extrasistole ventriculare
Buna, am revenit !
Singura diferenta dintre noi, vis-a-vis de tensiunile dinaintea si din timpul testului de efort, este data de faptul ca tu iei tratament pentru tensiune, in timp ce eu nu.
Eu tot raman pe ideea "tensiunii de halat alb". Si ce daca iei tratament pentru tensiune ? Crezi ca daca te enervezi in timpul asta, nu-ti creste tensiunea ? Sau daca te emotionezi, sau daca faci un anumit efort ?
E normal sa faci asta, chiar daca iei tratament !
Tratamentul nu inseamna ca, daca spargi lemne, tensiunea sa-ti ramana constanta, ca si cand stai relaxat ( luand pastile ) !
De aceea mi se pare firesc, ca la emotiile din cabinet, sa ai puls si tensiune mai ridicate.
La ultimul meu test de efort, din cauza ca am vazut-o pe doamna dinaintea mea ca i s-a facut rau si au luat-o cu carutul cu rotile si-au dus-o direct la terapie, inconjurata de o gramada de medici panicati, mi s-a ridicat instantaneu si pulsul si tensiunea de m-am razgandit imediat si-am luat-o usurel spre usa de iesire, sa nu mai fac testul, desi asteptasem vreo 4 ore la coada !
Dar m-au zarit la timp cei de-acolo si m-au luat pe sus inapoi, la test.
Am intrat la testul de efort cu puls 120 si tensiune 15/10 !
Le-am spus ca mi-e frica sa nu patesc ceva si ei m-au asigurat ca sunt pe maini bune ! De parca asta conta atunci !
Am facut 95% din test ( il faceam pe tot, dar iar imi amintisem de doamna aia, si i-am mintit ca am obosit).
In timpul testului am ajuns la puls 180 si tensiune 18-19/10 !
La fel ca si la tine, nici o modificare pe ekg !
La sfarsitul testului, cand m-am linistit, aveam 13/8 si puls 80.
Deci...nu te mai panica aiurea cu tensiunea.
E ca noi !
Mai buna, mai putin buna, in functie de starea noastra !
Linisteste-te, nu esti singur !
Numai bine !
Singura diferenta dintre noi, vis-a-vis de tensiunile dinaintea si din timpul testului de efort, este data de faptul ca tu iei tratament pentru tensiune, in timp ce eu nu.
Eu tot raman pe ideea "tensiunii de halat alb". Si ce daca iei tratament pentru tensiune ? Crezi ca daca te enervezi in timpul asta, nu-ti creste tensiunea ? Sau daca te emotionezi, sau daca faci un anumit efort ?
E normal sa faci asta, chiar daca iei tratament !
Tratamentul nu inseamna ca, daca spargi lemne, tensiunea sa-ti ramana constanta, ca si cand stai relaxat ( luand pastile ) !
De aceea mi se pare firesc, ca la emotiile din cabinet, sa ai puls si tensiune mai ridicate.
La ultimul meu test de efort, din cauza ca am vazut-o pe doamna dinaintea mea ca i s-a facut rau si au luat-o cu carutul cu rotile si-au dus-o direct la terapie, inconjurata de o gramada de medici panicati, mi s-a ridicat instantaneu si pulsul si tensiunea de m-am razgandit imediat si-am luat-o usurel spre usa de iesire, sa nu mai fac testul, desi asteptasem vreo 4 ore la coada !
Dar m-au zarit la timp cei de-acolo si m-au luat pe sus inapoi, la test.
Am intrat la testul de efort cu puls 120 si tensiune 15/10 !
Le-am spus ca mi-e frica sa nu patesc ceva si ei m-au asigurat ca sunt pe maini bune ! De parca asta conta atunci !
Am facut 95% din test ( il faceam pe tot, dar iar imi amintisem de doamna aia, si i-am mintit ca am obosit).
In timpul testului am ajuns la puls 180 si tensiune 18-19/10 !
La fel ca si la tine, nici o modificare pe ekg !
La sfarsitul testului, cand m-am linistit, aveam 13/8 si puls 80.
Deci...nu te mai panica aiurea cu tensiunea.
E ca noi !
Mai buna, mai putin buna, in functie de starea noastra !
Linisteste-te, nu esti singur !
Numai bine !
off ce e si cu boala halatului alb, momentan sufar de aceasta boala, si nu stiu ce remediu as putea gasi, am 24 d ani si sunt o persoana emotiva, mai ales cand vad aparatul de luat tensiune, e ca si cum as avea o fobie, stiti vre un remediu?multa sanatate
buna.va rog sa ma ajutati si pe mn.deja cred ca inebunesc.am extrasistole de 1 an.prin martie am fost la cluj si mi-a zis ca am extras ventr.mi-a facut film, ekg de toate in afara de holter.aritmiile mele se manifesta cateva zile am (5 - 10) si vreo 3 zile nu am deloc. si cand le am simt in inima o bataie mai puternica decat restul batailor si este cand simt o bataie mai slaba decat restul. doctorul din cj mi-a zis ca nu am nici o problema la inima, dar mi-a zis ca am ceva nervi. aceste batai imi apar intre contractiile inimii si mi-a dat cv betaloc zok 50mg am luat in decurs de o luna si 1 luna jumate nu am avut deloc pe urma iar mi-au aparut tot asa pe perioade.. si parca am senzatie ca mi se opreste inima ca si un fel de blocaj a bataii inimii.inainte sa am deastea jucam fotbal, mergeam, fugeam acuma mi-e frica sa nu mi se opreasca inima. datimi un sfat va rog.
Buna dany !
Ti-am mai scris si altadata, cand ti-am spus ca am un baiat de varsta ta care a patit acelasi lucru prin vara lui 2008 !
Atunci a luat mult calciu si magneziu ( vreo 2-3 luni) si cu ciocolata a lasat-o mai moale ( desi se zice ca ea aduce un aport bun de magneziu, dar mananca calciul ), asa ca n-a mai avut nicio problema.
Dar...surpriza !
Imi spune acum o saptamana ca iar simte acele batai mai puternice !
Asa ca am reinceput ca+mg si am fost ieri la cardiolog.
Rezultatele sunt ca ale tale : inima sanatoasa ( cum altfel, doar sunteti copii !) si nici nu i-au prins niciuna pe EKG.
In concluzie, nu are nevoie de medicatie.Totul este pe schimbari hormonale, dezechilibru ionic si stari de stress sau emotivitate.
Eu totusi i-am dat vreo 5 zile cate 1/2 de distonocalm, pe langa ca+mg.
Mai panicata sunt eu decat el.
Chiar l-am pus sa-si monitorizeze esv-urile ( ccea ce l-a cam enervat, ca el mi-a zis ca nu-i pasa daca sunt multe sau putine )si intr-o ora ( mai proasta din punct de vedere al esv-urilor ) a facut 45.
Dar asta nu este valabil pentru toate orele din zi.
Pe urma, mi-a mai spus ca a facut cateva inainte de consult, si dupa consult, dar culmea, ca in timpul consultului nu a mai facut niciuna, si l-a ascultat destul de mult doctorita.
Altadata, cand l-am rugat sa ma duc la parintii mei cu masina ( e incepator), de emotie, iar a facut cateva.
Ce sa-ti mai spun ca eu am in martie 3 ani de cand le am ( nu-s ereditare!) si chiar n-am mai facut in ultima vreme, dar ieri, la controlul baiatului am facut, de emotie, si eu vreo 5 esv-uri !
Asa ca "nervii" de la inima pot fi adevarati !
-
Exista acolo un OM cu suflet mare, armmdt, care sigur iti va sari in ajutor si te va indruma cum poate el mai bine !
Multa sanatate copilut !
Ti-am mai scris si altadata, cand ti-am spus ca am un baiat de varsta ta care a patit acelasi lucru prin vara lui 2008 !
Atunci a luat mult calciu si magneziu ( vreo 2-3 luni) si cu ciocolata a lasat-o mai moale ( desi se zice ca ea aduce un aport bun de magneziu, dar mananca calciul ), asa ca n-a mai avut nicio problema.
Dar...surpriza !
Imi spune acum o saptamana ca iar simte acele batai mai puternice !
Asa ca am reinceput ca+mg si am fost ieri la cardiolog.
Rezultatele sunt ca ale tale : inima sanatoasa ( cum altfel, doar sunteti copii !) si nici nu i-au prins niciuna pe EKG.
In concluzie, nu are nevoie de medicatie.Totul este pe schimbari hormonale, dezechilibru ionic si stari de stress sau emotivitate.
Eu totusi i-am dat vreo 5 zile cate 1/2 de distonocalm, pe langa ca+mg.
Mai panicata sunt eu decat el.
Chiar l-am pus sa-si monitorizeze esv-urile ( ccea ce l-a cam enervat, ca el mi-a zis ca nu-i pasa daca sunt multe sau putine )si intr-o ora ( mai proasta din punct de vedere al esv-urilor ) a facut 45.
Dar asta nu este valabil pentru toate orele din zi.
Pe urma, mi-a mai spus ca a facut cateva inainte de consult, si dupa consult, dar culmea, ca in timpul consultului nu a mai facut niciuna, si l-a ascultat destul de mult doctorita.
Altadata, cand l-am rugat sa ma duc la parintii mei cu masina ( e incepator), de emotie, iar a facut cateva.
Ce sa-ti mai spun ca eu am in martie 3 ani de cand le am ( nu-s ereditare!) si chiar n-am mai facut in ultima vreme, dar ieri, la controlul baiatului am facut, de emotie, si eu vreo 5 esv-uri !
Asa ca "nervii" de la inima pot fi adevarati !
-
Exista acolo un OM cu suflet mare, armmdt, care sigur iti va sari in ajutor si te va indruma cum poate el mai bine !
Multa sanatate copilut !
multumesc.si eu cand am fost la film nu am avut esv, dar am facut 2 ekguri si acolo s-a vazut. anul acesta am de dat bacul si eu nu ma pot concentra asupra bacului din cauza esvurilor. si mie mi-a zis ca e pe baza de crestere, schimbarii hormonale, si mi-a mai zis ca am nervi la inima si mi-a mai zis ca sa nu imi fie gandul doar acolo sa fiu cum am fost si inainte. nu stiu ce sa mai cred. multumesc mult.
dany, acum am intrat pe forum, si-am vazut ca ai citit raspunsul meu.
Si noi avem anul asta bac-ul si facultatea, deci vorbim "la egalitate" de puncte si esv-uri !!!
Linisteste-te !
Baiatul meu pune la suflet tot felul de prostii, se consuma din orice, deci e pe baza de stres !
Ti-am zis ca eu i-am dat cate 1/2 de distonocalm cand il napadeau mai tare, si chiar doctorita mea a spus ca ajuta foarte mult.
Si chiar asa este ! Azi l-am intrebat cum se simte si e mult mai bine ca zilele trecute !
El face orice ca sa nu le bage in seama : canta la chitara, se joaca pe net, vorbeste pe mess...
Mai stresata sunt eu decat el !
Consulta-te cu mama ta si cu doctorita voastra de familie si ia un calmant usor ( distonocalm), calciu, magneziu ( sau magnerot, dar asta-i mai scump) si fii optimist !
Esv-urile vor veni si vor pleca !
Tu sa fii calm !
Nu se moare din asta ; voi aveti o inima tanara si sanatoasa ; atat doar ca sunt tare neplacute !
Stiu ca suna aiurea, dar incearca sa nu le mai bagi in seama !
Ai sa vezi ca incet-incet or sa dispara !
Conteaza mult sa fii sustinut moral de cineva drag tie.
Eu sunt cea mai buna prietena a fiului meu ( chiar daca ne mai ciocnim in idei !) si-i sunt aproape intotdeauna ! El stie asta si-i mult mai linistit asa !
Poti intra si pe forumul ala pe care ti l-am recomandat, sa mai vezi si alte pareri !
Sanatate iti dorim si te pupam ca sa te linistesti !
Si noi avem anul asta bac-ul si facultatea, deci vorbim "la egalitate" de puncte si esv-uri !!!
Linisteste-te !
Baiatul meu pune la suflet tot felul de prostii, se consuma din orice, deci e pe baza de stres !
Ti-am zis ca eu i-am dat cate 1/2 de distonocalm cand il napadeau mai tare, si chiar doctorita mea a spus ca ajuta foarte mult.
Si chiar asa este ! Azi l-am intrebat cum se simte si e mult mai bine ca zilele trecute !
El face orice ca sa nu le bage in seama : canta la chitara, se joaca pe net, vorbeste pe mess...
Mai stresata sunt eu decat el !
Consulta-te cu mama ta si cu doctorita voastra de familie si ia un calmant usor ( distonocalm), calciu, magneziu ( sau magnerot, dar asta-i mai scump) si fii optimist !
Esv-urile vor veni si vor pleca !
Tu sa fii calm !
Nu se moare din asta ; voi aveti o inima tanara si sanatoasa ; atat doar ca sunt tare neplacute !
Stiu ca suna aiurea, dar incearca sa nu le mai bagi in seama !
Ai sa vezi ca incet-incet or sa dispara !
Conteaza mult sa fii sustinut moral de cineva drag tie.
Eu sunt cea mai buna prietena a fiului meu ( chiar daca ne mai ciocnim in idei !) si-i sunt aproape intotdeauna ! El stie asta si-i mult mai linistit asa !
Poti intra si pe forumul ala pe care ti l-am recomandat, sa mai vezi si alte pareri !
Sanatate iti dorim si te pupam ca sa te linistesti !
dar mi frica ca poate am probleme mai mari. cateodata simt si 3 batai dealea anormale in loc de una normala.sau este cand simt ca si un fel de blocaj a batailor ca si cum ar opri o bataie 2 si pe urma revine la normal.multi au zis ca acuma mi se regleaza inima.o sa incerc si eu cu distonocalm. Dar esv-uri deastea o sa am toata viata?multumesc
La tine in oras nu exista posibilitatea sa-ti pui un holter de 24 de ore ?
Asta te-ar putea elucida ; ai vedea exact cate esv-uri ai, cum le ai si in ce intervale de timp sunt mai pronuntate.
Parintii tai ce spun ?
Te lasa sa te macini asa cu problemele astea sau te sprijina emotional, ca eu cam am impresia ca te lupti de unul singur cu toata chestia asta ?!
Ca sa-ti raspund la intrebare : nu, n-o sa le ai toata viata !
Ori or sa-ti treaca asa cum au inceput (de la sine ), ori se va gasi o cale sa scapi de cosmarul asta !
Dar, pentru inceput, ia un calmant usor, un magneziu si un calciu, si incearca sa-ti revii psihic !
Stiu ca e greu, dar incearca, te rog !
Si scrie-i lui armmdt pe forumul ala, mai afli un raspuns competent !
Noapte buna si sa ai incredere ca nu esti singur !
Asta te-ar putea elucida ; ai vedea exact cate esv-uri ai, cum le ai si in ce intervale de timp sunt mai pronuntate.
Parintii tai ce spun ?
Te lasa sa te macini asa cu problemele astea sau te sprijina emotional, ca eu cam am impresia ca te lupti de unul singur cu toata chestia asta ?!
Ca sa-ti raspund la intrebare : nu, n-o sa le ai toata viata !
Ori or sa-ti treaca asa cum au inceput (de la sine ), ori se va gasi o cale sa scapi de cosmarul asta !
Dar, pentru inceput, ia un calmant usor, un magneziu si un calciu, si incearca sa-ti revii psihic !
Stiu ca e greu, dar incearca, te rog !
Si scrie-i lui armmdt pe forumul ala, mai afli un raspuns competent !
Noapte buna si sa ai incredere ca nu esti singur !
am fost la medicul de familie ieri si bn inteles ca a zis ca nu am nimic ca de obicei, dar pt linistea mea ma trimis la un doctor cardiolog pt holter.ca alfel a zis ca tot o sa ma gandesc si eu trebe sa lupt cu aceasta teama pentru ca dereglarea inimii e pe baza de nervi, crestere, etc.si nu pe baza de boala la inima.si totul va deveni la normal daca voi avea cu totul alte preocupari.mi-a insirat mai multe. mi-a dat calmogen odata pe zi si triovit 2x1 pe zi. Acuma o sa incep tratamentul sa vad rezultatele daca tot asa va fi merg la holter.sper ca va fi bn.m-am linistit 80%.daca imi vor disparea bataile astea aiurea voi fi cel mai fericit om!!multumesc mult pentru sfaturi.
Cu placere !
Ma bucur pentru tine ca te-ai mai linistit.
E foarte bun calmogenul, te va ajuta sa-ti revii pe fond neurovegetativ.
Ai sa vezi ca va fi ok !
Sa ne auzim cu vesti bune, dupa tratament !
Muuuulta sanatate !
Ma bucur pentru tine ca te-ai mai linistit.
E foarte bun calmogenul, te va ajuta sa-ti revii pe fond neurovegetativ.
Ai sa vezi ca va fi ok !
Sa ne auzim cu vesti bune, dupa tratament !
Muuuulta sanatate !
buna.acuma mi se manifesta altfel.imi face pauza inima cate o bataie.si cateodata am extrasist.parca simt ca mi se opreste.dupa cate zile se vede efectul medicamentelor?
Asa se manifesta si la mine.
Pauza mai lunga (insotita de lipsa de aer ), dupa care o bataie mai puternica in piept.
Cred ca dupa vreo saptamana se vad efectele.
Nu te mai concentra la ele, ca le aduci la tine inconstient.
Da ?
Pauza mai lunga (insotita de lipsa de aer ), dupa care o bataie mai puternica in piept.
Cred ca dupa vreo saptamana se vad efectele.
Nu te mai concentra la ele, ca le aduci la tine inconstient.
Da ?
salut fac si eu extrasistole de la inceputul anului am mers la mai multi medici iar in vara am pus un holter pentru 24 ore iau betalok 50, aspacardin 14zile pe luna, xanax dar acum le am mai dese am mers la control EKG este bun de ce sunt mai dese si care este cauza, medicul mia spus ca nu este vorba de o boala a inimi.POT FI PE SISTEM NERVOS??? Pentru ca fac si atac de panica asa miau spus de la urgente. va rog datimi un respuns MULTUMESC.
Pt Bianca, eu am esv de peste 10 ani deja fac parte din viata mea...chiar acum 6 luni am facut citeva crize grave...am facut toate investigatiile care se pot face pe cord, surpriza ! cord sanatos :) am purtat holter de mai multe ori au aparut uneori 150 in 24 ore alteori 200 in 24 ore... de acum 6 luni nu am mai avut nici macar una, au disparut exact asa cum au si apraut, adica brusc. cauza in 99 la suta din cazuri este pe sistem nervos si nu organic...concluzia, nu iti face griji, cu cit le bagi mai putin in seama cu atit o sa ai mai rare si poate deloc, crede-ma ! iti spune cineva care le are de 10 ani :) sunt sigura ca or sa apara iar la mine cind o sa fiu mai stresata chiar daca de 6 luni cum ti-am mai spus, nu am mai avut nici macar una... dar nu imi fac griji pt ca nu ne afecteaza cu nimic decit ca sunt nelacute si e senzatia acea de gol doar ait...deci ignora-le... inca ceva...ce nu inteleg este de ce ti-a dat betablocant daca ai un cord sanatos...este cea mai mare porcarie...si xanaxul mi se pare putin cam puternic pt niste esv si ai grija ca da dependenta...oricum mie medicul meu de la spitalul de urgenta buc. mi-a spus ca esv urile sunt inca un mister si pt cei mai tari cardiologi deci nu trebuie sa fi bolnav cu inima ca sa le ai...parerea mea e sa o lasi balta cu betablocantul si sa incerci sa vezi un cardiolog mai capabil care o sa iti spuna ce ti-am spus eu acum ca e o porcarie medicatia pe care ti-a dat-o..betablocantul are efecte adverese pe luat pe termen lung plus ca daca ai o inima saatoasa poate sa ti-o afecteze... ai grija cu pastilele. nu se moare de la ev uri oameni buni...
iau betalok pentru ca am si o tahicardie iar xanax stiu ca da dependenta dar asta e ma calmeaza nu stiu ce sa mai zic si care medic e mai bun dar am zis ca daca iam schimbat mereu sa merg acum numai cu unul, mersi pentru incurajare dar asa sunt eu mai fricoasa, pina acum nu leam avut asa dese si mam speriat mai tare, nu stiu nici de la ce au inceput.dar asta e.multa sanatate
sal o intrebare pt. salma tu ce medicatie ai luat? sau iei vreun tratament?
pt Bianca. de a lungul anilor le-am incercat si eu pe toate, adica : betablocante, minerale, calciu, anxiolitice...etc...insa atunci cind le luam parca aveam mai multe esv uri...de 6 luni nu mai iau nimic si nu mai am nici esv uri, eu nu spun ca asta e solutia insa cu siguranta solutia este sa nu le bagi in sama, practic sa nu iti fie frica de ele si sa te gindesti tot timpul la urmatoarea extrasistola pe care o vei avea...in cei 10 ani de esv am invatat sa le ignor si chiar sa traiesc f bine cu ele... fac sport cea ce nu faceam inainte de frica sa nu am esv uri.sportul chiar le diminueaza, cel putin asa mi-a spus cardiologul si la mine chiar se vede, sa traiesti fiecare clipa la maxim fara sa te gindesti ca nu fac aia pt ca o sa am esv, nu beau nu stiu ce pt ca o sa am esv, nu fac efort pt ca o sa am esv. trebuie sa te consideri o persoana normala si poti face tot ce iti doresti psihic s fizic , crede-ma e studiata de mine problema...eu ajunsesem sa nu ma mai dau jos din pat sau sa nu fac miscari bruste ca sa nu am esv...si acum sunt f bine dar sincer mi-au trebuit 10 ani sa inteleg ca esvurile fac parte din viata mea si nu trebuie sa bag in seama si sa imi urmez drumul in viata fara sa fiu afectata de eceste batai mai ciudate. o sa vina o zi cind or sa iti dispara la fel cum au aparut si apropos de tahicardie, si eu am uneori...e tot pe sistem nervos, cu cit inveti mai bine sa iti controlezi psihicul cu atit o sa ai mai putine probleme de genul asta... nu ti se intimpla nimic, crede-ma !esti sanatoasa, ai un cord sanatos, totul e de la psihic... si mai vreau sa sti ca xanaxul nu o sa iti rezolve problema, am luat si eu... ba dinpotirva o sa vrei mai mult si mai mult si o sa simti la un momendat ca nu mai poti fara el si se scapa f greu de el...asta pot sa ti-o spun in cunostinta de cauza...eu abia am scapat de el si asta cu ajutorul uni om cu un suflet extraordinar de aici de pe site care se cheama andyzen, daca o sa citesti toate paginile de la inceput o sa iti treca esvurile si o sa vezi povestile a multor oameni care de ani de zile traiesc cu aceasta zisa boala si acum au ajuns sa faca glume pe tema asta...iti recomand sa citesti primele 10 pagini si o sa imi dai dreptate. iti doresc multa sanatate...si sa imi spui cum te mai simti
salut am o intrebare pt cine a auzit de VIGOR plus Q10 am auzit ca ia cineva pt. esv. si incerc si eu. Mai ia cineva????stie cineva daca sunt bune?
Nu am intrat de mult pe site pentru ca am cautat raspunsul la ptoblema mea.(care este urmatoarea).Am avut extrasistole ventriculare (dovedite cu holter), la inceput putine, cam 100, apoi faceam cu miile, cam 8000 pe zi., de aveam impresia ca o sa mi se demonteze inima, asa puternice si multe erau, eu simtindu-le pe toate.Nu mai zic ca psihic eram la pamant.Doctorii la care am fost timp de 2 ani, si la care am cheltuit o avere spuneau ca nu am nimic la inima si ca sa nu le bag in seama.Dar eu eram mai rau pe zi ce trecea.Incepusem sa fac tahicardie, tahicardii parocsistice.Am intrat pe site si am auzit de NU armmdt un om extraordinar si carui ii voi fi recunoscatoare toata viata.M-a indrumat la domnul doctor Vatasescu un foarte bun cardiolog si carui deasemenea ii voi multumi cate zile voi avea.cand m-a consultat mi-a spus ca aceste extrasistole le fac din cauza hipertiroidiei pe care eu, o am.M-am uitat suspect la el eu nestiind ca sufar de aceasta boala.Mentionez ca am facut analize la Bacau si superanalize si nu mi-au gasit nimic.M-a programat la spitalul Parhon(atentie m-a programat)unde ce credeti, chiar s-a confirmat diagnosticul pus de el.CE MAI E CEL MAI DOCTOR PE CARE L-AM INTALNIT.NU V-AM SPUS CA PE LA BACAU MI-AU DAT SACOSE DE MEDICAMENTE(nebilet, concor, aspacardin, calciu etc.)si parca luam apa de ploaie.V-am scris ca stiu prin ce treceti si mi-as dori ca toti sa faceti bine.SPER SA AJUTE ISTORIOARA MEA.CU BINE.
SCUZE AM PUS FARA SA VREAU UN NU DAR INTELEGETI VOI, NU?
Buna seara !
Mihaela, in final ce diagnostic ti s-a pus? Tahicardiile tale paroxistice au fost confirmate? Pana la ce puls ai ajuns? Sanatate !
Mihaela, in final ce diagnostic ti s-a pus? Tahicardiile tale paroxistice au fost confirmate? Pana la ce puls ai ajuns? Sanatate !
Imi pare rau ca nu raspund repede dar nu am timp.Diagnosticul a fost hipertiroidie intr-o stare destul de avansata deoarece doctorii la care am fost spuneau ca nu am nimic la inima, sa nu mai gandesc la ele si asa mai departe.Problemele cu tiroida afecteaza in primul rand functia cardiaca, dar asta am aflat-o abia cand am ajuns la Bucuresti iar eu eram aproape terminata.Faceam tahicardii paroxistice in crize grave, iar pulsul meu la repaos era de 120batai/min.Sunt sportiv de performanta si eu nu m-am imaginat bolnava de inima niciodata de aceea nu m-amconsolat cu raspunsurile date, si am cautat pana am gasit chiar daca am cheltuit mult, dar nu asta conteaza. Imi spuneam ca nu e normal ca o inima sanatoasa(cum spuneau ei, dc. )sa faca asa urat.Cel putin eu eramcu nervii la pamant. Sper sa va gasiti si voi leacul.CU BINE
buna. azi am facut o criza de batai ale inimii dupa ce m-am trezit. mentionez ca m-am trezit brusc. imi batea foarte aiurea, simteam 3 batai stranse parca nu-mi lasa inima sa pompeze ca si un fel de aer si erau rapide pe urma iar 2 normale si iar 3 dealea anormale.nu mai inteleg nimic. imi batea foarte naspa. nu scap nicicum de bataile astea. doctorii mi-au spus ca e pe baza de crestere, nervi etc. nu stiu ce sa mai cred. mi frica ca o sa am probleme grave.datimi un sfat. ar trebui sa merg iar la doctor? deja medicii ma faceau nebun.
La multi ani ( si buni ) dani91 !
Din ce oras esti ?
Din ce oras esti ?
Ma gandeam sa intri pe medical-bucuresti.ro si sa-l intrebi pe armmdt pe forumul lui, la sectiunea extrasistole, daca stie un electrofiziolog mai bun de prin zona, sa ti-l recomande.
Ideal ar fi sa mergi la Bucuresti dar am inteles ca ar fi cineva bun si pe la timisoara, care ar fi mai aproape de tine.
Si baiatul meu a avut iar esv-uri prin nov. 2009 ( am scris atunci ), diferenta dintre el si tine este ca el nu se panicheaza.
Absolut deloc.Si chiar il admir pentru asta.Eu sunt altfel, mai fricoasa, mai stresata.Bine ca nu-mi seamana mie la capitolul asta !!!
Acum vad ca de vreo luna si ceva nu mai are deloc.Sau poate mai are sporadic dar nu-mi mai zice sa nu ma alarmez aiurea.
Eu intru zilnic( n-am postat decat foarte rar, chiar numai cand am avut o problema, dar citesc in fiecare zi ce mai scriu altii )pe celalalt portal medical, pentru ca acolo au inceput sa fie mai multi forumisti care-si spun problemele.
Nu te-am vazut pe-acolo, dar poate-ti iei un pic de avant si te inscrii in discutii.
Aici vezi ca nu mai este deloc activitate.
Totusi, parintii tai ( mama, tata ) ce spun ?
Ideal ar fi sa mergi la Bucuresti dar am inteles ca ar fi cineva bun si pe la timisoara, care ar fi mai aproape de tine.
Si baiatul meu a avut iar esv-uri prin nov. 2009 ( am scris atunci ), diferenta dintre el si tine este ca el nu se panicheaza.
Absolut deloc.Si chiar il admir pentru asta.Eu sunt altfel, mai fricoasa, mai stresata.Bine ca nu-mi seamana mie la capitolul asta !!!
Acum vad ca de vreo luna si ceva nu mai are deloc.Sau poate mai are sporadic dar nu-mi mai zice sa nu ma alarmez aiurea.
Eu intru zilnic( n-am postat decat foarte rar, chiar numai cand am avut o problema, dar citesc in fiecare zi ce mai scriu altii )pe celalalt portal medical, pentru ca acolo au inceput sa fie mai multi forumisti care-si spun problemele.
Nu te-am vazut pe-acolo, dar poate-ti iei un pic de avant si te inscrii in discutii.
Aici vezi ca nu mai este deloc activitate.
Totusi, parintii tai ( mama, tata ) ce spun ?
ei mau dus peste tot.nu mai stiu unde sa ma duca.deja nimeni nu ma mai intelege. dar in ultimul timp nu prea am mai avut. nu le-am mai bagat in seama.
Buna tuturor, ma bucur ca " va cunosc" intr-o oarecare masura, am citit multe comentarii de ale voastre si as fi vrut sa descopar mai devreme acest portal, o sa va povestesc povestea mea cu speranta de a fi de folos la cineva. totul s-a intamplat acum 2 ani, in urma la o despartire de o iubita pe care am iubit-o tare mult, mi s-a intamplat sa am palpitatii, pentru linistea mea am fost la cardiolog si mi-a spus k am ceva in plus la inima ( cum ar fi la o mana sa am un deget mai lung ) mi-a spus k nu e nici un fel de problema si mi-a mai dat un diagnostic: prolaps minor de valva mitrala. mentionez k consumam circa 1, 5-2 litri de cafea pe zi, mi-a spus sa nu mai beau cafea, cola, energizante, etc, am scapat de palpitatii pe parcurs ce incepeam sa nu mai sufar dupa fata de care m-am despartit, dupa aproximativ o jumatate de an vazand ca nu mai am probleme deloc cu palpitatiile am inceput sa reiau consumul de cafea, oboseala acumulam tot mai mult ( lucrez in doua locuri si sunt foarte solicitat ) in data de 15 decembrie anul trecut, stateam in pat si dintr-o data simt prin tot corpul ca o caldura si simt ca nu imi mai bate inima timp de 5-7 secunde, si-a revenit si dupa oprire a pornit cu circa 180-200 de batai pe minut, am dat sa merg la medicul de familie ( distanta de mine 3-4 minute ) pe drum mi s-a mai intamplat o data senzatia de " oprire a inimi ", am ajuns la doctor, mi-a luat tensiunea 12 cu 7, mi-a dat trimitere la urgente, in taxiu iarasi mi s-a oprit inima, mi-au amortit mainile si picioarele si simteam cand batea cand nu batea, am ajuns la urgente mi-a facut ekg-ul mi-a luat tensiunea toate in regula, merg acasa si iarasi mi s-a intamplat, am mers la cardiolog privat, mi-a facut doopler color, ekg din nou si mi-a pus si un holter 24 de ore, in timpul inregistrarii holterului mi s-a mai intamplat o data si am simtit iarasi ka imi sta inima urmat de o caldura prin tot corpul dupaia batai ale inimii pana la 173 inregistrate, mi-a spus ca am "discret prolaps tele-sistolic " mi-a dat betablocante, calciu, magneziu, aspacardin.in urma betablocantelor imi scadea tensiunea mult si am incetat sa mai iau, am facut toate analizele posibile si mi-au iesit toate bune, toti mi-au spus ca nu am nimic insa eu nu imi puteam explica ceea ce am patit si asta ma durea cel mai mult, in data de 30 decembrie am mers la al 4-lea cardiolog care mi-a spus ca am " episoade repetetive de tpsv " si ca necesit studiu electrofiziologic pentru evaluarea oportunitatii ablatiei. i-am spus la doctorul de familie si mi-a recomandat sa merg la timisoara la doctorul ivanica gabriel ( care dupa parerea mea este un as in materie ) am vorbit cu el la telefon si mi-a spus in data de 11 ianuarie anul curent sa fiu acolo, am ajuns, i-am povestit toate cele intamplate in ordinea in care le-am enumerat mai sus, i-am aratat toata documentatia pe care am adunat-o la sibiu ( eu fiind din sibiu )m-a luat deoparte m-a dus la el in birou si mi-a spus ca stie ce am " DUBLA CALE NODALA. TAHICARDIE PRIN REINTRARE INTRANODALA DE TIP SLOW-FAST "si ca interventia este 95 % sigura, am acceptat interventia, mi-a facut ablatie prin radiofrecventa de cale lenta. Acuma o sa va scriu cuvant cu cuvant din biletul de externare din spital:
EPICRIZA: Pacientul in varsta de 27 de ani, aparent fara antecedente cardiovasculare a prezentat in luna decembrie 2009 episoade repetate de palpitatii rapide nedocumentate ECG, insotite de dureri precoridale atipice, astenie, aparute dupa consum de cofeina, stres, oboseala, cu durata de minute, respectiv debut si sfarsit brusc.Monitorizarea Holter ECG/24 de ore efectuata in ambulator nu a evidentiat evenimente aritmice semnificative. Este adresat clinicii noastre in vederea explorarii electrofiziologice. Pe traseul electric de repaus se evidentiaza ritm sinusal regulat, FC=75b/m, ritmic. Ecocardiografia transtoracica releva prolaps de valva mitrala anterioara cu regurgitare mitrala grad 1. Se efectueaza studiu electrofiziologic care deceleaza dubla cale nodala. Se declanseaza tahicardie prin reintrare intranodala de tip slow-fast si se practica ablatie prin radiofrecventa de cale lenta. Postablatie se instituie tratament profilactic antibiotic si anticoagulant, evolutia clinica a pacientului postprocedural fiind favorabila.
Mi s-a explicat foarte clar ( ceea ce in sibiu nimeni nu a stiut sa imi explice, din contra ma trimiteau la psihoterapeut si imi spunea sa incetez cu prostiile mele ca ajung sa fac nevroza ) ce am avut prin desenarea inimi pe hartie si lamurit ca un copil mic, acum sunt foarte linistit, nu am mai avut episoade de palpitatii, insa deocamdata nu am scapat de " gandurile negre " in totalitate, mi-a mai ramas putina teama si la orice simtire in zona inimi, imi merge gandul la cele intamplate. doctorul mi-a spus ca vreo 10 zile dupa interventie o sa mai simt cate ceva, dar sa nu imi fac griji k e ceva normal si inima e foarte sanatoasa.
Sper sa fie cuiva de folos si daca aveti ceva intrebari va raspund cu multa placere, succes tuturor si multa sanatate.
EPICRIZA: Pacientul in varsta de 27 de ani, aparent fara antecedente cardiovasculare a prezentat in luna decembrie 2009 episoade repetate de palpitatii rapide nedocumentate ECG, insotite de dureri precoridale atipice, astenie, aparute dupa consum de cofeina, stres, oboseala, cu durata de minute, respectiv debut si sfarsit brusc.Monitorizarea Holter ECG/24 de ore efectuata in ambulator nu a evidentiat evenimente aritmice semnificative. Este adresat clinicii noastre in vederea explorarii electrofiziologice. Pe traseul electric de repaus se evidentiaza ritm sinusal regulat, FC=75b/m, ritmic. Ecocardiografia transtoracica releva prolaps de valva mitrala anterioara cu regurgitare mitrala grad 1. Se efectueaza studiu electrofiziologic care deceleaza dubla cale nodala. Se declanseaza tahicardie prin reintrare intranodala de tip slow-fast si se practica ablatie prin radiofrecventa de cale lenta. Postablatie se instituie tratament profilactic antibiotic si anticoagulant, evolutia clinica a pacientului postprocedural fiind favorabila.
Mi s-a explicat foarte clar ( ceea ce in sibiu nimeni nu a stiut sa imi explice, din contra ma trimiteau la psihoterapeut si imi spunea sa incetez cu prostiile mele ca ajung sa fac nevroza ) ce am avut prin desenarea inimi pe hartie si lamurit ca un copil mic, acum sunt foarte linistit, nu am mai avut episoade de palpitatii, insa deocamdata nu am scapat de " gandurile negre " in totalitate, mi-a mai ramas putina teama si la orice simtire in zona inimi, imi merge gandul la cele intamplate. doctorul mi-a spus ca vreo 10 zile dupa interventie o sa mai simt cate ceva, dar sa nu imi fac griji k e ceva normal si inima e foarte sanatoasa.
Sper sa fie cuiva de folos si daca aveti ceva intrebari va raspund cu multa placere, succes tuturor si multa sanatate.
@lucimarcu
ma bucur nespus pt tine ca ai reusit sa-ti rezolvi problema si simptomele au disparut! esti, intr-adevar foarte norocos:) in caz ca ele reapar (doamne fereste!) da un search pe google: "atac de panica"...poate te ajuta ce gasesti acolo
multa sanatate tuturor!
ma bucur nespus pt tine ca ai reusit sa-ti rezolvi problema si simptomele au disparut! esti, intr-adevar foarte norocos:) in caz ca ele reapar (doamne fereste!) da un search pe google: "atac de panica"...poate te ajuta ce gasesti acolo
multa sanatate tuturor!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Extrasistolele ventriculare in sarcina
- 3incercand sa dorm fac extrasistole, atacuri de panica, crize de spasmofilie
- 4extrasistole si tahicardie sinusala
- 2exrasistole ventriculare
- 2Concor sau betaloc
- 1Extrasistole ventriculare
- 2Stări de rău, și palpitati!!
- 8Am fost diagnosticat cu extrasistole ventriculare periodice
- 3Extrasistole atriale si ventriculare zilnic
- 2Extrasistole supraventriculare
- 5Extrasistole ventriculare