Este cancer?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce inseamna urmatorul rezultat la analiza histopatologica a unei tumori ovariene operate in urma cu o luna:
ovar stang - Formatiune tumorala ovariana voluminoasa cu dimensiuni de 18/20cm cu mici proeminente papilare intradermale pe suprafata intinsa. Microscopic, proliferarea tumorala prezinta aspect de chistadenofibrom ovarian si zonal chist endometriozic.
ovar drept - cu dimensiuni de 9/6/4cm prezentand aspect de chistadenofibrom. Salpinga fara modificari histopatologice.
E cancer?
Medicul care a operat e de parere ca nu, dar a precizat ca trebuie intrebat si un oncolog.Inainte de operatie s-au facut analize: CA 125- 60; CA 19-9 - 7, 7;CEA- 1, 2.Celelalte in limite normale.
Multumesc!
Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce inseamna urmatorul rezultat la analiza histopatologica a unei tumori ovariene operate in urma cu o luna:
ovar stang - Formatiune tumorala ovariana voluminoasa cu dimensiuni de 18/20cm cu mici proeminente papilare intradermale pe suprafata intinsa. Microscopic, proliferarea tumorala prezinta aspect de chistadenofibrom ovarian si zonal chist endometriozic.
ovar drept - cu dimensiuni de 9/6/4cm prezentand aspect de chistadenofibrom. Salpinga fara modificari histopatologice.
E cancer?
Medicul care a operat e de parere ca nu, dar a precizat ca trebuie intrebat si un oncolog.Inainte de operatie s-au facut analize: CA 125- 60; CA 19-9 - 7, 7;CEA- 1, 2.Celelalte in limite normale.
Multumesc!
1 comentarii
Buna ziua,
Acest tip de tumora nu este cancer (adica malign), ci este o tumora benigna a carei vindecare se produce prin excizie chirurgicala, ceea ce s-a si intimplat in cazul dumneavoastra. Markerii tumorali pot aparea usor modificati si in anumite conditii fiziologice.Nivele usor crescute, tranzitorii, pot fi inregistrate si in anexite acute, endometrioze, peritonite, pancreatite acute, colelitiaza, colecistite, hepatite acute, cronice, insuficienta renala.
Deci nu este cancer, puteti sta linistita din acest punct de vedere.
Multa sanatate!
Acest tip de tumora nu este cancer (adica malign), ci este o tumora benigna a carei vindecare se produce prin excizie chirurgicala, ceea ce s-a si intimplat in cazul dumneavoastra. Markerii tumorali pot aparea usor modificati si in anumite conditii fiziologice.Nivele usor crescute, tranzitorii, pot fi inregistrate si in anexite acute, endometrioze, peritonite, pancreatite acute, colelitiaza, colecistite, hepatite acute, cronice, insuficienta renala.
Deci nu este cancer, puteti sta linistita din acest punct de vedere.
Multa sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Carcinom ovarian
- 7Carcinom ovarian. Boala rediciveaza?
- 2Daca valoarea Ca 125 este de 8.6 inseamna ca am cancer?
- 47Va rog sa ma ajutati... sunt disperat incerc sa-mi ajut mama. Am doar 23 ani si nu mai am pe nimeni!
- 9cancer ovarian
- 4cancer ovarian
- 4carcinom ovarian.. cat de grav e si ce se poate face?
- 14simptome cancer ovarian!
- 15Neoplasm ovarian operat
- 3acum 5 ani mi-a fost gasit un chist ovarian; suspect de cancer
- 0Mielodisplazia
- 9Probleme postcolecistectomie
- 1Cancer ovar !
- 21Leziune de demielinizare nespecifica.
- 5cancer ovarian?
- 2Rezultat test scor Roma
- 0Ginecologie
Mai multe informații despre: Cancerul ovarian
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: