diabet zaharat tip 2
asi dori sa stiu care sunt complicatiile unui diabet zaharat de tip2 si daca acestea apar ca urmare a tratarii incorecte a acestuia.cu stima
Complicatii cardio-vasculare: cardiopatie ischemica, frecventa crescuta a infarctului si a accidentului vascular cerebral.
Complicatii neurologice - polinevrite sau mononevrite periferice -amorteli, furnicaturi, arsuri.
Complicatii oculare - retinopatia diabetica ce poate duce la orbire
Complicatii infectioase - ulcer diabetic al piciorului si infectii diverse.
Toate aceste complicatii pot fi evitate printr-un tratament prompt - dieta, exercitiu fizic plus medicatie zilnica daca diabetologul recomanda. Pentru a fi bine controlat diabetul glicemia trebuie mentinuta la valori de sub 120-140 mg/dl iar hemoglobina glicozilata A1c sub 7%. E bine de cumparat glucometru si de masurat zilnic valoarea glicemiei dimineata.
Complicatii neurologice - polinevrite sau mononevrite periferice -amorteli, furnicaturi, arsuri.
Complicatii oculare - retinopatia diabetica ce poate duce la orbire
Complicatii infectioase - ulcer diabetic al piciorului si infectii diverse.
Toate aceste complicatii pot fi evitate printr-un tratament prompt - dieta, exercitiu fizic plus medicatie zilnica daca diabetologul recomanda. Pentru a fi bine controlat diabetul glicemia trebuie mentinuta la valori de sub 120-140 mg/dl iar hemoglobina glicozilata A1c sub 7%. E bine de cumparat glucometru si de masurat zilnic valoarea glicemiei dimineata.
va multumesc foarte mult pt. ajutorul dumneavoastra, mama mea este persoana in cauza si a trecut de la tratamentul cu pastile-la cel cu insulina, iar din spital a plecat cu glicemia neechilibrata, are 62 de ani si in septembrie va trebui supusa unei interventii de protezare a genunchiului asa ca sunt ingrijorata.cu consideratie
roag-o sa ierte pe cine stie ca a umilit-o, sa caute ea iertarea si apoi vei fi surprinsa de analizele ei.umilinta si chiar nedreptatea sunt momente de evaluare a noblebetei si moralitatii.repeta-ti amandoua, iarta-ma, caci si tu esti predispusa.dupa o saptamana, vei avea niste rezultate surprinzatoare.
Trecerea de la tratamentul cu pastile la cel cu insulina ii ingrijoreaza in general pe pacienti, care vad insulina ca pe un tratament pentru stadii grave ale bolii. De fapt, trecerea de la pastile la insulina, sau pastile combinate cu insulina asigura un control mai bun al glicemiei si poate preveni complicatiile. Daca pacientul invata sa-si faca injectiile si sa-si monitorizeze singur glicemia, sub tratamentul cu insulina rezultatele sunt excelente iar glicemia este bine controlata.
am gasit o pacienta cu transpiratii abundente hta(280/140) miros de acetona coma nu raspundea decat la durere si dupa 3 f de gl 33% 1 f furosemid mia intrat in stop si ulterior a decedat aveabradicardie 40b/min. saturatie oxigen 72% ce am gresit?
am uitat sa va spun ca a varsat zat de cafea nu avea melena avea tratament pentru diabet( pastile) nu facea insulina tratament cu furosemid pastile pentru hta si captopril 25mg
cand am ajuns la spital avea glicemia 510 dupa 3 f gl.33% si un fl.de 500 glucoza 10% avea activitate cardiaca dar saturatia era 33% puls 0
Sotul meu are diabet zaharat de tip II insulino-dependent de 5 ani, face trei inj.pe zi, si de ceva vreme se simpte tot mai rau.S-a ingrasat foarte mult(143 kg), oboseste numai cat urca 2 etaje, il dor foarte tare picioarele, si spune ca nu poate face miscare deoarece ii este rau. Are o stare psihica foarte proasta, imi vorbeste de moarte desi are doar 50 ani, si asta ma sperie.A devenit foarte nervos, nimic nu-i este pe plac, uneori nu are control asupra lucrurilor, si simt ca este foarte schimbat.Imi este mila de el, deoarece cand se apropie ora sa-si faca doza de insulina , brusc isi schimba comportamentul si are o stare asemanatoare depresiei.Este pensionat de boala, are o pensie extrem de mica si este suparat ca nu mai poate munci, deoarece veniturile sunt mici.Cum pot sa-l ajut ?Multumesc.
Bunicuta35: Adica tu dai glucoza pacientului cu glicemia 510? Si cu miros de acetona? Dumnezeule MARE!!! Ce ai gresit? Nimic. Doar ca probabil tu ai omorit-o.
Primul lucru - se administreaza glucoza, pentru ca in coma ceto-acidozica, un surplus deglucoza nu omoara pacientul, insa in coma hipoglicemica este necesara administrarea glucozei, absenta acestui gest fiind fatala.
Nu putem vorbi despre greseli mai ales in situatia in care pacienta era transpirata, ceea ce nu se intampla in comele cu hiperglicemie. In schimb, administrarea glucozei poate necesita si administrare de potasiu, pentru a preveni tulburarile de ritm, mai ales ca si furosemid-ul scoate potasiul si pacienta era bradicardica.
Nu putem vorbi despre greseli mai ales in situatia in care pacienta era transpirata, ceea ce nu se intampla in comele cu hiperglicemie. In schimb, administrarea glucozei poate necesita si administrare de potasiu, pentru a preveni tulburarile de ritm, mai ales ca si furosemid-ul scoate potasiul si pacienta era bradicardica.
pentru elena - este posibil ca diabetul sotului sa nu fie binecontrolat, cu oscialtii ale glicemiei, ceea ce duce la schimbarile starii psihice. Ar fi util de reevaluat tipul de insulina pe care il face - acum exista analogi de insulina moderni, care sunt gratuit pe baza retetei. De asemenea, ar fi utila Milgamma pentru durerile depicioare - semn de neuropatie diabetica.
Va multumesc pentru raspuns, este adevarat ca are oscilatii ale glicemiei deoarece nu poate tine regim alimentar, dar ce-mi puteti recomanda pentru imbunatatirea starii psihice?Insulina pe care o foloseste este Humalog mix25
Sub o schema corecta cu insulina, incluzand eventual analogi noi de insulina, regimul e mai flaxibil. Pana atunci poate lua suplimentar Milgamma 3 cp pe zi, Magneziu si eventual Mentat care e din plante si usor antidepresiv.
Buna. Am fost diagnosticat in urma cu o luna si ceva cu diabet zaharat tip 2(glicemie dimineata 335, inaintea internarii, si dupa 5 zile de internare, practic in ultima zi am avut-o de 117 la ora 19 si in dimineata urmatoate de 145). Mentionez ca luam 3 pastile dimineata de DIAPREL 30 MR.Dupa o saptamana de la externare am facut un set de analize si conform buletinului urmatoarele rezultate nu sunt in V.N.(glob. albe-3.66;neutrofile-41.9 ;monocite-17, 20 ;glob.rosii-5.75;CHEM-30.5;ureea-41;creatinina-108.73;hemoglobina glicoziata-8.59;HAT-19.10;HBAIC-1.64.Glucoza a fost de 99 si eu in momentul recoltarii sangelui eram racit bine.In perioada urmatoare, tinandu-mi sub observatie glicemia cu ajutorul unui glucometru, am redus diaprelul si in decurs de cateva zile nu am mai luat pastilele, bazandu-ma numai pe regimul alimentar astfel am vazut ca valoarea glicemiei nu prea s-a modificat.Am 45 ani si as vrea sa stiu cum e mai bine, sa continui asa sau sa iau din nou pastilele?
Hemoglobina glicozilata care indica controlul pe termen lung al diabetului este 8, 59 - ceea ce inseamna ca diabetul este prost controlat pe toata perioada ultimelor 4-6 luni. Ar trebui sa fie max.7 - asa ca avand valori ale glicemiei de 335 mg/dl aproape de coma cetozica, nu va recomand modificarea tratamentului. O glicemie buna sub tratament nu inseamna ca se poate renunta la tratament. Cel mult se pot reduce dozele in timp daca hemoglobina glicozilata ajunge sub 7.
Va multumesc mult pentru raspuns.Am inteles ca dupa valoarea hemoglobinei glicoziate rezulta ca glicemiea mare o am de cel putin 4-6 luni.Corect avand in vedere ca eu nu stiam ca am diabet, acesta nu era controlat sub nici o forma.Acum eu ma intreb de ce sa mai iau diaprel daca de 20 zile fara el valoarea glicemiei este aprox. 90 inainte de masa si la doua ore dupa masa este sub 140 (foarte rar ajunge la 140 si numai daca mananc mai mult ).Vreau sa mai adaug faptul ca daca nu am posibilitatea sa iau masa la timp simt semne de hipoglicemie cu toate ca nu sunt ajutat de diaprel.
Buna ziua,
Am 57 ani, 61 kg, 1, 68 inaltime, mananc sanatos de cand ma stiu, fac miscare, imi controlez periodic analizele iar acum doua zile am descoperit ca am glicemia 111( dimineata pe nemancate, in conditii de laborator) si 99 cu glucotest(tot dimineata pe nemancate). Astazi am facut si Hb glicozilata si mi-a aparut si ea usor modificata(este 6, 55). Mentionez ca in urma cu doua luni, glicemeia a fost 95(luata in aceleasi conditii, la acelasi laborator). Intre timp am avut o viroza urata in urma careia am ramas cu o stare de astenie accentuata pe care am pus-o si pe seama venirii primaverii. Mentionez ca tot de atunci, am senzatia de gura uscata si simt nevoia sa beau apa parca mai des(desi pe parcursul zilei tot 2l de lichid consum). Mentionez ca dupa viroza, am facut in cateva dimineti, la trezire tahicardie(puls peste 110-130)...Am fost la cardiolog, am facut ekg, ecocord, monitorizare cu holter si mi s-a spus ca-i vorba de tahicardie sinusala probabil de origine neuro endocrina si ca nu-i nimic periculos...mi s-a prescris concor 5mg dimineata si un distonoclam seara.de atunci, pulsul meu este normal.Intrebare: poate fi vorba de un debut de diabet? Poate ca aceasta problema cu glicemia usor modificata sa-mi fi provocat si acele crize de tahicardie? in acest caz, ce-ar trebui sa fac? ce alte investigatii? Mentionez c-am facut si analiza urinei si nu s-a semnalat prezenta de corpi cetonici ori glucoza in urina si nici sediment.
Astept, un raspuns. sper sa-mi raspunda cineva. Va multumesc mult!
Am 57 ani, 61 kg, 1, 68 inaltime, mananc sanatos de cand ma stiu, fac miscare, imi controlez periodic analizele iar acum doua zile am descoperit ca am glicemia 111( dimineata pe nemancate, in conditii de laborator) si 99 cu glucotest(tot dimineata pe nemancate). Astazi am facut si Hb glicozilata si mi-a aparut si ea usor modificata(este 6, 55). Mentionez ca in urma cu doua luni, glicemeia a fost 95(luata in aceleasi conditii, la acelasi laborator). Intre timp am avut o viroza urata in urma careia am ramas cu o stare de astenie accentuata pe care am pus-o si pe seama venirii primaverii. Mentionez ca tot de atunci, am senzatia de gura uscata si simt nevoia sa beau apa parca mai des(desi pe parcursul zilei tot 2l de lichid consum). Mentionez ca dupa viroza, am facut in cateva dimineti, la trezire tahicardie(puls peste 110-130)...Am fost la cardiolog, am facut ekg, ecocord, monitorizare cu holter si mi s-a spus ca-i vorba de tahicardie sinusala probabil de origine neuro endocrina si ca nu-i nimic periculos...mi s-a prescris concor 5mg dimineata si un distonoclam seara.de atunci, pulsul meu este normal.Intrebare: poate fi vorba de un debut de diabet? Poate ca aceasta problema cu glicemia usor modificata sa-mi fi provocat si acele crize de tahicardie? in acest caz, ce-ar trebui sa fac? ce alte investigatii? Mentionez c-am facut si analiza urinei si nu s-a semnalat prezenta de corpi cetonici ori glucoza in urina si nici sediment.
Astept, un raspuns. sper sa-mi raspunda cineva. Va multumesc mult!
Pt romeomihai: Dupa valoarea HbA1C, valoarea crescuta este mai mare de 4 luni. HbA1C se refera la hemoglobina fixata de o molecula de glucoza. Cum durata medie de viata a unei hematii este de 120 de zile, de aici si explicatia. De ce sa luati diaprelul? Pai nu-l mai luati dupa urmatorul HbA1C pe care-l puteti face peste, sa zicem, 2 luni. Daca rezultatul va impune eliminarea lui din tratament, veti sti atunci. In orice caz, senzatia de hipoglicemie este normala avind in vedere valorile mari cu care organismul a fost obisnuit. Este ca si cum ati hrani organismul cu icre negre timp de citeva luni si brusc ati trece la mamaliga cu ceapa, ca sa fac o comparatie, adevarat, usor fortata. DAR! Hipoglicemia inseamna o valoare foarte scazuta a glicemiei, trebuie ca atunci cind simtiti hipoglicemia sa masurati valoarea glicemiei (precum va spun, este posibil doar s-o percepeti asa, nu sa fie intr-adevar. de altfel este stiut faptul ca diaprelul nu provoaca hipoglicemie, la fel, diabeticul de tip 2 nu face in mod normal hipoglicemie). Insa este o MARE greseala faptul ca nu mincati la timp si de cite ori trebuie. Greseala acum o percepeti sub forma semnelor de hipoglicemie pe cind mai tirziu veti percepe asta in analiza glicemiei, glicemie care va fi mare. Explicatia este simpla. Cind glicemia dvs scade, organismul, prin hormonii opusi ca efect insulinei, creste glicemia, fie apelind la depozite fie sintetizind glucoza din lipide. Urmarea acestei cresteri a glicemiei, imposibil de controlat pentru ca echilibrul nu se mai mentine in urma instalarii diabetului, este faptul ca secretia insulinica va creste la inceput (pina la "oboseala" pancreasului), proces urmat de scaderea numarului receptorilor celulari de insulina. Imaginati-va acesti receptori ca fiind cheia unei usi care trebuie deschisa pentru a patrunde insulina. Scaderea numarului receptorilor duce, evident, la hiperglicemie, hipersecretie insulinica, si asa mai departe, intr-un cerc vicios care cu certitudine nu duce decit unde nu trebuie. Sper ca am fost explicit, daca mai sunt nelamuriri si pot fi de folos, astept intrebari.
Pt Lucie_sb: sarut mina. da, exista posibilitatea unui debut dar personal ma indoiesc ca tahicardia poate fi provocata de asa ceva. Mai multe ne poate spune si Dna doctor, cu siguranta. In alta ordine de idei, corpii cetonici in urina ar fi fost IMPOSIBIL sa apara din cauza valorilor usor crescute ale glicemiei, la fel si glucoza in urina. Valoarea de 6.55 la HbA1C inseamna o medie glicemica in jur de 130, ceea ce nu poate insemna prezenta de glucoza sau corpi cetonici. Fiind alterata glicemia "a jeun", cu valoare USOR crescuta, probabil ca vi se va recomanda (daca nu vi s-a recomandat deja) un TTGO, o "hiperglicemie provocata". Analiza consta in monitorizarea glicemiei pe parcursul a 4 ore (uneori 3), cu masuratori la fiecare ora, dupa ingestia unei cantitati de glucoza (1 g/kg corp dupa unii, 75 g dupa altii dar asta e mai putin important). De fapt in urma analizei se urmareste raspunsul organismului (ansamblul pancreas/receptor insulina) la ingerarea unei anumite cantitati de glucoza. In urma rezultatului acestui test, coroborat si cu alte rezultate eventuale, un medic va poate pune un diagnostic. In ceea ce priveste celelalte simptome acuzate, respectiv senzatia de gura uscata si senzatia de sete, personal ma indoiesc ca sunt date de o eventuala crestere a glicemiei. Chiar daca aceasta s-a petrecut, asa cum spun analizele, valorile sunt prea mici pentru a da asemenea simptome deoarece mecanismul fiziologic se declanseaza.. sa spunem, in timp mai indelungat. Sigur, la intrebarea aceasta va raspunde mai bine Dna doctor.
Pt Lucie_sb: sarut mina. da, exista posibilitatea unui debut dar personal ma indoiesc ca tahicardia poate fi provocata de asa ceva. Mai multe ne poate spune si Dna doctor, cu siguranta. In alta ordine de idei, corpii cetonici in urina ar fi fost IMPOSIBIL sa apara din cauza valorilor usor crescute ale glicemiei, la fel si glucoza in urina. Valoarea de 6.55 la HbA1C inseamna o medie glicemica in jur de 130, ceea ce nu poate insemna prezenta de glucoza sau corpi cetonici. Fiind alterata glicemia "a jeun", cu valoare USOR crescuta, probabil ca vi se va recomanda (daca nu vi s-a recomandat deja) un TTGO, o "hiperglicemie provocata". Analiza consta in monitorizarea glicemiei pe parcursul a 4 ore (uneori 3), cu masuratori la fiecare ora, dupa ingestia unei cantitati de glucoza (1 g/kg corp dupa unii, 75 g dupa altii dar asta e mai putin important). De fapt in urma analizei se urmareste raspunsul organismului (ansamblul pancreas/receptor insulina) la ingerarea unei anumite cantitati de glucoza. In urma rezultatului acestui test, coroborat si cu alte rezultate eventuale, un medic va poate pune un diagnostic. In ceea ce priveste celelalte simptome acuzate, respectiv senzatia de gura uscata si senzatia de sete, personal ma indoiesc ca sunt date de o eventuala crestere a glicemiei. Chiar daca aceasta s-a petrecut, asa cum spun analizele, valorile sunt prea mici pentru a da asemenea simptome deoarece mecanismul fiziologic se declanseaza.. sa spunem, in timp mai indelungat. Sigur, la intrebarea aceasta va raspunde mai bine Dna doctor.
pt Dr Ana-Maria Slanina - referitor la "bunicuta35" care a pierdut o pacienta. Nu vreau sa intru in niciun fel de polemica si nu vreau sa pun la indoiala bunele intentii ale cuiva. Si imi cer scuze pentru caracterul off-topic al postarii mele. Da, sunt de acord cu faptul ca glucoza nu mai poate face foarte mult rau in coma ceto-acidozica. Dar aceasta coma este o urgenta medicala absoluta si nu poti sa pui unui pacient cu coma ceto-acidozica glucoza pentru ca nu exista motivatie in primul rind. Desi transpiratia este simptom de hipoglicemie, NU EXISTA niciun alt motiv sa creada ca poate fi vorba de asa ceva. Pe cind coma ceto-acidozica e tradata de mirosul de acetona, CEL MAI CLAR simptom posibil! Unde mai puneti la socoteala si faptul ca bradicardia NU este un simptom de hipoglicemie, ba chiar cei mai multi pacienti in stare de hipoglicemie sa confrunta cu tahicardia (raspunsul SN simpatic prin eliberarea hormonilor de stres). Mai departe: tratamentul cu pastile, fara insulina, este un motiv in plus sa ne gindim ca nu era vorba de hipoglicemie. Asadar, decit sa pierdem vremea cu administrare prosteasca de glucoza cind nici nu poate fi vorba ca e nevoie de asa ceva (v-am dat argumentele mai sus), administram insulina intravenos, fluide parental, incercam restabilirea echilibrului acido-bazic si monitorizam nivelul de electroliti. Cam asa mi se pare mie normal. Indiferent de cauza comei ceto-acidozice, tratamentul este urgent, sunt convins ca sunteti de acord. Imi cer scuze inca o data, nu vreau sa fiu "gica contra" dar este evident faptul ca nu sa aplicat un tratament corect, ceea ce ma face sa cred ca inca se mai scoate pe banda rulanta personal medical care nu poate incerca nici macar onicofagie fara sa faca malpraxis. Repet, este vorba de abordarea problemei, nimic altceva. Cu deosebit respect, Cristian
Pt Cristian:
Multumesc mult pentru raspuns!
As fi vrut sa stiu si daca e posibil ca viroza avuta in urma c-o luna, sa fi cauzat modificarea valorilor glicemiei.starea de slabiciune s-a instalat dde-atunci.
Inca nu mi s-a recomandat sa fac glicemia provocata. Astazi am repetat analizele la un alt laborator, pentru ca mi s-a spus ca la primul laborator s-au mai semnalat erori si la alte persoane.
Astept deci noi rezultate si voi reveni.
Va multumesc mult pentru promptitudinea raspunsului!
Multumesc mult pentru raspuns!
As fi vrut sa stiu si daca e posibil ca viroza avuta in urma c-o luna, sa fi cauzat modificarea valorilor glicemiei.starea de slabiciune s-a instalat dde-atunci.
Inca nu mi s-a recomandat sa fac glicemia provocata. Astazi am repetat analizele la un alt laborator, pentru ca mi s-a spus ca la primul laborator s-au mai semnalat erori si la alte persoane.
Astept deci noi rezultate si voi reveni.
Va multumesc mult pentru promptitudinea raspunsului!
Multumesc ptr.lamuriri Cristiand. Am, , etichetat" hipo. deoarece de 2 ori cand am simtit semne de hiopo. mi-am luat glicemia cu un glucometru si aceasta era cu putin peste 60.Pana acum 2 luni nu stiam de termenii :hipoglicemie, hiperglicemie si acum realizez faptul ca in trecut pe parcursul a mai multor ani am avut 2-3, , crize " mai puternice de hipoglicemie in urma unui efort mai matinal si banuiesc pe nemancate in urma carora trebuia efectiv sa ma intind pe un pat sau sa ma asez pe o bordura. Mai tarziu am observat ca daca mananc ceva de cum incep sa simt acele simtome imi revin repede.La vremea aceia nu stiam care e cauza si am fost sa fac un consult la inima dar cu rezultate neclare si recomandare spre miscare -alergari.Simtome hipo.cu masurarea glicemiei -61 cu glucometru uneori are si fetia mea ( 18 ani, 1.69m inaltime si 55 kg greutate ) Eu am1.72m si 74 kg si ca sa revin la diaprel, ceea ce m-a facut sa incerc fara el este ce am citit la indicatii terapeutice unde spune, , atunci cand regimul dietetic, efortul fizic si scaderea in greutate nu sunt suficiente pentru a controla glicemia".
Buna ziua!
As dori sa aflu daca exista vreo diferenta intre masurarea glicemiei in conditii de laborator si masurarea ei cu un glucometru? care sunt considerate valorile normale cu glucometru à jeun si la o ora(doua) dupa masa? Pe care dintre masuratori putem totusi conta?(pentru c-am observat ca valorile difera totusi...la glucometru iesind valori mai mici decat la laborator)
Va multumesc!
As dori sa aflu daca exista vreo diferenta intre masurarea glicemiei in conditii de laborator si masurarea ei cu un glucometru? care sunt considerate valorile normale cu glucometru à jeun si la o ora(doua) dupa masa? Pe care dintre masuratori putem totusi conta?(pentru c-am observat ca valorile difera totusi...la glucometru iesind valori mai mici decat la laborator)
Va multumesc!
Buna ziua,
Asa cum am promis, revin cu noi informatii.
Astazi am repetat analizele la un alt laborator si rezultatele sunt astfel:(le transcriu comparativ cu cele de ieri)
glucoza serica :110 (valori normale: 70-115). ieri, la primul laborator :111(normal pana la 110)
Hb A 1c: 5, 9 (valori normale 4, 4-6, 7). ieri la primul laborator: 6, 55(normal pana la 6)
Pe care sa le consider corecte?
Ce ma sfatuiti sa mai fac?
Va multumesc pentru rabdare:-))
Asa cum am promis, revin cu noi informatii.
Astazi am repetat analizele la un alt laborator si rezultatele sunt astfel:(le transcriu comparativ cu cele de ieri)
glucoza serica :110 (valori normale: 70-115). ieri, la primul laborator :111(normal pana la 110)
Hb A 1c: 5, 9 (valori normale 4, 4-6, 7). ieri la primul laborator: 6, 55(normal pana la 6)
Pe care sa le consider corecte?
Ce ma sfatuiti sa mai fac?
Va multumesc pentru rabdare:-))
Pt Alice-bv: da, exista diferente. de altfel se permite o abatere la glucometru, la unele tipuri, chiar de 20%. asadar testul cu glucometrul, capilar, este orientativ si nu trebuie luat neaparat drept referinta. trebuiesc luate drept corecte analizele efectuate din plasma venoasa, glucometrul neavind aceeasi acuratete. Dar nu puteti face test venos de fiecare data, de asta au aparut glucometrele, ca sa ne putem orienta asupra valorii. a jeun, un diabetic tip 2 trebuie sa aiba, capilar, pina in 120 (si pina in 135-140 venos) si la 2 ore dupa masa pina in 160 (pina in 180 venos). Cam astea-s valorile pe care le stiu, nu cred ca ma insel. daca da, ne va lamuri dna. doctor
Pt Lucie-sb: totusi glicemia a jeun este usor alterata, chiar daca HBA1C este, sa spunem, in limite normale. Oricum diferentele nu sunt mari deci nici nu conteaza pina la urma pe care ne bazam. Dar totusi parerea mea este ca trebuie facut un TTGO, hiperglicemia provocata, si atunci veti sti exact ce si cum. Sigur, alterarea glicemiei a jeun si usoara crestere a HbA1C poate avea si alte cauze, nu neaparat un DZ, cel putin la nivelul asta al valorilor. Oricum nu e cazul sa va alarmati :). Chiar daca, Doamne fereste, este un debut de DZ, probabil ca il veti putea controla linistita doar prin dieta, ceea ce credeti-ma ca este fenomenal de bine. Insa trebuie facute neaparat investigatii mai departe pentru ca, daca este o problema, desi evolutia poate sa nu fie atit de rapida, este bine sa fie luata din pripa. Cum spun medicii, e mai bine sa previi decit sa tratezi. Va doresc sanatate si asteptam noutati. Cristian
Pt Lucie-sb: totusi glicemia a jeun este usor alterata, chiar daca HBA1C este, sa spunem, in limite normale. Oricum diferentele nu sunt mari deci nici nu conteaza pina la urma pe care ne bazam. Dar totusi parerea mea este ca trebuie facut un TTGO, hiperglicemia provocata, si atunci veti sti exact ce si cum. Sigur, alterarea glicemiei a jeun si usoara crestere a HbA1C poate avea si alte cauze, nu neaparat un DZ, cel putin la nivelul asta al valorilor. Oricum nu e cazul sa va alarmati :). Chiar daca, Doamne fereste, este un debut de DZ, probabil ca il veti putea controla linistita doar prin dieta, ceea ce credeti-ma ca este fenomenal de bine. Insa trebuie facute neaparat investigatii mai departe pentru ca, daca este o problema, desi evolutia poate sa nu fie atit de rapida, este bine sa fie luata din pripa. Cum spun medicii, e mai bine sa previi decit sa tratezi. Va doresc sanatate si asteptam noutati. Cristian
Pt Cristian!
Va multumesc mult pentru explicatii, sfaturi si incurajari.chiar mi-a facut mult bine sa va citesc.
Maine ma vad cu medicul meu de familie si vom stabili impreuna noile investigatii(banuiesc ca-n mod sigur si TTGO). Judecand dupa raspunsurile f informate pe care le dati, si limbajul de specialitate folosit, presupun ca sunteti medic...motiv in plus sa va multumesc(si ca mine si multi altii) pentru amabilitate si rabdare. Fara sa vreau sa abuzez de ele:-)), v-as mai ruga inca un raspuns la o intrebare pusa deja de mine aici, dar care probabil v-a scapat: ar fi putut viroza avuta in urma cu o luna sa altereze valorile glicemiei? Cu multe mulumiri!
Va multumesc mult pentru explicatii, sfaturi si incurajari.chiar mi-a facut mult bine sa va citesc.
Maine ma vad cu medicul meu de familie si vom stabili impreuna noile investigatii(banuiesc ca-n mod sigur si TTGO). Judecand dupa raspunsurile f informate pe care le dati, si limbajul de specialitate folosit, presupun ca sunteti medic...motiv in plus sa va multumesc(si ca mine si multi altii) pentru amabilitate si rabdare. Fara sa vreau sa abuzez de ele:-)), v-as mai ruga inca un raspuns la o intrebare pusa deja de mine aici, dar care probabil v-a scapat: ar fi putut viroza avuta in urma cu o luna sa altereze valorile glicemiei? Cu multe mulumiri!
Buna seara,
neuropatia diabetica apare ca urmare a microangipatiei produse de zaharul crescut. Lezarea patului capilar duce la o serie de complicatii, una dintre acestea fiind aceste dureri in periferie.
Desigur un control si o dieta riguroasa sint extrem de importante pentru prevenirea complicatiilor, o data aparute acestea necesita tratament adecvat in vederea stoparii evolutiei.
O solutie terapeutica importanta este oxigenarea hiperbara (HBO sau HBOT), aceasta terapie avind un efect angioneogenitic direct: de refacere a patului capilar lezat. In stadiile incipiente ale microangiopatiei HBOT este considerat un tratament adjuvant iar in cazul unor complicatii majore (ulceratii, retinopatii etc.) un tratament obligatoriu.
Astfel de tratamente se pot aplica si in Constanta.
Tratamentul se desfasoara intr-o barocamera, cresterea presiunii si respiratia de oxigen pur duce la imbogatirea masiva a singelui cu oxigen, care ajunge in cantitati mari in tesuturi ducind la refacerea rapida a acestora. Oxigenoterapia hiperbara este un tratament medical extrem de eficient. Refacerea capilarelor sangvine (a vaselor mici) duce la disparitia efectelor neplacute ale diabetului, pe un termen lung.
Oxigenul hiperbar are un efect antibiotic (de combatere a infectiilor), angioneogenetic (de refacere a vaselor sangvine si a capilarelor), antiedematos (de combatere a edemului si a inflamatiei).
Un tratament medical competent interdisciplinar, coordonat de medicul diabetolog, poate duce la normalizarea vietii acestor pacienti
Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
neuropatia diabetica apare ca urmare a microangipatiei produse de zaharul crescut. Lezarea patului capilar duce la o serie de complicatii, una dintre acestea fiind aceste dureri in periferie.
Desigur un control si o dieta riguroasa sint extrem de importante pentru prevenirea complicatiilor, o data aparute acestea necesita tratament adecvat in vederea stoparii evolutiei.
O solutie terapeutica importanta este oxigenarea hiperbara (HBO sau HBOT), aceasta terapie avind un efect angioneogenitic direct: de refacere a patului capilar lezat. In stadiile incipiente ale microangiopatiei HBOT este considerat un tratament adjuvant iar in cazul unor complicatii majore (ulceratii, retinopatii etc.) un tratament obligatoriu.
Astfel de tratamente se pot aplica si in Constanta.
Tratamentul se desfasoara intr-o barocamera, cresterea presiunii si respiratia de oxigen pur duce la imbogatirea masiva a singelui cu oxigen, care ajunge in cantitati mari in tesuturi ducind la refacerea rapida a acestora. Oxigenoterapia hiperbara este un tratament medical extrem de eficient. Refacerea capilarelor sangvine (a vaselor mici) duce la disparitia efectelor neplacute ale diabetului, pe un termen lung.
Oxigenul hiperbar are un efect antibiotic (de combatere a infectiilor), angioneogenetic (de refacere a vaselor sangvine si a capilarelor), antiedematos (de combatere a edemului si a inflamatiei).
Un tratament medical competent interdisciplinar, coordonat de medicul diabetolog, poate duce la normalizarea vietii acestor pacienti
Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
As dori sa-mi dea si mie cineva niste sfaturi.
In 2007 am fost diagnosticata cu fibrilatie atriala si diabet zaharat tip 2.Atunci aveam 109 kg, acum am 85 kg.Am 53 ani.
In legatura cu diabetul la inceput regim alimentar, nu a fost suficient, am primit Siofor, nu am suportat, nu m-am simtit bine, apoi mi s-a introdus Diaprel 1 tb/zi si m-am simtit bine, dar nu mi-am monitorizat glicemia zilnic.
Am inceput sa respect mai strict regimul alimentar 140 HC/zi (30-10-50-10-40) si pt. ca faceam mereu hipoglicemii mi s-a scos tratam. cu Diaprel.
Acum nu iau nici un fel de tratam., doar regim alim., dar nu fac suficienta miscare.
Totusi dim. am glicemia 120, 130 si 140%, iar in cursul zilei fac hipoglicemii, chiar daca respect si orele de gustari cu 10HC.(am avut hipo de 47, dar ma simt rau si la 68, 70, 80, 90), doar in jur 110 ma sint bine.
Cand am hipo sau hiper mi se accentueaza si tulburarile de ritm cardiac (fibrilatia atriala).
Va rog sa-mi impartasiti din cunostintele si experienta dvs.
Multumesc anticipat.
In 2007 am fost diagnosticata cu fibrilatie atriala si diabet zaharat tip 2.Atunci aveam 109 kg, acum am 85 kg.Am 53 ani.
In legatura cu diabetul la inceput regim alimentar, nu a fost suficient, am primit Siofor, nu am suportat, nu m-am simtit bine, apoi mi s-a introdus Diaprel 1 tb/zi si m-am simtit bine, dar nu mi-am monitorizat glicemia zilnic.
Am inceput sa respect mai strict regimul alimentar 140 HC/zi (30-10-50-10-40) si pt. ca faceam mereu hipoglicemii mi s-a scos tratam. cu Diaprel.
Acum nu iau nici un fel de tratam., doar regim alim., dar nu fac suficienta miscare.
Totusi dim. am glicemia 120, 130 si 140%, iar in cursul zilei fac hipoglicemii, chiar daca respect si orele de gustari cu 10HC.(am avut hipo de 47, dar ma simt rau si la 68, 70, 80, 90), doar in jur 110 ma sint bine.
Cand am hipo sau hiper mi se accentueaza si tulburarile de ritm cardiac (fibrilatia atriala).
Va rog sa-mi impartasiti din cunostintele si experienta dvs.
Multumesc anticipat.
INTREBARE: Este posibil ca avand glicemia mereu in limite normale intre 96- 104 dimineata jeun din sange vena in conditii de laborator dar si verificata acasa cu glucotest in mai multe dimineti sa am totusi hemoglobina glicozilata peste 7 asa mi-a iesit in aceasta dimineata.nu am mai avut niciodata o astfel de valoare. Mentionez ca nu consum nici dulciuri concentrate nici grasimi am o greutate in limite normale si duc o viata fara niciun fel de excese. Poate fi doar o eroare de laborator sau hemoglobina glicozilata poate creste si-n alte conditii In acest caz ce-ar trebui sa mai fac Mentionez ca ma simt perfect sanatoasa nu am niciun fel de acuze. Va multumesc pentru un eventual raspuns
PRECIZARE: Nu inteleg de ce la mesajul postat mai sus n-au aparut si semnele de punctuatie pentru ca eu le-am folosit respectiv: virgule semne de intrebare exclamare Sper ca veti descifra corect mesajul meu si cu acest neajuns regretabil si independent de vointa mea. Va multumesc pentru intelegere.
Buna ziua. Ma numesc Adriana si prietenul meu are diabet tip II. Are peste 130 kg, si as vrea sa va cer sfatul in legatura cu o dieta, pentru ca are si probleme cu inima si este necesar sa slabeasca.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 35Diabet zaharat II cu necesar insulinic nou
- 1dieta pentru diabet zaharat
- 6Mai multe afectiuni: hipertensiune arteriala, diabet zaharat si probleme renale
- 3Diabet zaharat tip 2 + hipertensiune
- 5m-am trezit ca partea stanga a fetei amortita si presiune asociata cu durere la ochiul stang
- 12gangrena gazoasa diabetica
- 0insomnie, diabet zaharat...
- 2diabet zaharat tip 2
- 5Pot sa-mi fac un tatuaj daca am DZ tip 1 ?
- 0Unitate de masura hemoglobina glicata
- 1Regim pentru mai multe afectiuni: diabet zaharat, colesterol, hipertensiune si astm
- 30Carcinom ductal invaziv
- 0Diabet, Siofor
- 6Ce sa faca ca glicemia sa se apropie cat de cat de val normale?
- 1de 6 ani sufar de diabet zaharat tip I si nu mai am erectie
- 4diagnosticare diabet
- 0Diabet zaharat 2 si problema talpa
Mai multe informații despre: Diabetul zaharat
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Diabetul zaharat
- Cetoacidoza diabetica
- Gastropareza diabetica
- Diabetul zaharat si bolile cardiovasculare
- Nefropatia diabetica
- Disfunctia sexuala asociata diabetului zaharat
- Fenomenul Somogyi
- Ulcerele diabetice (mal perforant plantar)
- Boala buloasa a diabetului
- Diabetul in sarcina
- Regim diabet
- Diabet zaharat
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: