Dieta de Slabit cu ALMASED

23-11-2021
meta
Nu este medic/terapeut
meta
Am 40 de ani, 85 de kilograme si 159 cm inaltime. Am tinut foarte multe diete pana acum, Rina 90, post intermitent, sirrop de artar si lamaie, chetogenica Amin 21.foarte multe, problema esta ca doar le incep, cea mai lunga perioada a fost de 6 luni in care am slabit 22 de kg(dieta vegana)
Mie imi lipseste vointa, sa fie ca o competitie avand in vedere ca foarte multe persoane sunt ca mine, vrem sa slabim dar nu avem Vointa destula.Hideti sa ne unim fiecare isi alege o dieta si incepem dar eu zic ca trebui sa ne fixam si o data de final, (spun asta pentru ca eu sunt la ''dieta'' de la varsta de 24 de ani) asa vom fi mai motivate.
Vreau sa reincep o cura de slabire cu Almased(mie personal mi se pare dezgustator ca gust dar functioneaza, l-am probat 14 zile Turbo, timp in care am slabit 7 kg, apoi au venit sarbatorile de iarna si...tot efortul a fost in zadar)
Mi se alatura cineva??
3 comentarii
1
28-11-2021, ora 20:51
greengo
Nu este medic/terapeut
greengo
Buna draga meta

Dupa cum chiar tu ai confirmat mai sus dietele NU functioneaza pe termen lung esti exact ca o masina care se invarte in cerc in sensul giratoriu si nu mai iasa deci fa alegerea cea buna de a nu repeta iar si iar istoria te imbeti cu apa rece crezand ca de data asta "va fi altfel" ca te motivezi cand te vezi slabuta dar adevarul din pacate e altul pentru a avea o alimentatie sanatoasa din pct de vedere cantitativ si calitativ e nevoie de timp si e necesar ca zilnic sa faci ceva in sensul asta daca ai intinse pe jos un milion de piese de puzzle si zi de zi faci ceva e imposibil ca in cateva luni sa nu se vada ca ai pus cap la cap piesele (macar o parte daca nu toate) dar asta cere timp si implicare continua sa tii o dieta e foarte foarte stresant in primul rand pentru ca difera foarte mult de alimentatia ta de zi cu zi si trebuie sa depui un efort apoi pentru ca noi oamenii avem in viata si momente de oboseala stres dureri tristete suparare etc si cea mai rapida forma de calmare pe moment e mancatul mult care foarte foarte greu ii putem face fata pentru ca nivelul de stres si stare generala proasta creste tot mai tare si pentru suflet pe primul loc e cum se simte ACUM asa ca eu cred ca pentru a slabi ar trebui

- sa elimini cat poti de mult din viata ta factorii stresanti pentru ca stresul e moartea vointei
- sa renunti la diete pentru ca acestea provoaca stres
- sa o iei usor pas cu pas pentru ca tu urmaresti sa slabesti si sa te mentii apoi toata viata ceea ce in cazul dietelor nu se intampla deci sa o iei pas cu pas inseamna sa mananci exact cum mancai inainte DAR in cantitati mai reduse apoi la o a doua etapa incerci sa alegi alimente mai sanatoase etc dar trebuie sa faci asta treptat pentru ca in felul acesta nu te stresezi asa tare plus beneficiul ca faci ceva pentru toata viata nu slabesti si iar te ingrasi
- ca sa te mentii ai nevoie de aproximativ 2500 de calorii deci parerea mea e ca ar fi foarte bine daca te ai incadra in 1700-1800 de calorii pe zi
- si ultimul punct sa nu mai abandonezi niciodata daca dorinta ta e sa slabesti si apoi sa te mentii nu uita sa faci ceva pentru dorinta ta zilnic fie ca faci mai mult sau mai putin ideea e sa faci nu conteaza ca ai mancat prajituri la masa de pranz de exemplu conteaza ca ai ales sa ai o cina simpla dupa si nu ai renuntat deci fa zilnic ceva la nivelul la care poti

Cu drag as vrea sa ne sustinem reciproc si te invit pe grupul meu "Vreau sa slabesc aici" poti sa scrii zilnic ceea ce ai mancat pentru ca acolo voi scrie eu si vorbim
1
06-12-2021, ora 12:34
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Bună ziua,

Ideea unui grup de suport este una demnă de admirat si are numeroase beneficii, insa fiti precauti cu privire la dietele restrictive pe care doriti sa le urmati, intrucat multe dintre acesteaa popularizate pe internet si in carti, nu beneficiaza de studii de siguranta pentru sanatatea dvs. sau eficienta in ceea ce priveste atingerea obiectivului de greutate.

Deși deficitul caloric stă la baza reducerii grasimii si prin urmare la baza oricarei diete (intermittent fasting, keto, Rina etc.), se recomanda ca instituirea acestuia sa se faca prin consolidarea obiceiurilor si comportamentelor alimentare benefice, respectiv limitarea celor care nu servesc obiectivului nutrițional propus.

Cum s-ar spune, tesutul gras se reduce facand fix opusul a ceea ce faceai pana acum si a condus la apariția lui. Inclusiv renuntarea la a tine multiple diete doar pentru ca promit modificari majore pe cantar.

Desi lipsa vointei si lipsa timpului sunt principalii factori invinuiti pentru esecul dietelor, de fapt, vointa sau motivatia sunt doar scanteia care genereaza dorinta de a face o schimbare. Aceasta trebuie dublata de disciplina si consecventa pentru a duce la bun sfarsit schimbarea si a-i mentine rezultatele.

In locul restrictiilor severe, a dietelor dezechilibate, nesustenabile, in locul schimbarilor radicale, analizati ce anume din alimentatia sau stilul de viata este principalul sabotor in acest proces de schimbare si concentrati-va sa eliminati acel factor din viata dvs.

Apoi un altul, si inca unul si tot asa pana suma obiceiurilor si comportamentelor benefice va aduc mai aproape de obiectivul stabilit, in timp ce obiceiurile odinioara predominante reprezinta doar o mica parte din tiparul alimentar si stilul de viata, atat cat sa va aduca confort si placere, fara a le substitui pe cele sanatoase.

Iar pe durata sarbatorilor de iarna, asigurati-va ca nu faceti abuzuri si nu fiti foarte restrictivi inainte. Alegeti sa fiti moderati atat in ceea ce priveste alimentele consumate de sarbatori, dar si deciziile alimentare in general pe toata durata intregului an.

Dar mai ales, alegeti sa va adresati unui specialist care sa va ghideze, cu care sa rezonati si sa aiba o abordare blanda asupra optimizarii comportamentului alimentar. Va va scuti de ani de dezamagiri, cicluri de slabire si ingrasare, perioade de restrictii severe urmare apoi de episoade de binging, vinovatie si inevitabil recastig in greutate.

Slabirea cu orice pret nu doar ca nu este sustenabila, dar poate sta la baza a multiple probelme de sanatate mai apoi, de la tulburari de comportament alimentar, depresie, anxietate, pana la tulburări metabolice grave.

Multa sanatate si intelepciune in a lua cele mai bune decizii privind sanatatea dvs.

Mihaela Acasandrei
Nutritionist Dietetician
0
08-12-2021, ora 14:49
meta
Nu este medic/terapeut
meta
Buna ziua, multumesc din suflet lui Greengo si doamnei dietetician Mihaela Acasandrei pentru timpul acordat si raspunsurile date.O sa urmez sfaturile date de voi.Multumesc inca o data.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.