Febra din 5 in 5 ore

09-04-2013
Renonn
Nu este medic/terapeut
Renonn
Buna ziua, am postat aceasta intrebare pe forum pt ca fac febra cam din 5 in 5 ore de aproximativ 3 zile. Desi iau antibiotice ( respectiv Eritromicina ), Nurofen pastile, strepsils, febra revine cam dupa 4-5 ore. In afara de febra, am nasul infundat ( nu prea pot sa-l suflu, practic cand suflu nu prea iese nimic ) imi simt ochii calzi si uneori ma doare si capul ( cred ca acum mi-a trecut ca nu ma mai doare de ieri) + gatul care il simt mult mai cald decat fata, aceasta fiind si ea calda( acum nu ma mai ustura, dar este f. cald).Acum nu mai iau pastilele Nurofen, dar cand le luam, febra se calma cam 2 ore si dupa incepea iar.Pe langa faptul ca maine / poimaine doresc sa merg la medicul de familie as dori sa va cer sfatul cu ce as putea lua sau ce trebuie sa fac sa dispara febra. Eu sper sa fie o raceala, dar niciodata nu am avut febra asa des, asa ca nu stiu ce sa fac momentan.
2 comentarii
0
09-04-2013, ora 19:41
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna ziua. Ca medicatie antipiretica va sfatuiesc ca la fiecare 6 ore sa luati, alternativ, cate un comprimat de Nurofen, Paracetamol, Algocalmin, De ex: la orele 06.00: 1 cp de Nurofen; la orele 12, 00 1 cp de Paracetamol; la orele 16.00 1 cp de Algocalmin iar la 24.00 1 cp de Nurofen. Atentie la contraindicatiile si potentialele reactii adverse ale acestora! Este necesar sa ingerati multe lichide (apa plata, ceai) si evident sa consultati cat mai curand posibil medicul de familie. Multa sanatate!
0
10-04-2013, ora 10:14
Renonn
Nu este medic/terapeut
Renonn
Multumesc ! :D Chiar asa luam si eu antibioticul, din 6 in 6 ore. Seara trecuta nu am mai avut febra :D
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce înseamnă febră mare și cum o gestionăm
  • Ce faci când febra nu cedează la tratamentul antitermic?
  • O altă cauză a febrei ar putea fi stresul
  • Febră și transpiraţii nocturne - cauze, diagnostic, tratament
  • Febra sporește activitatea celulelor imune și induce stres mitocondrial
  •