Colon iritabil - colonoscopie
În urma durerilor poersistente de colon, m-am programat la gastroenterolog, în vederea efectuării colonoscopiei (a doua, după cea din martie 2017). Am făcut colonoscopie (și gastroscopie) în data de 31 ianuarie a.c. Rezultatele colonoscopiei sunt acestea: Hemoroizi interni gr. I. Rect cu mucoasă de aspect normal. Sigma fără modificări cu excepție de rare diverticuli. Colon descendent fără modificări. Colon transvers fără modificări. Colon ascendent fără modificări. Cec fără modificări, valva ileocecală de aspect normal. Diagnosticul pus de medicul gastroenterolog este: Boală hemoroidală. Boală diverticulară. Colon iritabil formă spastică. Recomandări: 1. Dietă bogată în fibre vegetale. Aport lichidian 2-3 litri/zi. 2. Tratament medicamentos: Normix 200 mg cp 2x2/zi (10 zile). Controloc 20 mg cp 1/zi (30 zile). Ibutin 300 mg cp 1/zi (30 zile).
Ceea ce a apărut în plus față de colonoscopia din 2017 este boala diverticulară. Medicul mi-a explicat că durerile de colon sunt frecvente în acest sindrom al colonului iritabil, iar diverticulii nu sunt un motiv de îngrijorare.
Ceea ce a apărut în plus față de colonoscopia din 2017 este boala diverticulară. Medicul mi-a explicat că durerile de colon sunt frecvente în acest sindrom al colonului iritabil, iar diverticulii nu sunt un motiv de îngrijorare.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1colonul iritabil?
- 3aparatul cu care se face colonoscopie este steril?
- 5are dureri in partea dreapta de vreo 2 ani de zile
- 4Colon iritabil - diaree
- 4VSH marit (115)
- 5in urma cu 5 ani am facut o colonoscopie unde la biopsie mi-a iesit colon iritabil
- 0Tratament pentru: Helicobacter pilory: balonare, gaze intestinale, colon iritabil?
- 1Colon iritabil sau
- 0Dureri abdominale dupa colonoscopie.
- 18Cum am invins mitul Colonului iritabil
- 2Reactii dupa regim colon iritabil
- 0Sindrom diseptic ulceos?
- 4Colon iritabil - tratarea durerilor
- 2Hernie hiatală, reflux gastroesofagian, colon iritabil
- 41Cum mergeti mai departe?
- 1Colita ulceroasa nespecifica. Colonoscopie
- 1Am gastrita, colon iritabil si steatoza la ficat, si de 8 ani au aparut gastrita si ci!
- 2Probleme cu absorbtia, slabire, probleme dentare
- 2Dureri de stomac din cauza gastritei
Mai multe informații despre: Colonul iritabil Colonoscopia diverticulii hemoroizii interni
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: