In urma unei radiografii am fost diagnosticat cu osteofite. Este grav?
Buna ziua!In urma unei radiografii am fost diagnosticat cu Osteofite Incipiente antero-posterioare la L4-L5 si as dorii niste informatii cu privire la acest diagnostic deoarece nu stiu daca este grav.Se poate trata?si ce medic as putea sa contactez? mentionez ca am dureri la sezut(noada)si ca nu am cazut, nu fac efort si nu stau foarte mult pe scaun.In plus am diabet zaharat tip 2.va multumesc o zi buna! astept raspunsul dumneavoastra
6 comentarii
in sine osteofitele nu reprezinta o problema grava, aproape toti pecientii peste 50 de ani au asemenea osteofite. ele arata o suferinta si uzare a segmentului respectiv. problema se poate asocia si cu deteriorarea discului intervertebral.
daca se asocieaza si cu dureri lombare trebuie facuta un examen fizic (si imagistic) la un neurolog sau neurochirurg
daca se asocieaza si cu dureri lombare trebuie facuta un examen fizic (si imagistic) la un neurolog sau neurochirurg
Buna ziua!
Vreau sa completez comentariul distinsului coleg: suferinta D-voastra se datoreaza, ca in majoritatea cazurilor, supra-solicitarii de tip mecanic a coloanei vertebrale.
Nu ne-ati precizat tocmai esentialul: sexul, greutatea/inaltime, statusul ocupational si sportiv antecedente traumatice, neurochirurgicale, etc.
Asteptam detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Vreau sa completez comentariul distinsului coleg: suferinta D-voastra se datoreaza, ca in majoritatea cazurilor, supra-solicitarii de tip mecanic a coloanei vertebrale.
Nu ne-ati precizat tocmai esentialul: sexul, greutatea/inaltime, statusul ocupational si sportiv antecedente traumatice, neurochirurgicale, etc.
Asteptam detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
sexul:masculin, greutatea:105 kg, inaltimea:1.71 si lucrez in domeniul electric si nu fac sport, nici nu ridic greutati.multumesc, o zi buna
Da, intr-adevar, suferinta este datorata exclusiv celor 40-45 de kg in plus.
Nu puteti evita sub nici o forma scaderea ponderala, indiferent cat veti incerca.
Este deja foarte tarziu, cata vreme obezitatea a provocat deja diabetul, care reprezinta o boala extrem de severa (este datorat obezitatii, iar singurul tratament imaginabil consta din normalizarea greutatii).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Nu puteti evita sub nici o forma scaderea ponderala, indiferent cat veti incerca.
Este deja foarte tarziu, cata vreme obezitatea a provocat deja diabetul, care reprezinta o boala extrem de severa (este datorat obezitatii, iar singurul tratament imaginabil consta din normalizarea greutatii).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
la ce medic as putea sa merg fiindca ma doare foarte tare cand stau in sezut(noada)?
Asa dupa cum v-am explicat, numai echipa nutritionist-psiholog va poate ajuta, in vederea scaderii ponderale (40 kg).
Chiar daca ar exista o problema vertebrala (neurochirurgicala), interventia este imposibila la greutatea actuala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Chiar daca ar exista o problema vertebrala (neurochirurgicala), interventia este imposibila la greutatea actuala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 13diabet tip 1
- 3pre sau diabet?
- 8buna seara! am nevoie urgent de ajutorul dumneavoastra.
- 44Intrebare despre osteofite
- 6Cica diabet, dupa administrarea unei perfuzii cu glucoza
- 17tratament osteofite L4, L5+sacralizare L5 ?
- 16Injectie insulina
- 5Osteofite? os deformat spre exterior la extremitatea labei
- 0carnea la diabetul zaharat tip 2
- 5Pot sa-mi fac un tatuaj daca am DZ tip 1 ?
- 6diabet de tip II... transpir foarte rau. O fi de la tratament?
- 9sufar de coxartroza si osteofite
- 7Protezele dentare- informatii/sfaturi
- 16gonartroza+osteofite
- 0Diabet, Siofor
- 6Ce sa faca ca glicemia sa se apropie cat de cat de val normale?
- 0ajutor - durere vie, insuportabila, in partea dreaptă
- 0Osteofite pe coloana
- 0Durere zona cervicala
- 1Diabet zaharat tip II
Mai multe informații despre: Diabetul zaharat Osteofitele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: