Durere genunchi după cazatura
In urma unei căzături am rămas cu durere la genunchiul stg.La o ecografie mi s a spus că s a format un hematom care s a calcifiat și acesta da durerea.Este un tratament, ce pot face? Mulțumesc
1 comentarii
Bună ziua,
Dacă sângele este în cantitate mică și dacă nu sunt alte leziuni în genunchi (de ligamente, menisc etc.), se poate lăsa să se resoarbă singur.
Dacă este în cantitate mare, articulația este umflată mult și doare sub tensiune, sau dacă există rupturi de ligamente, sângele se poate scoate prin puncție articulară sau intervenție artroscopică.
Dacă lovitura a fost foarte usoară și totuși a sîngerat în articulație, ar trebui văzut dacă există probleme cu coagularea sângelui (dacă luați medicamente anticoagulante sau aspiritnă pentru inimă, dacă există alte probleme de coagulare).
O singură sângerare în aritculație, dacă nu este mare, nu este chiar așa de gravă. Sângele face inflamație în articulație, dar se resoarbe și singur, în jur de trei săptămâni. Dacă sângerarea se repetă, trebuie desigur căutată o cauză..
Desigur, mergeți cu rezultatul de la ecografie la un medic ortoped, vă va spune dacă merită sau nu să faceți un RMN de genunchi.
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Dacă sângele este în cantitate mică și dacă nu sunt alte leziuni în genunchi (de ligamente, menisc etc.), se poate lăsa să se resoarbă singur.
Dacă este în cantitate mare, articulația este umflată mult și doare sub tensiune, sau dacă există rupturi de ligamente, sângele se poate scoate prin puncție articulară sau intervenție artroscopică.
Dacă lovitura a fost foarte usoară și totuși a sîngerat în articulație, ar trebui văzut dacă există probleme cu coagularea sângelui (dacă luați medicamente anticoagulante sau aspiritnă pentru inimă, dacă există alte probleme de coagulare).
O singură sângerare în aritculație, dacă nu este mare, nu este chiar așa de gravă. Sângele face inflamație în articulație, dar se resoarbe și singur, în jur de trei săptămâni. Dacă sângerarea se repetă, trebuie desigur căutată o cauză..
Desigur, mergeți cu rezultatul de la ecografie la un medic ortoped, vă va spune dacă merită sau nu să faceți un RMN de genunchi.
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10durere la genunchi
- 12genunchi umflati si durerosi
- 3probleme cu ambii genunchi... gonartroza?
- 4Durere de glezna si genunchi
- 4sfaturi pt dureri de genunchi si umflaturi am ambi genunchi
- 1durere de genunchi
- 3durere la genunchi dupa operatie
- 5Lovitura puternica la ghenunchi
- 1Durere in spatele genunchilor
- 1Durere de genunchi
- 2Durere de genunchi și picior drept-ce medic trebuie sa consult
- 0Dureri in spatele genunchiului
- 1Leziune degenerativa grd 2 corn posterior MM si plica sinoviala infrapatelara
- 1Dureri la genunchiul drept
- 0Dureri intense ale genunchilor
- 0Hematom bazal periovular
- 4Dupa 10 luni de la operatia LIA si menisc nu pot merge normal si am dureri
- 1Durere genunchi
- 1Ajutați-mă - imi joaca tare genunchiul si se aude o trosnitură si ma doare îngrozitor
Mai multe informații despre: Durere de genunchi hematom
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: