durere sold
Buna seara!
Sunt un barbat de 38 de ani, 1, 72 m, 88 kg si ma confrunt cu o durere de vreo 4 ani de spate care coboara in picior pana deasupra genunchiului. Mentionez de asemenea ca lucrez in santier ca zugrav, faiantar etc. din 2000. Prima criza am avut-o la serviciu, m-a taiat la spate ca un curent, am ramas la pat doua saptamani cu antiinflamatoare si masaj. Durerea atunci a coborat pana la degetele de la picioare. Am reluat lucrul fiind atent la greutati crezand ca e vorba de spate. Durerile au revenit rand pe rand mai mici ca intensitate sau mai mari, durerea coborand in picior. Partea deasupra genunchiului devenise ca un pietroi, dureroasa la atingere. Am facut radiografie la spate, nimic. Apoi un Rmn in 2015, in urma caruia au sesizat o micuta hernie de disc, dar care nu prezenta un pericol conform medicului. Am facut si fizioterapie, dar durerile au trecut doar cat am facut sedintele. Intre timp am incercat si alte meserii: sofer, paznic. Dar durerile reveneau mai ales cand se schimba vremea. Eram meteorolog de serviciu. Saptamana trecuta, am vizitat un reumatolog care mi-a recomandat o radiografie de bazin si un Rmn de bazin CF cu substanta, deoarece de la durerile de spate si picior merg schiopatat, nu misc corect soldul stang ca cel drept. Rezultatul radiografiei este: bazin asimetric, coxartroza bilaterala (in obs. fractura veche sau ilio-pubian stg.), articulatii S.I. naturale.
Ce inseamna asta? E de operatie? Trebuie sa merg si la ortoped? Imi puteti explica va rog pe intelesul meu...?
Sunt un barbat de 38 de ani, 1, 72 m, 88 kg si ma confrunt cu o durere de vreo 4 ani de spate care coboara in picior pana deasupra genunchiului. Mentionez de asemenea ca lucrez in santier ca zugrav, faiantar etc. din 2000. Prima criza am avut-o la serviciu, m-a taiat la spate ca un curent, am ramas la pat doua saptamani cu antiinflamatoare si masaj. Durerea atunci a coborat pana la degetele de la picioare. Am reluat lucrul fiind atent la greutati crezand ca e vorba de spate. Durerile au revenit rand pe rand mai mici ca intensitate sau mai mari, durerea coborand in picior. Partea deasupra genunchiului devenise ca un pietroi, dureroasa la atingere. Am facut radiografie la spate, nimic. Apoi un Rmn in 2015, in urma caruia au sesizat o micuta hernie de disc, dar care nu prezenta un pericol conform medicului. Am facut si fizioterapie, dar durerile au trecut doar cat am facut sedintele. Intre timp am incercat si alte meserii: sofer, paznic. Dar durerile reveneau mai ales cand se schimba vremea. Eram meteorolog de serviciu. Saptamana trecuta, am vizitat un reumatolog care mi-a recomandat o radiografie de bazin si un Rmn de bazin CF cu substanta, deoarece de la durerile de spate si picior merg schiopatat, nu misc corect soldul stang ca cel drept. Rezultatul radiografiei este: bazin asimetric, coxartroza bilaterala (in obs. fractura veche sau ilio-pubian stg.), articulatii S.I. naturale.
Ce inseamna asta? E de operatie? Trebuie sa merg si la ortoped? Imi puteti explica va rog pe intelesul meu...?
14 comentarii
Buna ziua!
Simptomele enuntate sunt caracteristice herniei de disc lombare inferioare, iar modificarile radiologice descrise sunt tipice coxartrozei (distrugerii cartilajului articular al soldului).
Ambele sunt datorate celor 20 kg in exces si efortului fizic exagerat.
Pentru hernia de disc trebuie sa consultati un neurochirurg, insa nu puteti in nici un fel evita scaderea ponderala majora si reducerea drastica a efortului fizic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Simptomele enuntate sunt caracteristice herniei de disc lombare inferioare, iar modificarile radiologice descrise sunt tipice coxartrozei (distrugerii cartilajului articular al soldului).
Ambele sunt datorate celor 20 kg in exces si efortului fizic exagerat.
Pentru hernia de disc trebuie sa consultati un neurochirurg, insa nu puteti in nici un fel evita scaderea ponderala majora si reducerea drastica a efortului fizic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Ma scuzati ca va deranjez din nou. Dar mi-a venit si rezultatul la rmn care pt mine e in chineza. Spune asa: ingrosare sinoviala, maxim 5 mm si lichid liber intraarticular in cantitate mica, dispus preponderent la nivelul recesului antero-inferior; cap femural cu sfericitate pastrata, cu o mica imagine chistica subcondrala (4 mm) in adiacenta foveei; versant acetubular fara modificari de semnal. Nu mai e coxartroza ca la radiografie? Sau ar putea fi doar o artrita reumatoida?
Acestea sunt semne imagistice de supra-solicitare articulara (greutate excesiva, efort exagerat).
Tratamentul este evident.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Tratamentul este evident.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
domnule doctor am mai scris si pe alta pagina dar va rog mult daca vedeti msj datimi un raspuns acum o saptamana mam suit intrun utilaj si sprijininduma in picioru stang rotinduma am simtit o mica troznitura sau asa ceva in sold de atunci ziua cand merg am o jena de durere si parca picioru este putin amortit sau asa cred eu am luat tador dar tot ma jeneaza spunetimi ce sa pastile ce antiinflamatori sa iau
V-am mai raspuns: este total exclus sa luati medicamente, ar fi impotriva logicii elementare.
Problema este constituita din cele 45 kg in plus, iar medicamentele nu va vor ajuta sa slabiti.
Nu puteti sa "scapati" de probleme fara sa renuntati la acele 45 kg in exces.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Problema este constituita din cele 45 kg in plus, iar medicamentele nu va vor ajuta sa slabiti.
Nu puteti sa "scapati" de probleme fara sa renuntati la acele 45 kg in exces.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
să trăiți domnule doctor revin la dumneavoastra cu problema mea acum vreo 4săptămâni mam suit intrun utilaj si urcanduma mam rasucit pe picioru stang si am simtit o jena in sol ma lasat de curand vreo doua zile nu am mai avut vreo jena dar acum iar am acea durere surda si parca nu am destula putere in el asa o percep eu am fost la un doctor chirurg otopedie mia prescris cinci zile de Arcoxia, clarxocazon parca daca nu gresesc si omeran pastile protectie gastrica, rmn nu pot face ca am introdusa o tija centromedulara in gamba dreapta si nu pot face rmn a zis ca pot face radiografie de sold si coloana lombara dar degeaba ca nu poate vedea mare lucru ce ma sfatuiti dumneavoastra domnule doctor sa fac cu problema mea cu soldu va multumesc de rabdare dumneavoastra de a citi msj meu si astept raspuns
din ce material este facuta tija centromedulara? daca din titaniu atunci puteti face RMN fara probleme, titaniul nu este magnetizabil. Chiar si aliajele moderne de otel medical (Cr-Co) sunt foarte slab magnetizabile, la noi s-ar face RMN fara probleme, daca cumva metalul produce disconfort (se incalzeste) atunci se intrerupe investigatia insa RMN-ul nu v-a smulge tija din os. Probleme pot fi cu tijele foarte vechi (profil-trifoi Küntscher nezavorate) ele erau din otel simplu.
nu doctoru mia spus ca nu pot face rmn pana nu scot tija deci stie ca nu pot face rmn deci ce ma mai sfatuiti
sunt multe mituri in privinta RMN-ului cu care sunt necajiti pacientii. cereti de la chirurg eticheta tijei si a suruburilor. radiologul decide daca se face RMN-ul si niciodata chirurgul.
domnilor am nevoie de dumneavoastea acum vreo 5 saptamani mam suit intrun utilaj si mam sprijinit in piciorul stang suinduma mam rasucit pe picior tot odata am simtit o troznitura in sold am luat 10_zile arcoxia ma lasat durerea dar cand merg simt o usturime o arsura in extremitatea soldului piciorului rmn nu pot face ca am o tija centromedulara in picior ce sa fac va rog mult
la cele descrise de mine in postarile de mai sus pot lua FLAMEXIN pliculete pulbere
ajutațimă cu un raspuns am inceput sa am dureri in zona soldului care coboara pe spatele piciorului pana la pulpa piciorului, parca ar pulsa muschi, sa fie durerea de la coloana sau de la sold va rog un sfat, si ce traament ar inbunatati modificari degenerative coxo femurale adica ce ar ajuta la refacerea cartilajului, ?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3de 2 luni de cand ma doare extrem de tare soldul stang
- 7durere sold suportabile, dar ingrijoratoare
- 7Tulburare de vedere pe partea stanga
- 6durere in coapsa dreapta
- 6renuntare anticonceptionale si durere in partea dreapta jos
- 2durere de sold
- 0Dureri sold
- 3Durere in zona soldului drept.
- 9durere...la articulatia de la sold
- 6Dureri sold coccis
- 3Dureri de sold
- 3durere solduri si zona lombara
- 2Buna mă interesează investigații la nivelul soldului sau bazinului in orașul Focsani
- 7durere de sold drept pana sub genunchi
- 4Durere acuta de sold
- 1Dureri in zona soldului
- 2Dureri foarte ascutite de sold drept
- 5Arsuri in soldul stang
- 0Dureri sold stang
- 0Dureri de sold
Mai multe informații despre: durerea de sold
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: