaza un medic bun in care sa ai incredere si respecta tratamentul ce ti-l prescrie ca totusi, deaia sunt doctori ca au invatat ceva. eu am extrasistole de gr 4 lown de 2 ani si am vizitat pana acum 3 medici.!!!!!!!!. dar un lucru e cert toti mi-au spus la fel si de acea am si respectat tratamentul pe care mi l-au dat: sotalol de80 -3/zi xanax 1/zi, 1/2dimineata si1/2seara calciu+d3 si aspacardin nelipsit de 2 ani incoace.ma simt mult mai bine pe mine xanaxul chiar m-a ajutat. eu nu puteam sa dorm si surmenajul nu ma lasa sa ma vindec si bine inteles aveam depresii stari nervoase ect. acum mi-au dat ansilan 2/zi si sunt multumita de efecte.E adevarat ca nu le facem nici pe toate de-ale popii nici ale doctorului dar.totusi. iti doresc multa sanatate!
salutare. nu am zis ca lokrenul nu este bun. dar in cazul meu mi a scazut pulsul prea tare si am dat in tulburari de ritm cardiac cel putin asa mi a expicat doctorulcare erau fff naspa nu puteam nici sa mai dorm noaptea.iar de cind i au propafenona ma simt bn.Aasta s a intimplat lamine dar depepinde si de pacient si de evolutia bolii.sa auzim numai de bn.
La multi anii ! tuturor si noul an sa nu va aduca esv-uri ci numai fericire, sanatate si bani, ca daca le avem pe acestea pe restu le cumparam. Sunt si eu un "fericit" posesor de esv-uri. la mine au debutat fara sa le bag in seama cred ca in urma cu vreo 8 ani simtiam f rar o bataie buternica parca in gat, una la vreo luna. In toamna lui 2007 la cateva zile dupa un chef cu putin mai mult acool, tigari si cafea si in timp ce incercam sa rezolv niste probleme la seviciu am inceput sa simt batai puternice in piept, am inceput sa tremur imi simteam buzele uscate. Am mers speriat la urgenta mi-au facut un ekg si mi-au spus ca nu sunt modificari. Ulterior am consultat 2 cardiologi care mi-au pus diagnostic de esv si tratament egilok 25mg si aspacardin, dar fara rezultat. acuma am o droaie in cate o zi cam 30 pe ora, in alte zile mai rar 20-30 pe zi sunt si cateodata mai multe zile la rand cand chiar uit de ele, dar binenteles fericirea nu tine mult. Am observat ca alimentatia le influienteaza consumul de fructe si legume proaspete le reduce, iar mancarea cu carne, mezeluri etc le accentuiaza. Acum de un an nu mai fumez, nu beau cafea alcool f rar si f putin. Dupa ce am citit problemele cu care va confruntati si voi parca sunt mai linistit si o sa incep sa ma obisnuiesc cu ele. Mi-a placut ideia referitoare la club a lui PuiuCris si sper sa ma primiti si pe mine. Inca o data la multi anii tuturor si numai bine.
Si eu fac extrasistole, dar problema grava ca ele imi declanseaza tahicardie, pana acum mi s-a spus ca este sinusala, ultima oara, fiind tahicardie supraventriculara, ajungand pulsul la 197. Voi aveti tahicardii ? Intru in panica f repede la orice zvacnire in piept, mi-e teama sa mai fac un minim efort, sunt ametita tot timpul. Iau distonocalm, si am obs ca pulsul aum e 60-75., dar ma simt ff slabita, nu mai stiu daca de la efectul medicam. sau psihic.
salut si eu am cite odata problema ta. In cazul in care am vreo 3-4 extrasistole fara "intrerupere" imi urca si mie pulsul pe la 120-130 dar 197 ???? Nici nu vreau sa ma gindesc cum e la "turatia" aia. O singura data am avut pe la 160 si nu mai puteam sta in picioare, foarte greu m-am linistit. treaba e sa incerci sa nu te mai panichezi. Eu deja m-am obisnuit cu ele, nu mai intru in panica nici cind imi creste pulsul peste masura.incep sa respir adinc, daca sint in apropierea unei surse de apa imi dau cu apa rece pe fata si ma linistesc imediat. Din pacate nu functioneaza in toate situatiile, am avut si eu situatii in care m-am panicat. Mai nou nu ma mai panichez dar ma enervez foarte tare cind am ESV. Incep si injur, nu pot sa dorm, nu de teama...de nervi !!! Singura mea solutie e propafenona (am incercat si multe altele la recomandarile medicilor). Incerc sa nu iau tot timpul, nu am zilnic ESV, dar am perioade din an cind am in fiecare zi.asta e, cu ele mergem inainte, vad ca nu ne mai lasa. Vreau sa cunosc si eu persoana care imi spune "am avut si eu 10 ani ESV intr-una, dar de vreo 2 nu mai am deloc"
Ovvidiu, cand ai avut 160 puls, a debutat brusc tahicardia, sau de la panica...treptat ? Ai facut atunci, EKG?
Buna tuturor!
Din ceea ce am citit eu - ma refer la literatura medicala- si din proprie experienta, extrasistolelor si in general bolilor de inima, le venim de hac prin nepasare ( nu zic nesimtire, caci nesimtirea noastra poate declansa altora extrasistole), prin calm si autocontrol, prin starea de spirit, , ei si ?". Este indicat sa gandim ca toate au o rezolvare si ca nimic nu e mai de pret ca sanatatea noastra! Eu am ajuns sa ma simt foarte bine, nu dintr- o data, prin exercitiu. Am avut stari de panica si senzatia mortii iminente, am trecut prin toate chinurile astea, deci va inteleg foarte bine. Insa nici un doctor nu poate face ceea ce poti face tu prin gandire pozitiva, prin alungarea framantarilor,..., prin puterea ta.
Din ceea ce am citit eu - ma refer la literatura medicala- si din proprie experienta, extrasistolelor si in general bolilor de inima, le venim de hac prin nepasare ( nu zic nesimtire, caci nesimtirea noastra poate declansa altora extrasistole), prin calm si autocontrol, prin starea de spirit, , ei si ?". Este indicat sa gandim ca toate au o rezolvare si ca nimic nu e mai de pret ca sanatatea noastra! Eu am ajuns sa ma simt foarte bine, nu dintr- o data, prin exercitiu. Am avut stari de panica si senzatia mortii iminente, am trecut prin toate chinurile astea, deci va inteleg foarte bine. Insa nici un doctor nu poate face ceea ce poti face tu prin gandire pozitiva, prin alungarea framantarilor,..., prin puterea ta.
Cind am avut 160 puls, inainte de asta am avut citeva extrasistole (vreo 3) una dupa alta (ESV-uri fara pauza caracteristica), dupa care brusc...mitraliera in piept. Senzatia a fost oribila. M-am intins in pat...dupa vreo 2 minute mi'am mai revenit insa de cum m-am ridicat in picioare m-a luat iar tahicardia. Nu am apucat sa fac ECG pentru ca nu a durat mult, insa am fost disperat si depasit de situatie. Din pacate in ultima vreme ESV-urile imi provoaca insomnii...desi trebuie sa ma trezesc dimineata la ora 6:30 de multe ori ma apuca ora 2 sau chiar 3 in noapte fara sa pot sa dorm. Desi stiu ca la mine au legatura cu alimentatia (in special cu cantitatea) de exemplu azi am cam abuzat cantitativ si uite, e aproape ora 2 si eu nu pot sa dorm din cauza nenorocitelor de ESV-uri care nu ma lasa...
Hmm, ar fi bine sa nu mai faci abuzuri, e bine ca stii totusi care este cauza..Bea un lapte cald cu miere si cam atat, si dormi neintors ).
Buna din nou!V-am citit conversatiile si vreau sa va spun ca si eu am episoade de tahicardie mai ales in situatii stresante si cu toate ca stiu ca autocontrolul e foarte inportant in acele momente ma sperii f tare si nici nu pot sta macar sa-mi numar pulsul.Oare e posibil ca cu timpul toate aceste stari sa imbolnaveasca inima?Va doresc multa sanatate!
Salutare, salutare! Am o veste EXTRAORDINARA!!!!Din 01 ianuarie m-am lasat de fumat si ma simt EXCEPTIONAL. Inainte aveam puls 90-100, 120 chiar si in momentele cand stateam relaxata si ma uitam la televizor. De cand nu mai fumez, pulsul meu nu "sare" de 67-70 iar esv sunt aproape inexistente. M-au sfatuit mai multi medici sa las tigara dar am spus ca vorbesc prostii. Am vazut ca multi dintre voi au esv si nu fumeaza si mi-am spus ca nu asta influenteaza starea pe care o am. Din fericire acum ma simt cum nu credeam ca te poti simti. As dori sa pot impartasi cu voi starea de bine pe care o am de vreo saptamana. Sunt mandra de mine si de faptul ca am reusit si reusesc in continuare sa nu mai fumez. Va doresc multa sanatate si liniste si sa stiti ca priena are dreptate. Daca reusesti sa faci abstractie de esv, devin mult mai putin suparatoare.
Ma bucur mult pentru tine mariusa, eu nu fumez si tot am aceste estrasistole, asa e firea mea, ma consum cam din orice si asta nu e bine.Sa te lasi de fumat e un lucru f bun si sper s-o tii tot asa.Sa auzim numai de bine!
Roxy, la cat a ajuns pulsul, ce tahicardie ti s-a spus ca ai ? Debutul lor e dat de extrasistole ? Extrasistolele cum le resimtiti: c niste batai puternice in piept, sau ca ceva care tresare, (fluturasi* asa ii numes eu la nivelul gatului si pieptului)?
Multumesc mult pentru incurajari, Roxyca! Sunt asa de bucuroasa ca nu mai fumez deoarece o fac cam de 30 de ani si niciodata nu as fi crezut ca face atata rau. Sper ca nimic sa nu ma mai faca sa mai fumez vreodata. Nu as fi crezut in ruptul capului ca va fi atat de usor sa ma las. Sa nu cumva sa credeti ca este o campanie antifumat, Doamne fereste! Insa asta simt: Imi este foarte bine si doresc sa va impartasesc ce simt. Va doresc multa sanatate si cat mai putine esv, sau daca se poate deloc! Si pentru puls crescut fara o cauza anume, este foarte bun distonocalmul. Cand aveam pulsul crescut luam cate 1/2 si intr-o jumatate de ora era ok. (Pentru "eu cu mine")
"eu cu mine"o singura data am avut tahicardia la medic si aveam aprox 140 pe min, insa acasa de cate ori am mai avut nu le-am putut numara de frica, dar erau parca mult mai puternice.Esv le simt ca niste batai mai puternice, ca si cum parca inima ar sari o bataie si urmatoarea e resimtita mai puternic.Ele au aparut in urma unui soc emotional si de atunci apar aproape la orice mica suparare sau emotie.Se zice ca ar trebui tratate cu nepasare dar e foarte greu!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Extrasistolele ventriculare in sarcina
- 3incercand sa dorm fac extrasistole, atacuri de panica, crize de spasmofilie
- 4extrasistole si tahicardie sinusala
- 2exrasistole ventriculare
- 2Concor sau betaloc
- 1Extrasistole ventriculare
- 2Stări de rău, și palpitati!!
- 8Am fost diagnosticat cu extrasistole ventriculare periodice
- 3Extrasistole atriale si ventriculare zilnic
- 2Extrasistole supraventriculare
- 5Extrasistole ventriculare