epilepsia afecteaza partea sexuala?

23-03-2010
mirmur
Nu este medic/terapeut
mirmur
la 19 ani am avut prima criza (absenta) dar deabia cu un an si ceva a fost descoperit ca sufar de epilepsie partiala in urma unei polisonograme...as vrea sa stiu daca epilepsia afecteaza si la nivel sexual in sens ca de ceva timp simt mai putina dorinta de a face dragoste si cand o fac nu mai simt cu aceeasi intensitate cu care simteam cu timp in urma, nu mai este "focul" pe care il simteam...si as vrea sa inteleg daca e din cauza epilepsiei, a pastilelor sau este cazul sa ma adresez unui sexolog...va rog un raspuns de la un neurolog sau de la cineva care intradevar cunoaste situatia, care poate da un raspuns clar.va multumesc frumos
10 comentarii
0
11-05-2010, ora 11:32
Cosmin Ionut
Nu este medic/terapeut
Cosmin Ionut
Buna,
Si pritena mea are epilepsie, si stiam ca un medicament la efecte adverse avea:scaderea libidoului.Deci cred ca este posibil, citeste prospectele pastilelor pe care le iei.
Numai bine.
0
11-05-2010, ora 21:51
mirmur
Nu este medic/terapeut
mirmur
multumesc de raspuns. da, intre timp am schimbat neurologul si am primit un raspuns mai clar care mi-a confirmat ca pastilele pot afecta libidoul. nu eram sigura daca sunt pastilele sau epilepsia in sine pt ca in prospectele pastilelor nu scrie nimic...multumesc si numai bine si voua
0
12-05-2010, ora 09:54
Cosmin Ionut
Nu este medic/terapeut
Cosmin Ionut
Cu placere.Si a-s mai putea da un sfat, poate stii si tu, cu privire la tratament din ce am inteles este foarte important ca neurologul sa puna cat mai potrivit tratamentul pentru fiecare tip de epilepsie.In caz contrat un tratament nepotrivit poate dauna pe termen lung.
Vroiam sa te intreb, te simti bine cu tratamentul pe care ti la dat?Prietena mea mai tot timpul se simte obosita, nu prea se odihneste bine, si a schimbat de vreo... trei ori tratamentul cred.
Numai bine!
0
12-05-2010, ora 23:13
mirmur
Nu este medic/terapeut
mirmur
Nu stiu daca depinde de tipul de epilepsie dar mie neurologii mi-au spus ca fiecare pacient poate raspunde in mod diferit la pastile deci scopul principal este de a gasi pastilele la care pacientul raspunde a.i. ca crizele sa fie eliminate. Dar poate fi nevoie si de mai multe incercari. Ideea este ca daca se vede dupa ceva timp ca pastilele nu functioneaza sa se schimbe pt can u are rost sa fie luate daca scopul principal nu e atins, pt ca da aceste pastile au efecte secundare toxice nasoale sau mai putin nasoale, dar oricum ar fi ideea e ca daca tot te supui la aceste efecte sa fie pt un motiv bun: disparitia crizelor...din pacate poate fi o strada mai lunga cu mai multe incercari, mai ales daca e nevoie de 2-3 pastile, pt ca e mai greu de gasit coctailul perfect. Deci, rabdare si speranta (speranta trebuie sa moara ultima).
Legat de faptul ca se simte obosita si ca nu doarme bine cred ca se datoreaza efectiv epilepsiei si nu pastilelor. Si eu inainte sa incep sa iau pastilele ma simteam foarte obosita si nu dormeam deloc bine. Dar dupa ce am inceput tratamentul am inceput sa ma simt mai putin obosita, dorm mult mai bine (chiar si 3-5 ore fara sa ma trezesc) si durerile de cap sunt mult mai putine.
Sper ca ti-am fost de ajutor
0
13-05-2010, ora 09:25
Cosmin Ionut
Nu este medic/terapeut
Cosmin Ionut
Merci.De ceva timp vrea sa incerce mici modificari la tratament recomandate de neurolog in vederea odihnei mai bune.Oricum, trebuie si un regim mai special... si in ziua de azi mai greu poti sa-l respecti.
Poate mai schimbam pareri :) Numai bine.
0
13-05-2010, ora 16:08
mirmur
Nu este medic/terapeut
mirmur
ok. Numai bine
0
20-05-2010, ora 17:34
popa gabriela
Nu este medic/terapeut
popa gabriela
Am un baiat in varsta de 13 ani este in clasa a 6 a.Ma ingrijoreaza faptul ca de ceva timp a devenit cam apatic.Eu dintotdeauna am crezut ca am o comunicare destul de buna cu el dar se pare ca a inceput sa -mi mai ascunda unele lucruri.Un copil foarte bun la scoala, a terminat primul semestru al clasei a6 a cu media 9.82.Ce ma ingrijoreaza foarte tare este faptul ca in momentele mai delicate si anume la teza si la lucrari are probleme de atentie, acest lucru pronuntandu-se in semestrul al 2 lea.La teza de la matematica a luat nota 8, stiind ca mai are doua note nu asa de bune (8 si9) pt capacitatea lui si mai ales pt felul cum s-a prezentat el la tezele trecute luand numai note de 10.Nu mai este copilul pe care ma bazam at cand promitea sa faca ceva chiar se tinea de cuvant si isi dadea interesul maxim pt a atinge scopul propus.
0
20-05-2010, ora 23:45
mirmur
Nu este medic/terapeut
mirmur
Parerea mea e ca nu trebuie sa va ingrijorati ca copilul dvs sufera de vreo boala. Ceea ce se intampla este ca incepe o perioada dificila atat pt copil cat si pt familie si anume pubertatea. Spun o perioda dificila pt copil deoarece de acum inainte de multe ori nu se intelege nici el pe sine, incepe sa simta anumite lucruri pe care nu le-a mai simtit si nu intelege ce sunt, de multe ori se manifesta in moduri pe care nu le-a mai facut si pe care poate nici el nu le intelege, incepe sa vada lumea cu alti ochi, lucruri care poate de multe ori il si sperie...de asemenea spun o perioada dificila pt familie pt ca nu il mai intelege, se comporta in moduri ciudate, face lucruri pe care nu le-a mai facut, de multe ori se poate comporta si in mod agresiv, printre care si rezultatele la scoala se pot schimba...nu mai este copilul care a fost...
Sfatul meu este sa continuati sa-i stati alaturi, sa incercati sa mentineti comunicarea buna pe care spuneti ca ati avut-o pana acum deoarece acest lucru este foarte important si poate fi de mare ajutor in aceasta perioda, sa incercati sa nu va comportati in mod agresiv cu el cu certuri sau amenintari deoarece riscati sa va pierdeti raportul bun cu el. Daca vedeti ca o ia pe o strada gresita incerati sa-l mentineti pe drumul bun dar fara scandaluri ci eventual cu restrictii cu ajutorul carora sa-l invatati si ce inseamna responsabilitatea, vorbesc de lucruri de genul daca rezultatele la scoala scad foarte mult puteti sa-i scadeti banii de buzunar, vrea un lucru ii spuneti da dar ca sa-l obtina trebuie sa aiba rezultate bune la scoala, sa se comporte bine, mai putin la tv, computer, afara cu prietenii etc. cred ca in acest mod invata si ce inseamna responsabilitatea. Dar fara sa exagerati cu aceste restrictii. Si fara scandaluri si comportament agresiv cu el pt ca in acest mod riscati sa-l pierdeti, si nu cred ca pt dvs este mai important faptul de a fi printre primii din clasa decat sa va aveti fiul langa dvs, sa aveti un raport bun si sa va bucurati de el si cu el de acesti ani frumosi...
Sper ca v-am fost de ajutor. Va doresc numai bine atat dvs cat si fiului dvs
1
20-04-2012, ora 08:06
iulian_brasov
Nu este medic/terapeut
iulian_brasov
Mirmur referitor la problema ta, raspunsul meu este ca actul sexual in sine consuma foarte mult pe aceea persoana care are epilesie( iti zic din proria experienta) eu iti recomand niste suplimente nutritive unde vei vedea imediat rezultatul dorit, asta depinde doar de tine. Eu am avut epilesie timp de 5 ani, pina am cunoscut acesta companie, si de atunci starea mea de sanatate sa imbunatatit, si acum ma pot bucura din nou de viata, de cind am inceput consumul de aceste produse nu am mai avut nici macar simptome(adica din iuli 2011)ma simt alt om de parca mam nascut din nou, toate cele bune
0
23-02-2019, ora 21:31
JeanneP
Nu este medic/terapeut
JeanneP
Eu sufar de epilespsie de aproape 20 de ani, am probat mai multe tratament, diferite pastile sau cantitate.Singura problema cauzata a fost fizicul, acnee si greutate slaba.Insa in atatia ani nu mi s-a intamplat niciodata sa imi fie afectata activitatea sexuala.Sunt foarte multumita;problema ta ar putea fi provocata din punct de vedere psihologic, pierzi increderea in tine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.