Durere sold
Buna seara! Sunt baiat am 20 de ani(1, 78m si 55 kg) si astazi m-a lovit o durere mare la soldul stang, probabil din cauza efortului deoarece mi-am ajutat parintii la sapat in gradina la tara. Mentionez ca am mai avut aceeasi problema anul trecut, dar a trecut de la sine dupa vreo 2 saptamani, iar acum iarasi a revenit si nu stiu care ar fi cauza. Durerea se intensifica atunci cand ma aplec sau ma misc si mai putin cand stau in pat.
Astept un sfat de la dumneavoastra.
Multumesc!
Astept un sfat de la dumneavoastra.
Multumesc!
4 comentarii
Buna ziua!
Este foarte posibila o tendinita a ilio-psoasului, cauzata de efortul excesiv.
Incercati tratamentl logic: repaus relativ timp de cateva saptamani (evitarea eforturilor fizice medii-mari).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Este foarte posibila o tendinita a ilio-psoasului, cauzata de efortul excesiv.
Incercati tratamentl logic: repaus relativ timp de cateva saptamani (evitarea eforturilor fizice medii-mari).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna seara
Pe langa sfatul rezonabil dat de distinsul meu coleg Dr. Marius Uscatu, as adauga ca un tratament anti-inflamator (de ex. o pastila de Arcoxia de 60 mg / zi, daca nu aveti contraindicatii, timp de 5-7 zile) ar fi in masura sa faca simptomele sa dispara mai repede.
Cel mai probabil este o suprasolicitare a tendoanelor, asa cum s-a spus, iar in zona soldului mai pot da dureri bursitele (ex bursita trohanteriana).
Daca insa ati fost in trecut banuit sau inregistrat cu afectiuni de sold (de ex. boala Perthes), dar si daca nu ati fost, merita facuta totusi o explorare pentru a elimina posibilitatea unui diagnostic de afectiune cronica. Desi mai rara la aceasta varsta, am vazut totusi tineri cu debut de necroza avasculara de cap femural. Un RMN de bazin pentru capetele femurale poate decela boala cu luni sau chiar ani inainte, cand ea se poate trata comod prin oxigenoterapie hiperbara, fara operatii. Nu inseamna ca aveti asa ceva, dar la un moment dat, cand aveti timp si posibilitatea, parca ar merita o clarificare, mai ales daca incidentul se mai repeta.
Cu stima
S.L. Univ Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
Pe langa sfatul rezonabil dat de distinsul meu coleg Dr. Marius Uscatu, as adauga ca un tratament anti-inflamator (de ex. o pastila de Arcoxia de 60 mg / zi, daca nu aveti contraindicatii, timp de 5-7 zile) ar fi in masura sa faca simptomele sa dispara mai repede.
Cel mai probabil este o suprasolicitare a tendoanelor, asa cum s-a spus, iar in zona soldului mai pot da dureri bursitele (ex bursita trohanteriana).
Daca insa ati fost in trecut banuit sau inregistrat cu afectiuni de sold (de ex. boala Perthes), dar si daca nu ati fost, merita facuta totusi o explorare pentru a elimina posibilitatea unui diagnostic de afectiune cronica. Desi mai rara la aceasta varsta, am vazut totusi tineri cu debut de necroza avasculara de cap femural. Un RMN de bazin pentru capetele femurale poate decela boala cu luni sau chiar ani inainte, cand ea se poate trata comod prin oxigenoterapie hiperbara, fara operatii. Nu inseamna ca aveti asa ceva, dar la un moment dat, cand aveti timp si posibilitatea, parca ar merita o clarificare, mai ales daca incidentul se mai repeta.
Cu stima
S.L. Univ Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
Multumesc pentru raspuns, durerea deja a inceput sa treaca de la sine( am facut pauza din a mai face vreun efort). O sa merg si la un control eventual pentru siguranta. O seara buna!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Dureri de picioare
- 3deget amortit si dureri mari de sold
- 6renuntare anticonceptionale si durere in partea dreapta jos
- 3durere colooana vertebrala, sold
- 1dureri simultane in umeri si solduri
- 6Dureri sold coccis
- 2Proteza de sold-formularul E112
- 3Cazatura de scari... lovitura la sold
- 8unde ma mai pot adresa?
- 17durere de sold cu amortirea piciorului
- 2Dureri de sold
- 1durere de sold +picior amortit
- 14durere sold
- 2Buna mă interesează investigații la nivelul soldului sau bazinului in orașul Focsani
- 1Durere sold drept zona inghinala si picior
- 2Durere sold
- 5Arsuri in soldul stang
- 2Probleme sold
- 0Durere ascutita Șold stang
Mai multe informații despre: durerea de sold
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: