Diagnostic colon iritabil

21-01-2024
Iulias
Nu este medic/terapeut
Iulias
Buna ziua, ajutati-ma va rog cu o parere. Din 2022 a inceput chinul meu. Totul a inceput cu o sarcina gemelara, de acolo si durerile si intepaturile in partea stanga a uterului. Intr-o seara avand dureri foarte puternice am ajuns la maternitate(mentionez aveam 6 saptamani de sarcina). Ajungand la maternitate mi-au zis ca cel mai probabil sarcina este amplasata pe trompa stanga si ca v-a trebui sa stau internata sa vedem ce putem face. Zis si facut, am ramas internata.a doua zi dupa un ecograf mi-au zis sigur ca sarcina este pe trompa si mi-au dat doua variante: ori injectie cu metotrexat sa elimin sarcina fara sa ma opereze, ori ma opereaza si risc sa raman fara trompa. Am stat m-am gandit, am ales sa fac injectia, medicul de acolo mi-a spus ca in 24 de ore ar trebui sa elimin sarcina. Bineinteles ca nu am eliminat nimic. Seara m-au dus la ecograf, iar sarcina era in uter foarte bine amplasata. Am ales sa ma externez sa caut la diferiti medici sa vad daca exista posibilitatea sa tin sarcina, din pacate nu mi-au dat sansa pentru ca riscam de la injectie sa ii nasc cu handicap...iar la scurt timp am si pierdut sarcina. Intre timp dureri in partea stanga nu au incetat. Am fost in Germania m-au operat laparoscopic, nu am nici o problema ginecologica(mi-au luat si biopsie) totul bine, am fost de curand si am facut colonscopie mi-a pus diagnostic( colon iritabil) mi-a dat tratament dar eu in continuare ma lupt cu aceste dureri. Am primit recomandare sa fac si rmn, nu stiu ce sa mai fac. Ce investigatii imi recomandati sa mai fac? Va multumesc pentru raspunsuri!
2 comentarii
0
22-01-2024, ora 11:35
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Situația ta medicală este complexă și necesită o abordare atentă și personalizată. Pot oferi câteva sugestii generale privind investigațiile și pașii următori, dar este esențial să continui să colaborezi strâns cu medicii tăi pentru un plan de tratament adecvat.

1. RMN (Rezonanță Magnetică Nucleară): Această investigație poate oferi imagini detaliate ale structurilor interne și poate ajuta la identificarea unor probleme care nu sunt vizibile prin alte metode de imagistică. RMN-ul poate fi util pentru a evalua organele pelvine și abdominale, inclusiv uterul și trompele uterine.

2. Consult Ginecologic Aprofundat: Având în vedere istoricul tău de sarcină ectopică și intervenții chirurgicale, un consult ginecologic detaliat este important. Acesta poate include ecografii pelvine repetate sau alte investigații specifice.

3. Evaluare Gastroenterologică: Dacă ai fost diagnosticată cu sindromul intestinului iritabil (IBS), este important să urmezi tratamentul recomandat și să vezi dacă simptomele se ameliorează. Dacă durerile persistă, discută cu gastroenterologul despre alte posibile cauze sau investigații suplimentare.

4. Analize de Sânge: Testele de sânge pot ajuta la identificarea unor probleme subiacente, cum ar fi infecții, inflamații sau dezechilibre hormonale.

5. Consultare cu un Specialist în Durere: Dacă durerea persistă și nu se găsește o cauză clară, poate fi util să consulți un medic specialist în managementul durerii.

6. Evaluare Psihologică: Experiențele prin care ai trecut pot fi foarte stresante și emoționale. Suportul psihologic sau consilierea pot fi benefice pentru a te ajuta să gestionezi aspectele emoționale și psihologice ale situației tale.

7. A Doua Opinie: Dacă ești nesigură sau îngrijorată de diagnosticul și tratamentul actual, obținerea unei a doua opinii poate fi utilă.

8. Monitorizarea Simptomelor: Ține un jurnal al simptomelor tale, inclusiv intensitatea durerii, localizarea și orice factori declanșatori sau de ameliorare. Acest lucru poate ajuta medicii să înțeleagă mai bine situația ta.

Este important să menții o comunicare deschisă cu medicii tăi și să urmezi recomandările lor. De asemenea, este esențial să te îngrijești pe tine însăți, atât fizic, cât și emoțional, în acest proces.
0
22-01-2024, ora 18:23
Iulias
Nu este medic/terapeut
Iulias
Buna ziua, multumesc pentru sfaturi. Merg deja la un medic de ceva timp, un medic ginecolog specialist, am mai fost la inca vreo 3 medici ginecologi la fel de specialisti, nu am nici o problema pe partea ginecologica. Iar sarcina am pierdut-o de la acea injectie cu metotrexat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratament colon iritabil
  • Terapia alimentară are rezultate superioare medicației în gestionarea sindromului de intestin iritabil
  •