Doi dinti lipsa jos si mandibula deplasata
Buna ziua! Am 17 ani si cand eram mai mica ( nu mai stiu exact acum cat timp ) mi-au fost scoase doua masele de jos a 2 masea din partea dreapta si a 2 masea din partea stanga si de atunci nu au mai crescut. Ginigia s-a subtiat foarte tare iar mandibula se duce in spre gat, nu stiu cum sa ma exprim corect ca sa ma fac inteleasa. Nu calc drept din aceasta cauza si cred ca intre cele 2 masele lipsa sunt 6 dinti si 2 masele 4 pe o parte si patru pe cealalta si mi se duc aceste grupuri de 4 unul catre partea stanga si unul catre cea dreapta.
Medicul meu stomatolog a observat ca ceva nu e in regula doar atunci cand mi-a spus: CALCA si eu nu calcam drept. A zis ca ar trebui sa mi se puna "pod" ( asa am inteles eu) dar ca pana la 18 ani nu se poate. Daca se poate va rog sa imi explicati ce se intampla ce trebuie sa fac cu acele 2 masele lipsa ! Mi se pare ca toata fata arata rau deoarece barbia e mai proeminenta.
Va multumesc!
Medicul meu stomatolog a observat ca ceva nu e in regula doar atunci cand mi-a spus: CALCA si eu nu calcam drept. A zis ca ar trebui sa mi se puna "pod" ( asa am inteles eu) dar ca pana la 18 ani nu se poate. Daca se poate va rog sa imi explicati ce se intampla ce trebuie sa fac cu acele 2 masele lipsa ! Mi se pare ca toata fata arata rau deoarece barbia e mai proeminenta.
Va multumesc!
4 comentarii
orice dinte/ masea extras nu ramane fara consecinte. dintii vecini se inclina incercand sa acopere spatiul lipsa, iar dintele antagonist de deasupra sau de sub care musca pe cel extras fie coboara respectiv urca in planul ocluziei. acest fenomen se numeste migrare a dintilor si in timp produce un dezechilibru al ocluziei, adica al felului cum muscati.
ca rezolvare, daca dintii ramasi sunt mult migrati se face tratament ortodontic, de indreptare al dintilor deplasati si apoi tratament protetic, adica se pun dintii lipsa fie prin punti ( banuiesc a asta ati vrut sa spuneti prin "pod"), lucrari protetice sau prin implant si coroane pe implant, solutia cea mai indicata daca dintii ramasi sunt perfect sanatosi si nu doriti slefiuirea (pilirea) lor pentru realizarea puntilor.
ca rezolvare, daca dintii ramasi sunt mult migrati se face tratament ortodontic, de indreptare al dintilor deplasati si apoi tratament protetic, adica se pun dintii lipsa fie prin punti ( banuiesc a asta ati vrut sa spuneti prin "pod"), lucrari protetice sau prin implant si coroane pe implant, solutia cea mai indicata daca dintii ramasi sunt perfect sanatosi si nu doriti slefiuirea (pilirea) lor pentru realizarea puntilor.
Multumesc mult pentru raspuns!
Ati putea totusi sa imi explicati exact ce e aceea o punte ?
Ati putea totusi sa imi explicati exact ce e aceea o punte ?
v-am trimis un mesaj privat cu cateva explicatii.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7e grav?
- 7Dupa operatie sinuzita max.
- 6costul implantului include si bontul de vindecare? umilitor
- 6lipoma (neck mass)
- 26ganglion submandibular inflamat
- 9lucrare de portelan
- 10Imbracarea dintilor
- 4Durere in partea dreapta
- 2paradontoza... mi se misca un dinte
- 13Lipsa dintilor din fata
- 3Fractura dinte, va rog ajutor!
- 8Mi-am imbracat puntea fata (jos) in portelan
- 8interventie chirurgicala mandibula
- 9Durere in zona ganglionului stang sub mandibula
- 0Durere dinte
- 3Ma doare mandibula
- 0remodelare mandibula
- 0buba, chist pe mandibula
- 3Dureri de maxilar si mandibula
- 1Aștept un sfat de la un doctor stomatolog, va rog mult!!
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Abces dentar
- Pulpita acută
- Edentația - pierderea dintilor
- Abcesele primare ale lojilor superficiale mandibulare
- Anodontia
- Fractura mandibulară
- Prognatism
- Retrognatismul mandibular
- Cariile la copii - dinți temporari
- Parodontoza
- Anatomia dintelui
- Dentitia la copii
- Dezvoltarea sistemului dentar
- Dentitia la adulti
- Tipuri de dinti
- Eruptia dentara
- De ce trebuie tratate cariile dinţilor temporari?
- Rezecția apicală
- Replantarea dentară
- Dentitia la copil - normal si patologic
- Modificări de culoare ale dinților
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: