Diplopie
Va rog frumos as vrea sa ma ajutati cu o informatie legata de diplopia. De doua luni am inceput sa am vedere dubla la ochiul drept, insotita de dureri foarte mari de cap. Am fost la oculist si mi-a spus ca am diplopie binoculara. Intre timp am fost si la neurolog si nici numul nu mi-a dat nici un raspuns concret, spunandu-mi ca trebuie sa fac mai multe investigatii si timp de o perioada sa-mi acopar ochiul ca sa reduc durerile de cap. Asa am si facut. Mi s-a spus sa acopar ochiul cu un plasture sau lentila de la ochelari. Intrebarea mea este daca exista lentila de contact opaca ca sa-mi acopere irisul sa nu mai pot avea camp vizual cu ochiul drept. Va multumesc.
3 comentarii
Buna dimineata! Exista si astfel de lentile de contact, trebuie sa te interesezi la un magazin de optica, cred ca se face o comanda speciala; Dar iti recomand sa faci urgent un angioRMN, diplopia cu debut acut poate fi semnul unei afectiuni grave si la asta ne gandim prima data. Exista antecedente de traumatism cranio-facial? In diagnosticul diferential al diplopiei cu debut acut, intra in discutie si o tumora cerebrala, anevrism, tumora orbitara, scleroza multipla, orbitopatia distiroidiana, etc... Din punctul meu de vedere, este necesar sa stabilim urgent un diagnostic, ar putea fi necesara o interventie terapeutica prompta. Iti recomand sa mergi pentru investigatii la o clinica oftalmologica sau clinica de neurologie dintr-un centru unviersitar. Numai bine
Buna!Va multumesc din suflet ca mi-ati raspuns.As mai adauga ceva in legatura cu situatia ochilor mei.Pe langa faptul ca in urma cu aprox.o luna jumatate mi s-a produs diplopia binoculara eu mai am si alte antecednte.Din nastere am o malformatie numita colobom irido-coroidian la ambii ochi.Ca urmare a acestui colobom ochiul drept are o vedere f.slabita(doar zaresc) si am un strabism f.avansat care a fost operat la varsta de 17 ani, in schimb cu ochiul stang vad destul de bine avand dioptria de -1, 50.
In urma investigatiilor facute de catre oftalmologul care m-a vizitat mi s-a spus sa acopar ochiul drept ca sa evit diplopia si durerea intensa de cap, insa e unica solutie pe care o am de moment.Mi s-a facut si un tomograf, o analiza de sange completa si o explorare neurologica.Mi s-a spus ca tomograful a iestit normal, la fel si celelate.Atunci totusi ma sfatuiti ca ar fi necesar sa mi se faca un angioRMN?
In urma investigatiilor facute de catre oftalmologul care m-a vizitat mi s-a spus sa acopar ochiul drept ca sa evit diplopia si durerea intensa de cap, insa e unica solutie pe care o am de moment.Mi s-a facut si un tomograf, o analiza de sange completa si o explorare neurologica.Mi s-a spus ca tomograful a iestit normal, la fel si celelate.Atunci totusi ma sfatuiti ca ar fi necesar sa mi se faca un angioRMN?
Inteleg ca diplopia s-a instalat brusc si atunci, da, recomand angioRMN; numai bine
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2care ar fi cauza pentru care nu mi-a disparut aceasta diplopie si dupa corectia de atatia ani?
- 19Diplopie
- 6diplopia - informatii
- 5Sotul meu vede dublu... asa dintr-odata.
- 1Diplopie - Interpretare RMN - concluzii
- 0diplopie monoculara
- 1diplopie (vedere dubla)
- 3diplopie
- 0Diplopie la un copil de 4 ani jumatate
- 2Diplopie la un copil de 4 ani jumatate
- 1Diplopie - genetica
- 0Diplopie la ochiul drept
- 1Vedere dubla (diplopie)
Mai multe informații despre: Diplopia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: