extrasistole ventriculare
deci.daca e sa va recomand vreun medic( si credeti-ma am fost la destui si cunosc o multime) pot sa va spun ca dr cosma de la timisoara e un tip deosebit.
un om foarte linistit si echilibbrat care isi face timp pentru fiecare pacient( atit cit se poate intr-o garda si la acel nivel...pot sa va spun asta pentru ca asteptindu-l am mai observat si eu cite ceva...
el e unul dintre putinii care se ocupa cu electrofiziologie din toti cardiologii din tara si de aceea am insistat sa ma vada el(pt ca daca va fi nevoie pt mine sa am deja o legatura formata)...
dupa ce am vb la tel( e foarte amabil) si am stabilit intilnirea m-a consultat in amanunt si mi-a facut si un ecograf...mai mult nici nu avea nevoie pt ca eu aveam cu mine 3 holtere la interval de o luna intre ele( 7222, 4200, si 7850 esv pe fiecare ) si un ekg de efort precum si acea faimoasa coronarografie.
m-a zis asa...ca din experienta sa pacientii care au esv pe un cord sanatos( ceea ce zice ca e si cazul meu) fac esv din acelasi focar ce e situat undeva intre atriul drept si ventriculul drept.(locul e foarte usor abordabil daca e nevoie sa iti faca electrofiziologie)
dar, repet, in cazul unui cord sanatos 80 din esv sint de aici si nu se cunoaste cauza.sau pot fi dezechilbre hidroelectrolitice sau in cazururi mai severe o mica miocardita zonala ( in urma unei gripe) care sa declanseza acel grup de celule.
in privinta gravitatii( si aici ma refer la persoana mea) mi-a zis ca daca ecograful e normal si nu am ischemie(desi am acea punte musculara) sa nu imi fac probleme.el nu face electriofiziologie decit daca nr esv depaseste 14000 sau daca sint extrem de su[paratoare( si aici mi-a dat ex un tinar ce avea 8000 pe zi dar toate erau bigeminate sau tri geminate si erau f syuparatoare si in salve uneori l-a care a facut interventia si areusit)
recomandari pt mine: sa nu le dau importanta( asta e mai greu...i-am si spus-o)
sa ma monitorizez la 3 luni sa vad daca nr lor creste si sa il sun daca se inmultesc
regim echilibrat de viata( asta va fi mai greu)
sport( aici mi-a explicat ca facut sport imi creste mai mult toleranta la efort la fel si frecventa cardiaca si pot sa dispara esv-urile, precum si faptul ca exista o mica posibilitate ca sa se faca o mica hipertrofie musculara de efort (ca la sportivii de performanata) si sa impiedece focarul sa mai emita.
sa il sun oricind am probleme(
sa nu mai iau nici un medicament!!!(aici o sa trisez putin si o sa mai iau niste xanax..sper sa nu se supere andy)
mi-a mai zis asa.ca pot sa am 8000 de esv...sa imi faca ablatie si sa ramin cu 4000...pe care oricum le-as avea (dovada hoterul) sau sa reuseasca complet dar mi-a repetat ca nu merita facuta acea interventie daca inima e sanatoasa si sint controlat periodic.
si acum l-a sfirsit.sotia mea l-a intrebat daca sa isi faca probleme ca se poate intimpla ceva tragic.avind in vedere posibilele complicatii
raspuns...in caz de esv pe cord sanatos, urmarit periodic, sotul dvs are tot atintea sansa sa faca un atac de cord ca si mine sau ca si dvs sau ca si oricare altul de pe strada...
concluziile sa le trageti voi
a sa nu uit..pt miki.
la primul holter eram sun mexitil...la al doilea sub sotalol( dr cozma mi-a zis ca ambele pot avea efecte negative mai importante decit cele pozitive) si acum pina ieri sun concor de 2, 5
un om foarte linistit si echilibbrat care isi face timp pentru fiecare pacient( atit cit se poate intr-o garda si la acel nivel...pot sa va spun asta pentru ca asteptindu-l am mai observat si eu cite ceva...
el e unul dintre putinii care se ocupa cu electrofiziologie din toti cardiologii din tara si de aceea am insistat sa ma vada el(pt ca daca va fi nevoie pt mine sa am deja o legatura formata)...
dupa ce am vb la tel( e foarte amabil) si am stabilit intilnirea m-a consultat in amanunt si mi-a facut si un ecograf...mai mult nici nu avea nevoie pt ca eu aveam cu mine 3 holtere la interval de o luna intre ele( 7222, 4200, si 7850 esv pe fiecare ) si un ekg de efort precum si acea faimoasa coronarografie.
m-a zis asa...ca din experienta sa pacientii care au esv pe un cord sanatos( ceea ce zice ca e si cazul meu) fac esv din acelasi focar ce e situat undeva intre atriul drept si ventriculul drept.(locul e foarte usor abordabil daca e nevoie sa iti faca electrofiziologie)
dar, repet, in cazul unui cord sanatos 80 din esv sint de aici si nu se cunoaste cauza.sau pot fi dezechilbre hidroelectrolitice sau in cazururi mai severe o mica miocardita zonala ( in urma unei gripe) care sa declanseza acel grup de celule.
in privinta gravitatii( si aici ma refer la persoana mea) mi-a zis ca daca ecograful e normal si nu am ischemie(desi am acea punte musculara) sa nu imi fac probleme.el nu face electriofiziologie decit daca nr esv depaseste 14000 sau daca sint extrem de su[paratoare( si aici mi-a dat ex un tinar ce avea 8000 pe zi dar toate erau bigeminate sau tri geminate si erau f syuparatoare si in salve uneori l-a care a facut interventia si areusit)
recomandari pt mine: sa nu le dau importanta( asta e mai greu...i-am si spus-o)
sa ma monitorizez la 3 luni sa vad daca nr lor creste si sa il sun daca se inmultesc
regim echilibrat de viata( asta va fi mai greu)
sport( aici mi-a explicat ca facut sport imi creste mai mult toleranta la efort la fel si frecventa cardiaca si pot sa dispara esv-urile, precum si faptul ca exista o mica posibilitate ca sa se faca o mica hipertrofie musculara de efort (ca la sportivii de performanata) si sa impiedece focarul sa mai emita.
sa il sun oricind am probleme(
sa nu mai iau nici un medicament!!!(aici o sa trisez putin si o sa mai iau niste xanax..sper sa nu se supere andy)
mi-a mai zis asa.ca pot sa am 8000 de esv...sa imi faca ablatie si sa ramin cu 4000...pe care oricum le-as avea (dovada hoterul) sau sa reuseasca complet dar mi-a repetat ca nu merita facuta acea interventie daca inima e sanatoasa si sint controlat periodic.
si acum l-a sfirsit.sotia mea l-a intrebat daca sa isi faca probleme ca se poate intimpla ceva tragic.avind in vedere posibilele complicatii
raspuns...in caz de esv pe cord sanatos, urmarit periodic, sotul dvs are tot atintea sansa sa faca un atac de cord ca si mine sau ca si dvs sau ca si oricare altul de pe strada...
concluziile sa le trageti voi
a sa nu uit..pt miki.
la primul holter eram sun mexitil...la al doilea sub sotalol( dr cozma mi-a zis ca ambele pot avea efecte negative mai importante decit cele pozitive) si acum pina ieri sun concor de 2, 5
Adrian, multumim mult pentru ca ne impartasesti cocluziile unui medic. si noi suntem direct implicati si avem ce invata din experientele altora. Sincera sa fiu, eu m-am mai linistit dupa ce ai scris tu acum. Inca o data iti multumesc.daca efectele sub mexitil sunt mai mult negative decat pozitive, de il mai luai ?Sb care dintre cele 3 medicamente te-ai simtit mai bine ? Si cum naiba sa nu iau nici un medicament, atata timp cat ma simt super rau cu ele? Tu le simti pe toate ? Nu te panichezi rau de la ele ? Si o ultima intrebare. Unde poate fi gasit acest medic ?
pt miki
luam mexitil si ulterior sotalol la in dicatia cardiologului de la cluj( care probabil se plictisise de esv mele si mi-a dat ceva mai tare sa le opreasca
din pacate asa cum am aflat ele pot provaca esv sau chiar moarte subita.pt ca au indicatii sticte( cei cu infarct sau cu alte boli organice ale inimii)
de panicat ma panichez...desi noi barbatii ne dam mari si tari...ne panicam mult mai des ca si voi, , ,
adevarul e ca atunci cint sint multe si dureaza f mult nu poti( sau cel putin eu nu pot) sa nu te panichezi.
medicul m-a mai linistit mai ales ca le plecare cind l-am mai intrebat odata daca e vreun risc a zis ca nu isi poate permite sa spun a unui pacient de-al sau sa ste linistit daca nu ar crede asta.
numai sa nu uit sa ma urmaresc si sa il anunt daca intervine ceva.
i-am spus asta cardiologului meu si acesta a fost de acord.
voi face periodic holter si ekg de efort
dr cosma dragos
institutul cardiologic timisoara
str gheorghe adam 13a
luam mexitil si ulterior sotalol la in dicatia cardiologului de la cluj( care probabil se plictisise de esv mele si mi-a dat ceva mai tare sa le opreasca
din pacate asa cum am aflat ele pot provaca esv sau chiar moarte subita.pt ca au indicatii sticte( cei cu infarct sau cu alte boli organice ale inimii)
de panicat ma panichez...desi noi barbatii ne dam mari si tari...ne panicam mult mai des ca si voi, , ,
adevarul e ca atunci cint sint multe si dureaza f mult nu poti( sau cel putin eu nu pot) sa nu te panichezi.
medicul m-a mai linistit mai ales ca le plecare cind l-am mai intrebat odata daca e vreun risc a zis ca nu isi poate permite sa spun a unui pacient de-al sau sa ste linistit daca nu ar crede asta.
numai sa nu uit sa ma urmaresc si sa il anunt daca intervine ceva.
i-am spus asta cardiologului meu si acesta a fost de acord.
voi face periodic holter si ekg de efort
dr cosma dragos
institutul cardiologic timisoara
str gheorghe adam 13a
Daniel ai lombosciatica...amorteste piciorul furnicaturi si dureri...mai ales dupa noapte sau in timpul noptii din cauza compresiei pozitiei corpului trebuie sa slabesti si antiinflamatoare in crize acute
Andyzen sau cineva care stie, sa imi spuna si mie cum sa scap de lexotanin, va rog mult!!! am incercat sa nu mai iau si am reusit doar 10 zile dupa am inceput sa am un fel de sevraj, dureri de cap amorteala in tot corpul ameteala de nu ma puteam ridica din pat, anxietate severa...mentionez ca iau jumatate de pastila dim si jumatate seara.total 3 mg...vreau sa scap de el deja iau de aproape 6 luni si nu mai vreau sa depind de aceste stupide pastile...
Salma, trebuie sa reduci doza treptat, in timp. Daca tu luai 1.5 mg dimineata si 1.5 mg seara, incearca sa iei 0.75 dimineata, 0.75 seara.dupa 10 zile reduci la 0.35 - 0.35.apoi doar 0.35 pe zi.(pastilele se pot imparti usor...).Sanatate !
Buna dragilor... Nu am mai intrat pe net deoarece situatia mea este sub control. Ultima data am trecut prin doua holtere si de la 3200 de ESVuri la 650. Culmea nici cele 3000 nu prea le-am simtit. povestea mea e mai lunga dar dand un lunk pe andyzen veti gasi detaliile din forum. Acum insa incerc sa sintetizez schimbarile mele pozitive si motivele posibile : 1. am mai scris si repet ca toate benzodiazepimele au un efect negativ luate in decursul anilor provocand dependenta si lipsa lor sevraj implicit tulburari de ritm.Sunt in recuperare aproape de un an si acum am ajuns de la doza de 1 25 mg /zi la 0 35mg/zi. Dar a fost greu si e inca in continuare. Deci va recomand sa folositi cu mare atentie aceste DROGURI xanax rudotel ansilan bromazepam etc. In paranteza M.Jackson lua in coktailul sau care i-a oprit inima. xanax zoloft si evident demerol si inca 3 alte medicamente...dar nu e cazul nostru doar voi urla impotriva acestor droguri. 2. Deci reducerea dozei ce implicit este legata si de terapie psihica trening autogen Shultz a facut ca straile anxioase sa scada sau sa devina mai rare si in special sa-mi controlez starile in care simteam ca evurile ma lua si corpul intra in transa psihica de frica de moarte inima batea mai tare durere in piept respiratie grea transpiratie tec..le stiti. Controlul starii de frica prin trening te invata sa te debarasezi de frica devenind fatalist. Deci...control mental psihic cu sau fara ajutor de specialitate 3. miscare hobby preocupare pentru altceva...e foarte important. stand in fata tv-ului sau al netului cautand explicatii vor genera in continuare doar panica. vei masura pulsul la 5 minute tensiunea la 10 seara vei sta cu capul pe perna asteptand ESVurile. Daca insa esti ocupat vei uita ca trebuie sa iei medicamentele ca ai inima ca ai probleme...fa-ti alte probleme placute si vei uita de cele pe care le ai daca le cauti 4. sport.1 ora de miscare plimbare in padure bicicleta va ridica pulsul va acoperii ESVurile si va ridica tonusul cardiac 5. Cris..scuze.zilnic vin rosu 200 ml pana la 400 max. Nu aveam curajul dar de 4 luni functionez cu merlot. 6. mancare.mi-au iesit solzii caci mananc peste de 2-3 ori pe saptamana si multe legume..si inainte de ora 6. evident cafeaua nu o am in meniu 7. o lectie importanta...invatati a spune MI SE RUPE...fiti indiferenti la ipocirizia nationala la stiri la smecheri la emisiunile politice..la tot ce in jurul vostru va poate irita sunt multe.ei va sunt dusmanul 8. eu sunt din Oradea..si am rezerve. Stim ca la Pelican au un singur holter si diletanti multi. Cu tot respectul pentru Maghiar e prea ocupat cu afacerile decat sa investeasca in starile noastre emotive. Un lucru e cert am facut si eu toate analizele in Oradea apoi la Budapesta apoi la Clinica de cardiologie in Debrecin cu internare si analize 4 zile. Ce ma surprinde ca nu ti-au recomandat propafenona sau rytmonorm e unul si acelasi...caci la cuplete triplete salve run...este un medicament care reduce considerent numarul ESVurilor de la 3000 la 600 in 24 de ore si este preventiv pentru aritmii complicate. deci medicamentatie corecta si control periodic. Recomand daca ai posibilitatea financiara sa mergi la Clinica din Debrecen unde exista consultatie pentru cetateni straini contracost dar in 2 ore ai toate rezultatele si explicatiile aferente. Si in sfarsit...acest forum este minunat pentru cei care nu stiu sa-si defineasca simptomatologia rezultatele indiferenta medicilor.DAR cei care nu sunt cronici le recomand sa nu stea pe forum in cautarea unei justificari rejustificari caci va deveni o obsesie si intrand zilnic nu te vei rupe de gandurile ESVurilor si a posibilelor complicatii. Intra doar cand ai o intrebare coerenta un sfat concret dar in rest dute in natura si bucura-te de viata
INSIST Cauta pe forum romedic ablatie topic deschis de cristina84 care incepe cu intrebarea cine a facut ablatie la timisoara la dr pescariu Daca ai rabdare sa citesti tot topicul ai sa vezi ca mai sunt altii ca tine care ii multumesc unui OM DEOSEBIT armmdt care le-a indrumat pasii catre dr. Vatasescu la spitalul Floreasca un alt OM DEOSEBIT Nu inteleg de ce amani Si ce daca ai mai facut ablatie Poate n-aveau nici aparatura necesara si nici experienta la ablatii mai dificile Sunt oameni care au facut si cate 3 proceduri din astea dar acum sunt bine Conteaza la cine te duci Si daca atatia oameni si-au rezolvat problema acolo tu de ce n-ai incerca Nu te mai amagi cu pastile sau alte chestii Sunt sigura ca ai sa reusesti sper numai sa ma asculti in sfarsit Nu te mai chinui Te rog sa ne mai spui ce-ai facut
Iar nu mi-au aparut semnele de punctuatie - Nu inteleg ce se intampla cu forumul asta -
Buna seara, numele meu este Alina si sunt studenta la Medicina Veterinara. In ianuraie 2008 am avut o nevralgie intercostala cel putin acesta a fost diagnosticul, am facut o ecocardiografie in urma careia mi s-a depistat insuficienta mitrala minima. Din acel moment, dupa cum deja banuiti, am inceput sa imi fac probleme, sa caut pe internet tot ce se putea despre aceasta boala, ba mai mult a inceput sa mi se para ca am dureri de inimia, mai ales seara inainte de culcare si la efort Am avut si un atac de panica. Mi-am facut acum 3 saptamani o alta ecocardiografie la care a iesit insuficienta mitrala usoara, grad II din IV, dar si insuficienta tricuspidiana. Acum nu stiu ce sa zic - din ce cauza insuficienta tricuspidiana nu a iesit din prima...sau poate mi-a aparut pe parcurs din cauza consumului interior.Cert este ca nu mai beau cola, cafea nici nu mai incape discutie, limitez efortul si iau, la recomandarea cardiologului, Kal Mag Plus D. Sunt constienta ca nu trebuie sa ma ingrijorez - inainte de ecocardiografie nu aveam nici cel mai mic simptom.medicul mi-a spus ca afectiunea o am de la mama sau de la tata si, ca sa ma linistesc, mi l-a dat exemplu pe Arnold Schwartzeneger care a facut si sport de performanta cu insuficienta cu tot. Aa - si inca ceva - cat priveste extrasistolele, simt uneori bubuituri in urechi - mai ales in cea stanga -si banuiesc ca in asta constau. P.S. Felicit rabdarea cu care scrieti pe acest forum, atat a veteranilor cat si a celor care l-au descoperit de curand
ALINA.e vara si traficul si ESVurile se raresc. Am intrat doar sa-ti reconfirm spusele medicului. Esti sanatoasa si nici nu citi toate comentariile ca te vei imbolnavii de ele. Nu cauta pe net cea ce nu ai. Bucurate de viat, vin rosu sec in meniu, si voie buna. Dute la festivaluri, urla toata noaptea, durerile intercostale nu au semnificatie iar prolapsul de valva mitrala gr 1 (am si eu), e nesemnificativ. Deci vacanta placuta.
Multumesc andyzen de incurajari, mi-am dat seama ca eu chiar am nevoie de cineva care sa imi spuna sa ma linistesc...
buna toturor.vad ca vara si a facut efectul... cit mai putine comentarii despre esv. pt adrian 11, intr un comentariu mai demult ai zis ca ai luat si tu cordarone si nu a mers, eu i au de 6 luni ma simt fffff bine iar cind am mers l a control holter mi au iesit 4 esv si alea n uventriculare ci aurtriculare daca se spune corect asa., merg ma ideparte cu acest tratament in speranta ca nu o sa mai am esv niciodata, dar mie si frica sa le las asa ca mincam pastilute in fiecare zi. o vara placuta in continuare sa va bucurati de concedii si sa auzim numai de bine.
Buna tuturor!!
M-am gandit sa va dau si voua o veste minunata!! Eu am deja 11 luni sau chiar mai mult de cand nu am mai avut nici macar o singura extrasistola!!
Ce am facut? Nici eu nu stiu sigur.nu am mai luat nici un tratament medicamentos, decat suplimente cu minerale si vitamine si am redus serios fumatul deoarece am fost insarcinata, acum am un baietel de 7 luni.
Insa m-am gandit serios la ceea ce doctorul care m-a examinat prima data mi-a spus:"gandeste-te bine ce probleme de macina si atunci cand le vei rezolva, totul va fi ok", asa ca asta am facut. Am ajuns la concluzia ca totul in acesta problema tine de noi. Gandul ca voi avea un copil m-a facut sa imi doresc extraordinar de mult sa fiu sanatoasa pentru a putea avea grija de el. Desi se spune ca sarcina amplifica extrasistolele si mai ales nasterea in sine, mie nu mi s-a intamplat. Asta nu inseamna ca toate problemele mele s-au rezolvat. Am trecut si mai trec inca, tot cu gandul la copil, peste toate problemele cotidiene, bani, serviciu, familie, chiar decesul tatalui meu care m-a lasat aproape singura pe lume. (mama este si ea decedata)
Ceea ce incerc sa spun este ca am reusit sa-mi canalizez intreaga energie asupra copilului si sotului meu, si asupra sanatatii noastre fizice si psihice. Traiesc acum cu credinta ca atata timp cat suntem impreuna totul se va rezolva asa ca nu mai pun la suflet nimic care sa ma readuca in starea de acum un an cand eram terorizata de extrasistole.
V-am scris toate acestea in speranta ca va va ajuta sa vedeti ca se poate totusi scapa de aceste deranjante palpitatii.
M-am gandit sa va dau si voua o veste minunata!! Eu am deja 11 luni sau chiar mai mult de cand nu am mai avut nici macar o singura extrasistola!!
Ce am facut? Nici eu nu stiu sigur.nu am mai luat nici un tratament medicamentos, decat suplimente cu minerale si vitamine si am redus serios fumatul deoarece am fost insarcinata, acum am un baietel de 7 luni.
Insa m-am gandit serios la ceea ce doctorul care m-a examinat prima data mi-a spus:"gandeste-te bine ce probleme de macina si atunci cand le vei rezolva, totul va fi ok", asa ca asta am facut. Am ajuns la concluzia ca totul in acesta problema tine de noi. Gandul ca voi avea un copil m-a facut sa imi doresc extraordinar de mult sa fiu sanatoasa pentru a putea avea grija de el. Desi se spune ca sarcina amplifica extrasistolele si mai ales nasterea in sine, mie nu mi s-a intamplat. Asta nu inseamna ca toate problemele mele s-au rezolvat. Am trecut si mai trec inca, tot cu gandul la copil, peste toate problemele cotidiene, bani, serviciu, familie, chiar decesul tatalui meu care m-a lasat aproape singura pe lume. (mama este si ea decedata)
Ceea ce incerc sa spun este ca am reusit sa-mi canalizez intreaga energie asupra copilului si sotului meu, si asupra sanatatii noastre fizice si psihice. Traiesc acum cu credinta ca atata timp cat suntem impreuna totul se va rezolva asa ca nu mai pun la suflet nimic care sa ma readuca in starea de acum un an cand eram terorizata de extrasistole.
V-am scris toate acestea in speranta ca va va ajuta sa vedeti ca se poate totusi scapa de aceste deranjante palpitatii.
Multumim pentru cuvintele frumoase, iar bebelulsul sa fie sanatos ! Cred ca te-a ajutat mult si credinta in Dumnezeu ! Sa
Ma bucur mult daca va ajuta ce am scris si multumesc pentru urare! Cred in Dumnezeu la fel ca majoritatea, marturisesc ca merg foarte rar la biserica, in schimb intradevar cu toate ca as avea toate motivele sa fiu "suparata" pe EL atunci cand vin problemele sunt sigura ca ma va ajuta intr-un fel sau altul. Am invatat ca orice lucru cat de rau are si o parte buna care trebuie cautata si in acelasi timp orice lucru rau se intampla dintr-un motiv. Daca reusesti sa afli si sa intelegi motivul, totul devine mai usor.
Acum sa nu credeti ca sunt intr-o stare de fericire si calm extraordinara :)). Nu, am in continuare ca orice om sute de ganduri, intrebari, idei, probleme. Am invatat doar sa le gestionez. Si atunci cand simt totusi ca nu mai pot, ma gandesc la ceva foarte simplu: ca traiesc, ca am maini, picioare, ochi si urechi, o casa in care stau cu familia mea si ca nimic nu ma poate impiedica inca, sa incerc sa-mi traiesc frumos fiecare noua zi.
Acum sa nu credeti ca sunt intr-o stare de fericire si calm extraordinara :)). Nu, am in continuare ca orice om sute de ganduri, intrebari, idei, probleme. Am invatat doar sa le gestionez. Si atunci cand simt totusi ca nu mai pot, ma gandesc la ceva foarte simplu: ca traiesc, ca am maini, picioare, ochi si urechi, o casa in care stau cu familia mea si ca nimic nu ma poate impiedica inca, sa incerc sa-mi traiesc frumos fiecare noua zi.
Buna tuturor am citit cu mult interes cele scrise pe accest forum.Sunt posesoul a 10000 de extrasistole pe zi nu am nimic in rest analizele la sange OK, eco cario, in timpul testului de eort doctorul mi-a spus ca acestea dispar. la fel am luat sotanol o luna jumate si degeaba am ramas tot cu 10000 de extrasistole pe ventriculul drept. Simt furnicatui in degetele de la mana stanga.
As vrea sa discut cu cineva care a mai faut ablatie sincer imi este cam frica sa fac interventia asta
Ce alta metoda de vindecare ar mai exista exceptand betablocantele
Ce riscuri presupune o astfl de interventie ?
Multumesc anticipat pentru raspuns!!!
As vrea sa discut cu cineva care a mai faut ablatie sincer imi este cam frica sa fac interventia asta
Ce alta metoda de vindecare ar mai exista exceptand betablocantele
Ce riscuri presupune o astfl de interventie ?
Multumesc anticipat pentru raspuns!!!
Buna mihai, e vara toata lumea e in concediu chiar si esvurile :) dar vad ca ale tale sunt acasa :) glumes... eu zic sa te duci la floreasca sp de urgenta buc. acolo se fac zilnic zeci d astfel de interventii, riscuri exista ca la orice interventie insa riscurile sunt minore... crede-ma ca nu ti se intimpla nimic... si daca iti scoti o masea exista risk insa nu trebuie sa te gindesti la ce e mai rau... Puiu unde ai disparut ? eu sunt prin statele uimite acum, nu am luat esvurile cu mine ( serios de cind am ajuns aici nu am avut nici macar una...) maine vin in tara dar pt scurt timp doar... mai da si tu un semn sau te-ai pierdut cu barca pe lac ?! :)
ah inca ceva mihai, din cite am citit tie ti-au descoperit si focarul deci ai mari sanse sa te vindeci cu ablatia vb serios, alti fac ablatie dar nu reuseste medicul sa distruga focarul pt ca nu il gaseste si saracii suporta interventia degeaba... si apropos, interventia este una destul de simpla se face cu anestezie locala, deci esti tot timpul constient si dureaza extrem de putin...practic iti introduce un ac cu impulsuri electrice prin vena de la picior spre inima
nu stiu de ce nu imi apar mesajele!
asa vrea sa vb cu cineva care a facut ablatie
sa imi spuna cum a fost cum se simte dupa
ce riscuri presupune interventia asta pe termn lung
multumesc anticipat
asa vrea sa vb cu cineva care a facut ablatie
sa imi spuna cum a fost cum se simte dupa
ce riscuri presupune interventia asta pe termn lung
multumesc anticipat
Buna mihai !
Astea 10.000 de esv-uri le simti sau iti apar doar pe ekg ?
Iti dau un link pe care ti-l recomand sa-l citesti cap-coada, chiar daca este foarte voluminos ! Acolo ai sa vezi ca este un OM DEOSEBIT - armmdt - care te-ar putea ajuta cu sfaturi !
Linkul este : http://forum.romedic.ro/prod/ablatie_012881.html
Multa sanatate iti doresc !
Astea 10.000 de esv-uri le simti sau iti apar doar pe ekg ?
Iti dau un link pe care ti-l recomand sa-l citesti cap-coada, chiar daca este foarte voluminos ! Acolo ai sa vezi ca este un OM DEOSEBIT - armmdt - care te-ar putea ajuta cu sfaturi !
Linkul este : http://forum.romedic.ro/prod/ablatie_012881.html
Multa sanatate iti doresc !
stiu ca sunteti in vacanta dar daca mai trageti cu ochiul pe aici vroiam sa intreb ce parere avati despre ceaiul verde.As vrea sa-l incerc dar cu extrasistolele mele mi-e cam frica.Nu vreau sa le deranjez, doamne fereste(parca as deschide CUTIA PANDOREI).Se spune ca este foarte bun pentru inima, arde grasimile, reduce colesterolul etc.
Din pacate vacanta pt. mine s- a terminat. Nu cunosc efectele ceaiului verde, dar daca iti doresti o cura de ceai pot sa- ti recomand ceaiul de paducel. Eu beau doua cani pe zi- dimineata si seara- indulcit cu miere. In literatura de specialitate se recomanda acest ceai celor cu extrasistole. In orice caz, rau nu face.
Buna ziua tuturor...
Ma numesc Daniel, sunt din Codlea ( Bv), si de 2 ani "sufar" de extrasostole combinate si cu ceva tensiune arteriala...
In prima faza, pot spune ca nu stiu care este cauza, poate greutatea, 190cm/ 125kg, sau alte cauze, dar la ecocard. e tot ok, nu am facut inca controale la tiroida, gastrointestinale, etc...
Si da, ca maj. de aici, sunt o fire nervoasa, emotiv- panicara, etc si etc... In prez. iau tratament cu o jumatate de pasrila de Noliprel si Concor...
Azi am facut un Holter EKG si rezultatele sunt astea:
Evenimente ventriculare: 8748 extrasistole ventriculare din care 1948 izolate, 808 cuplete, 878 RUN, 237 bigeminate, si 87 de episoade de tahicardie...
Ev. supraventriculare: 52 de extrasistole supraventriculare dibn care 48 izolate, 0 cuplete, 0 RUN si 1 episod de tahicardia paroxismala...
Ce parere aveti, e nasol sau se mai poate traii...
P.S. Luni am programare la cardiolog si imi este putin teama de ce-mi va spune...
Ma numesc Daniel, sunt din Codlea ( Bv), si de 2 ani "sufar" de extrasostole combinate si cu ceva tensiune arteriala...
In prima faza, pot spune ca nu stiu care este cauza, poate greutatea, 190cm/ 125kg, sau alte cauze, dar la ecocard. e tot ok, nu am facut inca controale la tiroida, gastrointestinale, etc...
Si da, ca maj. de aici, sunt o fire nervoasa, emotiv- panicara, etc si etc... In prez. iau tratament cu o jumatate de pasrila de Noliprel si Concor...
Azi am facut un Holter EKG si rezultatele sunt astea:
Evenimente ventriculare: 8748 extrasistole ventriculare din care 1948 izolate, 808 cuplete, 878 RUN, 237 bigeminate, si 87 de episoade de tahicardie...
Ev. supraventriculare: 52 de extrasistole supraventriculare dibn care 48 izolate, 0 cuplete, 0 RUN si 1 episod de tahicardia paroxismala...
Ce parere aveti, e nasol sau se mai poate traii...
P.S. Luni am programare la cardiolog si imi este putin teama de ce-mi va spune...
daniel
bun venit in rindul nostru...desi mai bine ti-as fi urat sza nu fii alaturi de noi in suferinta asta..
ai un nr mare de esv, , , asta e adevarul...cam atitea avem si citva de pe forum vezi andy ramaona..etc
mai precis insa tu ai scris acolo ca ai avut ceva tahicardii...sint ventriculare??? ca daca da atunci e mai rau...
acele episoade de tahicardie 87 au fost ventriculare?? sustinute sau nu..asta e tremenul medical..aici trebuie sa intrebi cardiologul..
din cite vad tratamentul tau e cam la fel cu al nostru de pe forum..adica un antihipertensiv si un betablocant..nu stiu insa daca nu trebuie sa iei si un antiaritmic( vezi andy) sau altcineva..
sa ne scrii sa stim si noi raspunsul cardiologului
bun venit in rindul nostru...desi mai bine ti-as fi urat sza nu fii alaturi de noi in suferinta asta..
ai un nr mare de esv, , , asta e adevarul...cam atitea avem si citva de pe forum vezi andy ramaona..etc
mai precis insa tu ai scris acolo ca ai avut ceva tahicardii...sint ventriculare??? ca daca da atunci e mai rau...
acele episoade de tahicardie 87 au fost ventriculare?? sustinute sau nu..asta e tremenul medical..aici trebuie sa intrebi cardiologul..
din cite vad tratamentul tau e cam la fel cu al nostru de pe forum..adica un antihipertensiv si un betablocant..nu stiu insa daca nu trebuie sa iei si un antiaritmic( vezi andy) sau altcineva..
sa ne scrii sa stim si noi raspunsul cardiologului
Buna adrian 11 si multumesc pt. raspunsul promt...
Dupa subtitlul de Evenimente ventriculare, apare aceasta propozitie:
Au fost in total 8748 extrasistole ventriculare, din care: 1984 izolate, 808 cuplete, 878 RUN, 237 bigeminate, si 87 episoade de tahicardie ( n.r. nu mai scrie daca sunt ventriculare sau nu...)
Oricum, tin sa va spun ca NU am simtit nimic, fata de atacurile de acum 2 ani cand, intr-o zi, am ajuns si la urgente...
Pai cat naiba e de rau, se moare cu asa ceva, sincer?
Dupa subtitlul de Evenimente ventriculare, apare aceasta propozitie:
Au fost in total 8748 extrasistole ventriculare, din care: 1984 izolate, 808 cuplete, 878 RUN, 237 bigeminate, si 87 episoade de tahicardie ( n.r. nu mai scrie daca sunt ventriculare sau nu...)
Oricum, tin sa va spun ca NU am simtit nimic, fata de atacurile de acum 2 ani cand, intr-o zi, am ajuns si la urgente...
Pai cat naiba e de rau, se moare cu asa ceva, sincer?
daniel...am sa iti raspund asa...ce mi s-a spus si mie.daca ai o inima sanatoasa ( asta depistat in urma a tot ce inseamna analiza cardiaca) si eu le-am facut pe toate cas i andy cred...nu e nici o problema...cind am fost la timisoara mi s-a spus asa...daca ai o inima sanatoasa e mai mare riscul sa mori in accident de masina pina acasa de unde esti decit de la esv
la tina e problema cu acele runs si acele tahicardii care zici eu ca trebuie investigate...eu te-as sfatui sa cauti mai intin o cauza ischemica...adica posibilitateaca una din coronare sa fi eastupata partial..daca e asa atunci e bai...daca nu...te vor investiga in continuare si daca ai norocul sa ai o inima sanatoasa te vor trimite la plimbare.sincer eu te-as mai sfatui sa scazi in greutate..pari un tip bine facut si cred ca 10 kg in minus( vezi ce dragut sint dpar 10 ) nu ar strca.
apoi regin, verificarea colesterolului si a trigliceridelor, sport cu moderati.bicicleta sau mers mult pe jos.ceai de paducel si poate ceva de stres nu ar strica/
la tina e problema cu acele runs si acele tahicardii care zici eu ca trebuie investigate...eu te-as sfatui sa cauti mai intin o cauza ischemica...adica posibilitateaca una din coronare sa fi eastupata partial..daca e asa atunci e bai...daca nu...te vor investiga in continuare si daca ai norocul sa ai o inima sanatoasa te vor trimite la plimbare.sincer eu te-as mai sfatui sa scazi in greutate..pari un tip bine facut si cred ca 10 kg in minus( vezi ce dragut sint dpar 10 ) nu ar strca.
apoi regin, verificarea colesterolului si a trigliceridelor, sport cu moderati.bicicleta sau mers mult pe jos.ceai de paducel si poate ceva de stres nu ar strica/
Buna Adrian11.
Acum 2 ani am facut ecografia cardiaca si cordul e in limitele normala, asta imediat dupa ce au apurut episoadele de esv si tahicardie, plus ca, colesterol, facut tot acum 2 ani era in limitele normale, la fel si trigliceridele. Plus ca am doar 31 de ani, deja sa se infunde coronarele?... cu ce, colesterol nu am, doar de la stres se pot scleroza/infunda coronarele.?
Acum 2 ani am facut ecografia cardiaca si cordul e in limitele normala, asta imediat dupa ce au apurut episoadele de esv si tahicardie, plus ca, colesterol, facut tot acum 2 ani era in limitele normale, la fel si trigliceridele. Plus ca am doar 31 de ani, deja sa se infunde coronarele?... cu ce, colesterol nu am, doar de la stres se pot scleroza/infunda coronarele.?
Buna la toata lumea, nu v-am uitat dar am fost plecata mai toata vara.Daniel, pana nu mergi la cardiolog nu poti face nimic. Nu cred ca e foarte grav ce ai dar nici de neglijat. Cum iti spune si Adrian, tahicardiile sunt mai ingrijoratoare, dar nu de netratat.Din holter reiese clar ca sunt 87 evenimente de tahicardie ventriculara si 1 eveniment de tpsv. Pt toate aste exista tratament, probabil rytmonorm sau alte antiaritmice, dar cred ca ar fi indicat un studiu nelectrofiziologic. Iti tinem pumnii, nu dispera, nu esti singurul care sufera de asa ceva si nu se moare asa usor. Sa ne ti la curent cu vizita la cardiolog.
Cat despre mine, de can iau propranolol(20 mg seara), ma simt mult mai bine. In zilele proaste am cam 200 de esv iar in cele bune cam 10., asta cam ce resimt eu, iar eu le cam simt pe toate. Ce sa zic, e mult mai bine, imi pare rau ca nu am luat de mai de mult si m-am chinuit 1 an ca fraiera.Ce nu inteleg eu este ca, desi iau prppranolol doar seara, eu ma simt foarte bine si ziua, cand nu iau nimic, prpbabil ca exista o explicatie, important este ca ma simt foarte bine.Va pup si sper sa va mai vad pe aici, sa mai vorbim, dar sa va vad fara esv-uri.
Cat despre mine, de can iau propranolol(20 mg seara), ma simt mult mai bine. In zilele proaste am cam 200 de esv iar in cele bune cam 10., asta cam ce resimt eu, iar eu le cam simt pe toate. Ce sa zic, e mult mai bine, imi pare rau ca nu am luat de mai de mult si m-am chinuit 1 an ca fraiera.Ce nu inteleg eu este ca, desi iau prppranolol doar seara, eu ma simt foarte bine si ziua, cand nu iau nimic, prpbabil ca exista o explicatie, important este ca ma simt foarte bine.Va pup si sper sa va mai vad pe aici, sa mai vorbim, dar sa va vad fara esv-uri.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Extrasistolele ventriculare in sarcina
- 3incercand sa dorm fac extrasistole, atacuri de panica, crize de spasmofilie
- 4extrasistole si tahicardie sinusala
- 2exrasistole ventriculare
- 2Concor sau betaloc
- 1Extrasistole ventriculare
- 2Stări de rău, și palpitati!!
- 8Am fost diagnosticat cu extrasistole ventriculare periodice
- 3Extrasistole atriale si ventriculare zilnic
- 2Extrasistole supraventriculare
- 5Extrasistole ventriculare