Donare de singe

01-03-2009
Stefan 88
Nu este medic/terapeut
Stefan 88
Buna ziua iarasi eu numai ca la alt compartiment ! ;). De curind am donat ceva singe (450 ml) pentru prietenul meu, mai precis zis cu 8 zile in urma, nu pot sa zic ca mam simtit rau sau ceva de genul acesta, doar poate ca imi erau incetinite reactiile, acum peste aceste 8 zile ma simt parca mai plin de puteri. Cu ce sop va scriu. Eu sunt o persoana care practica sport, practic sala de forta (nu e un culturism profesional, doar pentru mine), si e clar ca donind singe am luat o pauza de la antrenamentele mele. Intrebarea mea e urmatoarea, cam cit timp ar trebui sa stau departe de sala ? Personal eu de la inceput am dorit sami dau undeva 14-16 zile (2 saptamiini), dar deja dupa 8 zile atest ca nu ma simt rau, poate chiar si mai bine ca inainte, si as dori sa incep deja peste 9 zile antrenamentele mele. Ce ziceti ? E corect in opinia dumneavoastra !!!! Scuzati ca poate am gresit cu postarea temei, la acest compartiment, dar am gasit de cuviinta ca acest compartiment e cel mai potrivit pentru situatia mea !!!

Multumesc mult pentru atentia acordata !!!

Si sa auzim numai de bine !!!

BAFTA !!!
3 comentarii
0
01-03-2009, ora 13:55
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Du-te fara nici o problema la antrenament. Prin lege, doar o zi ai liber daca donezi sange ; cantitativ, sangele se reface foarte repede, doar in 12 ore.Consuma lichide, alimenteaza-te normal si bucura-te ca ai salvat poate o viata.Numai bine!
0
13-04-2009, ora 23:46
George M.
Nu este medic/terapeut
George M.
pai si daca sangele se reface cantitativ in 12 ore de ce trebuie sa treaca minim 4 luni intre donari? este criza de sange...
se reface doar cantitativ (ca volum de lichid), numarul de hematii ramanand scazut din cauza donarii?
0
10-06-2009, ora 10:11
gabryela212000
Nu este medic/terapeut
gabryela212000
care sint pasii pentru a dona singe? as vrea sa salvez o viata, dar mi-e si putin frica.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce trebuie să mănânc dacă donez sânge?
  • Am voie să mănânc înainte să donez sânge?
  • Care sunt criteriile de selecție pentru donatorii de sânge?
  • Cât de frecvent pot dona sânge?
  • Avantajele donării de sânge (de ce ar trebui să o faci)
  • Dietele donatorilor pot declanșa reacții alergice la primitorii de sânge
  •