infectie urinara cu E Coli
Buna ziua 1Am un baiat de 16 ani, acum 6 zile a urinat sange, i-am facut tratament cu Cefort si Gentamicina i.v., 5 zile azi a iesit urocultura care imi spune :E COLI 100000, cu ce as putea trata in continuare ? Este bun Norfloxacin ? V-as ruga sa primesc cat mai repede raspuns! la cate zile dupa tratament pot relua Urocultura ? Va multumesc !
5 comentarii
Buna seara. Identificarea germenului patogen intr-o cultura este urmata de furnizarea antibiogramei. Deci, continuarea tratamentului infectiei urinare cu E. coli se realizeaza conform antibiogramei, administrand unul dintre antibioticele la care bacteria este sensibila. Aceasta recomandare o face medicul care trateaza pacientul respectiv. Prima urocultura de control se recomanda la 7 zile de la initierea terapiei etiologice, urmatoarea la 14 zile, ulterior in functie de context. Multa sanatate!
Buna ziua,
In urma rezultatului de la sumarul de urina si al uroculturii cred ca am o infectie urinara. Mai jos postez rezultatul analizelor.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste tratamentul.
Densitate urinara - 1022 -
PH - 5.5 -
Leucocite - - Negativ
Nitriti. - Pozitiv
Proteine - - Negativ
Glucoza - - Normal
Corpi cetonici - - Negativ
Urobilinogen - - Normal
Bilirubina - - Negativ
Hematii - - Negativ
Sediment urinar - Absente Leucocite, Prezenta Flora Bacteriana, Rare Celule epiteliale plate, Rar Mucus
Si la urocultura:
100.000 UFC Escherichia coli/ml urina
Antibiograma Enterobacterii- urocultura Tulpina : - Escherichia coli
Amoxicilina+Acid Clavulanic - SENSIBIL
Ampicilina - SENSIBIL
Ceftriaxon - SENSIBIL
Gentamicina - SENSIBIL
Imipenem - SENSIBIL
Levofloxacin - SENSIBIL
Nitrofurantoin - SENSIBIL
Norfloxacin - SENSIBIL
Trimethoprim /Sulfamethoxazol - SENSIBIL
Va multumesc mult!
In urma rezultatului de la sumarul de urina si al uroculturii cred ca am o infectie urinara. Mai jos postez rezultatul analizelor.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste tratamentul.
Densitate urinara - 1022 -
PH - 5.5 -
Leucocite - - Negativ
Nitriti. - Pozitiv
Proteine - - Negativ
Glucoza - - Normal
Corpi cetonici - - Negativ
Urobilinogen - - Normal
Bilirubina - - Negativ
Hematii - - Negativ
Sediment urinar - Absente Leucocite, Prezenta Flora Bacteriana, Rare Celule epiteliale plate, Rar Mucus
Si la urocultura:
100.000 UFC Escherichia coli/ml urina
Antibiograma Enterobacterii- urocultura Tulpina : - Escherichia coli
Amoxicilina+Acid Clavulanic - SENSIBIL
Ampicilina - SENSIBIL
Ceftriaxon - SENSIBIL
Gentamicina - SENSIBIL
Imipenem - SENSIBIL
Levofloxacin - SENSIBIL
Nitrofurantoin - SENSIBIL
Norfloxacin - SENSIBIL
Trimethoprim /Sulfamethoxazol - SENSIBIL
Va multumesc mult!
Buna ziua. Bacteria identificata este sensibila la toate antibioticele mentionate de D-voastra. Stabilirea schemei terapeutice o realizeaza medicul curant. Multa sanatate!
E. Coli este o bacterie care colonizeaza intestinul gros și zona urogenitala la bărbați și femei.
Prezenta acestei bacterii in uretra nu este o problema dacă nu aveți simptome : dureri, mictii dureroase, senzații de arsura …
O problema este dacă in analiza generală de urina sunt prezente ( baterii + ) și ( leucocite mai mult de 3-5 in Cîmpulung De vedere ) iar la UROCULTURA se confirma E. Coli cu titlul mai mare de 10.*2 !!!!
In așa caz adresați-vă la urolog !
Sucese și multă sănătate va dorim !
Prezenta acestei bacterii in uretra nu este o problema dacă nu aveți simptome : dureri, mictii dureroase, senzații de arsura …
O problema este dacă in analiza generală de urina sunt prezente ( baterii + ) și ( leucocite mai mult de 3-5 in Cîmpulung De vedere ) iar la UROCULTURA se confirma E. Coli cu titlul mai mare de 10.*2 !!!!
In așa caz adresați-vă la urolog !
Sucese și multă sănătate va dorim !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2infectie urinara
- 19ce sa iau pentru infectii urinare recurente? Urgent, va rog!
- 0infectie urinara la copii
- 11va rog ajutati-ma cu un sfat !!!
- 13Dureri in partea stanga sub coaste
- 5E.Coli si Candida - repetare analize
- 6Am facut de aproximativ 5 ori tratament pentru infectia urinara e.coli si nu a dat rezultat
- 4infectii urinale
- 1Infectie cu Ecoli
- 0daca nu e infectie urinare ce poate fi?
- 6In legatura cu modul de administrare al granulelor efervescente URICOL
- 1infectie urinara si e-coli
- 0Infectie urinara in sarcina de 37 de saptamani, daca nu se trateaza, se intampla ceva?
- 0infectie urinara recurenta ?
- 1infecti urinare cu e coli
- 1infectie urinara?
- 1ziua nimic, noaptea mor de durere- e posibil?
- 4Infectie urinara cu e-coli.
- 103Infectie urinara cu enterococcus faecalis
- 0Infectie urinara
Mai multe informații despre: infectia urinara infectia cu e.coli
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: