ekg

31-10-2008
angels.night@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
angels.night@yahoo.com
am avut dureri in piept puternice si sufocante in urma cu cateva luni, recent ma durut inima f tare, batea repede si imi amortise mana stanga si nu aveam suficient aer.am facut un examen ekg, si doctorita a spus k nu am nimic, in afara de faptul k axa rs este de 90 grade in loc de 60, mi-a dat tratament cu MgB6.Totusi va rog sa imi explicati ce inseamna axa rs de 90 grade?
1 comentarii
0
31-10-2008, ora 20:10
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Pozitia electrica a inimii este diferita de pozitia sa anatomica. Aceasta pozitie electrica, reprezentata grafic printr-un cerc numerotat de la 0 la 180 grade noi o citim prin axa electrica.Normal, in plan frontal, ea este intre 0 si 90 grade, cea mai frecventa valoare fiind de 45 grade.La tine eu zic ca e o valoare normala.Axa de 90 grade poate apare si la persoanele sanatoase tinere, inalte si mai slabe. Eu cred ca aceste palpitatii le faci in anumite conditii(stress, oboseala) si se pot calma usor cu Calmogen, Vagostabyl sau Extraveral. Vorbeste cu medicul tau de familie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici