diabet zaharat tip 2

49 comentarii 1 2
0
11-01-2010, ora 11:52
elena costache 56
Nu este medic/terapeut
elena costache 56
Va rog sa imi spuneti daca se poate schimba tratamentul medicamentos dupa 16 ani de diabet zaharat tip 2 in care am luat doar xilofor ( 3/zi, 1000mg). Glicemia variaza intre 130-200 si tin regim adecvat. Exista un tratament naturist cu care sa completez tratamentul.
va multumesc!
0
04-02-2010, ora 21:40
bunicuta35
Nu este medic/terapeut
bunicuta35
as dori sa stiu daca trebuie sa intrerup tratamentul cu ovule si antibiotice pe perioada menstruatiei. fac tratament pentru candida.
0
05-02-2010, ora 08:12
bunicuta35
Nu este medic/terapeut
bunicuta35
daca mi-a venit menstruatia trebuie sa intrerup tratamentul cu ovule sau si cel injectabil cu antibiotice.fac tratament pentru candida
0
13-03-2010, ora 16:49
Terminator
Nu este medic/terapeut
Terminator
Pentru Vengje.Daca nu urmez tratamentul pentru diabet2, o sa ai aceleasi complicatii date de diabet1 este ff important sa iei tratament si sa ai o dieta corespunzatoare.Lorry.
0
15-03-2010, ora 15:56
adishors
Nu este medic/terapeut
adishors
Buna ziua, am cerut o dieta de urmat in cazul diabetului de tip 2 si nu am primit raspuns de ceva vreme. Astept inca un raspuns va rog.
Multumesc.
0
21-04-2010, ora 23:19
TheMaster
Nu este medic/terapeut
TheMaster
Pentru Alice_bv

Tin sa mentionez ca din Septembrie, toate rezervele ptr Glucometrele Accu Check, arata exact valoarea din plasma, chiar scrie pe prospectul din cutia de rezerve. Pana atunci era adevarat, Glucometrul arata valori cu 12-15 % mai mici ca in laborator, acum este la fel din fericire, au modificat structura rezervelor, un lucru ce trebuia facut de mult.
Eu am Glucometrul Accu Check Compact si cutiile cu rezervele noi sunt marcate cu un cerc galben hasurat cu dungi negre, scrie pe prospect.
Am testat eu la doua persoane, Glucometrul arata la una 103, in lab era 105, la cealalta arata 112, iar in lab arata 114, deci doar 2 unitati diferenta, este nesemnificativ, era eroarea normala de fapt.
ATENTIE ! A nu se citi prospectul in romaneste ca nu e actualizat, a se citi prospectul original in limbi straine, scrie cu galben noua modificare. Ma refer la prospectul din cutia cu rezerve.
0
05-05-2010, ora 00:22
edri
Nu este medic/terapeut
edri
Am diabet zaharat de tip 2.Tratamentul meu este insulina Novorapid si lantus.Vreau sa stiu daca omega 3(tablete) sint indicate?Mentionez ca tin o dieta din care am eliminat carnea, zaharul si toate derivatele lor.
0
12-05-2010, ora 07:55
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru adishors - alimentele cvaziinterzise sunt zaharul si tot cecontine zahar - prajituri, ciocolata, sucuri acidulate sau nu, fainoasele - aici intra painea, macaroanele, toate produsele de patiserie, fructele uscate, fructele dulci gen banane, struguri, mere dulci. Dintre legume e de evitat cartoful, morcovul sote si fasolea boabe. Restrictia poate fi mai severa sau mai flexibila in functie de cat de bine este controlata glicemia.
0
29-07-2010, ora 19:26
guvidaca
Nu este medic/terapeut
guvidaca
Re: edri

Omega 3 este important in orice dieta sanatoasa, este o grasime care protejeaza. A fost demonstrat insa ca organismul nu absoarbe la fel de bine omega 3 din tablete deci este de preferat sa consumam alimente care contin omega 3 : ulei de masline, peste.

Re: adishors

O dieta pentru diabet este o dieta sanatoasa care este variata si contine cel putin 5 fructe si/sau legume pe zi, carne cat mai putina, de preferat carne alba, peste si carbohidrati (fainoase, cartof, fasole).

Fructele au contnut mare de glucide asa ca trebuyie evitat sa consumati prea multe. Dar daca consumati fructele putin mai verzi, inainte sa capete dulceata este ok.

De evitat sunt grasimile saturate din carne si lactate. Daca va plac lactatele mergeti pe versiunile semi-degresata sau degresate iar carnea sa fie slaba, carnea de pui fara piele. O portie de carne la o masa nu trebuie sa fie mai mare decat marimea palmei (fara degete) si nu mai groasa decat mana privita din lateral.

Portia de carbihidrati nu mai mare decat un pumn.

Legumele - o gramajoara cat ar incapea in doua palme.

Precizez ca sunt studenta la asistente medicale im Marea Britanie si am un interes special in diabet. sambata trecuta am fost ca observator la un program de educatie pentru pacientii cu tip 2 diabet. Pt cei care stiu ceva engleza va recomand site-ul diabetes.co.uk - o asocoatie non-profit care sustine pacientii cu diabet si care publica informatii de ultima ora legate de managementul bolii.
0
30-03-2012, ora 09:40
ileana radu
Nu este medic/terapeut
ileana radu
buna ziua, as avea si eu nevoie de niste raspunsuri dak se poate, tatalui meu i-a iesit rezultatul la glicemie 294, doctorul de familie i-a scris pe trimitere diabet tip 2, asta inseamna ca va face insulina sau ii va da pastile?el mai a avut acum 3 ani 300 glicemia iar doctorul de familie i-a zis sa tina regim alimentar si dupa 2 saptamani a repetat analizele si i-a iesit 110 apoi la vreo 3 luni si-a mai facut o data si avea 101 glicemia.a slabit f mult mult de la 120kg a ajuns la 90 in aprox, 2 ani.va multumesc mult
0
13-08-2012, ora 09:26
mariiana
Nu este medic/terapeut
mariiana
Buna ziua as dori sa imi da-ti un sfat, tatal meu are diabet zaharat tip 2 iar recent a facut o coma diabetica glicemia scazandui la 50, precizez ca face insulina de trei ori pe zi iar de doua saptamani se simte rau ametit obosit si nu e coerent in vb, medicul care il traeaza e in concediu ceva se intampla cei de la urgenta nea spus ca s-ar putea sa nu aiba nevoie de insulia..tin sa adaug ca glicemia la prima ora e 106 iar dupa-amiaza de 127 scz daca nu am scris corect dar caut un raspuns va doresc o zi buna.precizez ca tine si regim strict a renuntat la multe pentru sanatate.
0
28-10-2012, ora 16:33
caena
Nu este medic/terapeut
caena
Va rog sa-mi spuneti daca petele este contraindicat in alimentatia diabetica, am citit pe un site de sanatate ca este
interzis.Eu nu ma nanc carne de niciun fel si ma gandeam ca pestele e bun..Astept raspuns.Cu mii de multumiri
Dr.Ana -Maria Slanina
0
04-11-2012, ora 21:02
caena
Nu este medic/terapeut
caena
ceaiul pentru diabet scade giicemia?
0
21-01-2013, ora 12:27
aniastef
Nu este medic/terapeut
aniastef
Buna ziua,
De curand am fost diagnosticata cu diabet de tip 2, dupa doua analize care au fost 150 si 153. Mi-a dat regim hipocaloric si ca tratament siofor 1000mg. Nu am inceput sa i-au pastilele inca si vroiam sa cer o parere. Credeti ca ar trebui sa iau pastile la glicemia pe care am avut-o? Mai stiu cazuri prin rude, prieteni si desi aveau glicemii mai mari le controlau din regim. Cum ar trebui sa procedez? Multumesc
0
06-02-2013, ora 21:17
caena
Nu este medic/terapeut
caena
ptr.ANIASTAF
Ai incercat sa mananci drojdie de bere ? 25 gr pe zi 3 saptamani cu 14 zila pauza, apoi repeti timp de 3 luni.Ar trebui sa scada, la mine a scazut si mai incearca si ceai de anghinare, rau la gust dar scade glicemia si trigliceridele care are un rol negativ in glicemie, tratanent i luna cu 1 luna pauza, se repeta SUCCES
0
17-10-2014, ora 19:31
NicaFlorica
Nu este medic/terapeut
NicaFlorica
Buna ziua, doamna doctor.

Va rog mult, imi puteti spune daca ma pot pensiona cu cardiopatie schemica HTA, diabet zaharat tip II cu medicamentatie si insulina, dizlipidemie si obezitate? Aceste boli le am de 9 ani.
Am 46 de ani si 15 ani vechime in munca si momentan sunt in somaj.
Si unde ar trebui sa ma interesez pentru toate demersurile?

Va multumesc enorm pentru timpul acordat citirii mesajului meu si astept cu interes un raspuns al dumneavoastra.
Sanatate multa!
0
01-04-2015, ora 06:14
Valeriu58
Nu este medic/terapeut
Valeriu58
Buna ziua,
De ieri am inceput sa iau Diaprel MR 60 mg jumatate de pastila. Am avut glicemia 157 si hemoglobina glicozilata 7.2. As dori sa stiu daca este bine sa iau si Mumie cate una inainte de masa si Aspasia 1 pe zi. Am 57 de ani, 174 cm inaltime si 84 kg.
Va multumesc!
0
29-06-2015, ora 16:52
Dr. Rosculete Dinu Mariana
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, Bucuresti
Dr. Rosculete Dinu Mariana
Buna ziua.Suplimentele despre care vorbeati pot fi asociate tratamentului cu Diaprel, daca sunt recomandate de persoane cu experienta in tratamente naturiste si daca medicul diabetolog care va urmareste este informat in legatura cu asocierea.
0
26-10-2015, ora 20:50
lili56
Nu este medic/terapeut
lili56
Buna seara.

Am urmatoarele analize ( proaste ) ??!!:

- Glucoza serica - 231
- Hemoglobina glicozilata - 8, 5
- TGO/AST - 119
TGP/ALT - 153

Fac tratament cu Glibomet 450 mg. - 1 patila /zoi
Medicul diabetolog mi-a indicat sa fac tratament cu insumina 1 luna dupa care ma va trece pe pastile daca totul este OK.
Eu nu vreau sa incep insulina, nu e mai bine sa trec pe regim si 3 pastile /zi????
Adaugă un comentariu / răspuns
49 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Smart Contact Lens – lentilele care monitorizează glicemia
  • Compușii din cafea ce pot preveni apariția diabetului de tip 2
  • Persoanele care suferă de diabet au un risc crescut de a dezvolta infecții stafilococice
  • A fost creat plasturele care să regleze glicemia și insulinemia fără a fi necesare injecțiile
  • Includerea proteinelor din zer în dietă ar putea fi benefică în managementul diabetului zaharat tip 2
  • Paradoxul lactatelor integrale
  • Dieta bogată în grăsimi „înfometează” creierul
  •