Durere a degetului.
Buna ziua, cu vro 9 luni in urma am avut un accident in care, in timpul unei stafete sportive m-am ciocnit de un coleg si, desi nu am cazut, am traumat degetul mare de la piciorul stang.O perioada de timp m-a durut degetul daca il indoiam.Peste cateva luni durerea mi-a trecut, insa cand il indoiam mai simteam o durere, si cu timpul am uitat complet de el.Acum m-am reapucat de sport, dar nu pot sa misc degetul de la piciorul stang la fel de mult ca si cel de la piciorul drept, si simt o durere cand il indoi.Nu am nici-o boala la articulatii, si imi e frica sa nu fi sarit osul de acolo caci stiu ca punerea lui la loc e o procedura foarte dureroasa, ce ar putea cauza durerea si imobilitatea scazuta?
4 comentarii
Buna ziua,
Probabil va confruntati cu distrugerea articulatiei "degetului mare" (metatarso-haluciana), provocata de traumatismele sportive.
Tratamentul este extrem de delicat si cu rezultate mediocre, fiind vorba despre o articulatie definitiv compromisa si extrem de importanta pentru mers.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chiurg ante-picior
Probabil va confruntati cu distrugerea articulatiei "degetului mare" (metatarso-haluciana), provocata de traumatismele sportive.
Tratamentul este extrem de delicat si cu rezultate mediocre, fiind vorba despre o articulatie definitiv compromisa si extrem de importanta pentru mers.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chiurg ante-picior
Dar imi puteti spune va rog daca va fi nevoie de vreo interventie chirurgicala?
Tin sa mentionez ca durerea nu este mare, pot alerga, practica sport fara probleme, este mai mult o durere usoara care in cele 9 luni pare a fi scazut.
Este evident ca jogging-ul si alte sporturi agresive agraveaza rapid distrugerea articulatiei.
Gravitatea situatiei se poate cuantifica doar prin examinare clinica directa.
Daca aveti rabdarea necesara, puteti gasi informatii prezentate exhaustiv pe site-ul meu, pe pagina hallux rigidus.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Gravitatea situatiei se poate cuantifica doar prin examinare clinica directa.
Daca aveti rabdarea necesara, puteti gasi informatii prezentate exhaustiv pe site-ul meu, pe pagina hallux rigidus.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Problema la degetul mare picior
- 5Dureri degete picior
- 0Dificultăți la scris
- 1Durere de degete picioare
- 1Dureri degetele mari de la maini.
- 2Îmi simt degetul mare de la picior
- 3O durere în degetul mare al piciorului.
- 5durere deget - din radiografie reiese ca osul s-a „topit”
- 1Durere deget mare
- 0Durere baza deget mare - controloc
- 1Durere braț drept
- 1Pulpa degetului mare umflata putin, durere
- 3Poliartrita reumatoida
- 1Durere deget
- 2Dureri degete
- 1Amețeli și dureri degete
Mai multe informații despre: durere deget
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: