Diferente Rinita cronica hipertrofica si Rinita cronica vasomotorie

49 comentarii 1 2
0
10-07-2014, ora 17:11
siminas
Nu este medic/terapeut
siminas
Nu va suparati ca va intreb. eu sunt diagnosticata cu rinita dar fara nici un tratament...doar pentru alergie mi sa dat o pastiluta si un sprai. simptomele mele sunt nas uscat..uneori mi se infunda o nara depinde de cum ma intorc si toate astea doar cand stau in pat...uneori cand ma ridic din pat parca sar desfunda nasul si face poc poc si brusc pot respira, alteori simt ca o bula ce urca pe nara in sus :). cam ce as putea sa iau ?
0
11-07-2014, ora 21:39
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
rinita vazomotorie..
citeste tot ce sa scris aici despre rinite si tratament
citeste ce am scris despre alergii si regimul corect alimnetar
0
19-09-2014, ora 18:39
martina111
Nu este medic/terapeut
martina111
Buna seara.Am o mare problema...de un an jumatate am fost diagnosticata cu rinita cronica hipertrofica..de atunci tot probleme..la aer, la fum de tigara mi se inflameaza foarte tare cornetele nazale, in nara dreapta s-au inflamat doua cornete si nu pot sa respir pe acea nara.Am primit tratament cu Avamys si Nazomer.Ibuprofenul ar ajuta in aceasta situatie?De la aceasta cornete foooarte inflamate pot avea urmatoarele simptome:o durere sub maxilar si o umflatura tare ca piatra plus ca imi tremura obrazul si ma doare osul maxilar la atingere sau cand iau contact cu aerul rece si curentii de aer? Va rog nu ignorati mesajul meu.
0
23-09-2014, ora 07:51
martina111
Nu este medic/terapeut
martina111
D-le doctor un rsp se poate?...Va multumesc.
0
14-10-2014, ora 09:16
ana_c_s
Nu este medic/terapeut
ana_c_s
Buna ziua domnule Doctor,

Anul acesta in primavara am facut o pneumonie, destul de urata care initial nu a fost tratata cu antibioticul corespunzator. (febra mare, tuse cu expectoratie verde). Dupa 4 transe de antibiotic (augmentin, zinnat, cefort injectabil, azitromicina) am scapat de ea - CT arata ok.
Insa, am descoperit ca aveam o sinuzita cronica de care nu stiam. Eu le tot spuneam doctorilor ca am nasul infundat, dar mi se spunea ca e fond nervos. M-am dus eu totusi si am facut o radiografie SAF, si asa s-a descoperit. Mi-au facut spalaturi nasale, mi-am cauterizat niste resturi de amigdala care le aveam. Insa, senzatia de nas infundat persista. Mi s-a pus si diagnostcul de rinita vasomotorie. Acum iar am racit, cu ceva secretii galbene, am si tusit cu ceva secretii verzi. Mi-am facut iar radiografie pulmonara, si e ok.
Noaptea nu am probleme, cel mai tare mi se infunda nasul in pozitie dreapta, si uneori chiar am senzatia ca ma sufoc. Daca ma asez lucrurile revin la normal. Mi-am facut tot felul de teste: de alergii, de tiroida, endoscopie digestiva- totul normal.
Am facut tratamente cu sinupret, aerosoli cu flixotide, ser fiziologic si gentaminica, colargol, dar tot revine.
Nu am dureri de cap, sau de sinusuri, dar uneori cand nu pot respira bine ametesc. Singurul care ajuta este Olyntul sau Bixtonimul dar stiu ca dau dependenta.
Tensiunea o am din totdeauna 10 cu 6.
Plus ca foarte des am senzatia ca am ceva in gat la baza limbii, care ma impiedica sa respir bine.
Mi s-a spus si ca avea o distonie neuro-vegetativa, nu stiu daca asta are vreo legatura.
Am si o mica deviatie de sept, care insa mi s-a spus ca nu e de operat.
Din totdeauna cand raceam imi curgea nasul destul de mult, si ma tinea cam 2 saptamani.
Mi-am cumparat un vas Neti, o sa incep sa fac spalaturi cu el.
Mie imi este foarte teama sa nu fac iar o pneumonie, sau sa complice cumva toate acestea, mai ales ca de la atatea antibiotice mi-a fost foarte rau. Am facut si o depresie din cauza acestor probleme, pe care totusi am reusit sa o depasesc.
Ce as putea face? Ar trebui sa mai fac investigatii? Ce ma sfatuiti?
Multumesc
0
15-10-2014, ora 09:28
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
pt. ana_c_s
trebuei facuta o endoscopie nazala.sii daca se depuisteaza corneteel hipertrofice.. trebuie facuta micsorarea lor in volum
pana atunci e bine sa faceti un tratament de 10 zile cu Colargol in nas
restul senzatiilor din gat.. pot sa se datoreze si unor probleme gastrice cu reflux..care afecteaza faringele si duce la multe simptome deranjante
0
15-10-2014, ora 09:44
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
pt. martina111
1 citeste pe forum cum se face tratamentul cu Colargol
2 faci consult stomatologic si radiografii la radacina dintilor de sus de sub sinus.. poate sa fie o surpriza neplacuta acolo
3. se face si o radiografie SAF sa stii ce este in sinus..
dupa se poate vorbi despre cauza si tratament corect
0
16-10-2014, ora 16:35
ana_c_s
Nu este medic/terapeut
ana_c_s
Buna ziua,

Domnule doctor va multumesc pentru raspuns.
Ieri am fost la un ORL-ist (un domn in varsta) si mi-a spus ca situatia mea e dificila, ca sunt hipertrofiate cornetele, si intr-adevar am o micoza in gat. Mi-a dat ca tratament: gargara, badijonari cu glicerina borazata, inhalatii cu ceva camforat, pastile de imunizare si un unguent de pus in nas - toate sunt solutii preparate in farmacie.Plus de asta sirop de potbal si ridiche neagra.Plus de acestea eu fac zilnic spalaturi nazale cu vas neti
La sfatul dumneavoastra azi am facut la Sanador o fibroscopie. Se vede clar ca am aceasta hipertrofie, in rest totul e foarte frumos. S-a uitat pana la laringe. Si amigdala linguala este un pic inflamata- stiti cumva de la ce ar putea fi?
ORL-istul de azi spune ca am sanse mari sa nu fac operatie, mi-a zis sa fac tratamentul dat ieri, si peste o saptamana sa incep si cu un spray nazal avamys. Tratament 3 luni.
Oricum parca mi-e mai bine azi dupa acest unguent si gargare.
Atat dumneavoastra, cat si acesti 2 ORL-isti mi-ati spus de ceva probleme digestive. Eu am facut endoscopie digestiva in iulie, si mi s-a spus ca totul este perfect. Foarte rar simt ca mi se intoarce mancarea in gat (mai ragai uneori :) ), dar nu am gust acru, sau altceva. Si totusi... 3 doctori diferiti cu aceiasi parere.
Si inca o intrebare: cei de la Sanador mi-au spus ca ei au doar laser pt reducerea cornetelor, nu si RF. Eu am citit ca RF este mai buna. Care din cele 2 proceduri ma sfatuiti sa la fac, daca va fi cazul?
Multumesc
Daca in 3 luni nu se rezolva - operatie.
0
16-10-2014, ora 21:46
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 reducerea trebuei facuta cu radiofrecventa
daca nu gasesti acolo, vii la pascani
2 amigdala lingvala reactioneza la acidul gastric.. chear daca ajunge rar, poate ajunge si in somn
asa ca mare grija la fructele citrice, mancarea acra, sucurile..si foarte mare atentie la cina..sa nu fie tarziu si regim corect
0
21-10-2014, ora 13:22
ana_c_s
Nu este medic/terapeut
ana_c_s
Buna ziua,

Unde as putea face in Bucuresti operatia cu radiofrecventa de reducere a cornetelor nazale? Imi puteti sugera un cabinet?
Vroiam sa va intreb, este normal sa mi se faca rau (stare de lesin, mi-e greu si sa vorbesc), mai ales dimineata din cauza respiratiei deficitare pe nas (aproape zilnic). Uneori aceasta stare ma tine toata ziua, chiar daca cu tratamentul primit parca am inceput sa mai respir si pe nas.
Sau e posibil ca datorita pneumoniei, sa fi facut un astm (uneori si daca trag aer am impresia ca nu am suficient aer). Mi-am facut spirometrie la care mi-a iesit VEMS normal, dar VEMS/CV usor scazut, adica usoara obstructie. Mi s-a dat Ventolin, si Symbicort, dar nu as spune ca am vazut vre-o imbunatatire.
Eu am si puls-oximetru. Valoare SpO2 este cam 97-98%, daca il tin mai mult de 10 secunde scade la 95% (difera de la un deget la celalalt; la mana stanga valori mai ridicate, la mana dreapta mai scazute), puls intre 80-90.
M-am facut si ionograma, au iesit in valori normale, doar fierul mai ridicat.
Noaptea nu am nici un fel de probleme, nu ma trezesc fara aer. Cel mai rau e dimineata.

Multumesc
0
22-10-2014, ora 11:36
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
starea der rau poate fi de la tansiune arteriala mica si cicrulatie cerebrala proasta
pentru cornete cautati clinica NOVA dr. Voda IOana
0
22-10-2014, ora 12:36
ana_c_s
Nu este medic/terapeut
ana_c_s
Multumesc
0
24-11-2014, ora 19:00
nelulazar
Nu este medic/terapeut
nelulazar
Buna ziua domnule doctor, voi fi foarte recunoscator daca voi primi un raspuns de la dumneavoastra.

Am 21 de ani, si de la 17 ani, de la niste raceli banale am inceput a folosi picaturi nazale de gen Olynth, Bixtonim, etc., respectiv am devenit dependent. Am suportat acest lucru pana la 20 de ani, cand am inceput sa am si dureri de cap, si tulburari de vedere, deci mam determinat si am facut o radiofrecventa. A trecut tot, era foarte bine.

Operatia am facut-o toamna, iar primavara iarasi dupa 2 raceli, a inceput nasul din nou sa se astupe, pana cand iarasi depind (nu in asa masura ca in trecut) de picaturi.

Cum se poate explica una ca asta? de ce ?

Remarc ca am septul deviat spre stinga, dar nu simt un deranj anume pe stinga.

Un doctor mia propus sa-mi faca injectie in nas cu dexamethason (daca nu ma insel). Se merita ?

Multumesc mult de tot.
0
25-11-2014, ora 09:44
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
nuuuu.. nu e cazul de injectii
1. cumperi aparat de aerosoli si faci aerosoli cu Vit C 1 fiola + 10 pic Prospan + 1 pic de ulei volatil de eucalipt + 5 ml ser fiziologic
2 faci tratment cu COLARGOL.. 10 zile pe luna. culact pe spate sa mearga picaturile pe toata lungimea cornetelor nazale pana in rinofaringe
3 folosesti gemoderivat de muguri de NUC 3 fiole pe zi cu apa... de baut
0
25-11-2014, ora 11:07
nelulazar
Nu este medic/terapeut
nelulazar
Multumesc, voi incepe imediat.

Un singur lucru ma framanta, ce fac in tot acest timp cu picaturile astea decongestive ? - am nevoie de ele cam cel mult de 3 ori pe zi...
0
25-11-2014, ora 13:43
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
la picaturi tre sa renunti treptat
scazi numarul de picaturi si la fiecare 3 zile schimbi picaturile ( alta formul achimica)
dupa care renunti sa mai pui ziua picaturi si pui numia la somn
dupa care renuti complet
0
26-11-2014, ora 12:36
nelulazar
Nu este medic/terapeut
nelulazar
Am inteles, multumesc.

Si totusi, va rog mult, cum se poate de explicat una ca asta, ca imi fac operatia cu radiofrecventa si dupa jumate de an, povestea reapare? - de ce oare? - e cazul sa ma pazesc de ceva anume ?

Multumesc.
0
20-01-2015, ora 13:30
oana.arabagiu
Nu este medic/terapeut
oana.arabagiu
Buna ziua !

De vreo 3 ani am nara dreapta infundata se desfunda numai cand dormeam pe partea stanga iar in timpul zilei era ba infundata ba puteam sa respir cat de cat bine iar cealalta se infunda numai daca dormeam pe partea stanga (iar cum eu dorm mai mult de partea dreapta.. va imaginati) in fine un chin pentru mine pentru ca nu stiam ce am si citeam tot felul de articole fara nici un rezultat. Ma simteam bine numai cand ajungeam la mare. Problema s-a agravat de curand cand am inceput sa am ameteli, stare de oboseala fizica si psihica, tensiune arteriala mica (8 cu 4, respective 9 cu 6), dureri de cap, sangerari nazale, ma simteam sfarsita de parca alea aveau sa fie ultimele clipe pe care am sa le traiesc (poate se datora si depresiei in care intrasem lucru obisnuit la mine ca de altfel si atacurile de panica). Un adevarat calvar.

Ieri am fost si eu diagnosticata cu rinita vazomotorie si mi s-a dat ca tratament Fluconazol 1 cps pe zi (antimicotic) - 10 zile, Helides 1cps ( un protector pentru stomac)- 10 zile, Xyzal 1 cps seara - 10 zile, Physiomer spray nazal 3 pufuri pe zi( apa de mare ) - 3 luni, Nasonex 2 pufuri de doua ori pe zi timp de 14 zile apoi pana la trei luni cate un puf in fiecare nara de doua ori pe zi si ca adjunvant pentru senzatia de nas uscat picaturi de vitamina A de 3 ori pe zi. Doamna doctor mi-a spus ca o sa simt rezultatul dupa ce termin intreg tratamentul.
Astazi este prima zi de tratament si deja ma simt mai bine pot respira foarte bine parca nu imi vine sa cred dupa atata timp.
Sfatul meu este sa nu ascultati incolo si incoace si sa consultati degraba un medic orl-ist care sa constate exact ce aveti, in ce stadiu si la ce tratament v-a raspunde afectiunea dvs.
ATENTIE MARE !!! Nu mai folositi picaturi nazale gen Olynth, Bixtonim etc. cand raciti. Cel mai bine luati-va un spray nazal Physiomer caci are presiune foarte mare si va v-a desfunda in plus este natural
0
15-07-2021, ora 13:20
Laura P
Nu este medic/terapeut
Laura P
Buna ziua. Dupa mai multe investigatii (test alergie cutanat 30 de factori alergeni - negativ, test ALEX - negativ, exsudat nazal - negativ, consult gastro pentru reflux - negativ, endoscopie nazala - nu are polipi, totul arata perfect), fetita a fost diagnosticata cu rinita vasomotorie. Pe langa cornetele inflamate, mai are si o deviatie de sept pe partea stanga. Am urmarit pe forum, am incercat si tratament cu Colargol, nu a ajutat. Se poate trata chirurgical la varsta ei (6 ani)? Nu abuzam sub nicio forma de picaturi / spray-uri, ii dam doar cand este absolut necesar si si atunci respectam numarul de zile in care ii putem administra. Cu toate acestea, in ultima vreme pare sa se agraveze situatia. Cedeaza tot mai greu si episoadele sunt tot mai dese. Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns
49 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.