durere bilaterala sold

Am 45 ani si de ceva timp am o durere in zona soldurilor, mai accentuata noaptea, pe partea pe care adorm. La schimbarea pozitiei, durerea se accentueaza. In timpul zilei durerea dispare sau e de intensitate redusa. Precizez ca sunt nopti in care nu resimt durere, in altele insa ma trezesc din cauza durerii declansate de schimbarea pozitiei de pe o parte pe cealalta. Credeti ca poate fi si ceva renal sau mai degraba o radiografie de bazin sau coloana ar fi mai indicata? Multumesc.
5 comentarii

Buna ziua. Pentru inceput ar fi indicat sa faceti o radiografie de bazin.

As completa putin raspunsul distinsei colege: radiografia se va efectua numai DUPA examinarea clinica (la ortoped sau la neurochirurg).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior

Avand in vedere ca durerea este mai intensa noaptea, in repaus, si varsta relativ tanara a pacientei, m-am gandit mai degraba la o cauza inflamatorie a durerii, decat la o etiologie mecanica a acesteia. In acest sens, poate ar prima un consult reumatologic, la care va puteti prezenta cu radiografia de bazin ce se poate efectua gratuit, cu bilet de trimitere de la medicul de familie.

Am dorit sa precizez altceva: este contra-productiv ca pacientul sa efectueze investigatii inaintea examinarii clinice, fie investigatii imagistice, fie biologice (analize).
Daca veti studia intrebarile pacientilor pe acest forum, veti vedea ca, in 95% din cazuri, pacientii doresc interpretarea unei radiografii sau a unui RMN pe care le-au facut din proprie intiativa, fara nici o logica si fara examinare clinica prealabila.
In acest caz particular cel mai probabil este vorba despre un sindrom compresiv lombar, unde radiografia de bazin nu ofera nici o informatie, fiind inutila...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Daca veti studia intrebarile pacientilor pe acest forum, veti vedea ca, in 95% din cazuri, pacientii doresc interpretarea unei radiografii sau a unui RMN pe care le-au facut din proprie intiativa, fara nici o logica si fara examinare clinica prealabila.
In acest caz particular cel mai probabil este vorba despre un sindrom compresiv lombar, unde radiografia de bazin nu ofera nici o informatie, fiind inutila...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior

Sunt si eu absolut de acord ca pacientii nu trebuie sa-si faca analize din proprie initiativa. Cel mai probabil dl. dr. are dreptate, simtomele dv pot fi cauzate de o compresie pe radacinile nervoase lombare, insa inainte de a recurge la alte investigatii relevante pentru acest diagnostic, mult mai costisitoare (RMN-ul), as indica o radiografie de bazin pentru a exclude o spondilita anchilopoietica (este destul de atipic pentru o durere cauzata de o compresiune radiculara sa nu se accentueze ziua, cand pacientul este in ortostatism si face miscare), care nediagnosticata si netratata in timp util, poate avea consecinte negative majore asupra mobilitatii pacientului.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 193durere de picior
- 74durere de sold, probleme la mers
- 0durere usoara la sold
- 0durere de spate (sold)
- 6durere in coapsa dreapta
- 19Dureri care isi schimba locatia
- 4amorteala si durere in sold si genunchi
- 1durere la sold
- 4durere alternativa in solduri
- 0Dureri sold
- 6durere de coloana, in piept, umar, sold si picior