diabetul si supradoza de insulina
Am o intrebare la care va rog mult sa-mi raspundeti.Bunica a nimerit in spital si acolo i-au scos apa din plamini(punctie), inainte de a o externa i s-a ridicat glucoza si medicii i-au administrat insulina(prima zi 7, apoi6), dupa care bunica a nimerit la pat, nu se poate scula, nu ne recunoaste.Mi s-a spus ca i-a fost administrata o cantitatea prea mare de insulina, spuneti-mi va rog sunt sanse ca ea sa revina la normal, luind in considatie ca are si hepatita C??
3 comentarii
Se stia bolnava de diabet ? Ce glicemie avea inainte de a i se administra insulina ? Insulina primeste pentru prima data ? Apa scoasa prin punctie a fost data la analiza ? Are probleme cu tensiunea arteriala, cu inima ?
da, shtia ca e bolnava de diabet, nu e prima data cind primeste insulina, nu are probleme cu inima, referitor la glicemie nu stiu, stiu doar ca i s-a ridicat mult glicemia si ia pus insulina prea multa pentru ca imediat dupa a doua doza de insulina i-au refuzat picioarele si a început a nu ne cunoaste
Se poate sa fie o reactie hipoglicemica la doza marita de insulina..dar si-a revenit, nu-i asa ? Confuzia, amnezia, dificultatea de a se concentra, durerea de cap etc. sunt simptome ce apar la doze prea mari de insulina...dar aceste manifestari sunt imediat observate de catre personalul medical si se intervine, mai ales daca aceste evenimente au loc intr-un spital. Daca are DZ tratat cu insulina neaparat trebuie sa aveti un aparat de verificat glicemia...aceasta trebuie luata zilnic, notata si trebuie luata legatura cu cabinetul de diabet unde este luata in evidenta si diabetologul ii va fixa dozele zilnice corecte...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3diabetul insulino depedent asociat cu xenical
- 2diabet
- 7Diabet + Depresie=Schizofrenie?
- 3Bypass-diabet
- 14Despre diabet
- 1lipsa poftei de mancare bolnav cancer si diabet insulino depependent
- 4Dieta bolnavului de diabet
- 2DIABET TIP2
- 4ce este ?
- 4Diabet zaharat, Pancreatita, Colica biliara?
- 6Ce sa faca ca glicemia sa se apropie cat de cat de val normale?
- 9tatal meu are un comportament ciudat, fiind suferind de diabet s-au accentuat niste dureri in zona p
- 2Suspect diabet!
- 1Cauza hiperglicemiei
- 0Posibil encefalopatie hepatică
- 54Diabetul de tip 2 - cum sa scapam de el
- 0Tratament cu Acutil la o persoana cu diabet si hipertensiune
- 7Simptome diabet
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Diabet insipid
- Diabetul gestational
- Diabetul zaharat
- Rezistenta la insulina
- Cetoacidoza diabetica
- Picior diabetic
- Retinopatia diabetica
- Fenomenul Somogyi
- Ulcerele diabetice (mal perforant plantar)
- Boala buloasa a diabetului
- Sfaturi pentru persoanele cu diabet
- Regim diabet
- Indulcitorii artificiali - o alternativa sigura pentru zahar?
- Diabet zaharat
- Noile clasificări ale diabetului zaharat 2018 (5 tipuri)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: