Ecoli care recidivează

28-10-2020
Gevo
Nu este medic/terapeut
Gevo
Bună ziua! Cunoasteti un medic care sa trateze eficient infecțiile urinare recidivante cu Ecoli? Se pare ca schemele de tratament de 7-10 zile nu ma ajuta decât pe moment. La scurt timp infectia reapare.
Multumesc!
3 comentarii
0
28-10-2020, ora 21:35
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
De obicei problema nu este faptul ca infectia acuta nu este tratata corect. Trebuie evaluati factorii de risc si daca acestia exista, in ce masura se pot ameliora. Aveti nevoie in primul rand de un consult urologic pentru excluderea eventualelor anomalii anatomice ale tractului urinar, refluxului si litiazei urinare.
0
29-10-2020, ora 01:13
Gevo
Nu este medic/terapeut
Gevo
Mulțumesc pentru răspuns! Am făcut investigații suplimentare ( Ct și RMN) și mi s-a spus ca nu exista animalii. De cele multe ori infectia apare după contact sexual, motiv pt care și soțul meu a luat o serie de antibiotice prescrie de medic. Cu toate acestea, infectia mea reapare.
0
29-10-2020, ora 09:14
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Sotul dumneavoastra ia degeaba antibiotice. Tulpinile de E. coli implicate in infectiile urinare provin din tractul dumneavoastra digestiv si probabil colonizeaza introitul vaginal. Banuiesc ca stiti ca trebuie sa urinati imediat dupa fiecare contact si ca presiunea jetului urinar trebuie sa fie cat mai mare. Mai puteti incerca probiotice vaginale. Acestea sunt capsule cu lactobacili care refac flora vaginala si reduc colonizarea cu tulpini uropatogene de E. coli. Puteti lua dupa fiecare contact sexual antiseptice urinare (cum este uractivul) si in ultima instanta, daca nimic nu functioneaza intra in discutie si administrarea de antibiotic profilactic (o doza dupa fiecare contact sexual).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Reglementările care restricționează consumul de antibiotice în creșterea animalelor, asociate cu o reducere a infecției cu E. Coli la oameni
  • Peptidele din susan au dovedit că pot combate E. coli și S. aureus
  •