Durere genunchi

09-09-2020
Kneeprob
Nu este medic/terapeut
Kneeprob
Buna ziua,
Sunt Femeie, am 28 ani, 157 cm 53 kg, activitate profesionala in picioare si sezut, nu practic niciun sport cu frecventa.
Problema:
De foarte multi ani imi pocnesc genunchii la miscare, cel mai des la mers aproape constant sau daca ma ridic dupa aplecare, fara durere pana in 2019.

Iunie 2019: Ma aplec si in timp ce ma ridic la genunchiul drept aud o pocnitura parca s-ar fi rupt ceva si de data aceasta insotita cu durere care persista, mai ales cand urc scarile fapt pentru care medicul de familie ma trimite la reumatolog, am facut RMN.
Analiza RMN:la genunchiul drept : “rotula prezinta discreta leziune condrala in hipersemnal la nivelul fatetei patelare laterale” hidrartoza cu o grosime maxima de 5mm retro/suprapataler, la genunchiul stang 6 mm, restul parametrilor normal.
Mi se da diagnoza de Hiperlaxitate ligemantara, gonartroza incipienta., Mi se recomanda infiltratie cu hialuronat de sodiu, monodoza. Mi s-a facut injectia, dupa injectie 1 saptamana am avut dureri destul de mari la nivelul genunchiului. Dupa aceasta perioada pana acum nu am avut dureri la genunchiul drept.
Eram reticienta sa practic ceva sport din cauza genunchiului, dar nemai avand dureri am decis sa fac exercitii acasa, de intensitate medie, si acum dupa 2 saptamani au inceput sa apara durerile, mai ales la genunchiul drept, care nu ii constanta, cel mai mult ma doare daca stau in picioare sau pe scaun si imi indoi picioarele.
Intrebare: exista alt tratament in afara de infiltratii ? Neaaparat sa ma prezint la medic cat de repede sau sa mai astept? La ce medic sa ma prezint: reumatolog sau ortoped?Se poate merge si la fizioterapeut/kinetoterapeut? Va Multumesc pentru rabdare si raspuns!
1 comentarii
0
27-11-2020, ora 00:37
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Dacă nu ați rezolvat problema, eu v-aș recomanda sa mergeti pe tratamente naturiste. Apelați la un centru medical specializat în astfel de tratamente.

dr Petre Mureșan
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: