Dureri musculare nelocalizate in tot corpul

19-12-2018
Becky19
Nu este medic/terapeut
Becky19
Buna ziua! Sunt femeie, am 30 de ani, 1.63 si 58 de kg. De aproximativ 5 saptamani, ma confrunt cu dureri nelocalizate musculare, in tot corpul. Durerile sunt slabe ca intensitate si uneori le percep ca o arsura. Dureaza foarte putin (undeva la cateva secunde) si sunt localizate in tot corpul, dar cu predilectie in partea superioara a spatelui, intre omoplati. Alte simptome cu care m-am confruntat: dureri de cap si cam la 3 saptamani dupa ce au aparut m-am trezit cu ploapa umflata la unul dintre ochi si cu durere de ochi (simptomele ochiului le-am tratat cu picaturi anti-inflamatoare si acest simptom a disparut intr-o zi). Durerile apar cu precadere noaptea, mai ales cand ma pun in pat.

Ce cred ca ar trebui sa mentionez:

- la 2 sapt dupa aparitia durerilor, m-am confruntat cu o gripa destul de urata care a durat cam 6 zile. Inca mai am anumite simptome ale gripei precum stranut ocazional, tuse, nas infundat. Doctorita de familie e de parere ca durerile musculare ar fi o "ramasita" a gripei.
- am un stil de viata sedentar;
- sunt fumatoare si aveam prostul obicei de a fuma in dormitor pe geam si de a tine geamul deschis cate 30 de minute pentru a aerisi. Am renuntat la obicei dupa aparitia simptomelor.
- am probleme cu anxietatea si mai ales in ultimele 4 luni (mai ales septembrie si octombrie) au fost foarte dificile din punctul asta de vedere.

Analize si alte boli:
- la mijlocul lui octombrie am facut un set destul de complet de analize generale (hemoleucograma completa, VSH, acid uric seric, biluribina directa si cea indirecta, calciu seric total, creatinina serica, GGT, HDL colesterol, LDL colesterol, magneziu, proteine totale serice, TGO, TGP, trigliceride, uree serica, fosfatoza alcalina, fosfor seric si vitamina D) - care au iesit toate bune, mai putin Vitamina D, unde am carenta si pentru care iau suplimente la sfatul unui endocrinolog la care am fost cu analizele;
- tot la mijlocul lui octombrie am facut un set destul de complet de markeri hormonali (care au iesit bine, mai putin un nivel al progesteronului putin scazut, dar in intervale normale);
- ca parte a diagnosticarii mastoze fibrochistice am facut o ecografie la tiroida tot in octombrie - care a iesit foarte ok;
- acum 7 luni am facut o radiografie la plaman - care a iesit bine - mi s-a spus ca nu am nimic canceros sau precanceros;
- in septembrie am fost si la ORL si mi s-a spus ca nu exista motive de ingrijorare la fumat nici acolo, doar o mica deviatie de sept.

Este posibil ca aceste dureri nelocalizate sa fie o covalescenta a gripei? Sa ma indrept spre un un reumatolog? Sau mai degraba un neurolog?
3 comentarii
0
23-12-2018, ora 22:48
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
V-as sugera o examinare clinica la reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
29-12-2018, ora 22:33
Anamaria34
Nu este medic/terapeut
Anamaria34
Buna seara, ma numesc Ana Maria, am 29 de ani, si de 5 luni ma confrunt cu dureri de oase, spate, picioare si brate, nu ma pot misca si apleca sa iau ceva de jos, ba chiar cand stau in pat raman blocata, am ju ghiuri si dureri insuportabile... dle doctor ce sfat imi dati sau ca si idee ce boala ar putea fi aceasta!? Multumesc anticipat
0
30-12-2018, ora 09:21
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
V-as sugera o examinare clinica la reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mecanismul prin care inflamația slăbește musculatura în timpul bolilor
  •