Deviatie axiala
Bună ziua. În urma unui EKG efectuat mi-a ieșit ca am deviatie axiala stânga. Medicul cardiolog mi-a spus ca nu-i nimic grav, ca la ecografia inimii nu s-a văzut nimic și ca deșii unii cardiologii spun ca deviația înseamnă infarct nu este de fapt asa. Acasă m-am uitat pe EKG din pura curiozitate ( nu ca m-as pricepe ) și la concluzii scria 'severity left axial deviation. Possible old MI'. Nu prea mi-a căzut bine ce am văzut și sunt intr-un impas total. Sa mai merg pentru o părere la un alt cardiolog sau sa o iau de bună ca la eco inima era în imite normale și aceea deviatie nu-i neapărat ceva rău ? Precizez ca m-am prezentat la cardiologie pentru palpitații pe care le am sporadic, sa zic o data pe luna, poate și mai rar și puls mărit pe care îl pun pe seama anxietății de care sufăr. Deci se mai confrunta cineva cu acest tip de deviatie axiala ? Ce se poate face și cat de serioasa este ? Multumesc
3 comentarii
In interpretarea unui traseu EKG sunt mai multe etape pe care le urmam, din care una este axa electrica a cordului. Aceasta poate fi intermediara sau deviata la stanga sau la dreapta. Deviatia izolata(fara alte modificari ale morfologiei traseului) la stanga a axei electrice a inimii apare in mai multe situatii, din care 2 sunt cele mai frecvente: hipertensiunea arteriala si hemiblocul stang anterior. Ca sa simplificam si mai mult, daca TA este normala la o persoana cu axa electrica deviata la stanga(fara alte modificari EKG)(putem spune ca e normala nu doar masurind-o odata in cabinet ci eventual si monitorizand-o ABPM 24 ore), atunci vorbim de un hemibloc anterior stang. Afectiunea poate fi o banalitate, reprezentand o tulburare de conducere a impulsurilor electrice (cu o intarziere a acestora in peretele anterior al ventriculului stang), dar poate reprezenta si un semn electrocardiografic de ischemie al unei artere ce iriga ventriculul stang.
Multumesc frumos pentru raspuns. Voi continua investigatiile cu montarea unui holter pentru 24 h. Cel montat in vara acestui an nu a aratat nici o problema in afara unei usoare tahicardii.
Buna seara. Am făcut si eu un EKG saptamana trecuta si tot asa scrie pe el. Ritm sinusal si Deviate marcată de axa stânga. Medicul spune ca nu e nimic spune ca este legat de problemele cu glanda tiroida pe care le am de ceva ani. Dar eu nu am mai avut niciodata pe EKG asa ca am mai facut. Ce ziceți poate fi adevarat ca eu tot nu ma simt bine.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Ficat? Inima?
- 5durere in zona inimii
- 12dureri si intepaturi in corp
- 3inima marita, copil 6 ani
- 6Probleme cu inima
- 2Probleme cu inima-valva despartita de inima
- 17Aritmii
- 6ce inseamna emangion la ficat?
- 3Tulburare somn, stres, oboseala, dureri ale inimii
- 6Cum reactioneaza inima mea la stres!
- 19Dupa ce maninc imi bate inima foarte tare.
- 6Dureri la inima! valva care nu isi face treaba corespunzator
- 7Batai puternice ale inimii !
- 4am probleme cu inima
- 1diabet, probleme cu tensiunea, inima
- 3probleme de inima sau probleme cu inima?
- 4Probleme inima sau altceva?
- 0intepaturi la inima?
- 12inima bate puternic
Mai multe informații despre: Inima
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Angina pectorala stabila
- Insuficiența cardiacă
- Tahicardia
- Insuficienta tricuspidiana
- Insuficienta pulmonara (a valvelor pulmonare)
- Prolapsul valvei mitrale
- Boala cardiaca reumatismala
- Durerea precordiala
- Palpitatii
- Cardiopatia ischemică
- Factori de risc în bolile cardiovasculare
- Transplantul cardiac
- Sfaturi pentru sănătatea inimii
- Inima (cordul)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: