informatie lipsa dinti :(
Buna seara.Sunt o mamica de 33 ani si am muuuulte probleme dentare.Incisivul lateral stang de sus imi lipseste de ani de zile(am primit o "scatoalca"de la tata si a trebuit scos la dentist) iar pe partea aceea nu mai am decat o masea, ultima.Incisivul lateral drept sus si "lipitura"nu a tinut decat cateva luni.Acum ies pur si simplu si se vad cei 2 piliti la maxim...arata grotesc.Nu mai amintesc de problemele cu maselele (multe lipsa) ci ma intereseaza daca se mai poate face ceva.ma refer la vreun implant dentar ptinc lat stanga sus.inainte de nunta si pana atunci nu mi-am permis sa fac asta, dar ma gandesc ca am un copil si nu as vrea sa arat a bunica, in loc de mama.Multumesc pt raspunsuri
1 comentarii
da, se poate face implant. coroana pe implant nu se pune insa imediat, pentru ca implantul are nevoie de timp pentru integrare. se poate face o lucrare provizorie daca spuneti ca aveti nunta.
totusi atitudinea dvs, destul de frecventa in randul pacientilor, aceea de a afisa dinti "sanatosi si frumosi" in fata, in timp ce dvs nu aveti molari cu care sa mestecati. nu e deloc sanatoasa. ganditi-va la o reabilitare orala completa. degeaba aveti dinti in fata, acestia nu sunt conceputi fiziologic si morfologic pentru a mesteca, iar daca dvs pentru asta ii folositi pentru ca nu aveti molari, in scurt timp dintii vor fi suprasolicitati si se vor pierde.
faceti o radiografie panoramica ( in care se vad toti dintii) si mergeti la un consult la stomatolog pentru o discutie mai amanuntita, un plan de tratament complet si o estimare a costurilor.
totusi atitudinea dvs, destul de frecventa in randul pacientilor, aceea de a afisa dinti "sanatosi si frumosi" in fata, in timp ce dvs nu aveti molari cu care sa mestecati. nu e deloc sanatoasa. ganditi-va la o reabilitare orala completa. degeaba aveti dinti in fata, acestia nu sunt conceputi fiziologic si morfologic pentru a mesteca, iar daca dvs pentru asta ii folositi pentru ca nu aveti molari, in scurt timp dintii vor fi suprasolicitati si se vor pierde.
faceti o radiografie panoramica ( in care se vad toti dintii) si mergeti la un consult la stomatolog pentru o discutie mai amanuntita, un plan de tratament complet si o estimare a costurilor.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Adio dinti urati!
- 8dantura sanatoasa la copii
- 4Cum ne spalam pe dinti si alte sfaturi pentru igiena orala
- 12de cativa ani imi sangereaza gingiile
- 16lucrare din ceramica sau zirconiu
- 8Care e durata de viata a unei plombe?
- 3m-am lovit la un dinte si acesta s-a ingalbenit
- 1Dinti parodontotici
- 3Dinţi noi la 58 de ani
- 7Dinte ciobit
- 10Imbracarea dintilor
- 0Dinti macinati
- 5Dinti deplasati accident
- 11Masea innegrita dupa plombare definitiva!!!ce trebuie sa fac????
- 3Fractura dinte, va rog ajutor!
- 9Dinte negru
- 0dureri fulgeratoare, socuri electrice in dinti
- 3cat costa sa imi imbrac un dinte?
- 0Dinti demineralizati bebe
Mai multe informații despre: dintii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Abces dentar
- Pulpita acută
- Edentația - pierderea dintilor
- Anodontia
- Cariile la copii - dinți temporari
- Parodontoza
- Edentatia totala
- Granulomul dentar
- Anatomia dintelui
- Dentitia la copii
- Dezvoltarea sistemului dentar
- Dentitia la adulti
- Tipuri de dinti
- Eruptia dentara
- De ce trebuie tratate cariile dinţilor temporari?
- Rezecția apicală
- Replantarea dentară
- Dentitia la copil - normal si patologic
- Modificări de culoare ale dinților
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: