Durere genunchi - articulatii

04-07-2016
switylove
Nu este medic/terapeut
switylove
Buna ziua. Sunt fata, am aproape 18 ani, 64 de kg si 1, 67 m, am facut volei, dar m-am lasat acum 5 ani, am continuat apoi cu sala (facand aerobic) si reusind sa slabesc 25 de kg (fiind obeza cand eram micuta), acum ajungand la o greutate zic eu normala din punct de vedere medical. Acum 2 ani, mai exact in 2014, am dat proba de viteza la ora de sport si am simtit ca mi-a pocnit putin articulatia la genunchiul stang la alergare si am cazut atunci pe burta, avand vanatai si pe solduri. Evident, atunci aveam doar niste julituri in genunchi, dar cu timpul am realizat ca nu mai am acea stabilitate pe genunchiul stang, am mai alergat odata dupa un autobuz si iar m-am trezit cazand, genunchiul stang facandu-mi din nou probleme. Am facut un RMN, dar mi-au zis niste doamne dragute de acolo ca nu am mai nimic. Acum 3-4 luni avusesem un cros de 2.5 km si evident ca a trebuit sa ma antrenez putin si sa alerg. Dupa al doilea antrenament (cred ca alergasem 3-4 km in acea seara), a doua zi nu mai puteam pune piciorul stang in pamant, eram la scoala si am cerut ajutorul medicului, care mi-a dat doar un pahar de gheata. M-a durut foarte tare, dar a trecut de la sine, m-a mai dat mama cu un unguent si s-a cam rezolvat.. Acum mai ies pe afara, daca merg distante lungi simt genunchiul acela ca ma doare.. Nu cred ca e vorba de efort fizic, sunt obisnuita sa fac sport. Am o luna de cand nu m-am mai omorat cu efortul fizic intens. Nu stiu ce sa fac. Ieri alergam dupa o minge si din nou, o presiune pe articulatii si am facut si o entorsa la glezna fiindca incep sa alerg degajat. Simt genunchiul stang putin prea liber. Ideea e ca si alerg pe varfuri. Un nou RMN ar ajuta in cazul acesta? Mie mi-e sa nu zica din nou ca nu am nimic, cand de fapt am dureri uneori insuportabile. Sau credeti ca ar fi mai benefica o vizita la ortoped? Astept un raspuns. :(
1 comentarii
0
04-07-2016, ora 21:09
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziuza!
Este vorba, evident, despre un sindrom de supra-solicitare articulara, generat de eforturile total supra-dimensionate, care determina distrugerea progresiva a articulatiilor.
Trebuie sa va reconsiderati profund atitudinea fata de efortul fizic. De asemenea, trebuie sa intelegeti ca efortul fizic nu este o solutie pentru scaderea ponderala, deoarece distruge inevitabil articulatiile.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: