durere articulatie maxilara
Buna ziua
Tocmai mi-am pus o proteza fixa din ceramica pe maxilar, momentan e provizorie, si de 2 zile am inceput sa am dureri la articulatia maxilara, uneori mandibula ma doare, dar numai cand musc, mestec sau casc gura. Sa fie de la proteza, de la faptul ca inca nu e cimentata si se misca putin?Proteza se sprijina pe 5 dinti frontali si pe ultima masea din dreapta si stanga. Sa fie presiunea prea mare, eu nu o simt stramta. Oricum durerea e destul de mare, incerc sa mananc alimente mai moi.
Urmeaza sa ma duc din nou la stomatolog pentru devitalizare masele, pentru ca si de acolo simt durere. Multumesc
Tocmai mi-am pus o proteza fixa din ceramica pe maxilar, momentan e provizorie, si de 2 zile am inceput sa am dureri la articulatia maxilara, uneori mandibula ma doare, dar numai cand musc, mestec sau casc gura. Sa fie de la proteza, de la faptul ca inca nu e cimentata si se misca putin?Proteza se sprijina pe 5 dinti frontali si pe ultima masea din dreapta si stanga. Sa fie presiunea prea mare, eu nu o simt stramta. Oricum durerea e destul de mare, incerc sa mananc alimente mai moi.
Urmeaza sa ma duc din nou la stomatolog pentru devitalizare masele, pentru ca si de acolo simt durere. Multumesc
3 comentarii
e problema stomatologica, sigur
mare grija cat de bine muscati, nu trebuie sa simtiti ca exista locuri mai nante, care incomodeaza si nu inchid perfect maxilarul
daca proteza ramane asa fixata, incorect, va condamnati la o subluxatie permanenta a articulatiei
mare grija cat de bine muscati, nu trebuie sa simtiti ca exista locuri mai nante, care incomodeaza si nu inchid perfect maxilarul
daca proteza ramane asa fixata, incorect, va condamnati la o subluxatie permanenta a articulatiei
Va multumesc pentru raspuns.Am fost la medic si mi s-a spus ca din cauza ca eu inainte nu prea aveam dinti pe partile laterale, am mancat mai mult cu dintii din fata (asta s-a intamplat vreo 7 ani) si ca acum e normal sa ma doara articulatia si muschii fetei.Eu nu stiu ce sa zic, durerea asta ma incomodeaza mult la mancare, maine ma duc din nou la control si am sa-i cer medicului sa-mi scoata proteza pentru cateva zile sa vad cum ma simt.
important este sa fie bine centrata
cand muscati sa nu simtiti ca undeva este mai sus, ca se lovesc dintii intre ei
cand muscati sa nu simtiti ca undeva este mai sus, ca se lovesc dintii intre ei
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Bubite bucale
- 3probleme cu maxilarul
- 6imi simt maxilarul blocat si nu pot sa deschid gura
- 6atunci cand mestec ceva, mi se umfla muschii in apropiere de tample
- 5sfat - lucrare dentara
- 5Intepaturi intense ureche, gat, maxilar
- 8Dureri si pocnituri la incheietura maxilarului
- 3durere articulatie maxilar
- 3am o galma in fata urechii langa maxilar
- 5umflatura in partea dreapta sub maxilar..tare la atingere insa nedureroasa
- 2ruptura mandibula