extrasistole ventriculare
Apropos Gina si eu imi doresc f mult un copil insa din cauza acestor esvuri stupide nu am vrut sa iau aceasta hotarire mai ales ca anul trecut sora mea a pierdut copilul la 3 saptamini dupa ce a nascut, avea o malformatie grava la inima... ea a zis ca a luat f mult paracetamol in timpul sarcini pt ca avea dureri de cap de la sinuzita.medici au zis ca nu prea ar fi relevant insa nu se stie pina la urma... vreau un copil oameni buni dar ma sperie tare ce atac de panica o sa fac atunci cind o sa fiu insarcinata si o sa am esv insa stiu ca nu pot lua pastile... ce ma sfatuiesti draga mea gina ?
uite salma asa cum ai tu stresul cu copilu, asa am eu cu nunta care va urma in acest an si ma gandesc cu groaza cat prop sa iau sa n-o ia razna esv.k mari emotii am si nu-mi mai vine sa ma marit cand ma gandesc la toate astea, pana acum 2 ani credeam k n-o sa suprav, o luasem razna rau de tot, eram studenta mergeam continuu la doctorii si profesorii mei care se uitau intrebator dak n-am innebunit si de-abia dupa un timp mi le-au depistat, in fine.eu nu iau niciun tratam, dar am mereu la mine prop, just in case...ideea e ca am intrat sa va salut, imi sunteti tare dragi...big happy esv familly, in frunte cu puiu si gina !! poate reusim sa facem o adunare acu k vine primavara!!
Buna tuturor
Am fost pe drumuri si la un control cardiologic, (la unul din cele multe). Am facut toate testele ce se cuvin, sange tiroida, EKG, Holter..etc. Si acum concluziile:
Nu este medic care sa stie sum functioneaza aceste ESVuri, In urma ultimelor 2 Holteruri am avut o scadere dela 3050 de ESVuri la 675 /zi. Pana aici e ok, sunt fericit.dar.
Analizand holterele comparativ nu am gasit nimic comun in cele 7 facute pana azi. Exista analiza orara si nici unul nu seamana cu altul in cea ce priveste intervalurile la care se accentueaza ESVurile. Sunt ore in care am fact 450 de ESV (1 ora).multi din voi nu fac atatea intr-o luna, deci fiti linistiti.iar apoi au urmat 10 ore fara nici un ESV.Remarc ca am o medicamentatie de 3x150 Propafenina, , 2x2, 5 concor, benzo de diferite categorii care le schimb periodic (aici am sa revin caci cred ca au mare legatura cu ESVurile), si alte medicamente adjutante aspirina, mgb6, aspacardin,
Concluzia medicului sef de la clinica de cardiologie din Budapesta a fost:...nu am nimic la nivelul inimii, totul e pe fond de dereglare a sist neurovegetativ, sa iau medicamentele in continuare...si sanatate.si ca si el are cam 700 de ESVuri pe zi
Acum voi comenta in felul meu evenimentele;
Istoric ESVurile le traiesc din 2006 in mod constient, dar sunt convins ca am avut si pana atunci. Dar la 49 de ani datorita schimbarilor hormonale, stress, andropauza,..reactia organismului se schimba si am inceput sa simt ESVurile. Apoi au urmat primele analiza care prindeau intre 40-100 de ESVuri pe zi (nesemnificative dar neplacute). Cu timpul, si sub sedare continua cu xanax sau medazepam si cu starile de sevraj aferente, si cu multiplicare factorului de stres, au crescut numarul ESVurilor la 1500-2500. Acesta a fost momentul internarii in clinica, analiza complexe si trecerea pe medicamente. Efectul a fost imediat scaderea ESVurilor pana la 600 (hurrra...eu ma bucuram si pentru 600).
Urmatoarea perioada a fost marcata de schimbarea modului de viata, renuntarea la alcol si mancaruri grele (desi sunt un gurman inrait, terminarea sportului de performanta si intrarea in detoxificare de benzidiazepame (xanax, rivortil, clonazepam, medazepam, etc)
Simtindu-ma mai bine am renuntat la dozele de medicamente si am facut un holter.si ce sa vezi 3050 de ESVuri.eram deprimat. Dar totusi am facut o greseala fatala in ziua in care era holterul pe mine
!!!! am cina pe la 8 un meniu de pomana porcului, adica tot ce se poate numii greu, toxic, ...
De atunci am intrat pe un regim alimentar sever si ultima masa este cel tarziu la ora 18 si aceea doar legume sau peste. Si efectul am simtit-o a doua zi. De atunci ESVurile rar le simt si au scazut la 600/zi
Concluziile mele finale:...atentie o spun generatiei peste 40 de ani...la cei mai tineri si cu ESVuri pana in 100, nu exista remediu, nici macar greseala fatala de a lua xanax sau bromazepam. Controlul starilor de panica, si acceptul starii. Pe cord sanatos 100 de ESVuri sunt normale, firesti, fara tratament.
Deci
1. alimentatie, fara mancaruri grele, porc, vita, gras, fara cafea, un pahar de vin rosu zilnic, cina cel tarziua seara si medicamentele prescrise. ESVurile vor dispare..poate 1 luna, un an.dar vor revenii. Sport de intretinere si odihna multa.
2. ATENTIE la benzo (Ixanax etc). Singura concluzie in urma holterurilor a fost ca numarul acestora crestea inaintea orei la care trebuia sa iau xanaxul. Acesta mai ales in cursul diminetii cand au trecut mai mult de 8 ore (perioada de injumatatire a xanaxului si a altor benzo si starea de sevraj apare si generaza ESVuri)
Stiu ca nu am spus nimic nou, dar pentru cei care iau orice medicamente din categoria benzo anxiolitice, atrag atentia ca aceste medicamente va produce dependenta (cum multi deja aveti) si lipsa acestora va produce sevraj si ESVuri implicit.
Iar celor care nu au probleme cardiace (prolapsul de valava mitrala gr 1...nu este problema cardiaca) le recomand, miscare in aer, fara medicamente, relaxare psihoterapeutica, .si fara panica
ca sa intelegeti cat de neimportanti suntem cu ESVurile (pana in 10.000, monofocale, necomplexe, )...medicul in timo ce vorbeam a fost sunat de un prieten care facea tocami fibrilatie. Si cu un calm sigur pe el, i-a recomandat sa mai ia o doza de rytmonorm si atat. Era un pacient vechi de al lui, care face lunar o fibrilatie si inca nu este un caz cu risc de moarte.Evident eu scriu dar recunisc ca la fibrilatie as intra in panica de moarte. Mi-a explicat ca pentru ei bbolnavii sunt cu afectiuni cardiace, (ischemie, probleme de valve, aritmii severe instalate, tahicardii si fibrilatii la cei cu infact istoric. Cei cu ESVuri pentru ei insemna ca pentru un medic de familie o raceala.
Deci zambet mare, piata e deja plina cu zarzavaturi proaspete, soarele e mai cald, deci numai de bine
Am fost pe drumuri si la un control cardiologic, (la unul din cele multe). Am facut toate testele ce se cuvin, sange tiroida, EKG, Holter..etc. Si acum concluziile:
Nu este medic care sa stie sum functioneaza aceste ESVuri, In urma ultimelor 2 Holteruri am avut o scadere dela 3050 de ESVuri la 675 /zi. Pana aici e ok, sunt fericit.dar.
Analizand holterele comparativ nu am gasit nimic comun in cele 7 facute pana azi. Exista analiza orara si nici unul nu seamana cu altul in cea ce priveste intervalurile la care se accentueaza ESVurile. Sunt ore in care am fact 450 de ESV (1 ora).multi din voi nu fac atatea intr-o luna, deci fiti linistiti.iar apoi au urmat 10 ore fara nici un ESV.Remarc ca am o medicamentatie de 3x150 Propafenina, , 2x2, 5 concor, benzo de diferite categorii care le schimb periodic (aici am sa revin caci cred ca au mare legatura cu ESVurile), si alte medicamente adjutante aspirina, mgb6, aspacardin,
Concluzia medicului sef de la clinica de cardiologie din Budapesta a fost:...nu am nimic la nivelul inimii, totul e pe fond de dereglare a sist neurovegetativ, sa iau medicamentele in continuare...si sanatate.si ca si el are cam 700 de ESVuri pe zi
Acum voi comenta in felul meu evenimentele;
Istoric ESVurile le traiesc din 2006 in mod constient, dar sunt convins ca am avut si pana atunci. Dar la 49 de ani datorita schimbarilor hormonale, stress, andropauza,..reactia organismului se schimba si am inceput sa simt ESVurile. Apoi au urmat primele analiza care prindeau intre 40-100 de ESVuri pe zi (nesemnificative dar neplacute). Cu timpul, si sub sedare continua cu xanax sau medazepam si cu starile de sevraj aferente, si cu multiplicare factorului de stres, au crescut numarul ESVurilor la 1500-2500. Acesta a fost momentul internarii in clinica, analiza complexe si trecerea pe medicamente. Efectul a fost imediat scaderea ESVurilor pana la 600 (hurrra...eu ma bucuram si pentru 600).
Urmatoarea perioada a fost marcata de schimbarea modului de viata, renuntarea la alcol si mancaruri grele (desi sunt un gurman inrait, terminarea sportului de performanta si intrarea in detoxificare de benzidiazepame (xanax, rivortil, clonazepam, medazepam, etc)
Simtindu-ma mai bine am renuntat la dozele de medicamente si am facut un holter.si ce sa vezi 3050 de ESVuri.eram deprimat. Dar totusi am facut o greseala fatala in ziua in care era holterul pe mine
!!!! am cina pe la 8 un meniu de pomana porcului, adica tot ce se poate numii greu, toxic, ...
De atunci am intrat pe un regim alimentar sever si ultima masa este cel tarziu la ora 18 si aceea doar legume sau peste. Si efectul am simtit-o a doua zi. De atunci ESVurile rar le simt si au scazut la 600/zi
Concluziile mele finale:...atentie o spun generatiei peste 40 de ani...la cei mai tineri si cu ESVuri pana in 100, nu exista remediu, nici macar greseala fatala de a lua xanax sau bromazepam. Controlul starilor de panica, si acceptul starii. Pe cord sanatos 100 de ESVuri sunt normale, firesti, fara tratament.
Deci
1. alimentatie, fara mancaruri grele, porc, vita, gras, fara cafea, un pahar de vin rosu zilnic, cina cel tarziua seara si medicamentele prescrise. ESVurile vor dispare..poate 1 luna, un an.dar vor revenii. Sport de intretinere si odihna multa.
2. ATENTIE la benzo (Ixanax etc). Singura concluzie in urma holterurilor a fost ca numarul acestora crestea inaintea orei la care trebuia sa iau xanaxul. Acesta mai ales in cursul diminetii cand au trecut mai mult de 8 ore (perioada de injumatatire a xanaxului si a altor benzo si starea de sevraj apare si generaza ESVuri)
Stiu ca nu am spus nimic nou, dar pentru cei care iau orice medicamente din categoria benzo anxiolitice, atrag atentia ca aceste medicamente va produce dependenta (cum multi deja aveti) si lipsa acestora va produce sevraj si ESVuri implicit.
Iar celor care nu au probleme cardiace (prolapsul de valava mitrala gr 1...nu este problema cardiaca) le recomand, miscare in aer, fara medicamente, relaxare psihoterapeutica, .si fara panica
ca sa intelegeti cat de neimportanti suntem cu ESVurile (pana in 10.000, monofocale, necomplexe, )...medicul in timo ce vorbeam a fost sunat de un prieten care facea tocami fibrilatie. Si cu un calm sigur pe el, i-a recomandat sa mai ia o doza de rytmonorm si atat. Era un pacient vechi de al lui, care face lunar o fibrilatie si inca nu este un caz cu risc de moarte.Evident eu scriu dar recunisc ca la fibrilatie as intra in panica de moarte. Mi-a explicat ca pentru ei bbolnavii sunt cu afectiuni cardiace, (ischemie, probleme de valve, aritmii severe instalate, tahicardii si fibrilatii la cei cu infact istoric. Cei cu ESVuri pentru ei insemna ca pentru un medic de familie o raceala.
Deci zambet mare, piata e deja plina cu zarzavaturi proaspete, soarele e mai cald, deci numai de bine
pentru toti si felicitari pentru opiniile lui Gratioasa Gina
mai sus e un capitol de opinii legate de alimentatie, balonare, nervul vag etc.SUNT CELE MAI BUNE.dupa parerea mea. Recomandarile facute de Gina sunt cele mai coerente legate de alimentatie si de efectul digestiei, sucului gastric asupra nervului vag.
Citi inca odata...si va vor reduce ESVurile (daca le respectati)
mai sus e un capitol de opinii legate de alimentatie, balonare, nervul vag etc.SUNT CELE MAI BUNE.dupa parerea mea. Recomandarile facute de Gina sunt cele mai coerente legate de alimentatie si de efectul digestiei, sucului gastric asupra nervului vag.
Citi inca odata...si va vor reduce ESVurile (daca le respectati)
Scumpele mele...tactica e urmatoarea... ma gandesc sa vand barca asta si sa iau una si mai mare, eventual ii plesnesc si un acoperis, poa' sa fie el chiar si de paie, numai sa va pot lua pe toate. Cred ca s-ar speria si mama si tata lu' esv de iuresul care ar putea sa iasa. Miky, pe Lacul Morii am vazut ca se pescuieste frumos dar...ne lasa aia cu barca acolo? Salma, draga mea, vii si tu, nu-i asa? Sa aduci un snop mare de spanaX sa-l pregatim pe malul lacului. Chiar asa...va ganditi cum ar fi un w-end "in familie"? Fara propan fara butan fara sanacs fara benzo fara holter...Si cand mai vad ca unii "suferinzi" ajung incet incet la vorba mea, tare-mi creste inima in mine de bucurie!
In rest, totu-i magnific! Here comes the Spring! Va pup!
In rest, totu-i magnific! Here comes the Spring! Va pup!
Fratilor! Ajutati-ma si pe mine cu un sfat. Asa cum am mai spus, am probleme cu coloana insa ceea ce nu stiu si ma face sa intru in panica sunt durerile care imi apar de foarte multe ori fie in bratul stang, fie undeva in zona sternului sau imi amorteste bratul stang, s.a.m.d. Cert este ca ori de cate ori se intampla acest lucru, eu "mor de inima" de i-am bagat pe toti ai mei in nebunie (am 2 baieti si sotul meu). Va rog, va implor sa-mi spuneti, daca stiti, cand sa imi fac probleme in conditiile in care mi s-a spus ca nu am probleme cardiace. Dar existand minunatele esv, coroborate cu cele de mai sus imi este peste putinta sa nu ma sperii. Va multumesc ! (Sa nu spuneti si voi ca am probleme cu "savarina" sau cu "mansarda" asa cum spun ai mei. Poate putin au dreptate dar stiti si voi in ce stare te aduc esv! Va pup!
mariusa
intr-un comentar mai sus am descris legatura intre durerile de coloana si ESvuri. Dar voi reproduce parerea mea legata de simptomele tale.
Daca cardiologul a sustinut ca nu ai probleme cardiace stai linistit. De ce? caci durerea ce se propaga intens din stern in bratul stang in abdomen in gat...e infact si atunci noi nu ne-am mai scrie acum.
Aceste dureri cardiace nu sunt repetitive si sustinute. Deci legatura cu inima EXCLUDE-L.
Acum coloana mai ales zona toracala si cervicala produce simptome similiare, deci dureri de stren( le am de 2 ani)si iritatia nervilor spinali ce ies din coloana se propaga in brate, stern, intercostal etc. Evident acestea produc un discomfort generalizat ce va produce si ESVuri
Deci ai grija de familie si fa gimnastica medicala, recuperare fiziologica, mai ia un medicament antiinflamator, in rest nimic mai mult. Eu mai fac acupunctura si rar o injectie in muschi paravertebrali dupa masaj.
intr-un comentar mai sus am descris legatura intre durerile de coloana si ESvuri. Dar voi reproduce parerea mea legata de simptomele tale.
Daca cardiologul a sustinut ca nu ai probleme cardiace stai linistit. De ce? caci durerea ce se propaga intens din stern in bratul stang in abdomen in gat...e infact si atunci noi nu ne-am mai scrie acum.
Aceste dureri cardiace nu sunt repetitive si sustinute. Deci legatura cu inima EXCLUDE-L.
Acum coloana mai ales zona toracala si cervicala produce simptome similiare, deci dureri de stren( le am de 2 ani)si iritatia nervilor spinali ce ies din coloana se propaga in brate, stern, intercostal etc. Evident acestea produc un discomfort generalizat ce va produce si ESVuri
Deci ai grija de familie si fa gimnastica medicala, recuperare fiziologica, mai ia un medicament antiinflamator, in rest nimic mai mult. Eu mai fac acupunctura si rar o injectie in muschi paravertebrali dupa masaj.
first thing first.bine te-ai intors Andy si eu apreciez ff mult postarile tale..ai dreptate cu benzo si toate...sa vezi ce articol am gasit.daca cineva trebuie si trebuie sa ia una de astea sa incerce Valeriana zice ca actioneaza tot pe gaba receptori ca si benzo si barbituricele...si nu e toxica ca astea inca s-a folosit cu succes in incercarea de a scapa de benzo si barbiturice.compit pe gaba cu benzo barbiturice steroizi si un anticonvulsivant...am uitat numele..cum ar fi Salma...sa fi redus pe al ei benzo la jumata...sfert si bum la Valeriana...ce am mai aflat de ultima ora colecistochinina de la stomac...e o enzima a fost observat un puternic link cu...panic disorder...esv.iar stomacu.noi cum mincam creste enzima asta...ori orice motilitate crescul o stimuleaza sa creascas in singe ma gindesc cind avem gaze...si balonati
Mariusa, totusi nu ti-ai facut macar o radiografie la coloana lombara si cervicala ? Durerile provovate de spondiloza se reflecta si in torace. Elimina mai intai cauzele legate de coloana si pe urma gandeste-te la inima, desi nu cred ca este cazul.
Andy, nu am inteles ceva. La ultimul holter pe care l-ai facut, luai tratament sau acel numar de esv erau fara medicatie ?
Gina, la tine apar aceste putine esv-uri, functie de ce mananci ? Pentru ca la mine au mare legatura.
Andy, nu am inteles ceva. La ultimul holter pe care l-ai facut, luai tratament sau acel numar de esv erau fara medicatie ?
Gina, la tine apar aceste putine esv-uri, functie de ce mananci ? Pentru ca la mine au mare legatura.
mariusa tu ai costocondrita...numai antiinflamatoare.costocondrita cum spune si denumirea intereseaza coastele care se inserteaza pe coloana si stern problema este la punctul de insertie a lor la coloana da pinch nerv clasic cu amorteala in membrele superioare poate fi unilateral...durerea de stern mimeaza pe cea cardiaca e rea AUZI..nu ai voie sa ridici sa cari numic un an (tu ai ridicat ceva in miini sus deasupra capului eventual ai facut tu ceva.inflamatia nu a cedat si s-a cronicizat.trebuie sa-i dai sanse la inflamatie sa cedezi nu ai voie sa mergi la piata..nimic daca suporti antiinflamatoare...ia si ia un cubulet cu ghiata si fa masaf pe stern e inflamatie de la costocondrita.
da sa vezi cind regurgitez ...culmea vine si o palpit imediat...culmea...nu e coincidenta...ca a fost prea de multe ori...daca apas in secunda aia pe stomac sub stern nu mai vine palpitatia...am..luat-o si eu pe urma la americani ei...spun mai mult ce fac ca sa le opreasca in clipa aia ei sint mai practici nu sint filozofi ca noi...unu zice ca inspira tare cind simpte ca vin ca creste presiunea in torace deasupra la diafragm si le opreste.te miri ce scriu astia...unii...multi zic ca fac manevra Valsalva la veceu creste presiunea in torace deasupra la diafragm...unii da cu...medic de stomac.si jura ca ala e leacul tentru ei...unii se mingiie usurel pe sinusul carotidian la git...si se pare ca pentru fiecare merge numai un trick...ca fiecare isi sustine metoda lui...in continuare..unul e cu apa ca bea un pahar mare cu apa...altii minerale care le stim cu totii.Este o alta teorie..ca fibrele cardiace se freaca continuu gliseaza unele pe altele...continuu si citeodata se produc mici inflamati i...la nivel celular...mai ales daca nu bem 2 l lichide pe zi...si e suficient sa start sa fire impulsuri electrice...in cazul asta ar ajuta un antiinflamator putina Aspirina...Atitea teorii.dar cine bea 2 l pe zi...dar eu am observat ca ma simt mult mai bine cind beau mai multe lichide..
Gina
la ultimul holter (650 esv) aveam acelasi tratament ca si la precedentul(3050).deci acesta a fost semnul clar al faptului ca o cina copioasa dupa ora 18 a facut sute de ESVuri, si alt semn a fost ca ESVurile au aparut inainte de a lua anxioliticele.
la ultimul holter (650 esv) aveam acelasi tratament ca si la precedentul(3050).deci acesta a fost semnul clar al faptului ca o cina copioasa dupa ora 18 a facut sute de ESVuri, si alt semn a fost ca ESVurile au aparut inainte de a lua anxioliticele.
Salma ai redus cam repe de trebuia 0.50 pe saptamina.noi ti-am zis toti usurel in timp cind ajungi inRomania.poti lua Distonocalm...dar vezi ca are propranolol...si se adauga la cel pe care il iei deja...Cu...copilul...Salma trebiuie oprit complet tot 2 luni inainte.cele mai importante luni sint primele 3 de sarcina...atunci se formeaza organele...cind mama afla ca e insarcinata deja inima bate...de aia multe femei zic nu am luat nimic de cind am aftat ca sint...dar pina a luat cine stie ce inima e compromisa ca ea s-a format deja...pina au aflat ele.La 20 de sapt se face un echo...si atunci se masoara membrele..organele tot...totul e format.daca rezisti macar 3 luni...sa nu iei nimic...paracetamolul nu are nimic.
Va multumesc pentru raspuns, tuturor. Gina, este pentru prima data cand aud despre aceasta problema - costocondrita - si intr-adevar, de cate ori merg la cumparaturi. sunt cam grele bagajele. Exact acestea sunt simptomele desi medicii spun ca nu am nimic la coloana. Miky, mi-am facut nu numai radiografii ci si rezonanta magnetica si computer tomograf dar medicii spun ca nu se vad leziuni. Din pacate nu suport antiinflamatoarele (sunt alergica), am facut doar acupunctura. Pentru scurt timp s-au vazut efectele, dar apoi durerile au revenit. Gina, in legatura cu Valeriana am citit un articol in care se spune ca este un remediu excelent in starile anxioase insa trebuie avut grija deoarece dupa o folosinta de 3-4 saptamani poate crea dependenta, indiferent sub ce forma este folosita - ceai, tinctura sau pudra. De asemenea nu este recomandata persoanelor hipotensive (cazul meu) deoarece scade foarte mult tensiunea. Numai bine la toata lumea!
nu se vad leziuni..ti-am zis ca e un fenomen cronic de inflamare...imprejurul locurilor de insertie a coastelor la stern si coloana.gata nu mai ridici nimic...spune-le la baietii tai..dureaza timp pina procesul ala cronic inflamator sa se opreasca.dar sternul doare de mori..citeodata depinde de gradul de inflamatie.si coloana si apar fenomene de compresie cu parestezie amorteala la membre superioare.Da..numai citeva saptamini eu nu sint pentru tratamente lungii cu valeriana...sau cu alte anxiolitice...eu sint "sa te scoata din criza "...da Andy.asa e...cu mincarea...dovada clara la tine pe monitor.avem dovada acu!!.Ma Mariusa tot ce boli intrebari ai...sa le pui mie...ca doctorul ala al tau e pa linga nu a fost in stare sa puna un diagnostic cu atitea teste...ziceai ca nu-ti raspunde nimeni...ti-am pus diagnostic intr-o secunda...glumesc
Ai dreptate Gina, cam toti doctorii sunt pe langa, aici la noi. Nu ai ce sa-i faci! Oricum iti multumesc mult si cred ca sunt in asentimentul tuturor ca ai adus multa lumina in problemele noastre. Macar tu ai alta sursa de informatie "dincolo de ocean" si ne mai ajuti si pe noi "amarastenii". Oricum, de pe acest forum am aflat de o mie de ori mai multe informatii, decat de la medici. Poate ca sunt si medici bine pregatiti, nu contest, insa pana acum eu nu am intalnit. Daca ai vedea cate teste si analize am facute, te-ai speria - un dosar intreg, insa nu-mi folosesc la nimic. Inca bajbai, imreuna cu voi, dupa un raspuns. Oricum, important este ca schimbam informatii si s-ar putea ca, intr-un final sa gasim si un raspuns. Va pup pe toti si va doresc un weekend placut! Nu uitati ca azi se schimba ora - trecem la ora de vara!
Va urmaresc de ceva vreme cautand raspunsuri la multele intrebari la care nu gasesc raspuns.Am ESV de cateva luni in care am colindat toti medicii, am facut toate analizele, timp in care s-au inmultit groaznic.M-au trimis la un doctor psihiatru ca sa ma tratez de anxietate.Mi-a dat sa iau xeroxat.Am vazut ca ati trecut prin multe ESV va rog sa-mi spunne-ti daca e bine sa-l iau pentru ca nu stiu ce sa mai fac
eu zic sa nu iei nimic. Acum cateva luni eram si eu la fel. Nu stiam ce sa ma fac. Ideea e sa te informezi, sa vezi exact cum stai. Apropo, daca ai numai extrasistole, nu e chiar asha de rau. Sunt prieteni de suferinta aici pe forum care au trecut prin situatii mult mai grele. Eu consider ca am fost norocos sa am doar cateva sute de extrasistole, amorteli in maini si picioare, palpitatii noaptea, isomnii, dureri de cap, ameteli etc. Sa nu mai spun la cati doctori am fost si cat m-au costat. Deci, daca incerci sa citesti cu atentie tot forumul asta (stiu, e destul de lung deja) o sa aflii o gramada de chestii. Plus, incearca niste filmulete de pe youtube cu privire la anxietate. Eu pe langa asta m-am ajutat cu un betablocant. Poti citi mai sus. Sfatul meu: renunta la schemele negative, fii optimista, petrece mai mult timp cu prietenii si/sau familia, hobby-uri, miscare, sport, sex, ceva alcool, fii perseverenta in ceea ce faci dar nu exagera. Informeaza-te!
Bine ai venit, cmihaela! Ai ales forumul potrivit pentru problemele tale. Vei vedea ca te afli printre prieteni si "colegi de suferinta" si toate problemele iti vor parea mai usoare in momentul in care vezi ca mai este cineva la fel ca tine. Multa sanatate!
Mihaela...cum spunea Daniel...ia-o de la cap si citeste tot forumul asta.asta e cea mai buna terapie si te va ajuta sa iei o hotarire...si vei vedea ca sint oameni ca tine.care traiesc asa.daca citesti tot...tot...iti da o mare idee ince ai intrat.si cu ce te lupti...si iti va da si ceva metode cum sa lupti...acest medicament e un ssri, ia 2 sapt numai sa vezi ceva efecte...si sa nu-l intrerupi brusc.daca decizi sa-l iei...
Andy..spune si mie cite simti si cum din sutele alea de esv ale tale descrie-mi exact ce simti tu...de exemplu ti-a zis ca ai avut 300 le-ai simtit pe toate ?eu le simt ca o bomba in mijlocul pieptului si imi ia respiratia...doar tu nu simti asta sute de ori nuuuuuuuu-mi spune asta.sint tare curioasa.
Gina
nu 300...ci 3, 000, culmea ma simteam bine, eram sub medicamentatie, aveam stari cand le simteam si aveam dureri sternale si oboseala mai accentuata, dar eram cum mult mai bine si am redus doza de 3x150 rytmonorm la 2x150. Concluzia a fost 3, 000 de ESVuri. DAR...cum am spus in dupamasa, seara monitorizarii am mancat pe rupte un platou de "pomana poruclui" si dupa ce am mancat am simtit cum eram balonat, plin, si ESVurile ma munceau. De atunci nimic dupa ora 18, si in rest fara carne rosie.
oO paranteza ca sa vezi ca te inteleg si pe tine si pe cei cu 10 ESVuri pe zi. Sotia ca sa fie loiala pana la capat a inceput sa faca si ea ESVuri. Sunt convins ca la ea pe din cauza ca sufera de gastrita si reflux, si acestea fac ESVuri si imita chiar starea de infarct datorita durerii poststernale. Ea simte fiecare bucata dar ma are ca exemplu si stie ca nu are de ce sa se panicheze. Evident am facut analizele si ei si nimic cardiac. Dar ea le simt din greu si cele 4 pe zi.
Eu nu le mai simt caci sub medicamentatia de 3x150 rytmonorm(propafenon) 2x2, 5 Concor, si acum medazepam.ESVurile, puterea contractiei dupa pauza compensatorie nu o simt caci din pacate antiaritmicele si betablocante au efect inotrop adica scade pputerea de contractie a ventriculului...cea ce este efectul negativ, caci devii slabit, obosit.
Dar, in relativitate ma bucur ca nu am fibrilatie, sau ESVuri complexe.si !!!!!! in urma alimentatiei atente la utimul holter in timpul zile si noptii nu am avut nici un ESV, doar dimineata cand organismul era golit de toate medicamentele in special de anxiolitice
mai jos aveti un link util celor panicati.sa vedeti ce inseamna ESVuri multiple.si culmea nu e declarat cu probleme
http://www.youtube.com/watch?v=dEydZW9fGOw&feature=related
nu 300...ci 3, 000, culmea ma simteam bine, eram sub medicamentatie, aveam stari cand le simteam si aveam dureri sternale si oboseala mai accentuata, dar eram cum mult mai bine si am redus doza de 3x150 rytmonorm la 2x150. Concluzia a fost 3, 000 de ESVuri. DAR...cum am spus in dupamasa, seara monitorizarii am mancat pe rupte un platou de "pomana poruclui" si dupa ce am mancat am simtit cum eram balonat, plin, si ESVurile ma munceau. De atunci nimic dupa ora 18, si in rest fara carne rosie.
oO paranteza ca sa vezi ca te inteleg si pe tine si pe cei cu 10 ESVuri pe zi. Sotia ca sa fie loiala pana la capat a inceput sa faca si ea ESVuri. Sunt convins ca la ea pe din cauza ca sufera de gastrita si reflux, si acestea fac ESVuri si imita chiar starea de infarct datorita durerii poststernale. Ea simte fiecare bucata dar ma are ca exemplu si stie ca nu are de ce sa se panicheze. Evident am facut analizele si ei si nimic cardiac. Dar ea le simt din greu si cele 4 pe zi.
Eu nu le mai simt caci sub medicamentatia de 3x150 rytmonorm(propafenon) 2x2, 5 Concor, si acum medazepam.ESVurile, puterea contractiei dupa pauza compensatorie nu o simt caci din pacate antiaritmicele si betablocante au efect inotrop adica scade pputerea de contractie a ventriculului...cea ce este efectul negativ, caci devii slabit, obosit.
Dar, in relativitate ma bucur ca nu am fibrilatie, sau ESVuri complexe.si !!!!!! in urma alimentatiei atente la utimul holter in timpul zile si noptii nu am avut nici un ESV, doar dimineata cand organismul era golit de toate medicamentele in special de anxiolitice
mai jos aveti un link util celor panicati.sa vedeti ce inseamna ESVuri multiple.si culmea nu e declarat cu probleme
http://www.youtube.com/watch?v=dEydZW9fGOw&feature=related
Gina
si cum comentam mai sus.au scazut de la 3, 000 la 600 si ma simt foarte ok. Caci 600 sunt "normale"...singura problema ca aceste 600 sunt tinute in frau de medicamente si alimentatie. Sper ca in timp voi putea renunta la medicamente. Am mai avut in 2006 o perioada de ESVuri si au trecut. Au aparut si atunci si acum pe un fond de stress ridicat. profesional conduc cateva firme, si responsabilitati afarente. Si in ultima perioada am fost foarte stresat, calatorii multe, sschimb de fus orar, mancat aiurea, partyuri de protocol pana in noapte.si ESVurile mi-au atras atentia sa stau in banca mea caci la 50 de ani organismul nu mai permite cea ce permitea la 30
si cum comentam mai sus.au scazut de la 3, 000 la 600 si ma simt foarte ok. Caci 600 sunt "normale"...singura problema ca aceste 600 sunt tinute in frau de medicamente si alimentatie. Sper ca in timp voi putea renunta la medicamente. Am mai avut in 2006 o perioada de ESVuri si au trecut. Au aparut si atunci si acum pe un fond de stress ridicat. profesional conduc cateva firme, si responsabilitati afarente. Si in ultima perioada am fost foarte stresat, calatorii multe, sschimb de fus orar, mancat aiurea, partyuri de protocol pana in noapte.si ESVurile mi-au atras atentia sa stau in banca mea caci la 50 de ani organismul nu mai permite cea ce permitea la 30
si revin.pentru toti ATENTIE LA BENZODIAZEPINE...XANAX, BROMAZOL, CLONAZEPAM, DIAZEPAM...
recititi cele scrise mai sus sau inca odata acest link;
http://www.benzo.org.uk/manual/index.htm
recititi cele scrise mai sus sau inca odata acest link;
http://www.benzo.org.uk/manual/index.htm
Andy, scriai asa :Concluziile mele finale:...atentie o spun generatiei peste 40 de ani...la cei mai tineri si cu ESVuri pana in 100, nu exista remediu, nici macar greseala fatala de a lua xanax sau bromazepam. Controlul starilor de panica, si acceptul starii. Pe cord sanatos 100 de ESVuri sunt normale, firesti, fara tratament
Intrebarea mea este: 100 de esv pe zi sau pe ora ? Si inca ceva ? Defineste normal. Atata timp cat medicii ne spun ca inima este sanatoasa, care este pragul intre normalitate si anormalitate ? Daca avem m, ai mult de 100 de esv, clar ca este aormal, dar in ce sens ? Ce se intampla atata timp cat nu sunt cuplate ? sau in ce consta mai exact anormalitatea ? Ce ar trebui sa facem ?
Eu am facut pana acum 4 holtere si am avut urmatoarele rezultate :
1. - facut in noiembrie 2005- 3 esv si vreo 1200 extrasistole atriale.
2.- facut in ianuarie 2008- 54 esv si 69 atriale in 15 ore.
3- facut in 25 februarie 2009 - 2730 esv - 294 atriale ( in 15 ore0
4 facut in 2 martie 2009 - 900 esv - 0 atriale
Ce parere aveti de evolutia lor si ce ar trebuie sa fac ?
Mentionez ca toate holterele au fost facute cand nu luam nici un fel de tratament.
Astept cu mare interesparerea voastra
Intrebarea mea este: 100 de esv pe zi sau pe ora ? Si inca ceva ? Defineste normal. Atata timp cat medicii ne spun ca inima este sanatoasa, care este pragul intre normalitate si anormalitate ? Daca avem m, ai mult de 100 de esv, clar ca este aormal, dar in ce sens ? Ce se intampla atata timp cat nu sunt cuplate ? sau in ce consta mai exact anormalitatea ? Ce ar trebui sa facem ?
Eu am facut pana acum 4 holtere si am avut urmatoarele rezultate :
1. - facut in noiembrie 2005- 3 esv si vreo 1200 extrasistole atriale.
2.- facut in ianuarie 2008- 54 esv si 69 atriale in 15 ore.
3- facut in 25 februarie 2009 - 2730 esv - 294 atriale ( in 15 ore0
4 facut in 2 martie 2009 - 900 esv - 0 atriale
Ce parere aveti de evolutia lor si ce ar trebuie sa fac ?
Mentionez ca toate holterele au fost facute cand nu luam nici un fel de tratament.
Astept cu mare interesparerea voastra
miki
indemnul meu de liniste era celor de pe acest forum care sunt panicati la 30-40 de ESVuri pe ZI, care nu insemana absolut nimic pe un cord sanatos.Chiar si astronautii au mai multe.
normal?...e relativ. medical se considera in limite normale pana la 200 de ESVuri/ora. Evident am avut si eu zile cu 400 de ESVuri pe ora si 3050 pe zi.Dar si aici sunt pareri diferite. Am auzit de pacient cu 8, 000 de ESVuri pe zi trimis la plimbare fara tratament.
Decizia medicului are la baza urmatorii factori:
- numarul ESVurilor
- complexitatea lor, bigemene, trigemene
- cuplate triple salve...salve insemana tahicardie nonsustain si aici sunt atenti la distanta intre sistola normal si ce extra. cu cat sunt mai apropiate riscul creste de a intra in fibrilatie.(la cei bolnavi cardiaci)
- simptomatologia ESVurilor. Sunt unii cu 5 care trebuie tratati caci fac atac de panica si le creste indus nr ESVurilor, iar altii habar nu au ca sunt plini de ESVuri
- daca au avut antecedente cardiace
- daca au o boala cardiaca
Medicamentatia se da in urmatoarele cazuri
- daca are cord sanatos si cateva sute de ESVuri.la plimbare
- daca are cord sanatos si face panica la 2-3 se da un axiolitica
- daca are cord sanatos dar are simptomatologie instalata se apeleaza la betablocante, iar daca nici acesta nu are efect vin antiartmicele care...poarta anumite riscuri, dar ele se incep a se administra sub control medical caci sansa de a agrava ritmul apare in 24 de ore...apoi stai linistit
- cei cu probleme cardiace.lista lunga e clar ca e nevoie de medicamentatie adaptata individual.
- cel mai mare risc sunt cei care au avut un infarct in trecut, la ei ESVurile sunt mai periculoase si sunt monitorizati sever.
legat de holterele tale reiese faptul ca nu exista un elemnt constant, deci ele apar si dispar in functie de echilibrul ionic, stres etc. un lucru e cert...daca nu ai probleme cardiace cu 900 de ESVuri fara medicamente te poti inrola la NASA. Nu ai probleme decat de stil de viata, stres, dereglare neurovegetativa, balansul acid-bazic, ...care se schimba periodic.
ce sa faci.hai sa-l citez pe Puiu: beau un merlot-cabernet, dute in natura, si bucura-te ca esti sanatos. Iar cand vor veni zile mai rele cu mii de ESVuri si cu stari de discomfort...atunci dute la cardiolog, pana atunci nimic
indemnul meu de liniste era celor de pe acest forum care sunt panicati la 30-40 de ESVuri pe ZI, care nu insemana absolut nimic pe un cord sanatos.Chiar si astronautii au mai multe.
normal?...e relativ. medical se considera in limite normale pana la 200 de ESVuri/ora. Evident am avut si eu zile cu 400 de ESVuri pe ora si 3050 pe zi.Dar si aici sunt pareri diferite. Am auzit de pacient cu 8, 000 de ESVuri pe zi trimis la plimbare fara tratament.
Decizia medicului are la baza urmatorii factori:
- numarul ESVurilor
- complexitatea lor, bigemene, trigemene
- cuplate triple salve...salve insemana tahicardie nonsustain si aici sunt atenti la distanta intre sistola normal si ce extra. cu cat sunt mai apropiate riscul creste de a intra in fibrilatie.(la cei bolnavi cardiaci)
- simptomatologia ESVurilor. Sunt unii cu 5 care trebuie tratati caci fac atac de panica si le creste indus nr ESVurilor, iar altii habar nu au ca sunt plini de ESVuri
- daca au avut antecedente cardiace
- daca au o boala cardiaca
Medicamentatia se da in urmatoarele cazuri
- daca are cord sanatos si cateva sute de ESVuri.la plimbare
- daca are cord sanatos si face panica la 2-3 se da un axiolitica
- daca are cord sanatos dar are simptomatologie instalata se apeleaza la betablocante, iar daca nici acesta nu are efect vin antiartmicele care...poarta anumite riscuri, dar ele se incep a se administra sub control medical caci sansa de a agrava ritmul apare in 24 de ore...apoi stai linistit
- cei cu probleme cardiace.lista lunga e clar ca e nevoie de medicamentatie adaptata individual.
- cel mai mare risc sunt cei care au avut un infarct in trecut, la ei ESVurile sunt mai periculoase si sunt monitorizati sever.
legat de holterele tale reiese faptul ca nu exista un elemnt constant, deci ele apar si dispar in functie de echilibrul ionic, stres etc. un lucru e cert...daca nu ai probleme cardiace cu 900 de ESVuri fara medicamente te poti inrola la NASA. Nu ai probleme decat de stil de viata, stres, dereglare neurovegetativa, balansul acid-bazic, ...care se schimba periodic.
ce sa faci.hai sa-l citez pe Puiu: beau un merlot-cabernet, dute in natura, si bucura-te ca esti sanatos. Iar cand vor veni zile mai rele cu mii de ESVuri si cu stari de discomfort...atunci dute la cardiolog, pana atunci nimic
Andy, mersi de raspuns si de promptitudine. Acum, lucrurile stau cam asa.Am zile bune si zile rele, nereusind pana acum sa inteleg ce logica are alternanta lor. Nu am nici un fel de probleme cardiace. La cardiologi am mers (vreo 4) si cand aveam 299 de esv si cand aveam 3000. Toti au aceasi pozitie, te trimit la plimbare. Am un cardiolog care imi este si prieten. La el e ceva mai diferit. Cand imi spune sa nu iau nimic, cand imi da rytmonorm sau mexitil(nu mai stiu sigur cum se numeste ). Tot timpul am senzatia ca sunt tratata cu superficialitate sau poate ca asa isi ascund ei incapacitatea de a da mai multe explicatii. E mai convenabil sa trimiti la plimbare un pacient decat sa-i spui ca nu stii prea multe si ca nu ai ce sa-i faci. Am vorbit ieri cu prietenul asta al meu cardiolog si-l intrebam daca n-ar fi indicata ablatia. Mi-a spus ca e o prostie, ca nu am circuite aberante ( nu stiu cum si-a dat seama ) si ca prin ablatie se ard portiuni mici din iniuma si ca as distruge-o. Bun, si care este soluti ? Nici una. La 99 de ani o sa mori cu ele. Dar ce ne facem, cand dupa o anumita varsta vom avea inevitabil probleme cu inima ? Cum va reactiona inima atunic la aceste esv-uri. Inteleg ca sunt inofensive pe un cord sanatos, dara daca la 50 de ani ne pricopsim cu vreo boala de inima ? Ce voi face atunci ? Asta este groaza mea. Cred ca frica asta ma streseaza mai mult decat extrasistolele in sine.Si inca ceva. Pe holter nu mi-au aparut niciodata bigeminisme sau trigeminisme si nici cuplate, dar eu stiu sigur si am simtit de cateva ori bigeminisme si trigeminisme. Cat de periculoase sunt ? Si nu mi-e clar cum sunt salvele, daca ma lamuriti as putea sa le identific, daca exista, sau sa scap de stresul lor, in caz ca nu le am.
Din pacate, nu pot bea, mi-e frica de esv-uri.
Din pacate, nu pot bea, mi-e frica de esv-uri.
Gina eu am mai luat din grupa medicamentelor ssri tot pentru tratarea anxietatii cipralex si mi-a fost foarte rau.S-au triplat ESV urile si aveam dureri groaznice de cap nu stiu daca xeroxatul nu o sa ma faca sa ma simt la fel mi-e foarte frica Va rog spuneti-mi cum se gaseste propanolololul mai exact in ce medicamente as vrea sa-l incerc si eu.am luat Concor, Nebilet dar fara nici un rezultat.Eu le simt pe majoritatea in stomac si imi afecteaza relatiile cu ceilalti fiind profesor de ed. fizica si antrenor nu mai am rabdare cu copii ma gandesc tot timpul la ce mi se poate intimpla
Mihaela, propranololul il gasesti ca atare, asa se numeste medicamentul. E de 10 si de 40. Nu cred ca exista mai mare. Mai poti incerca si metroprololul, ca un betablocant selectiv, propranololul fiind neselectiv
miki
hai ca nu e vreau sa te catalogez. medici ti-au spus corect sin mod repetat. nu ai nimic si linstestete.
cei va fi cu noi la 50- 60- 70 nu-mi bat capul, atunci o sa am timp sa ma gandesc la medica, mentatie sau ablatie, dar pana atunci te poate lovi si traznetul. Deci iesi din zona paranoicului si fricii si savureaza viata. Bea linistit un pahar de vin 200ml, nu-ti vor face ESVuri. Chiar sapt trecuta cu holterul pe mine am cinat la ora 8 seara, intradevar doar peste si garnitura si am savurat un chardoney de Tokai sec si in orele respective ESVurile umblau pe altundeva. Deci nici macar o cina usoara si un pahar de vin nu face ESV. FRICA insa face fara retineri. Frica inseamna adrenalina si alti hormon de stres si evident creste ritmul si nr ESVurilor.si alcolul moderat are acelasi efect ca si xanaxul sau orice anxiolitic.
Bigem, trigem, cuplat, salve?????. Daca nu le arata holterul atunci nu ai. Cand ai in realitate si nu in frica ta, atunci le simti. Deci stai linistit. Legat de salve.crede-ma nu ai, caci de salve doar cei de la salvare te instiinteaza, caci salve insemana ESVuri repetate, o tahicardie care te faci sa numai ramai in picioare sa chemi SMURDUL si doar ei vor constata. Deci te rog, nu te mai preocupa cu ritmul tau, daca se agreaveaza le vei afla de la SMURD, iar cele care le ai te tin si 90 de ani, ...oricum peste 70 devenim senili si nu stim ca am avut ESVuri.
hai ca nu e vreau sa te catalogez. medici ti-au spus corect sin mod repetat. nu ai nimic si linstestete.
cei va fi cu noi la 50- 60- 70 nu-mi bat capul, atunci o sa am timp sa ma gandesc la medica, mentatie sau ablatie, dar pana atunci te poate lovi si traznetul. Deci iesi din zona paranoicului si fricii si savureaza viata. Bea linistit un pahar de vin 200ml, nu-ti vor face ESVuri. Chiar sapt trecuta cu holterul pe mine am cinat la ora 8 seara, intradevar doar peste si garnitura si am savurat un chardoney de Tokai sec si in orele respective ESVurile umblau pe altundeva. Deci nici macar o cina usoara si un pahar de vin nu face ESV. FRICA insa face fara retineri. Frica inseamna adrenalina si alti hormon de stres si evident creste ritmul si nr ESVurilor.si alcolul moderat are acelasi efect ca si xanaxul sau orice anxiolitic.
Bigem, trigem, cuplat, salve?????. Daca nu le arata holterul atunci nu ai. Cand ai in realitate si nu in frica ta, atunci le simti. Deci stai linistit. Legat de salve.crede-ma nu ai, caci de salve doar cei de la salvare te instiinteaza, caci salve insemana ESVuri repetate, o tahicardie care te faci sa numai ramai in picioare sa chemi SMURDUL si doar ei vor constata. Deci te rog, nu te mai preocupa cu ritmul tau, daca se agreaveaza le vei afla de la SMURD, iar cele care le ai te tin si 90 de ani, ...oricum peste 70 devenim senili si nu stim ca am avut ESVuri.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Extrasistolele ventriculare in sarcina
- 3incercand sa dorm fac extrasistole, atacuri de panica, crize de spasmofilie
- 4extrasistole si tahicardie sinusala
- 2exrasistole ventriculare
- 2Concor sau betaloc
- 1Extrasistole ventriculare
- 2Stări de rău, și palpitati!!
- 8Am fost diagnosticat cu extrasistole ventriculare periodice
- 3Extrasistole atriale si ventriculare zilnic
- 2Extrasistole supraventriculare
- 5Extrasistole ventriculare