durere articulatie maxilara

12-06-2012
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Buna ziua
Tocmai mi-am pus o proteza fixa din ceramica pe maxilar, momentan e provizorie, si de 2 zile am inceput sa am dureri la articulatia maxilara, uneori mandibula ma doare, dar numai cand musc, mestec sau casc gura. Sa fie de la proteza, de la faptul ca inca nu e cimentata si se misca putin?Proteza se sprijina pe 5 dinti frontali si pe ultima masea din dreapta si stanga. Sa fie presiunea prea mare, eu nu o simt stramta. Oricum durerea e destul de mare, incerc sa mananc alimente mai moi.
Urmeaza sa ma duc din nou la stomatolog pentru devitalizare masele, pentru ca si de acolo simt durere. Multumesc
3 comentarii
0
14-06-2012, ora 10:37
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
e problema stomatologica, sigur
mare grija cat de bine muscati, nu trebuie sa simtiti ca exista locuri mai nante, care incomodeaza si nu inchid perfect maxilarul
daca proteza ramane asa fixata, incorect, va condamnati la o subluxatie permanenta a articulatiei
0
14-06-2012, ora 10:59
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Va multumesc pentru raspuns.Am fost la medic si mi s-a spus ca din cauza ca eu inainte nu prea aveam dinti pe partile laterale, am mancat mai mult cu dintii din fata (asta s-a intamplat vreo 7 ani) si ca acum e normal sa ma doara articulatia si muschii fetei.Eu nu stiu ce sa zic, durerea asta ma incomodeaza mult la mancare, maine ma duc din nou la control si am sa-i cer medicului sa-mi scoata proteza pentru cateva zile sa vad cum ma simt.
0
14-06-2012, ora 11:35
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
important este sa fie bine centrata
cand muscati sa nu simtiti ca undeva este mai sus, ca se lovesc dintii intre ei
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.