Deviatie sept + sinuzita cronica
Buna ziua,
Am fost diagnosticat cu sinuzita cronica si deviatie sept in urma unui control ORL. Mentionez ca, nu prezint nici un fel de durere in cazul sinuzitei. Singurele probleme pentru care am fost la medic sunt ca, sforai, ma trezesc obosit, si uneori dimineatza am o durere de cap care nu necesita sa iau vre-un medicament, trece de la sine dupa ce imi beau cafeaua.
Am efectuat si un CT iar in urma rezultatului a iesit ca am sinuzita cronica si deviatie de sept. Medicul la care am fost imi recomanda operatia de deviatie sept, sinuzita si corectie cornete.
Am 41 de ani, 1, 88 inaltime si 86 kg.
Domnul Doctor Valeriu Flueraru, dumneavoastra ce imi recomandati pentru a-mi imbunatati somnul si sa nu mai sforai?
Multumesc!
Am fost diagnosticat cu sinuzita cronica si deviatie sept in urma unui control ORL. Mentionez ca, nu prezint nici un fel de durere in cazul sinuzitei. Singurele probleme pentru care am fost la medic sunt ca, sforai, ma trezesc obosit, si uneori dimineatza am o durere de cap care nu necesita sa iau vre-un medicament, trece de la sine dupa ce imi beau cafeaua.
Am efectuat si un CT iar in urma rezultatului a iesit ca am sinuzita cronica si deviatie de sept. Medicul la care am fost imi recomanda operatia de deviatie sept, sinuzita si corectie cornete.
Am 41 de ani, 1, 88 inaltime si 86 kg.
Domnul Doctor Valeriu Flueraru, dumneavoastra ce imi recomandati pentru a-mi imbunatati somnul si sa nu mai sforai?
Multumesc!
5 comentarii
1. Omul respira cu Diafragma..
Ca să respiram bine în somn. Nu trebuie sa fim Balinati
Nu trebuie sa avem gastrita cu reflux. Care sa inflameze gatul pana sus în spatele nasului
2. Recomand Consult Gastrologie și alimentatie corecta seara
3. Cele mai urate simusite sunt de la infecțiile dentare de sus de sub sinus
Faceți un consult stomatologic. Cu radiografii dantura
Sau CT3D.. maxilar plus sinus
Ca să respiram bine în somn. Nu trebuie sa fim Balinati
Nu trebuie sa avem gastrita cu reflux. Care sa inflameze gatul pana sus în spatele nasului
2. Recomand Consult Gastrologie și alimentatie corecta seara
3. Cele mai urate simusite sunt de la infecțiile dentare de sus de sub sinus
Faceți un consult stomatologic. Cu radiografii dantura
Sau CT3D.. maxilar plus sinus
Domnul Doctor,
Deci nu imi recomandati deocamdata operatiile?
Mentionez ca, da, am probleme digestive, balonari si constipatie. dar nu credeam ca de acolo ar putea fi cauza.
Probleme cu dintii nu am momentan, anul trecut in vara mi-am rezolvat toate problemele cu dintii, dar nu ma stiu cu infectii desi apare pe CT sinuzita la sinusul maxilar stang.
Sa inteleg ca trebuie sa iau lucrurile pas cu pas?, adica: problemele digestive, alimentatia, si sa scap de burta?
Daca nu ma deranjeaza sinuzita, ce ar trebui sa fac? sa iau tratament sau sa o lasa asa?
Multumesc!
Deci nu imi recomandati deocamdata operatiile?
Mentionez ca, da, am probleme digestive, balonari si constipatie. dar nu credeam ca de acolo ar putea fi cauza.
Probleme cu dintii nu am momentan, anul trecut in vara mi-am rezolvat toate problemele cu dintii, dar nu ma stiu cu infectii desi apare pe CT sinuzita la sinusul maxilar stang.
Sa inteleg ca trebuie sa iau lucrurile pas cu pas?, adica: problemele digestive, alimentatia, si sa scap de burta?
Daca nu ma deranjeaza sinuzita, ce ar trebui sa fac? sa iau tratament sau sa o lasa asa?
Multumesc!
da. ai inteles corect cu alimentatia si tratamentul constipatiei
Sinusita o urmaresti... poate fi acolo o ingrosare de mucoasa de la inectiile dentare rezolvate.. dara care au lasat o inflamatie in sinus
OPeratia sigur mai asteapta.. fiindca NU septul infunda nasul. septul ramane deviat. dar infundarea nasului vine de la inflamatie si cornetele nazale care se maresc in volum si se lipesc de sept
Daca nu mai urca acidul gastric in somn..si nu mai irita coada de cornet..sunt ssanse sa vindeci Rinita si sa poti respira pe nas
Sinusita o urmaresti... poate fi acolo o ingrosare de mucoasa de la inectiile dentare rezolvate.. dara care au lasat o inflamatie in sinus
OPeratia sigur mai asteapta.. fiindca NU septul infunda nasul. septul ramane deviat. dar infundarea nasului vine de la inflamatie si cornetele nazale care se maresc in volum si se lipesc de sept
Daca nu mai urca acidul gastric in somn..si nu mai irita coada de cornet..sunt ssanse sa vindeci Rinita si sa poti respira pe nas
Domnul Doctor,
Mai jos gasiti rezultatul CT, sa vedeți despre ce este vorba, acolo scrie și de celelate sinusuri:
Deviatie de sept nazal în S, pintene septal
Îngroșare de mucoasa cu aspect polipoid și pseudopolipoid ce ocupa și oblitereaza în mare parte sinusurile paranazale ale fetei:
- parțial sinusal frontal stâng, celulele etmoidale anterioare și posterioare bilateral
- parțial sinusal maxilar si hemisinusul sfenoidal drept, cu aspect neomogen hipo- hipertensiune spontan
- reces fronto - etmoidal stâng și complex osteo meatal drept în mare parte obliterate
- complex osteo meatal stâng și reces etmoido sfenoidal drept obliterate
Aspect de celula Onodi dreapta
Fără corecții patologice intrasinusale paranazale cu nivel fluid aeric
Celule mastoidinene, urechii medii, CAE libere, aerate
Aspect CT în limite normale la nivel cerebral, fără corecții patologice sau hemoragice acute intra-extranevraxiale, fără plaje heterodense intranevraxiale, cu substrat acut lezional/ vascular, recent constituite
Structurile liniei mediene necesitate
Sistem ventricular simetric situat fata de linia mediana, normodimensional (gracil)
Rino-polisinuzita cronica polipoida.
-
Mai jos gasiti rezultatul CT, sa vedeți despre ce este vorba, acolo scrie și de celelate sinusuri:
Deviatie de sept nazal în S, pintene septal
Îngroșare de mucoasa cu aspect polipoid și pseudopolipoid ce ocupa și oblitereaza în mare parte sinusurile paranazale ale fetei:
- parțial sinusal frontal stâng, celulele etmoidale anterioare și posterioare bilateral
- parțial sinusal maxilar si hemisinusul sfenoidal drept, cu aspect neomogen hipo- hipertensiune spontan
- reces fronto - etmoidal stâng și complex osteo meatal drept în mare parte obliterate
- complex osteo meatal stâng și reces etmoido sfenoidal drept obliterate
Aspect de celula Onodi dreapta
Fără corecții patologice intrasinusale paranazale cu nivel fluid aeric
Celule mastoidinene, urechii medii, CAE libere, aerate
Aspect CT în limite normale la nivel cerebral, fără corecții patologice sau hemoragice acute intra-extranevraxiale, fără plaje heterodense intranevraxiale, cu substrat acut lezional/ vascular, recent constituite
Structurile liniei mediene necesitate
Sistem ventricular simetric situat fata de linia mediana, normodimensional (gracil)
Rino-polisinuzita cronica polipoida.
-
1. NU se interereteaza rezultatele CT sau Radiografii.. in lipsa pacientului.. fara sa vezi si nasul
fiindca dupa cum ai scris in primul mesaj. NU te supara nimic la sinus
2. deci acele ingrosar de Mucoasa.. acei polipi in faza incipienta au ca si cauza.. tot problemele din intestin. deobicei Polipii cresc pe fon Hormonal.. de la lapte de vaca care este un produs hormonal facut de vaca sa creasca vitelul. de la carnea din comert crescuta agresiv pe hormoni.
PS.. mai mult de atat.. nu se poate discuta aici
sau veniti la pascani...sau vorbim in privat pe mail, facebook, whatsapp
fiindca dupa cum ai scris in primul mesaj. NU te supara nimic la sinus
2. deci acele ingrosar de Mucoasa.. acei polipi in faza incipienta au ca si cauza.. tot problemele din intestin. deobicei Polipii cresc pe fon Hormonal.. de la lapte de vaca care este un produs hormonal facut de vaca sa creasca vitelul. de la carnea din comert crescuta agresiv pe hormoni.
PS.. mai mult de atat.. nu se poate discuta aici
sau veniti la pascani...sau vorbim in privat pe mail, facebook, whatsapp
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10leucemia sau nu?
- 15rinita hipertrofica
- 79deviatie de sept
- 3Deviere de sept
- 5Apnee de somn cauzata de deviatia de sept
- 5operatie de deviatie de sept, sunt normale aceste urmari?
- 4Acum 1 1/2 luna am fost operata de deviatie de sept si rinita hipertrofica
- 2deviatie de sept
- 0deviatie de sept
- 0nevralgie cap, dinti, fata
- 1Polipi sau deviatie de sept?
- 3respir mai mult pe gura, am deviatie de sept?
- 7Sinuzita rinita deviatie de sept lichid in sinus
- 8Deviatie sept nazal
- 1Dificultatea de a respira
- 0Deviatie de sept
- 4Deviatie sept si ruptura de perete nazal copil 3, 5 ani
- 1Nas strâmb de la deviatie de sept ?
- 4Deviatie de sept, nas infundat, respiratie dificila, ameteala
- 2Otita sau doar infundare, durere, tiuit, nas blocat de 2 saptamani
Mai multe informații despre: Deviatia de sept nazal sinuzita cronica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: