Dificultate la înghițire+ senzația ca mâncarea ajunge in nas când înghit
Buna seara! De ceva timp ma confrunt cu o problema care îmi da peste cap viața. Simt ca de fiecare data când mănânc, in moment in care înghit, o parte din mâncarea mestecată îmi ajunge in nas (mai exact o simt in spatele nasului). In seara asta pentru ca tot simteam disconfort după masa, am aplicat 2 pufuri de apa de mare in fiecare nara, si s-a diminuat putin senzația, dar tot îmi e teama. De frica de a nu ma îneca sau de a nu dezvolta alte probleme evit sa și mănânc. Anul trecut am efectuat un control ORL, in urma căruia am primit diagnostic de rinita alergică si totodată de reflux. Sa fie oare tot asta cauza? Va rog din suflet sa ma ajutați cu un răspuns. Simt ca cedez psihic din cauza fricii de a nu dezvolta complicații. Vă mulțumesc!
10 comentarii
test helicobacter pilori la laborator.. sange si urina
consult Gastrologie. daca va fi cazul cu endoscopie
consult Gastrologie. daca va fi cazul cu endoscopie
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns! Voi face cele indicate de dumneavoastră!
Buna ziua!
Si eu am o problema asemanatoare careia nu ii gasec raspuns.In luna decembrie am facut o endoscopie din cauza unor spasme esofagiene care le faceam de 2-3 ori pe an.Dupa endoscopie la cateva zile am inceput sa simt o frimitura de mancare care a urcat pana pe gat.Am zis ca mi se pare am trecut peste.La o sapt.au inceput dureri in spate care ma lasau cu nospa si debridat.Am uitat sa spun ca la endoscopie mi-a zis ca am reflux gastroesofagian moderat si gastrita antrala superficiala.Am mers la medicul de familia mi-a dat tratament controloc si motilium.Acum nu ma mai doare prea rau in spate dar acum am simt ca dupa ce mananc imi raman resturi de manacare adica frimituri care se lipesc de gat, piept si spate si nu se duc oricata apa as bea ma face sa tusesc am limba incarcata gust metalic in gura si simt o durere de coloana si mici intepaturi durerile vin in fata la coaste (nu le am cand mananc).Cateodata simt pe gat ca si cum am zat de cafea alteori tarate de grau.
Am mersi din nou si am facut radiografia cu bariu rezultatul.esofag cu tranzit prezent fara reflux, fara hh
Analiza glanda bune, fara helicobacter, ecografie a iesit bine.Nu simt sa inghit greu sau sa am dureri cand inghit.Dar am prins frica sa mai mananc cand ma asez la masa intru in panica incep sa tremur si sa imi bata inima tare imi este frica sa nu imi ramana iar ceva pe piept.Nu stiu ce sa mai fac, nu am mai trecut niciodata prin asa ceva.Am probleme cu anxietatea de 10 ani si acum am intrat si in depresi.Medicul gastro la care am fost mi-a zis ca ori e pe baza de stres ori ca ar fi o boala rara si daca nu imi trece intr-o luna sa fac radiografia cu bariu am facut radiografia si nu a iesit nimic pe esofag, daca era ceva ma gandesc ca se vede?Ce e drept este ca ma cam speriat si am ramas cu aia in cap ca am boala aia.Ce ar putea fi?
Multumesc!
Si eu am o problema asemanatoare careia nu ii gasec raspuns.In luna decembrie am facut o endoscopie din cauza unor spasme esofagiene care le faceam de 2-3 ori pe an.Dupa endoscopie la cateva zile am inceput sa simt o frimitura de mancare care a urcat pana pe gat.Am zis ca mi se pare am trecut peste.La o sapt.au inceput dureri in spate care ma lasau cu nospa si debridat.Am uitat sa spun ca la endoscopie mi-a zis ca am reflux gastroesofagian moderat si gastrita antrala superficiala.Am mers la medicul de familia mi-a dat tratament controloc si motilium.Acum nu ma mai doare prea rau in spate dar acum am simt ca dupa ce mananc imi raman resturi de manacare adica frimituri care se lipesc de gat, piept si spate si nu se duc oricata apa as bea ma face sa tusesc am limba incarcata gust metalic in gura si simt o durere de coloana si mici intepaturi durerile vin in fata la coaste (nu le am cand mananc).Cateodata simt pe gat ca si cum am zat de cafea alteori tarate de grau.
Am mersi din nou si am facut radiografia cu bariu rezultatul.esofag cu tranzit prezent fara reflux, fara hh
Analiza glanda bune, fara helicobacter, ecografie a iesit bine.Nu simt sa inghit greu sau sa am dureri cand inghit.Dar am prins frica sa mai mananc cand ma asez la masa intru in panica incep sa tremur si sa imi bata inima tare imi este frica sa nu imi ramana iar ceva pe piept.Nu stiu ce sa mai fac, nu am mai trecut niciodata prin asa ceva.Am probleme cu anxietatea de 10 ani si acum am intrat si in depresi.Medicul gastro la care am fost mi-a zis ca ori e pe baza de stres ori ca ar fi o boala rara si daca nu imi trece intr-o luna sa fac radiografia cu bariu am facut radiografia si nu a iesit nimic pe esofag, daca era ceva ma gandesc ca se vede?Ce e drept este ca ma cam speriat si am ramas cu aia in cap ca am boala aia.Ce ar putea fi?
Multumesc!
1. Vârstă. Înălțimea. Sexul. Câte kg și??
2. Știi ca gatul face parte anatomic fin tractul digestiv?? Și acea gastrita de fapt este o inflamatie ce merge de la Limba. Gat.. Pana la colon???
3. Pasii corecti.. 3 mese mici pe zi.. Moi. Calde Uleioase. Dacă e cazul totul la Blender. Piure
Cu 1 linguriță de ulei de în innainte de fiecare masa. Cu un ceai cald de menta. Infuzia 1 minut. Nu mai mult.. După masa
4. Interzis 3 luni.. Oțet. Lamai. Usturoi. Citrice. Acidulate
5. Pt. Tratament orl. Se poate doar în privat pe facebook sau whatsapp
2. Știi ca gatul face parte anatomic fin tractul digestiv?? Și acea gastrita de fapt este o inflamatie ce merge de la Limba. Gat.. Pana la colon???
3. Pasii corecti.. 3 mese mici pe zi.. Moi. Calde Uleioase. Dacă e cazul totul la Blender. Piure
Cu 1 linguriță de ulei de în innainte de fiecare masa. Cu un ceai cald de menta. Infuzia 1 minut. Nu mai mult.. După masa
4. Interzis 3 luni.. Oțet. Lamai. Usturoi. Citrice. Acidulate
5. Pt. Tratament orl. Se poate doar în privat pe facebook sau whatsapp
34 ani
51kg
Feminin
160 inaltimea
Multumesc!
51kg
Feminin
160 inaltimea
Multumesc!
Recitiți.. Punctul 3. Și 4 de mai sus
Căutați rinosun spray adulti
Sau faringosprey
Sunt uleioase
Hidratează gatul
Și dispare disconfortul dacă țineți corect regimul alimentar
Căutați rinosun spray adulti
Sau faringosprey
Sunt uleioase
Hidratează gatul
Și dispare disconfortul dacă țineți corect regimul alimentar
Cunoști faptul ca anxietatea și depresia su ca și cauza problemele de digestie.. Mai cu seama intestinul??
1. Calitatea sângelui care trebuie sa oxigeneze și sa alimenteze Creierul.. Depinde de starea digestiei.. Acolo se asimilează sau nu se asimilează nutrientii
2. Cât de fluid e sângele depinde cât de corect te hidratezi
3. Ultimile studii arata.. Ca Microbiomul intestinal.. Acei.. 2... 3..kg de bacterii din intestin sunt responsabili pentru secreția Dopaminei și serotoninei..
Dacă flora intestinala e de calitate.. Se secreta acei hormoni ai fericirii
Dacă e o flora patogena alimentata cu zahar. Dulciuri. Lapte. Acidulate.. Nu permite sa se dezvolte florei intestinale normale
1. Calitatea sângelui care trebuie sa oxigeneze și sa alimenteze Creierul.. Depinde de starea digestiei.. Acolo se asimilează sau nu se asimilează nutrientii
2. Cât de fluid e sângele depinde cât de corect te hidratezi
3. Ultimile studii arata.. Ca Microbiomul intestinal.. Acei.. 2... 3..kg de bacterii din intestin sunt responsabili pentru secreția Dopaminei și serotoninei..
Dacă flora intestinala e de calitate.. Se secreta acei hormoni ai fericirii
Dacă e o flora patogena alimentata cu zahar. Dulciuri. Lapte. Acidulate.. Nu permite sa se dezvolte florei intestinale normale
Se pare ca starile de panica si anxietate sau revenit ca acum ceva ani, cu palpitati, lipsa de aer, tremurat.Nu stiu daca resturile de mancare pe esofag au legatura cu asta.Adevarul este ca atunci cand am facut endoscopia mi-a fost f frica nu am dormit deloc in noaptea aia.
Si nici dupa starea mea psihica nu era prea buna.
Regim am tinut cred ca 3 luni, acum ce sa mai zic ca nu mananc mai nimic 1 iaurt-2 pe zi si f putina mancare de frica sa nu imi ramana iar ceva pe undeva.
Si nici dupa starea mea psihica nu era prea buna.
Regim am tinut cred ca 3 luni, acum ce sa mai zic ca nu mananc mai nimic 1 iaurt-2 pe zi si f putina mancare de frica sa nu imi ramana iar ceva pe undeva.
Și în acest caz.. De unde minerale și vitamine și proteine și glucide... Care sa alimenteze Creierul???
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2nu pot inghiti mancarea decat pasata
- 11alergie in timpul sarcini
- 88Nas infundat. Micsorare cornete cu radiofrecventa?
- 5Sufar de astm bronsic de mai bine de 5 ani, am si rinita alergica. Acum am polipoza nazala
- 47amigdalita pultacee
- 21rinita alergica si astm
- 12excrescenta in gat de cateva luni, foarte urgent ajutati-ma!
- 4Rinita alergica
- 3gura uscata, tinitus, jena la inghitit
- 2Nu pot sa inghit ma inec cu apa, etc
- 1Rinita alergica astm alergic
- 4durere in gat si inghit greu
- 2rinita alergica
- 0Durere în gât
- 5Amigdala dreapta umflata, rosie insotita de durere de ureche. Partea dreapta amortita
- 1Durere constanta de cap, lipsa de concentrare
- 1Rinita alergica de 2 ani, sunt alergica la planta ambrozia
- 1Va rog ajutati-ma - dureri de gat la inghitire
- 5Probleme la înghițire, senzație de pielita in gât
Mai multe informații despre: Rinita alergica inghitire cu dificultate
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: