Durere sold

18-07-2023
Ana218
Nu este medic/terapeut
Ana218
Buna ziua,

Anul trecut prin martie in urma unei suprasolicitatri fizice m-am ales cu tendinita la sold, sau cel putin asa am primit diagnostic. Au urmat tratamente cu tot felul de pastile, creme si injectii cu cortizon, fizio, kineto care m-au ajutat putin, intre timp chiar m-a durut si zona lombara. Am facut rmn, radiografii, totul arata ok doar inflamare in zona fesiera si scolioza lombara. La sfarsitul anului trecut am fost la un cabinet de recuperare unde pe langa fizio, kineto, am facut si masaj deep tissue care m a ajutat destul de mult, insa ceea ce e ciudat ca daca nu ma mai doare partea dreapta, incepe partea stanga, sau mi se fac noduri musculare la genunchi, inghinal. Problema e ca ma ajuta masajul cat timp il fac, dar daca fac mai multa miscare, gen 20 min de mers pe jos, durerea reapare. Si simt ca eu merg foarte incordata si nu las zona relaxata. Singurele pastile care m au ajutat dar nu complet au fost diclofenac si mydocalm. Mentionez ca am 1, 58 si 48 kg.
1 comentarii
0
19-07-2023, ora 10:03
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Tendinopatia reprezinta inflamatia tendonului, datorata supra-solicitarii fizice.
Prin urmare, logica elementara ne spune ca exista un singur tratament: reducerea drastica a solicitarii fizice (timp de multe luni).
Nu se pune problema de pastile, injectii sau proceduri, deoarece efectul este minim in absenta tratarii cauzelor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.