Durere genunchi situata in spate

08-03-2022
BiancaC07
Nu este medic/terapeut
BiancaC07
Buna ziua
Din noiembrie, prezint o durere in spatele genunchiul drept.
Durerea nu e persistenta.
Am sa incerc sa explic.
Durerea se prezinta cand intorc piciorul catre dreapta cu genunchiul deschis la un unghi de 60/ 90 de grade.
Sau daca ma asez laterat dreapta, semi sezut, cu genunchi adunati.
Uneori durerea o resimt si daca stau mai mult in picioare. Durerea se resimte si la simpla miscare a pasului.

Durerea o simt in spatele genunchiul, si e destul de dureroasa, ca un carcel, ca o leziune.
Dar cedeaza imediat ce intind piciorul.

Dar asta imi creaza probleme, pentru ca imi limitează miscarile.
Si as dori sa ma reintorc si la sala, dupa o pausa de 3 ani.
3 comentarii
1
08-03-2022, ora 11:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Poate fi o leziune de menisc, poate fi o leziune cartilginoasa sau pur si simplu distrugerea articulatiei (gonartroza).
Desigur, raspunsul depinde si de datele personale, pe care nu le-am inteles: sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, antecedente traumatice, inflamatorii-reumatologice etc.
In toate cazurile efortul fizic agraveaza situatia, evident.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
08-03-2022, ora 12:32
BiancaC07
Nu este medic/terapeut
BiancaC07
Mulțumesc frumos pentru răspunsul dumneavoastră.
Am 31 de ani, 54 de kg si 167 inaltime (gen feminin).
Momentan nu fac activitate sportiva de 3 ani ( inainte mergeam la sala 3 zile pe saptamana), dar de cand cu pandemia si toate restricțiile nu am mai fost.
Si am incercat sa fac totusi putina activitate motorie acasa. ( activitate gym corp liber)
Dar din noiembrie nu am mai facut, deoarece sunt limitata in miscarea genunchiului.
Ce am facut mai exact in ziua respectiva inaintea durerii. Am alergat 10 km, alergat usor. Si am facut o plimbare in moto, nu conduceam eu eram pasager.

Probleme antecedente nu am mai avut.
Ani in urma am avut reumatism. Si imi " scranesc oasele" mai mereu, dar medicul a spus ca e normal!
Mai exact articulatile la mana, glezne, genunchi si partea lombara. La fiecare abdomen care il fac simt "femurul" exact la baza partei lombare cum " pocneste", chiar foarte evident. Il percep ca si cum ar face o usoara miscare in timp ce " pocneste". Dar cred ca e doar o perceptie. Idee e ca tot pe partea dreapta se prezintă acest " scrântit" a partei lombare. ( doar ca am abservato acum 6 ani).
Si pentru ca aveam dureri de spate ( lucrand 6 ore in picioare), am facut o radiografie. Din care a iesit ca am o usoara deviatie de coloana " scoliosis" ( scoleosi), nu stiu exact termenul medical in limba romana. Si pentru care mi-au recomandat fizioterapie.
Iar foarte des am carcele al muschiului solear, si un carcel intercostal tot partea dreapta
1
08-03-2022, ora 17:49
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Alergarea (jogging-ul) este o activitate fabulos de distructiva pentru glezna, pentru genunchi, pentru articulatiile piciorului si pentru coloana vertebrala, la orice varsta si indiferent de cantitate (kilometri).
Probabil ca acel efort fabulos (10 km) a provocat o leziune cartilaginoasa sau chiar osoasa la nivelul genunchiului, ceea ce ar putea justifica simptomele descrise.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: