Dinti amortiti

21-04-2022
anais_s
Nu este medic/terapeut
anais_s
Buna ziua!
Ma confrunt si eu cu o problema careia nu-i gasesc solutionarea.
In februarie am avut covid, cu secretii purulente din nas timp de vreo 2 saptamani. In timpul acesta, ca din senin, mi-a aparut o durere groaznica la toti dintii de sus. Durerea a tinut cam 2 saptamani. Ceda doar cu Nurofen. Nici nu puteam manca. Cu timpul, durerea a disparut, pt cateva zile din pacate si a reaparut. Cei drept o durere mai usoara, care se muta, ba la dintii din fata, ba la cei laterali.
Totusi, de cateva saptamani, simt ca si cum imi amortesc dintii in interior…simt ca niste parestezii..mie f greu sa explic exact.
Aceasta amorteala se muta pe dinti, de la unii la altii. Acum de o saptamana, imi simt si gingia de sus, cea din spatele dintilor, inflamata, ca atunci cand te zgarii cu ceva, doar ca nu trece.
Am fost la dentist, am facut radiografie, mi-au zis ca nu am nimic….
Nu stiu unde sa ma mai duc si ce investigatii sa mai fac. Senzatia de amorteala e f deranjanta.
Multumesc !
3 comentarii
0
29-04-2022, ora 03:20
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, amorteala persista? Medicul dentist v-a vazut si clinic, nu doar radiografia, da?
0
02-05-2022, ora 02:33
anais_s
Nu este medic/terapeut
anais_s
Buna ziua!
Da, amorteala persista si da, medicul dentist m-a vazut si clinic, mi-a facut si radiografie si concluzia lui a fost ca nu am nimic care sa dea aceasta amorteala.
Eu cand am fost la control, nu am stiut sa explic aceasta senzatie de amorteala si i-am zis ca ma dor dintii nu ca amortesc…pe parcurs am realizat care e cu adevarat simptomul.
Nu stiu daca a influentat cu ceva treaba aceasta…
0
19-03-2023, ora 10:44
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

Este posibil ca simptomele pe care le descrieți să fie legate de infecția cu COVID-19 pe care ați avut-o. Infecția cu COVID-19 poate cauza inflamații și afectarea sistemului nervos central și periferic, inclusiv nervii din zona dinților și gingiilor.

Deși radiografia poate exclude probleme dentare sau o infecție acută, poate fi necesară o evaluare mai amănunțită a dvs. de către un medic specialist. Ați putea încerca să consultați un neurolog sau un specialist în boli infecțioase pentru a vă ajuta să determinați dacă aceste simptome sunt legate de COVID-19 sau de altceva.

În plus, poate fi util să încercați să urmăriți dacă există anumite factori care declanșează sau agravează simptomele, cum ar fi anumite alimente sau obiceiuri de igienă orală. De asemenea, puteți încerca să utilizați metode de reducere a stresului, cum ar fi meditația sau yoga, pentru a ajuta la gestionarea simptomelor.

În cazul în care simptomele dvs. persistă sau se înrăutățesc, ar trebui să vă întoarceți la medicul dentist sau să căutați ajutor medical de specialitate.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce doare locul extracției?
  • Soluții pentru calmarea durerilor de dinți
  •