Dureri articulatii si diagnostic reumatologic corect
Buna ziua,
Sunt femeie, 50 ani, 1.55m si 48 kg, munca de birou, nefumatoare, nu fac sport dar mergeam pe jos si pe scari
anticorpi TPO pozitivi (tiroidita autoimuna cu TSH si FT4 la limita spre hipotiroidie),
anticorpi ANA la limita normala superioara, ANA blot negativ, HLA-B27 negativ.
Am dureri permanente aparute brusc din 2015 la articulatia pumnului drept, umar drept, tendonul lui Achile drept, genunchi drept dureros cu edem usor, dureri oase tarsiene cu edem usor, iar ecografiile au aratat entezofite, tendinita, fasciita plantara si mici calcificari la umar.
Din 2017 au aparut in urma kinetoterapiei dureri de sold stang permanente (periartrita sold)
si coloana lombara zona sacroiliacelor.
Din mai 2018 genunchiul drept este dureros, cu edem usor si cvadriceps cu forta redusa,
ecografia a aratat entezopatie, RMN-ul a indicat mai multe probleme de intindere ligamentara
si meniscale gr I/II dar fara indicatie de operare.
Restul analizele reumatologice sunt in limite normale. RMN sacroiliace cu substrat inflamator cronic.
Minima hernie L5-S1 fara indicatie de operare.
Seriile repetate de antiinflamatoare nu m-au ajutat, la kineto m-am ales cu agravari ale durerilor sold, genunchi si lombare.
Incerc sa fac zilnic exercitiile invatate, incet, fara sa doara, pentru a pastra mobilitatea.
Nu pot sta asezata mai mult de 20 minute, simt ca intepenesc din sold si genunchi,
dar nici nu pot merge prea mult datorita durerilor de sold si genunchi.
Am facut modificari ale scaunului, pozitie corecta, pause la 20 min., mouse si pad ergonomic, scoala spatelui, etc.
Mana doare in special la treburile casnice, deget II cu articulatii putin deformate/inflamate.
Accident auto acum 18 ani cu traumatism puternic la ambii genunchi prin lovirea scaunului din fata, fara fractura dar cu atela gipsata picior drept 7 zile, urmata la o luna de caderea pe scari de la inaltimea proprie si accidentarea zonei lombo-sacrala cu tasarea ultimelor vertebre.
Din 2015 am fost periodic la reumatologie, neurologie si endocrinologie.
Concluzia: nu este boala reumatologica autoimuna, iar pentru dureri AINS, tramadol
si fizio/kinetoterapie ce nu par a avea efect pozitiv.
Ce as putea face in continuare pentru o diagnosticare corecta,
as dori daca se poate si o recomandare pentru un medic reumatolog bun?
Multumesc!
Sunt femeie, 50 ani, 1.55m si 48 kg, munca de birou, nefumatoare, nu fac sport dar mergeam pe jos si pe scari
anticorpi TPO pozitivi (tiroidita autoimuna cu TSH si FT4 la limita spre hipotiroidie),
anticorpi ANA la limita normala superioara, ANA blot negativ, HLA-B27 negativ.
Am dureri permanente aparute brusc din 2015 la articulatia pumnului drept, umar drept, tendonul lui Achile drept, genunchi drept dureros cu edem usor, dureri oase tarsiene cu edem usor, iar ecografiile au aratat entezofite, tendinita, fasciita plantara si mici calcificari la umar.
Din 2017 au aparut in urma kinetoterapiei dureri de sold stang permanente (periartrita sold)
si coloana lombara zona sacroiliacelor.
Din mai 2018 genunchiul drept este dureros, cu edem usor si cvadriceps cu forta redusa,
ecografia a aratat entezopatie, RMN-ul a indicat mai multe probleme de intindere ligamentara
si meniscale gr I/II dar fara indicatie de operare.
Restul analizele reumatologice sunt in limite normale. RMN sacroiliace cu substrat inflamator cronic.
Minima hernie L5-S1 fara indicatie de operare.
Seriile repetate de antiinflamatoare nu m-au ajutat, la kineto m-am ales cu agravari ale durerilor sold, genunchi si lombare.
Incerc sa fac zilnic exercitiile invatate, incet, fara sa doara, pentru a pastra mobilitatea.
Nu pot sta asezata mai mult de 20 minute, simt ca intepenesc din sold si genunchi,
dar nici nu pot merge prea mult datorita durerilor de sold si genunchi.
Am facut modificari ale scaunului, pozitie corecta, pause la 20 min., mouse si pad ergonomic, scoala spatelui, etc.
Mana doare in special la treburile casnice, deget II cu articulatii putin deformate/inflamate.
Accident auto acum 18 ani cu traumatism puternic la ambii genunchi prin lovirea scaunului din fata, fara fractura dar cu atela gipsata picior drept 7 zile, urmata la o luna de caderea pe scari de la inaltimea proprie si accidentarea zonei lombo-sacrala cu tasarea ultimelor vertebre.
Din 2015 am fost periodic la reumatologie, neurologie si endocrinologie.
Concluzia: nu este boala reumatologica autoimuna, iar pentru dureri AINS, tramadol
si fizio/kinetoterapie ce nu par a avea efect pozitiv.
Ce as putea face in continuare pentru o diagnosticare corecta,
as dori daca se poate si o recomandare pentru un medic reumatolog bun?
Multumesc!
1 comentarii
Radiografii ati facut? Nici AINS, nici Tramadolul nu va ajuta?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2dureri articulare
- 1durere incheietura mana stanga!
- 1Dureri incheieturi maini si picioare
- 1Dureri acute de maini si picioare
- 2dureri ale articulatiei mainii stangi
- 1Apnee in prima parte a somnului cu dureri articulare
- 1durere persistenta incheietura mainii
- 2inflamatii la nivelul incheieturilor
- 10articulatii dureroase
- 5Dureri articulația falangelor mainii
- 21Dureri musculare și articulare generalizate!!!
- 30Dureri musculare și articulare generalizate!!!
- 1poliartrita reumatoida
- 1NAFC
- 0Dureri încheieturi mâini și picioare
- 0Dureri de mana/ picior copil 4 ani
- 0Dureri genunchi, spate, coate
- 5Artrita de la sapa ?
Mai multe informații despre: durerile articulare dureri articulatii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: